KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Anadolu Seçiyor"

VİDEO

11 Nisan 2015 | 14:01

3 yorum

6004 okunma

Bursasporlu Eğitimciler Hareketi (BEH) Derneği yeni bir projeye imza atıyor.

Nedir?

Anadolu Seçiyor; internet ortamı üzerinden, jüriye gerek olmadan, taraftarların kendi seçimlerini yansıttığı, ön eleme ve final aşamalarından oluşan, Spor Toto Süper Lig, PTT 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig Beyaz Gurup ve Kırmızı gurup kategorilerindeki takımları kapsayan bir organizasyondur. Bu liglerdeki Yılın En İyi 11'inin senin seçimlerinle belirleneceği sosyal bir projedir.

Nasıl?

10 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasındaki Ön Elemede tuttuğun takımı seç! Sana göre takımının mevkilerine göre en iyilerini belirle ve final oylamasına gönder!
6 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri arasındaki final oylamasında ise, lige göre, takımında kendi mevkisinin en iyisi olarak finale gelen futbolcular arasından en iyileri belirle ve Yılın En İyi 11'ini seç!

Nereden çıktı bu proje?

İstedik ki Anadolu'ya ait, mükemmel değil ama samimi olan bir organizasyon yapalım. Jürinin değil kendi seçimlerimizle ödül almaya hak kazanan futbolcularımızı onurlandıralım. Değer verdiğimizi gösterelim. Hep beraber eğlenelim. Sadece futbolcularımızı değil, Yılın En İyi Deplasman Tribünü ve benzeri kategorilerde Özel Ödüller vererek, tribünler için emek harcayan insanları da unutmadan, onlara da değer verdiğimizi gösterelim. Sadece tribünler de değil Anadolu'da efsane olmuş futbolcularımız için Vefa Ödülleri kategorileri ekleyelim.
İlk sene; Anadolu'nun En İyi 11'i, En İyi Teknik Direktör ve En İyi Başkan kategorileri ile başlayıp sonraki senelerde gelen öneri ve düşüncelerle kategorileri arttıralım.
Önerilerle, düşüncelerle ve eleştirilerle hep beraber geliştireceğimiz bir organizasyonun tohumunu atalım istedik.

Üç İstanbul takımı neden yok peki?

Burada bir ayrımcılık yapmak için değil; ödül alan(lar) ve ödül veren(ler) paradigmasını biraz olsun değiştirmek adına bu adımı attık. İstanbul'un bilinen isimlerinin dışında da kendi futbolcularımıza ve kendi tribünlerimize kendi seçimlerimizle değer verdiğimizi göstermek istedik. En nihayetinde bize ait bir alan olmasını istedik. Bunu gayet anlaşılabilir bir durum olarak gördük.

Ödül Töreni Organizasyonu neden ilk sene yok?

Olabilirdi. Hatta olacaktı da. Bu seneyi bir başlangıç olarak kabul ettik. Projenin yayılmasını ve duyulmasını istedik. Sonraki sene ödül törenini Bursa'da, ondan sonraki sene Anadolu'nun başka bir kentinde ve bir sonraki sene başka bir Anadolu kentinde yapılmasını planladık. Ödül töreninin önünü de panel ve oturumlarla genişletme hayali kurduk.

Ödül Töreni olmadığı için sanki bir şey eksik gibi yine de?

Tabii... Farklı düşünmüyorduk aslında. Hatta Özel Ödül ve Vefa Ödülleri ile beraber Yılın En İyi 11'lerine seçilmiş kişiler için konaklama, ulaşım ve yer ayarlamalarına da başlamıştık. Medya ayağı için irtibata da geçmiştik. Sonra düşündük ki... Aslında epey düşündük.Şuna karar verdik. Bu seneyi bir "önsöz" olarak görelim istedik. Giriş sayfasını ve diğer sayfaları hep beraber ve bir arada yazmanın daha güzel olacağını düşündük.

Neden ön eleme ve final şeklinde yapılıyor?

Senin seçimlerinin daha değerli ve önemli olduğunu düşündük. Cidden böyle. Avantajları ve dezavantajları olsa da böylesinin daha güzel olduğunu düşündüğümüz için jüriye bırakmadan senin tercihlerini ön planda tutmak için bu şekilde kurguladık.

Peki, ben öylesine futbolcu seçebilirim ve en iyi olmadıklarını düşündüklerimi dahi rastgele seçebilirim? Bu da adil olmayan sonuçlar doğurmaz mı?

Doğurur. O zaman bu yolun işlemediğini görür ve sonraki seneler için seçim sistemini değiştirebiliriz. Denedik deriz. Ama sana güveniyoruz.

Genel olarak güzel ama beğenmediğim bazı noktalar var!

Elbette beğenmediğin yerler olabilir. Eğer bize beğenmediğin yerlerle alakalı geri dönüş yaparsan oraları bir gözden geçirir ve önümüzdeki sene daha iyisini yapmak için bu eleştirileri not alırız.

Burada kullanılan "Anadolu" kelimesi nereleri kapsıyor?

Coğrafi bir terim olarak kullanmadığımızı söyleyebiliriz.

Anadolu Seçiyor'a nasıl destek olabilirim?

Site üzerinden ve sosyal medya hesaplarından bize ulaşabilirsin. Seneye daha iyisini yapabilmek adına düşüncelerine ihtiyacımız var. Ayrıca tuttuğun takımın taraftar sitelerinde ya da arkadaşlarına bu projeden bahsedebilirsin.

Destekleyenler ve Organizasyon kısmında siz de yer alabilirsiniz.

Eğer bir Taraftar Sitesi iseniz "Anadolu Seçiyor" projesinin banner ve video tanıtımlarını kendi sitenizde ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak Ana sayfadaki "Destekleyenler" alanında kendi logonuzla yer alabilirsiniz.

Eğer bir Taraftar Derneği iseniz "Anadolu Seçiyor" projesinin banner ve video tanıtımlarını sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak Ana sayfadaki "Organizasyon" alanında dernek logonuzla yer alabilirsiniz.

Biz şimdilik sadece bir önsöz yazdık.
Bir düş'ün istedik!
Bazen...
İyi Şeyler de Oluyor

Caner Zengin
Anadolu Seçiyor Projesi Koordinatörü
canerzengin@anadoluseciyor.com

Oylama için: anadoluseciyor.com

 

    • Oezcan Rodop  
    18 Nisan 2015 | 12:04
    ANADOLU SECiYOR projesinde emegi olan bu harekati baslatanlara sonsuz tesekurler temennim bu proje Anadolunun her icra kosesine yayilir ve Anadolu futbol kluplerinin sancilarida bu esnada paylasilir yeter yeter
    • arnavut  
    11 Nisan 2015 | 21:16
    İstanbula karşı omuz omuza
    • #antistanbul  
    11 Nisan 2015 | 20:58
    ISTANBULA BOYKOT UYGULAMANIN ZAMANI GELMISTI .HATTA KASIMPASA VE BASAKSEHIRDE OLMAMALI.BU AYRIMCILIK DEGIL TAM TERSINE AYRIMCILIĞA KARŞI ANADOLUNUN KENDINI SAVUNMASI.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR