KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

''Avantajımız taraftarımız''

VİDEO

31 Ekim 2013 | 15:40

37 yorum

11518 okunma

Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında cumartesi günü kendi evimizde konuk edeceğimiz Fenerbahçe karşılaşması öncesi Teknik Direktörümüz Christoph Daum değerlendirmelerde bulundu.

Daum şöyle konuştu; "Cumartesi günü lideri burada ağırlıyoruz. Fenerbahçe gerçekten çok iyi futbolculardan kurulu bir kadroya sahip. Çok iyi forvetleri olan takım, bu müsabakada favori olarak Fenerbahçe görünüyor. Farklı formasyonlarla idmanlarımızı gerçekleştirdik. Fenerbahçe'nin çok büyük kalitesinin yanı sıra bizim takımımızın da performansının yüzde yüzün üzerine çıkması gerekiyor.. Eğer Konyaspor müsabakasındaki gibi bir performans ortaya koyarsak şansımız az. Çok kıvrak, çok çabuk futbolculardan kurulu kadroları var. Konyaspor maçında gördüğümüz ortaları eğer Fenerbahçe'ye karşı kesemezsek avantajlı olurlar. Bu ortaları biz kesmek zorundayız. Orta sahayı güçlü tutmamız da gerekiyor. Seyircinin desteğiyle dediğim gibi yüzde yüzün üzerine çıkmamız gerekiyor. Fenerbahçe kadro olarak ve finansal durumu olarak daha kuvvetli. Bizim de kendi seyircimizin önünde oynama avantajı var. Onlarla birlikte bizim de çok kuvvetli tarafımızı gösterebiliriz" diye konuştu.

"Kesinlikle bu müsabakada hatalarımızı asgariye düşürmemiz gerekiyor" diyerek sözlerine devam eden Daum, "Ayağımıza gelen gol fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Futbolcularımızla konuştuk. Bu konuda futbolcularıma çok fazla şey söyleyebilirdim. Ama burada kendi kuvvetli yönümüzü de unutmamamız gerektiğini vurguladık. Futbolcularımızdan beklentim, kesinlikle müsabakadan sonra herkes her şeyini ortaya koydu ve mücadelesini verdi dememiz. Biz de belirli bir yol aldık. Fenerbahçe gibi bir rakiple oynayınca bu sizin için aynadır. Takımın durumu daha da ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

"Bursaspor bu maçı kazanırsa sadece 3 puan mı kazanmış olacak yoksa gelecek haftalara da faydası olacak mı?" şeklindeki soruya tecrübeli teknik adam şu yanıtı verdi:
" Futbolcularına baktığınız zaman Fenerbahçe bu maçta favori. Biz de kendi imkanlarımıza bakarak zorlu müsabakadan 3 puan çıkarırsak tabii ki bizim için sürpriz olur. Bu müsabakadan sonra lig maratonu çok uzun. Her şeyi kazandınız ya da kaybettiniz diye bir şey yok. Yolumuza devam edeceğiz. En çok sevindiğim taraftar taraftarımızın önünde çok iyi müsabaka çıkarıp onlara 3 puan hediye edebilmek. Galatasaray'a karşı bunu yaptık. Beşiktaş'a kaybettik ama önümüzdeki müsabakada ortaya ne çıkacağını göreceğiz. Takım ruhunu daha fazla ilerletebilmek için bu müsabakalar çok önemlidir. Herkes de biliyor, çok yüksek mücadele vermemiz gerekiyor. Konyaspor müsabakasının çok daha üzerine koymamız gerekiyor."

"İki takım arasındaki bütçe farkına bakmamız lazım. Bunu göz ardı edemeyiz" diyen Daum, " Forvet bölgesine baktığımız zaman gerçekten çok kaliteli ve tecrübeli futbolculara sahip olduğunu görecektiniz. Yedek kulübesinde de çok kaliteli oyuncular görebilirsiniz. Fikstüre baktığınız zaman Fenerbahçe'nin aldığı galibiyetlere bakabilirsiniz. Bizim de oynadığımız müsabakaları görebilirsiniz. Bunları kıyasladığınız zaman realiteyi kaybetmemeniz gerekiyor. İlk etapta onlar bizi ciddiye almazsa bizim şansımız daha fazla olur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Takım şu anda istediğiniz düzeye geldi mi?" sorusuna Daum şu yanıtı verdi:
"Takım gerçekten çok iyi çalıştı ve büyük yol kat etti. İmkanlarımıza göre defans yönünde iyiyiz. Diğer adımımızı daha tam olarak atamadık. Oyun içinde daha baskılı, topu muhafaza ederek oynamalıyız. Bu konuda istediğimiz seviyeye gelemedik. Şu anda elimizdeki oyuncularla bu adımı nasıl gerçekleştirebiliriz ona bakacağız. Bunda da kaliteye ihtiyaç var. Futbolcunun da çok çalışması gerekiyor. Futbolcularımız tamamen ferdi olarak çok yönlü olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu da kısa zamanda olmaz. Biraz zaman alacak. O adımı atabilme adına kendi futbolcularınızı belirli seviyeye getireceksiniz. Yapılan transferlerle bu adımı atabilme adına hepsini bir araya getirebilmeniz gerekiyor. Bursaspor açısından yetenekli futbolculara baktığınız zaman, Enes Ünal gibi futbolcular takım için çok büyük önem taşıyor. Serdar Aziz'in son haftalarda gösterdiği performans ve istikrarı yakalaması çok önemli. Hepimizin çok çalışması gerekiyor."

 

    • setbaşı  
    02 Kasım 2013 | 02:20
    daum bilir işiniiii
    • Adige16  
    01 Kasım 2013 | 19:28
    nasıl bir taraftar profili vardır bizde böyle yemin ediyorum tribünden iğrenir oldum artık karaktersiz insan dolu büyüklere saygı yok ne yapılıp biteceğinden haberdar olmayan insanlar en basitleri yorumlara bakın ya hala övünüyoruz en büyük biziz diye doğru öyleydik tribünlere çoluk çocuk dolmadan
    • berryroad  
    01 Kasım 2013 | 17:51
    hoca çıkıp 3 atacaz 5 atacaz deyip mangalda kül bırakmasaydı ondan iyisi olmazdı bugün için ama yarın maç oynanıp da Allah korusun bir bjk maçı bir vojvodina gibi bir durum ortaya çıkınca da hocaya yapılmadık hakaret bırakılmazdı. daumun demecinde söyledikleri baştan sona gerçekler. acı olabilir ama hepsi gerçek. Ayrıca bu avrupalı hocalar bu demeçleri her zaman saha dışı taktikleri olarak da kullanırlar. neresinden bakarsan bak hocanın elindeki malzeme ızdırap verecek kadar yetersiz olmasına rağmen bunu kullanabileceği en iyi şekilde kullanıyor. kimse biz bu futbolla feneri rahat yeneriz arkadaş diyemez biz gidip taraftarlığımızı yapacağız gerisini de maçta göreceğiz yapacak bişey yok.
    • TEK9  
    01 Kasım 2013 | 12:18
    Ergenler iki dk bi susun abicim hadi gidin online oyunlarda atıp tutun lütfen.
    • Samet  
    01 Kasım 2013 | 11:08
    Daum zehiri salmış, çokta iyi yapmış.. Tutarsa... Ergenler uzak durun iki dakka :)
    • Bursafan16  
    01 Kasım 2013 | 09:53
    Favoriyi rakip takım göstermek bir taktiktir. Kendi oyuncularını baskıdan uzak tutma taktiği. Bu yüzden Daumu topa tutmaya gerek yok:)
    • orhan  
    01 Kasım 2013 | 09:10
    bi taraftar olarak kabul edemeyız belkı ama şöyle de bi gercek var manu ve valencıa nın antrenorlerıde Bursaspordan cekınıyoruz demıslerdı.
    • green  
    01 Kasım 2013 | 08:30
    dediklerinin her kelimesi doğru hocanın. bir hoca bunu der mi demez mi orası tartışılır ama gerçekleri dile getirmiş. karabük maçı şans yanımızdaydı, kayseri maçı ortada, konya maçı şans yine yanımızdaydı şimdi bunlardan çok daha iyi bir takım olan fb karşısında çok daha fazla şans gerek bize. futbolda çok gerçekçilik de çok hayalcilik de iyi bir şey değil. bu tip maçlarda inanmak çok önemli biz de taraftar olduğumuza göre istatstiği, kalite farkını filan bir tarafa bırakıp kazanmak için takımımıza elimizden gelen desteği vereceğiz.
    • ismailK  
    01 Kasım 2013 | 08:30
    Esasinda burada gerceklerin soylenmesi hosumuza gitmiyor. Var ya bu tam bir avrupali aciklamasi.
    biz toplum olarak gerceklerle yuzlesmeyi sevmeyen ve kucuklugu kabullenemeyen bir toplumuz.
    daum dogru soylemis
    ama hatali oldugu yer turkiyede oldugunu unutmus.
    • antibizans  
    01 Kasım 2013 | 07:25
    Bu mac icin kaygilanmasi gereken iki kesim var;
    1-yaptigi transferlerle takimi bu hale getiren yonetim,
    2-bizans figurani sikerasyon ve onun taseronu gocek
    o kadar!
    • gazi üni  
    01 Kasım 2013 | 02:50
    Ulan adam resmen fenerbostana gaz vermiş bizim liseli ergenlerde ''bu nasıl demeç? Sen büyük bir takımdasın, Bursaspordasın, saçmalamışsın'' demiş :)) Profesyonelliğin içinde bu tarz konuşması kadar doğal bi'şey olamaz eyy ergen kardeşlerim.. Maç öncesi böyle demeçler verilir ki rakip takım gaza gelsin, bizi küçük görsün diye ayar vermiş..

    Özet: Daum zehiri salmış, çokta iyi yapmış..
    • ŞİPTAR  
    01 Kasım 2013 | 02:18
    Daum un bariz bi şekilde yenilgiye şimdiden kılıf hazırladıgını görüyoruz bizden galibiyet beklemeyin mesajı veriyor taraftara 1 puan alırsak sevinmeliyiz diyor kısaca sebep olarak da kadro kalite farkları ve ileri uctaki ceşitli futbolculara sahip takım ile ileri uctaki yeterli futbolcuya sahip olmayan takım olarak gösteriyo olayı bence daum aba altından sopa gösteriyo yönetime ya bana futbolcu alın ya da maç kazanmayı faln beklemeyin diyo kısaca burada bence iş futbolculara düşüyo daumun bu demeçlerini mutlaka izlemişlerdir futbolcular kaptanlar tüm takımı toplayıp hocadan habersiz bi şekilde daumun basın toplantısını izleyip hocamızı mahcup etmek adına cıkıp bu macı alalım reaksiyonu göstermeleri gerekir...
    • İRONFİST16  
    01 Kasım 2013 | 00:49
    Arkadaslar ne kadar at gözlü bi taraftara sahibiz ya adam doğruları konuşmuş neden eleştiriyorsunuz yada neyi eleştiriyorsunuz ön liberomuz bitik ne top calabiliyor ne oyun kurabliyor press yaparken adamın yanından kosup ne hamle ne omuz atamayan bi ön libero ben daha hic görmedim. Adam kadro kalitesini bildiği için dorğuları söylüyor ama dorğu söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı. Ne dicekti biz feneri ezer geçeriz deyip yenildiğinde yüzümü kızarsın . Feneri yenebilmemiz için minimum defansif hata. Ve girebiliceğimiz pozisyonları maximum değerlendirmemiz lazım maç tamamen kanatların boşluklara iyi sarkması onun dısında batalla ve belluschinin performansına baglı . Belluschi her mac yaptıgından biraz daha cok samilin arkasını toplayıp ataklara hızlı cıkartabilirse takımı ve batalla markajlardan kurtulup aralara iyi top atabilirse zor da olsa kazanıcaz. Defansımıza güveniyorum artık alıştılar birbirlerine tabi taiwo ve basserin geriyi unutmadan ataklara az da olsa destek vermesi lazım ki oyunu biraz yarı sahaya yıkalım.
    Yine söylüyorum devre arası ozanın geldğini varsayarsak yapılıcak basit

    tuncay , şamil,pinto sestak satılmalı bunlardan gelicek para durumuna göre cenk tosun,necati,yada mevlüt erdinç bu 3 yerli forvetten biri alınmalı orta sahayada mohammed sissoko (boşta)
    bakabilirsiniz transfer marketten serbest adam sezon öncesi bi ara anılmıstı bizle psgden serbest kaldı verin su adama 1.5 2 arası bi para belluschi ile orta sahada neler yapıcak ozaman görün futbolu batalla nın geriye dönmesine gerek yok orta saha gecilmez..
    • enes  
    01 Kasım 2013 | 00:27
    Bursaspor disinda hangi takimin basinda olsan bu aciklama mantiksiz olmazdi hoca,ama sanirim sen hala nerede oldugunun farkinda degilsin! Merak etme,cumartesi aksami sana da,kutsal armamizi tasiyanlara da,sikecilere de,sikerasyon hakemlerine de nerede oldugunuzu hatirlatacak tribunler! Senin o trilyonluk takimini biz 2010'da market degeri ceyreginizi bile bulmayan 11 yurekli timsahla madara ettik:)
    • Mustafa  
    31 Ekim 2013 | 23:41
    Bırakın şimdi Daum'u. Ahmet Hakan'a gereken tepkiyi gösterelim haydi teksas.org!!!
    • as  
    31 Ekim 2013 | 23:21
    nerden nereye düne kadar önümüze diz çöken ist takımları ve şimdi biz düşünüyoruz sayın körüstan rahmetli BÜYÜK BAŞKAN İBRAHİM YAZICI sizlere şampiyon takım bıraktı sizler biraz gerçek BursaLI iseniz lütfen bunun farkında olun .
    • kuştepe  
    31 Ekim 2013 | 23:15
    daum açıklama yapmadan önce beyazıta gitmiş galiba
    • bursasporum  
    31 Ekim 2013 | 22:37
    -1
    Beynini yemis bu adam her lafinda deplasmana yada evinizdeki macta puan alabilirsek iyi diyo simdide fb favori diyip durmus bu adamin birkere pek inancı yok yenebilecegimize futbolculara nasil asilacayacak bunu futbolcularada diyomudur acaba sizlerde biliyosunuzki fb favori diyomudur . S. S bu ne bicim teknik adamlik
    • Bursaspor  
    31 Ekim 2013 | 22:04
    Eee dogru soyleyenı misali olmuş adam dogru soyluyo cok sevdıgınız sıfatsız yonetıcılere tepkı koyun şampiyon Bursasporumu forvetsiz ve şamille oynayan bi orta sıra takımı yaptılar hepiniz birgün anlıcaksnız bu sıfatsızların bizi ucuruma sürükledıgını ama cok geç olucak
    • Bursa_United  
    31 Ekim 2013 | 21:46
    Daum doğru söylemiş neye kızıyorsunuz ki ? Tek yanlışı bizim taraftarımızı avantaj olarak görmüş.Cumartesi maçta görcez alakasız birsürü tezahürat..Kendi futbolcumuzu yuhlama ,ıslıklama oynayın lan demeler,adam gibi oynayın lan pankartı asmalar..Ergend Teksas akıllı adam yokki

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR