KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Akaryakıt istasyonu açıklaması

05 Kasım 2014 | 16:40

17 yorum

8842 okunma

Yönetim Kurulumuz'dan yazılı bir açıklama yapıldı.

50 yıl boyunca birkaç küçük girişimin dışında sürekli gelir kaynağı oluşturulamamış olması herkesin malumudur.

Bu noktada tarihsel bir kadere dönüşen bu durumu değiştirmek adına, özellikle yönetimimizin çok büyük gayret sarf ederek üst üste uygulamaya koyduğu projelerin, eksik ve yanlış bilgilerle itibarsızlaştırılmaya çalışılması, en hafif tabiriyle Bursaspor'u hedef alan bir tavırdır.

Eksik/yanlış istihbarat ya da dedikoduları, masum bir soruymuş izlenimi yaratmak suretiyle tarafımıza yönelten ve doğruyu öğrenme arzusundan ziyade, sorunun kamuoyunda yaratacağı kuşkuyla doğrudan bir algı operasyonu gerçekleştirenler, bu sayede gazetecilik mesleğini toplum nezdinde tartışılır hale getirdikleri gibi yaptıkları işe, yani mesleklerine duyulan güvensizliğin baş aktörleri konumunda olmaya devam etmektedirler.

Bu tarif ettiğimiz duruma uyan ve sıklıkla tanık olduğumuz gelişmelerden biri daha, Sayın Orhan Güney'in bugünkü köşe yazısında yer almıştır.

Başta akaryakıt Anonim Şirketimiz tarafından yürütülen benzin istasyonları ile ilgili süreç, ardından bir kulüp personeli ve Yeşil Bursa Kulüp Başkanı'nın ayrılışları ve son olarak da üye alımı ile ilgili konular, tam da bu sözünü ettiğimiz algı operasyonunun bir parçası olarak kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Benzin istasyonları ile ilgili bürokratik süreç titizlikle yürütülmüş ve ihale aşaması da Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda dikkatle sürdürülmektedir. Burada en küçük bir ihmalin olmadığını, hatta ihale sürecinin kayıt altına alındığını Bursaspor kamuoyunun bilmesini istiyor ve sürecin tamamlanmasından sonra herkesin içine sinecek bir sonucun alınacağından kuşku duymuyoruz.

Söz konusu köşe yazısında ele alınan hususlar, süreci gölgelemek ve camiamızı rahatsız etmek dışında, Kasım ayı içinde futbolculara yapılması gereken ödemeler için de kaynak oluşturacak bu projenin aksamasını ve takımın da huzursuz edilmesine yönelik bir beklentiyi işaret etmektedir.

Ayrıca paylaşmak istediğimiz ikinci husus, idari kadrolardaki tasarruflarla ilgilidir.

Bursaspor, hem sportif hem de kurumsal anlamıyla bundan 10 sene önceki Bursaspor'dan çok farklıdır.

Giderek büyüyen faaliyet alanı, iş hacmi ve ekonomisi, idari olarak da bazı yapısal değişikliklerin gerçekleştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu anlamda değişime ayak uyduramayan ya da bunun bir parçası olmak istemeyenlerin yönetimin takdiri veyahut kendi inisiyatifleriyle ayrılmalarının doğal olmayan bir sonuçmuş gibi kamuoyuna yansıtılması da manidardır.

Bu doğrultuda Mali İşler Sorumlusu ile birlikte Yeşil Bursa Başkanı'nın görevi bırakması da kendi inisiyatifleri ile alınmış kararlardır.

Son olarak, daha katılımcı ve hepsinden önemlisi hür iradenin egemen olacağı bir üye yapısına ulaşmak maksadıyla hayata geçirdiğimiz 16 bin üye projesiyle ilgili yapılan yorum ve yaratılmak istenen algı ise gerçek niyeti ortaya koymaktadır.

Bursaspor'un büyümesi ve üye yapısıyla da daha geniş ve büyük bir aileye dönüşecek olması kontrolü güçleştireceğinden, proje daha çıkış aşamasındayken yıpratılmak istenmektedir.

Bursaspor'un büyümesinden ve daha güçlü bir kulüp olmasından korkanlar, açıklamamızın başında dikkati çektiğimiz gibi bir algı operasyonu yürütmektedirler.

Yönetim olarak Bursaspor kamuoyundan talep ve beklentimiz, yapılan haber ve yorumların bu gerçekler ışığında doğru okunmasıdır.

Bursaspor camiasının, gizli ajandalara sahip olanların, yalan yanlış bilgilerle yaratmaya çalıştıkları gündemin bir parçası olmayacaklarına ve özellikle şu günlerde sportif olarak yakaladığımız ivmeyle birlikte güzel atmosfere sahip çıkacaklarına eminiz.

Saygılarımızla...
Bursaspor Kulübü

BENZİN İSTASYONU İHALE SÜRECİ

Gerçekleri eğip bükmeyi ve bu sayede kamuoyunda farklı algılar yaratmayı alışkanlık haline getirenlere verebileceğimiz en etkili cevabın 'şeffaflık' olduğunu biliyoruz ve bundan önce olduğu gibi, bugün de benzin istasyonu ihalesi süreciyle ilgili ortaya atılan iddialara, süreci Bursaspor kamuoyuyla paylaşarak en doğru cevabı vereceğimize inanıyoruz.

Değerli Bursasporlular...

Bizden önceki yönetimin alımını gerçekleştirdiği 9 bin metrekarelik alanın benzin istasyonları olarak değerlendirilmesine ilişkin ilk adımları, göreve geldikten hemen sonra attık.

Prosedürler, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızın katkılarıyla hızlı bir şekilde tamamlanmış ve ardından 11 Akaryakıt Firması ile irtibata geçmek suretiyle, kendilerinden 15.10.2014 tarihine kadar fiyat teklifleri istenmiştir.

Ancak bazı şirketlerin teklif oluşturma noktasında sıkıntılar yaşayabileceklerine dair talepleri üzerine, ihale tarihi 24.10.2014 olarak yenilenmiştir.

24.10.2014 tarihinde, Kadoil, Q Petrol, OPET, Shell, Türkpetrol, Balpet, Petrol Ofisi, BP, Turkuaz, TOTAL ve Lukoil'den oluşan 11 değerli firma, temsilcileri vasıtasıyla Özlüce Tesislerimize gelerek, kapalı zarflarını teslim etmişlerdir. Bu işlemler sırasında görüntüler de kulübümüzün medya departmanı tarafından çekilmiş ve arşivlenmiştir.

Bu arada ihale şartnamesi, Bursaspor'un menfaatlerini maksimum düzeyde koruyarak oluşturulmuş ve 9 dönümlük arazinin kot seviyesine çıkartılması, akaryakıt istasyonlarının yapılması ve idari binanın inşası dışında, belli bir alanın kullanımının da Bursaspor'a bırakılması gibi hususların, ihaleyi alacak firma tarafından üstlenilmesi sağlanmıştır.

Bazı firmalar fiyat teklifi vermeyeceklerini belirttikleri bir teşekkür mektubu sunmuşlardır. Fiyat teklifi verenler arasında da en yüksek rakamı veren firma da TOTAL olmuştur.

Ayrıca köşe yazısında adı geçen İlhan Parseker'in bu sürece katkısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enerji ve Petrol Meclisi Kurucusu olması sıfatıyla, 11 Akaryakıt firmasının en üst düzey yetkilileriyle irtibat kurmamızı sağlamasından ibarettir. Bu vesileyle süreci hızlandırdığı için Bursaspor Kulübü olarak kendisine de ayrıca teşekkür ederiz.

 Bursaspor.org.tr

    • antibizans  
    06 Kasım 2014 | 19:21
    Bugune kadar gordugum en seffaf yonetim.devam et baskan,yanindayiz
    • antibizans  
    06 Kasım 2014 | 19:10
    Uye olmak isteyen renkdaslar;benim uye oldugum donemde internette basvuru formu vardi,Bursaspor'un resmi sitesine girip uyelik basvurunuzu yapabilirsiniz sanirim
    • Deniz  
    06 Kasım 2014 | 17:17
    Bursaspor Genel Kurul Üyeliği ile ilgili tüm cevaplarınızı http://www.Bursaspor.org.tr/bs//s/20/genel_kurul_uyeligi sayfasında bulabilirsiniz.
    • AMD  
    06 Kasım 2014 | 14:21
    Bursaspora nasıl üye olunuyor?Prosedürü nasıl birisi açıklayabilir mi?
    • aJk  
    06 Kasım 2014 | 13:53
    16 milyon üye degil 116 milyon üye olsun isterim. İsterim ama artık şu kongreler adam gibi olsun arkadaş 2000 kişi oy kullanmak için izdiham yaşıyoruz, millet birbirini eziyor. Bursasporumuz gibi bir takıma böyle olaylar yakışmıyor..

    Ayrıca petrol konusunda ise emegi gecenlere tesekkürler böyle projeler dahada cogaltılmalı vizyonsuz haine verilen eline gözüne bulaştırıp onuda zarar ettirmeyi nasıl yaptıysa başarıp belediyeye tekrar geri verdigimiz Havuzlu Park 'ta belediyeden tekrar istenmeli..

    Allah razı olsun başkan böyle devam edersin inşallah arkandayız ve kongrede oyumu sana vermedigim için pişmanım bir dahaki kongrede oyum kesinlikle sanadır..
    • ŞİPTAR  
    06 Kasım 2014 | 09:44
    Escobar kardeşim buradaki olay kar marjı faln degil Bursaspor ihaleyi kazanacak olan firmayla ortaklık yapıp benzin satmak için taşıt gelmesini beklemeyecek, burasını 10 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile profesyonel bir firmaya verecek 10 yıl sonra da tüm yatırımıyla birlikte Bursasporumuza kalacak, o yüzden şu firma daha çok satar faln bizim derdimiz değil, biz en iyi teklifi kim verirse ona veririz yeri
    • escobar  
    05 Kasım 2014 | 23:45
    Bursaspor, yılda 2-3 milyon dolar gelir getiren 1 iş sahası kuramaz.
    Ama; Bursaspor yılda 2-3 milyon dolar gelir getirecek 10-15 iş sahası oluşturmalı, işte o zaman Bursaspor bir profesyonel şirket gibi yönetilir ve hatalar bedelsiz kalmaz... (Petrol işi, otopark, store, kafe vs vs...)

    Total firmasının satış baremi çok yüksek olmaz. En yüksek fiyat derken; günlük kazancın örneğin, %40'ı yaklaşık vergidir. Geriye kalandan ben %35 alayım, %25 sana kalsın der... Bunu teklif etmiştir muhtemelen.

    Ama satış düşük olduğu zaman, otomatikmen sana düşen payda düşüyor.
    Opet örneğin veya shell gibi firmaların satış baremi çok yüksek. %15 veriyorum dese bile, Total'in %30 komisyonundan daha fazla gelir getirir.
    • kale arkası  
    05 Kasım 2014 | 23:44
    iki değil 1 kişi referans olayı bile çok sıkıcı. Hem koy bak evrakları Bursastorlara bi imza ile iş bitsin 100.000 üye yaparsın 16 mayısa kadar. Sattığın ürünlerde cabası...
    • escobar  
    05 Kasım 2014 | 23:38
    11
    Öncelikle bu 16.000 Üye kampanyası hakkında kamuoyuna tanıtımın pek yapılmadığı ortada... Yani bunu kitlelere yaymak gerek.
    İşin diğer boyutu da; ben burada yaklaşık 2 ay önce yazdım, ''Bursaspor kulübü üyesi olmam için, illa ki kulüpte üye olan 2 kişiyi referans göstermem gerekiyor'' Bu maddeyi kesinlikle kaldırmalılar... Benim yok kardeşim üye referansım. Bende bu tip projelerin yapılması gerektiğini o zaman yazmıştım, bunu hayata geçireceksek, böyle abuk sabuk kanun-kural koymadan insanları kulübe kabul edin, sonuçta hem gelir kaynağı, hemde kulüp birliği adına çok önemli üye sayısı...

    • Teksas_  
    05 Kasım 2014 | 21:53
    Orhan güney Bursasporumuza zarar vermek için herşeyi deniyor.kendisine ve patronuna yazıklar olsun.
    • kale arkası  
    05 Kasım 2014 | 18:21
    bb. nick'li arkadaş taraftar görüyo Bursaspor için kimin neler yaptığını, kraldan çok kralcı olmayalım.
    • kale arkası  
    05 Kasım 2014 | 17:52
    13
    Bravo başkan atalarımız ne demiş yılanın (orhanın) başını küçükken ezeceksin. Takım iyi oynayıp galip gelmeye başlayınca, biz şampiyon olduktan sonra artık Bursasporu da dikkate alıyorum diyen aziz'in içimizdeki irlandalıları kendini belli etmeye başladı. Orhan güney azizden kaç para aldığını açıklasın.
    • bb.  
    05 Kasım 2014 | 17:50
    Arkadaşlar ,
    Akaryakıt istasyonunun yerinin Bursaspor'a devredilmesinde
    Yeni stadın gelirlerinin Bursaspor'a verilmesinde
    Ulaşımda Passolig kartının kullanılmasında
    vs
    Birçok projede Bursa Büyükşehirbelediye Başkan Recep Altepenin emeği çok, Bunu görmezden gelmeyelim. Nankörlük etmeyelim. Altepe Tam Bir Bursasporludur!
    • tsc  
    05 Kasım 2014 | 17:30
    10
    Orhan güney protesto edilmeli ve prim verilmemeli bunlara bu Dediklerim süha gursoy içinde geçerli ikisinde İst.usagi
    • MK  
    05 Kasım 2014 | 17:08
    14
    Yanındayız başkan.Bugüne kadar bu büyüklükte projeleri açık şeffaf bir şekilde hangi yönetim açıkladı.Bursaspor mali olarak çağ atlıyor.Başkan Bukart,benzinlik,Gıda,Market anlaşmaları,yeni stadın gelirlerini net bir şekilde ortaya koydu.Bursaspor için yapılan her adımın arkasındayız.Çatlak seslere kulak asma.İnşaallah Bursaspor bundan sonra kimseye muhtaç olmayacak.Sportif başarıda gelecek. #yenidentarihyazmaya #osenebusene2
    • Özgür A.  
    05 Kasım 2014 | 16:50
    15
    orhan güney çok itici ve hiç samimi gelmiyor
    • bb  
    05 Kasım 2014 | 16:47
    14
    Akaryakıt istasyonun da BursaSTORE'da açılsın

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR