10 Kasım 2009 | 01:15
5925 okunma
Aramızdan ayrılışının 71. yılında, Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.
1 Kasım 1938' deki TBMM' nin açılışına hastalığı yüzünden katılamadı. Atatürk' e onbeş gün kadar son rahat günlerini yaşama olanağını veren hastalık, tekrar normal seyrinden çıkarak yeni bir krizle şiddetlendi. Ardından korkulan son bütün acıyla geldi.
Büyük Komutan, Devlet Adamı, Devrimci ve Büyük İnsan, 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 09.05' te ölümlü yaşama veda etti.
Bu kara haber Türk Milletini büyük bir yasa boğdu. 16 Kasım 1938' de tabutu, Türk Bayrağıyla örtülü bir katafalk üzerinde Dolmabahçe Sarayı' nın büyük tören salonuna konuldu ve halkın ziyaretine açıldı. Bütün İstanbul halkı büyük kurtarıcısına son görevi yapmak için Saraya koştu.
19 Kasım 1938 Cumartesi günü sabahı, Dolmabahçe Sarayı Tören Salonunda cenaze namazı kılındı. Cenaze alayı İstanbul halkının gözyaşları arasından geçerek Gülhane Parkı' na geldi. Tabut bir torpidoya alınarak, Yavuz Zırhlısı' na nakledildi. Izmit' te özel bir trene konulan cenaze, yol boyunca Ata 'larına son saygısını gösteren halkın yüreklerinde derin sızılar bırakarak 20 Kasım 1938 Pazar günü Ankara' ya götürüldü.
Atatürk' ün tabutu Büyük Millet Meclisi önünde hazırlanan katafalka yerleştirildi. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, bütün Ankara halkı katafalkın önünden saygıyla eğilerek geçti. 21 Kasım 1938 Pazartesi günü hafif yağan bir yağmur altında tören başladı. Oniki milletvekili cenazeyi top arabasına yerleştirdi. Oniki general top arabasının iki yanında nöbete durdu. Başta yabancı Devletlerin yolladıkları askeri birlikler olmak üzere, törene katılan birlikler Türk Milleti' nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu büyük Atatürk' ü selamlayarak geçtiler. Cenazeyi taşıyan top arabasının arkasında en büyüğünden, en küçüğüne kadar bütün Türk Milleti vardı. Atatürk' e geçici kabir olarak ayrılan Etnografya Müzesi' ne götürülen tabut, hazırlanan mermer lahdine yerleştirildi.
Atatürk' ün naaşı Anıtkabir yapılıncaya dek on beş sene bu geçici kabirde kaldı. 10 Kasım 1953' te büyük bir merasimle ebedi istirahat yeri olan Anıtabir' e nakledildi.
O, Türk' ün tarihinde ve gönlünde ebediyen yaşayacaktır.
bugün 10 KASIM ATAMIZIN aramızdan ayrılışının 71. yıl dönümü ATAM EMANETİNİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ ...
ATAM
ÜLKEMİZ ÜSTÜNDE TÜRLÜ TÜRLÜ OYUNLAR DÖNÜYOR BUNLARDAN BİRİNEDE SENİ
ANDIĞIMIZ GÜN OLAN 10 KASIMDA SENİN VE TÜRK HALKININ KURMUŞ OLDUĞU YÜCE
MECLİSTE SAÇMA SAPAN BİR KONU GÖRÜŞÜLECEK NEYMİŞ EFENDİM KÜRTL...ERE EŞİT
HAKLAR VERİLECEKMİŞ SANKİ ŞUAN BİR FARKIMIZ VArMIŞ GİBİ BİRDE
GÖRÜŞÜLECEK SANKİ BAŞKA GÜN YOKTU BU KONUNUN GÖRÜŞÜLECEĞİ ...
ASLINDA
HEPİMİZ NEDENİNİ BİLİYORUZ BU SOYSUZ KÖPEKLER SENİ BİZLERE UNUTTURMAYA
ÇALIŞIYORLAR ATAM BİZ BU OYUNLARA HİÇBİR ZAMAN GELMEDİK VE
GELMEYECEĞİZ. HER 10 KASIM BİZİM İÇİN BİR HÜZÜN YERİNE, SENİN BİZLERE
GÖSTERDİĞİN YOLDA İLERLEMENİN DESTEKÇİSİ OLUYOR. RAHAT UYU ATAM BU
SOYSUZLARA, HAYSİYETSİZLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ... NE MUTLU TÜRKÜM
DİYENE ...
.
türkün türkten başka dostu yoktur.
atam sen rahat uyu!