KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Atatürk Stadyumu yıkılıyor!

25 Mart 2013 | 15:53

98 yorum

44878 okunma

Altıparmak'a Bursa'nın en büyük meydanını yapacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat çalışmaları devam eden 45 bin kişilik Bursa Büyükşehir Stadyumu tamamlanır tamamlanmaz şehir merkezinde bulunan eski stadyumun yıkılacağını ve açığa çıkacak alanın kurulacak meydana dahil edileceğini açıkladı.

Başkan Altepe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz ile İl Başkanı Metin Çelik ve il yöneticilerini ağırladı. Heykel´deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala´nın da katıldığı ziyarette Başkan Altepe, şehir merkezinde bulunan Bursaspor Stadyumu´nun geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı.
Altıparmak´a Bursa´nın en büyük meydanını yapacaklarını belirten Başkan Altepe, bu bölgede kalan Bursaspor Stadyumu´nun yıkılacağını ve açığa çıkacak alanın planlanan meydana dahil edileceğini söyledi. Bursaspor Stadyumu´nun eski görüntüsüyle kente yakışmadığını, Bursa´nın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak yeni ve modern stadyuma ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Altepe, bu nedenle Bursa Büyükşehir Stadyumu´nu inşa çalışmalarını başlattıklarını anlattı. İzmir Yolu´na paralel olarak Acemler Kavşağı civarına yapılan stadyumun 45 bin kişilik kapasitesi ve yüksek teknolojisiyle Türkiye´nin en iyi, dünyanın da sayılı yapılarından biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, yüzde 90 oranında tamamlanan çalışmaların gelecek yaz aylarında tamamen sona ereceğini ifade etti. Yeni stadyum hizmete alınır alınmaz harekete geçeceklerini ve eski stadyumu yıkarak meydana dahil edeceklerini belirten Başkan Altepe, "Stadyumun yerinin değiştirilmesinin temel hedeflerinden biri de buydu. Yani eski stadyumun yıkılması ve açığa çıkacak alanın yapılacak meydana dahil edilmesiydi. Çünkü Bursa´nın her şeyden önce meydana ihtiyacı var. Bu şehirde etkinlikler, şenlikler ve festivaller hala sokaklarda yapılıyor. Dolayısıyla önceliğimiz meydan. İnşallah Altıparmak´ta, dünyaya örnek olacak Bursa´nın en büyük meydanını inşa edeceğiz" dedi.

CHP´li konuklarına Bursa için yaptıkları yatırım ve hizmetlerde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Başkan Altepe, parti ayrımı gözetmeksizin Bursa için çalıştıklarını, kentin Türkiye´de ve dünyada marka kent olması, zenginliklerinin hak ettiği değeri bulması için gece-gündüz gayret gösterdiklerini ifade etti. Yıllardan beri Bursa için dillendirilen fakat bir türlü yapılamayan icraatları bu dönem hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "10 yaşından itibaren Kapalıçarşı´da çalışmaya başladım. 10 yıl da siyasette muhalefet sözcülüğü yaptım. Çocukluğumdan beri duyuyorum. İşte ´Çarşının üzerine örtüler gerilecek, Kamberler kalkacak, Ördekli restore edilecek´ diye. Bunlar hep söylendi ama hiçbir zaman belediyelerin gündeminde olmadı. Ne zaman göreve geldik, Bursa´nın yıllardan beri dillendirdiği çalışmaları gündemimize alarak bir bir hayata geçirdik. Kapalıçarşı´yı yağmurdan, kardan ve çamurdan koruyan modern çatılarla kapladık. Kamberler bölgesini tamamen dönüştürdük ve alanı park yaptık. Yine Ördekli Hamamı´yla birlikte onlarca tarihi eseri restore ederek şehrin kültür sanat gündemine aldık" diye konuştu.

Başkan Altepe, günün anısına konuklarına birer Bursa bıçağı hediye etti. Heyet, ziyaretin ardından Başkan Altepe´yle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Bursa.bel.tr

    • muhammed  
    31 Mayıs 2013 | 12:34
    belliydi zaten ama önemi yok bence icraat önemli kaç sene oldu yapılsın şu stad
    • koyu_timsah  
    06 Mayıs 2013 | 20:28
    Kardeşim futbolla siyaset birbirinden ayrılmalı kravatlı mafyalar yüzünden stadımızdan olduk. Bir efsane daha kapitalizme siyasete yenik düştü.
    • eBA  
    23 Nisan 2013 | 12:04
    isimlere ve mekanlara takılarak meseleyi ruhsuzlaştırmanın alemi yok. Bir sevdadır Bursaspor her yerde ve her şartta. Ayrıca eski stadın yerinde çim zemin mutlaka kalmalı ve eski stadın miniatürk teki gibi küçük bir maketi mutluka bu alanda yer almalı.
    • can  
    23 Nisan 2013 | 00:15
    yenı stadı hemen yapın yeter işler yavaşladı
    • Vedat AKCAKOCA  
    22 Nisan 2013 | 00:05
    11
    Stadyum yikilacak yerine büyük bir Hotel yapilacak, Biz sampiyonlar ligi maclarini oynarken stadyum Belediye tarafindan Araplara satildi. Bunu bilenler dile getirdigi zaman anamiza, avradimiza küfür edildi!
    • cucu16  
    19 Nisan 2013 | 21:37
    Siz stadı yıkmayı şimdilik bir tarafa bırakın da yapılmakta olan stada destek bulup taraftardan para istemeyin. Taraftarı para getirecek şekilde cezbetmeniz lazım, örneğin seneye kombineleri şimdiden 20 kombine kampanyası yapın ve kombine alana aratmayacak sunumlar yapın...
    • alp  
    18 Nisan 2013 | 16:18
    o alanda şampiyonlugu simgeleyen bir anıt yapılmalı !!!
    • arif kocaman  
    17 Nisan 2013 | 03:52
    -12
    Her maçta lig tv de Yeşil inci timsah arena'dan karşınızdayız sevgili seyirciler,kelimesini duymak ne kadar güzel olurdu..
    Bence Yeni stad, Yeşil inci Timsah Arena olmalı..
    Desteklerinizi bekliyorum..Bizans'a kapak olurdu.
    • Bursasporlu Onur  
    15 Nisan 2013 | 01:39
    15
    Yeni stadın ismi Bursa Atatürk Spor Kompleksi Timsah Arena olmalı !! ama başımızdakiler Cumhuriyetimizin değerlerini bir bir silmeye yemin etmişler hiç yapacaklarını sanmıyorum. Bu işe taraftarlar olarak el atmalıyız
    • Yunus.  
    15 Nisan 2013 | 00:12
    -9
    Arkadaşlar öncelikle stadın ismiyle ilgili olan kısım hakkındaki yorumumu, Atatürk Stadı isminin kaldırılması tartışılır, Mustafa Kemal' e sadece Atatürk demek ne kadar doğru önce onu düşünmek gerekiyor bence. Ata-Türk yani Türkün Atası anlamına gelen bu sıfat sizce ne kadar doğru tartışılır burası ancak benim Atam 1881 den önceye kadar uzanıyor.Mustafa Kemal e kimsenin bir laf söylemeye hakkı yoktur o konuda hem fikiriz ancak herşeyin bir ölçüsü bir anlamı olmalı,o zaman herşey daha güzel olucaktır,Atatürk Stadyumunun yıkılması şehir planlaması açısından oldukça güzel olacaktır şehirin merkezinde eski bir yapı olarak kalması hoş olmaz ancak çimler ve şeref tribünün kalmasıyla ilgili bir imza kampanyası başlatmamız gerekir. o çimler üzerindeki kupa törenin heykelini yapılmasını talep edelim.
    • çok yazık!!!  
    13 Nisan 2013 | 10:20
    20
    şu yazıyı okurken her cümlesinde içim sızladı resmen... Yüce önder Atatürk ve silah arkadaşlarının ve hepimizin dedelerinin ninelerinin kazmalarla küreklerle inançları ile inşaa ettikleri bu yurdun yavaşş yavaşş yıkılışını seyrediyoruz. İktarda bulunan gafillerin geldikleri günden beri en istikrarlı şekilde yürüttükleri Atatürk'ü silme politikasını üç maymunu oynayarak takip ediyoruz. Şu açıklamalarla ilgili bir kaç vahim noktaya değinmek istiyorum!!!
    1- Şuan halen kullanmakta olduğumuz stadımızın ismi Bursaspor stadyumu değildir!!! orası Atatürk STADYUMUDUR. Türk futbol tarihinde Atatürk stadyumu adı altında şampiyonluk kupasını kaldırmak onuruda yalnız Bursasporumuza nasip olmuştur.
    2- Atatürk ismini kullanmamak için Bursaspor stadı diye hitap eden gaflet,dalalet ve hatta ihanet içinde ki bu iktidar mensubları yeni yapacakları stada Bursa Büyük Şehir Belediye Stadyumu ismini teleffuz ediyor neden yeni Bursaspor Stadyumu demiyorlar yada tüm kentin dilediği Timsah Arena adı ile hitap etmiyorlar???
    3- Son olarak stadın yıkılması doğrudur yıkılmalıdır doğrudur orası Bursaya yakışır bir meydan olmalıdır ama her ne olursa olsun orası Atatürk meydanı olarak kalmalıdır iste ozaman hem sampiyonluğumuzun hatırası devam edecektir hemde ancak ozaman güzel Bursamıza yakışan bir yer olacaktır. Tabi bizleri o kadar güzel uyuttular ki yıllardır hiç kimse bunun için birşey yapmayacak.
    4- Ama ben diyorum ki o gün geldiğinde biz Atasına bağlı büyük Bursaspor taraftarı olarak orda olalım ve o meydanın Atatürk Meydanı olması için hertürlü eylemi yapalım. Yoksa yıllardır söylediğimiz Bu Vatan Bölünmez bestemizin hiç bir anlamı kalmayacak çünkü görüyorsuz bunların hepsi Aponu ... leri olmuş........
    • yşl  
    13 Nisan 2013 | 09:59
    beşiktaş maçında seyirci yıktı zaten ortalığı:)
    • hakan  
    10 Nisan 2013 | 10:32
    -1
    meydana, şampiyonluk hatırası olaraktan sembolik bir alan bırakılmalı ve oraya anıt dikilmesi güzel olacaktır.
    • cngz  
    09 Nisan 2013 | 20:07
    Ben Belediyeye de yazdım. Şeref tirübünü yıkılmasın ve çimenler sökülmesin, meydanda şeref tirübünü şehrin simgesi ve tarihin şahidi olarak kalsın. bundan 10yıl sonraki çocuklar stadyumumuz burdaymış bu da orjinal tirünü desin. Arsenal de aynısını yaptı.
    • Mahony  
    09 Nisan 2013 | 17:49
    -4
    Bence yıkılmalı artık tarihi bir değeri kalmadığını düşünüyorum. Şimdiye kadar anılarla solu birçok stad yıkıldı ! Yıkılan stadın yerine bir şey yapılmamalı hatta çim sahası korunabilirse çok güzel olur. Yeni stadın ismi de Timsah Arena olmalı.. Bu konuda duygusal yaklaşan arkadaşları anlıyorum ama biraz duygusallıktan uzak düşünürsek ve stad içerisinde yaşanan zorlukları görürseniz yıkılmasının mantıklı olacağını da anlayacaksınız.
    • GreenBird  
    08 Nisan 2013 | 20:20
    10
    Bu stadın vebali hepimizin, tüm Bursalıların üstündedir, yıkılmasında emeği geçen, sessiz kalan AKP severler eserinizle gurur duyabilirsiniz ama biz Bursalılar sizi asla affetmeyeceğiz !
    • ebbs  
    08 Nisan 2013 | 14:56
    (NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE) amaç bunu artık söyletmemek.anlamayan kaldımı.yumurtadan çoğalanların sayısı bu ülkede arttı diye ülkeyi siyasetle ve iyi hatiplerle uyutamassınız ve satamassınız.
    • Yesil timsah  
    06 Nisan 2013 | 17:22
    Maziden gelen en büyük gururumuz Atatürk Stadyumu gitmiş, Bursaspor stadyumu çıkıvermiş başkanın ağzından.. Gizli ajandalarınız varsa, buna şanlı Bursaspor taraftarını alet etmeyin. 40 bin 50 bin kişilik stadyumlar için Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun adı görmezden gelinip feda edilecekse istemeyiz. Biz tarihimizdeki ilk şampiyonluğumuzu eski ama şerefli stadımızda kazandık.Bir çırpıda silip atmayız, yıksanız bile gönüllerden atamazsınız, bunu böyle biliniz..
    • TİMSAH YOLDA  
    06 Nisan 2013 | 10:52
    Yeni stadın adıda Atatürk stadyumu olsun. Her ortamda milli değerlerimizi silmeye çalışıyorsunuz. Stad projeleri Türkiyenin her yerinde var.aç bak. Antalya, eskişehir, malatya, konya, trabzon, ist boğaz, kocaeli, ankara...vs. Yani Bursaya mal bağışlamıyorsunuz .hem istanbul 2020 diyeceksin hemde çevre illere stad yapmıyacaksın???.yani bunu seveee sevee yapmak zorundasınız. Ama fırsat bu fırsat herşeyde olduğu gibi türk,ve Atatürk isimleri size batıyor. Nu mutlu önce müslümanım sonra türküm sonra Bursasporluyum diyene.
    • 1962  
    31 Mart 2013 | 22:16
    12
    xlabor´un dedigi gibi,Atatürk stadyumu diyememis.Atatürkle ilgili her seyi ortadan kaldirmak.simdi meydan derler,yarin öbür gün en büyük meydan yerine,en büyük alis veris merkezi dikerler.biraksinlar,orada alt yapi takimlari oynasinki Bursaspor ruhunla yetissin.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR