KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Altyapımızda yeni dönem

14 Ekim 2015 | 16:59

10 yorum

11247 okunma

Kulübümüzün Gençlik Geliştirme ve Proje Koordinatörlüğü görevine getirilen Taygun Erdem ve Altyapı İzleme ve Geliştirme Birim Sorumluluğu görevini üstlenen Fransız Olivier Chavanon'un tanıtım toplantısı Özlüce Tesislerimizde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında konuşan Kulübümüz Medya Direktörü Suat Paçacı, Bursaspor Kulübü olarak hem idari ve hem de sportif açıdan önemli olduğunu düşündükleri hamlelerden ikisini atmak için burada olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:"Futbola Bursaspor altyapısında başlayan, son derece başarılı ve uzun bir hikayenin kahramanı sağımda, Fransa'da futbol adına önemli işlere imza atmış değerli bir teknik adam solumda yer alıyor. Sayın Taygun Erdem, bundan böyle Gençlik Geliştirme ve Proje Koordinatörü olarak görev yapacak. Taygun Erdem ismini Türkiye'de bilmeyen yoktur. Ancak genç taraftarlarımıza kendisi geçmişiyle ilgili bilgi verecektir. Hocamız, isminin yanı sıra çok değerli bir soy isme de sahip. Bursaspor tarihine çok büyük hizmetler vermiş, efsaneleşen isimlerden sayın Haluk Erdem'in de oğlu... Kardeşi Algun Erdem ise Türk futboluna antrenör olarak hizmet veren bir isim. Yani kendilerini futbola ve Bursaspor'a adamış bir aileden geliyor.

Olivier Chavanon ise Fransa futbolunda çok önemli bir kariyere sahip. Kendisi bundan böyle tüm bilgi birikimini Bursaspor'a bir değer katmak için kullanacak. Bursaspor'un adını kendi özkaynak düzeni çerçevesinin yanı sıra Avrupa'yı kapsayan geniş bir yelpazeye yayabilmek için bu hamlelerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Değerli hocalarıma sözü bırakmadan önce, geçmişte ve günümüzde altyapımıza emeği geçen ve geçmeye devam eden tüm antrenörlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bursaspor Kulübü olarak bir ilke benimsedik. Her açıdan iyisini yapıyorduk ama bundan sonra en iyisini yapma noktasında arayış içinde olacağız. Bu arayış noktasında attığımız iki önemli adımdı bu. Bursaspor'daki görevleri süresinde iki değerli teknik adamımıza da sonsuz başarılar diliyoruz."

Daha sonra söz alan Altyapı İzleme ve Geliştirme Birim Sorumlumuz olarak kulübümüzde göreve başlayan Olivier Chavanon, Türkçe olarak "Herkese merhaba" diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

"Fransa'da yıllarca çalıştım. Orada çok fazla birikimim oldu. Ben de zamanında bir oyuncuydum. Ardından birçok misyon üstlendim. Gençleri yetiştirmek gibi, bir dönem teknik direktörlük yaptım. Son olarak Fransa'da gençlere yönelik bir porjeyi üstlendim. Burada da benzer bir projeyi üstleneceğim. Bundan böyle Bursaspor'da çalışacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Taygun hoca ile işbirliği içinde olacağım için de çok mutluyum. Çok önemli bir proje üstleniyoruz. Geçmişte yaptıklarımız bize burada hayata geçireceğimiz projeyi gerçekleştirme aşamasında yardımcı olacaktır."

Gençlik Geliştirme ve Proje Koordinatörümüz Taygun Erdem ise yaklaşık 13 sene şerefle taşıdığı formasına bugün eğitimci olarak dönmenin gururunu yaşadığını belirtti. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim felsefemde saygı ön planda olduğu için öncelikle bu görevi yürüten Mesut hocamızın devam edip etmediğini sordum. Mesut Hocamızın U-21 takımına geçmek istediği ve yarışmacı tarafta olmak istediğini öğrendim. Bunun ardından da yönetim kurulumuzun tasarrufuyla bu göreve geldim.

13 yıl minik takımdan, A takımına kadar Bursaspor formasını giydim. Tarihimizde iki büyük başarı var. Biri Lig şampiyonluğu ve diğeri şimdiki Türkiye Kupası olan federasyon kupası. Amatör olarak o kupayı kaldıran ender futbolculardan biriyim. Benim için hakikaten çok güzel bir seneydi. Geçen sene de olması için çok dua ettim ancak kısmet değilmiş. Ama en kısa zamanda o kupayı kaldıracağız. 20 yıl Türk futboluna çeşitli kademelerde hizmet ettim. Hem kulüp hem milli takım formaları giydim. Babamla tek farkımız ben hiç A Milli olamadım. Bilhassa İstanbul'da teknik direktörlük görevlerim oldu. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu olduğum için antrenörlük ile öğretmenliği beraber yürüttüm. Rahmetli Gündüz Tekin Onay hocamla Herkes İçin Futbol projesinde Bölgeler Eşgüdüm Yönetmeni olarak çalıştım. UEFA'nın kursları başladı. O kursların ilk öğrencilerindenim. Futbol Federasyonundaki direktörlerin çok sık değişmesinden dolayı farklı görevlerde bulundum. Esas işim antrenör eğitmenliği. Hocam olan Tahsin hocamın Pro-lisansta kurs hocası oldum. Bu da benim için ayrı bir mutluluk ve gururdu. Kadın futbolunda U15, U-19 takımlarıyla Avrupa şampiyonasına gittik. Çocuk okulu futbol direktörlüğü gibi görevler üstlendim. Bugün artık buradayım. Geçmişi mutlak yeni jenerasyona hatırlatmam gerekiyor. Türkiye'nin en büyük özkaynak düzenine sahip Bursaspor'un kapısından 1977 yılında girdim. Bu kulübün çok değerli hocaları ile çalışma imkanı buldum. Hepsine sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Aramızdan ayrılanları da rahmet ve saygı ile anıyorum. Bu bir bayrak yarışı ve en üste çıkarmak için Olivier Chavanon ile beraber çıkaracağız. Merkezde çok çocuk ve genç var. 40-45 kadar da dışardan çocuğumuz var. Sadece futbol değil eğitim ile ilgili de bazı programlar yapmamız gerekiyor. Bunların planlamasını en kısa zamanda yönetim kurulumuza sunacağız."

 Bursaspor.org.tr

    • nario  
    19 Ekim 2015 | 11:57
    Fransız daha iyi calabilmek için dumenden getirdi bu yonetim
    • Mkpasali  
    18 Ekim 2015 | 00:56
    Umarım fransız hocanın o tepeden bakan ifadesi bir kareden ibarettir
    • Mususi  
    16 Ekim 2015 | 11:17
    Bursaspor kazansında ne olduğu önemli değil.
    • yansaslı  
    15 Ekim 2015 | 17:33
    Taygunun çocukluğunu bilen biri olarak bi kaç satır yazayım.
    Bursaspor altyapısının tamamen torpillilerle doldurulduğu bir devirde oda yerini aldı.Öyle torpilli idiki,basketbolde Altan kutucu,Engin sungur gibi milli yıldızların çıkarıldığı,Türkiye şampiyonluğunun kovalandığı bir dönemde,Bursa erkek lisesi basketbol takımında oyuncu olmayı başardı( Ahmet suphi de voleybol takımında idi).
    Müthiş yetenekli gençler birer birer harcanırken,Ahmetle taygun A takıma kadar yükseldiler(,yalçının ,gürselin,beyhanın,, eserin olduğu takıma,sedat 3 kaptandı)
    Kupanın alındığı dönemden sonra takıma imparatorun katılımı,Taygun için büyük şans oldu.Deli dana gibi koşmaktan başka bir meziyeti olmayan taygun,rahmetlinin özel eğitim çabalarıyla,topa vurmayı,pozisyon almayı epey öğrendi,biraz göze girdiğinde fenerbahçe tarafından istendi.Bu fırsat karşısında hem kulüp,hem aile bu teklife balıklama atladı.Oysa olay sadece bir makyajdan ibaretti ve akabinde fenerde başarısız bir dönemden sonra,giderek aşşağı inen bir kariyerle oyunculuk serüveni sonlandı.O dönem imparatorun büyüklüğüne örnek olarak tAYGUN ÖRNEĞİNİ VERİRDİK ARAMIZDA.
    Küçük kardeşi ne kadar sevimli ve cana yakın ise,o bi okadar tersi idi,inşallah yıllar boyunca kendini geliştirmiştir,çünkü yapacağı iş,teknikten öte genç ruhundan anlamayıda gerektiriyor.
    Bursasporlumudur!!! Haluk erdemin oğlu,Bursa çocuğu,Bursa erkek lisesi mezunu olup hala Bursasporlu olamayan bir insan fenerli olsa olsa ne olur,yunanlı olsa ne.O yüzden ona fenerli menerli demek yanlış olacaktır,tabiki ekmek yediği kulüplere saygı gösterecektir,biraz fener,biraz kaf sin kaf özde Bursaspor lu olması gayet normal görülmeli.
    • alper maden mdny  
    15 Ekim 2015 | 09:16
    Unitimsah Kırklar diyor ki :Yahudiler nasıl ki orta doğunun damarlarında dolanıyor ayni sekil artık fener de bizim damarlarımızda dolanıyor ! ... ''' TAYGUN ERDEM KİMDİR ? Futbola Bursaspor'da başlayan Taygun Erdem, 10 yıl bu takımda top koşturduktan sonra 1988 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1988-90 sezonlarında sarı-lacivertli formayı giyen Erdem, daha sonra Karşıyaka, Elazığspor, Kuşadası, Anadolu Hisarı ve Beykoz'da futbol hayatını sürdürdü. Spor Akademisi mezunu olan Taygun Erdem, evli ve 1 kız çocuğu babası... Babası Bursasporumuz efsane sayılabilecek futbolcularından Haluk ERDEM siz bu adamı fenevli yaptınız ya helal olsun ne diyeyim.. Artık çıkartma zamanı gelmedi mi bu at gözlüklerini... Taygun ERDEM Bursa'lı dır (Her ne kadar babasının memleketi Elazığ olsa da O burda büyümüş ve bizim altyapımız da yetişmiştir.). Ve en az sizler kadar Bursasporludur
    • 16bursa16  
    15 Ekim 2015 | 02:04
    ya ben anlamıyorum alt. yapıya önem veriyorlar ama a takımında kim oynatacak ertuğrul mu hayatta kaç tane genç oynatmışmı önce ertuğrulu değiştirmek lazım takımda 14 tane yabancı var ne gencinden bahsediyorsunuz
    • 16161616  
    15 Ekim 2015 | 01:37
    fransızın yerine semih yuvakuranı getirseydiniz tam ekip olurlardı:(
    • ENDER  
    15 Ekim 2015 | 00:21
    Ahpab cavus devem Artık rahmetli biyedic te yok tayguna top atacak görecegiz bakalım hayret fenere gitmemis simdiye kadar neredeymis
    • Waybe  
    14 Ekim 2015 | 22:14
    -5
    Way be yönetim iyi bir şey yapmaya başladı hocalar çok değerli
    • unitimsahKırklar  
    14 Ekim 2015 | 18:56
    Yahudiler nasil ki orta dogunun damarlarinda dolaniyor ayni sekil artik fener de bizim damarlarimizda dolaniyor !

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR