KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Altyapı kalecileri ışık saçıyor

26 Aralık 2012 | 09:28

3 yorum

13943 okunma

Yıllardır alt yapıdan kaleci çıkaramayan yeşil beyazlı kulüp, bugün milli takımın bütün yaş kategorilerine 1 numara gönderiyor.

Uzun zamandır Bursaspor'dan yerli bir kaleci çıkmadığını konuşuruz. Gançev, Majdan, Kelemen, Vintila, İvankov ve şuan Timsah'ın 1 numarası olan Scott Carson...İçlerinde Bursaspor'a ciddi katkısı olanlar var. Ancak yeşil beyazlı kulüp yıllardır alt yapısından 1 numara çıkarabilmiş değil. Ancak bugünlerde bu konuda Vakıfköy Orhan Özselek tesislerinde ciddi adımlar atılıyor.

10 YIL SIKINTI YAŞANMAZ
Ve şuan Bursaspor alt yapısından 6 genç eldiven milli takıma gidiyor. Bu bir rekor. Daha önce yeşil beyazlı kulüp bu tarz bir tablo görmedi. Hepsi gururla ay yıldız formayı giyiyor. Altyapı kaleci antrenörlerinden Ahmet Kuzaltı, yetişen bu genç kalecilerle birlikte Bursaspor'un 10 yıl 1 numara sıkıntısı yaşamıyacağını söylüyor.

ÇOK UMUTLUYUZ
Kuzaltı, iyi bir çalışma ortamına sahip olduklarını belirterek "Alt yapıdan çok iyi kalecilerimiz geliyor. İnanıyorum ki, Bursaspor'a uzun yıllar hizmet edecekler. Umutluyuz, biz onlardan. Çok iyi çalışıyorlar. Zaten milli takımın bütün yaş kategorilerinde bizim kalecilerimizin olması bu tabloyu doğruluyor" dedi.

BU GEÇLERE GÜVENİYORUZ
Diğer bir kaleci antrenörü Recep Atılgan ise, amaçlarının bu gençleri A takıma kazandırmak olduğunu ifade ederek "Kalecilerimizin fiziksel özelliklerine çok önem veriyoruz. A takıma vereceğimiz kalecinin tam hazır olarak üste gitmesini hedefliyoruz. Yukarıya çıktığı vakit sıkıntı yaşamamalılar. İnanıyorum ki, ilerleyen yıllarda Bursaspor'un kalesini bu gençler koruyacak" diye konuştu. Timsah'ın genç file bekçilerinin görüşleri ise şu şekilde:

SERCAN ŞEN: (U-19 Milli Takımı)
"Yaklaşık 6 yıldır Bursaspor'dayım. Çok şeyler öğrendim burada. Bursaspor ablemi sayesinde bazı yerlere geldik. Kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Rüştü Reçber hayranıyım. Ancak Carson gibi büyük bir kaleci ile çalışıyoruz. Çok şeyler öğreniyoruz ondan. O da bizim için büyük bir idol."

OKAN KOÇUK: (U-18 Milli Takımı)
"Hedefimiz A takım. Bütün gayretimiz, çabamız bunun için. Burada çok iyi bir eğitim alıyoruz. Hocalarımız bizimle çok ilgili. Bütün yaş gruplarındaki kalecilerinin Bursaspor'dan olması bir tesadüf değil. Bursaspor'un kalesinin uzun yıllar emin ellerde olacağını şimdiden söyleyebilirim"

DUHAN ÇAĞLAR AKDAĞ: (U-17 Milli Takımı)
"14 yaşında geldim Bursaspor'a. İyi ki de gelmişim çünkü milli takıma kadar yükseldim. Şuan milli takımlarda Bursaspor'u gurur ile temsil ediyoruz. O duygu çok farklı bir şey. Maça çıktığınız vakit tüyleriniz diken diken oluyor. İnanıyorum ki, şu başarı tablosunun devamı gelecek"

MUHAMMED ONUR PARLAR: (U-16 Milli Takımı)
"Milli takıma gitmek önemli bir tecrübe bizim için. Her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. A takıma çıkacağım günü hayal ediyorum. Bunun için çok çalışıyorum. İnanıyorum ki, hedeflerimize varacağız. Vakıfköy sadece kalecilik değil, kendimizi geliştirecek bütün eğitimleri alıyoruz."

RASİM SAMET GÜRBÜZ (U-15 Milli Takımı)
"Bursaspor alt yapısı heryerde parmakla gösteriliyor. Buradaki tesislerin, imkanların çoğunun başka kulüplerde olmadığını çok iyi biliyorum. Zaten milli takımdaki hocalarımızda bize bunu söylüyor. Vakıfköy'den çok iyi kaleciler çıkacağını herkesin bilmesini isterim"

SABRİ GÜNDOĞDU: (U-14 Milli Takımı)
"Milli takıma seçildiğimi duyunca dünyalar benim oldu. Benim kadar buradaki hocalarımda ayrı bir gurur yaşadı. Verilen emeğin karşılığını almak çok güzel bir şey. Bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz."

 Olay Gazetesi

    • enes ekinci  
    02 Ocak 2013 | 12:49
    ben batman lıyım Bursa spora gelmek istiyorum batman sağlık sporda oynuyorum amatör takım da1995 doğumluyum kaleciyim ben Bursa spor altyapı seçmelerinize katılmak istiyorum batman da eyitim alamiyoruz bütün futbolcular batman da kaybediyorlar beni ararsanız ben hemen gelecem oraya sizin altayapı seçmelerinize tel;05422631037
    • bursabursa  
    26 Aralık 2012 | 20:33
    bekliyoruz gençler.timsah arenaya yakışacaksınız
    • Mustafa D.  
    26 Aralık 2012 | 09:36
    siz hala yavuzu takımda tutup çuvalla para verin

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR