KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Başkan sert çıktı!

VİDEO

05 Ekim 2012 | 11:25

28 yorum

13391 okunma

Başkanımız İbrahim Yazıcı P.F.D.K. tarafından kulübümüze verilen iki resmi müsabakayı kendi sahamızda seyircisiz oynama cezası ile ilgili bir açıklama yapmıştır.

Başkanımız İbrahim Yazıcı’nın açıklaması şu şekildedir;

4 Ekim 2012 Perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından açıklanan kararla, kulübümüzün iki maçını iç sahasında seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırıldığı belirtilmiş ve bu haksız, hukukun temel ilkelerini çiğneyen karara karşı tahkim kuruluna müracaat edileceği resmi sitemizden duyurulmuştu.

Anadolu’dan çıkan son Şampiyon kulüp olarak TFF tarafından uygulanan rekabette eşitlik kurallarını alt üst eden, medya izlenme oranlarına göre hak dağıtan kuralları, YANİ KURALSIZLIKLARI çeşitli defalar olgun ve basiretli üslupla türlü platformlarda dile getirdik.

Ancak, dile getirilen bu açık haksızlıkların seçilmiş yetkililer tarafından ÇARESİZLİK ve VURDUMDUYMAZLIKLA bugüne kadar nazarı dikkate alınmamış olduğu şayanı hakikattir.

Ayrıca Bursaspor kulübü olarak TFF’nin yanlı tutum ve uygulamalarıyla maalesef kulübümüze karşı son örnekte olduğu gibi ağır ceza uygulamalarına muhatap oluyoruz. TFF’nin kulübümüze karşı yanlı uygulamaları diğer takımlara uygulanmamaktadır. Nitekim takımınızın en büyük gücü seyirci olduğu halde, bizi seyirciden mahrum etmek amacıyla 06 Eylül 2012 tarihinde (Cumartesi günü) müsabakamız saat 17.00 de oynanmıştır. Bu saatte taraftarımızın çoğunluğunun Bursa’nın sanayi şehri olması, taraftarların çoğunluğunun çalışan kesim olması nedeniyle stada takımlarını desteklemeye gelemeyeceği açıktır. TFF aynı uygulamayı şampiyon olmuş diğer takımlara acaba yapabilecek midir? Kış saati uygulaması ile Cumartesi günü saat 16;00 itibariyle acaba şampiyon olmuş hangi takımın müsabakasını kendi evinde oynatabilecektir!

OYNATAMAYACAKTIR. !!

Son olarak 4 Ekim 2012 Perşembe günü TFF disiplin kurulu tarafından takımımıza sadece bir-iki taraftarın neden olduğu, olay yerinde diğer taraftarlarca bastırılan tribün olayı gerekçe gösterilerek iki maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir. Bu ceza son derece ağır olup bizi seyircimizden mahrum etmeye yöneliktir. Kim olduğu belli olmayan bir kişi tarafından münferit olarak gerçekleştirilen provokatif eylem neticesinde kulübümüzün bu denli ağır bir ceza alması maalesef TFF’nin yanlı, adil olmayan, rekabette eşitsizlik yaratan, hukuka aykırı tutum ve davranışının açık bir göstergesidir

Kulüp olarak tribünde yaşanan münferit olsa da bu tarz olayları tabii ki nefretle kınıyor ve benzer bir durumun gerçekleşmemesi için maddi manevi tüm önlemleri emniyet güçlerimizle birlikte almaya özen gösteriyoruz. Ancak bir delinin taş attığı kuyudan 40 akıllının taşı çıkaramadığı atasözlerimize yerleşmiş bir realitedir. Kulübümüze uygulanan bu tür bir cezalandırma anlayışı, cezada şahsilik prensibinin açık ihlalidir. Hani sporda şiddet yasası cezada şahsilik prensibini öne çıkaracaktı? Sahaya yansımayan şike, şike olarak değerlendirilmedi de, sahaya yansımayan iki kişinin kavgası ile sahamızda Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları seyircisiz oynatılarak nasıl bir sonuca ulaşılmak isteniyor?  Devlet büyüklerimiz bile suç ve cezada şahsilik prensibini spor dünyası için sürekli dillendirirken, şike soruşturmasında bile TFF kararlarında bu anlayış açıkça vurgulanmış iken bu açılım ve gelişmeye neden konu Bursaspor olunca kapalı kalınmaktadır?

TFF yönetimini göreve başladıkları andan itibaren haklı endişelerimiz ile desteklemeyen kulüp olarak TFF’nin şimdi bizden bunun acısını çıkardığını düşünüyorum.

Bu itibarla Bursaspor olarak kulübümüze yapılan tüm haksız uygulamalara karşın başından itibaren sergilediğimiz haklı dik duruşumuza devam edeceğimizi,kamuoyuna saygı ile duyururum.  

İbrahim YAZICI
Bursaspor Kulübü Başkanı

 

    • Teksas  
    06 Ekim 2012 | 12:27
    Evet neden bir yürüyüs organize edilmiyor nerde bu taraftar dernekleri artık birlik olma zamanı gelmedi mi sizcede ??
    • greenpearl  
    06 Ekim 2012 | 10:40
    eskiden tribünde açıktan olmasa da bir hiyerarşi vardı herkes nerede durması gerektiğini bilir, saygı gösterilmesi gerekene saygı gösterirdi. kendinden bihaber olan çoluk çocuk millete posta koymaz, tribündeki koronun bir parçası olarak görevini icra ederdi. şimdi bakıyorsun herifin ergenlik sivilceleri yeni çıkmış babası hatta dedesi yaşındaki adama dayılanıyor, yanında karısı kızıyla dolaşan adama salça oluyor, deplasman yolları desen tam bir rezalet. bu profil değişmeli arkadaşlar işi bilenler tribünü ele alıp bu parazitleri temizlemeli artık yoksa görüldüğü şekilde vaziyet kötü.
    • texas16  
    06 Ekim 2012 | 10:09
    böyle şerefsizlik olmazz resmen üstümüze oynuyolar 2 maç ceza bizde yedik bizans oyunlarına devam ediyolar .ama suç bizde adam gibi tepki bile gösteremiyoz.taraftar takıma küsmez aga küsen adamda tribünü falan bıraksın Bursasporu tutmasın Bursasporun menfaatlerini savunamıyacaksak bırakalım bu işleri .. tepkini vereceksen tribünde verecen karının kız arkadaşının kollarında gezerken değil twente maçı hepimizi etkiledi ama rtık çıkın şu tribden silkelenin ve kendimize gelin takım tek ihtiyacı şuanda destek 2 yarı başlayınca geç kalmış oluruz
    • elmasbahçe  
    06 Ekim 2012 | 09:44
    Bursa taraftarı neden toplanım şehirde gövde gösterisi yapamıyor anlamıyorum
    • brs  
    06 Ekim 2012 | 03:55
    Taraftar site yöneticilerine sesleniyorum. Konu ile ilgili düzgün bir yazı hazırlar mısınız. Belirtilen tff vs. maillerine toplu bir mail yağmuru yapalım. Tepkimizi gösterelim. Büyük haber siteleri ve televziyon kanallarına da gönderebiliriz ki haber değeri yükselsin tff baskı artsın.
    Onun dışında tribün liderlerine de sesleniyorum tff temsilciliğine yürüyüş protesto siyah çelenk gibi olayları organize edip gerçekleştirmek şu durumda boynunuzun borcudur.
    • k.çavdar  
    06 Ekim 2012 | 00:54
    taraftar dernekleri neden tff yiprotesto etmek için taraftarı organıze etmiyorlar ben onu anlamıyorumselim nerdesin üni timsah gurup 16 ve selim diger taraftar gurupları nerdesiniz neden yapmıyorsunuz neden famorada toplanıp tff il temsilciligine yürümüyoruz siyah çeleng bırakmıyoruz ve orada tff yi aşagılıyan bir bildiri okumuyoruz haydi taraftar gurupları yapın böle bi organizasyon bekliyoruz sizlerden haber
    • Panayırlı  
    06 Ekim 2012 | 00:50
    serseriliği taraftarlık diye kimse yutturmasın yeter. Evet şehrini savunacksın, toprağına taşına aşık olacaksın ama deplasmana giderken bakkala-çakkala dalıp etrafıda yağmalamayacaksın, düşünkü başka bir kentin taraftarı senin dükkanını yağmalıyor, bunları hoş görmeyeceksin, kendi memleketinin adamına kendi tribünde de diklenen adamı kulağından tutup atacaksın, bu serserinin her tarafı taraftar olsa ne yazar, göz yummayacaksın sevgili kardeşim, kabahatin büyüğü sizde canım kardeşlerim, serseriliğe mahal vermeyin, yanınızda tutmayın. Bu çakallar yüzünden pekçok insan tribünden soğudu, deplasmana gitmeye de korkuyor, teksasında asıl manifestoyu bunlar için yayınlaması lazım, Bursaspor taraftarı Bursayı temsil ediyor, herşeyiyle örnek olması lazım, elbette yeri geldiğinde dayak yememesini de bilecek ama sadece yeri geldiğinde, hele hele kardeşine el kaldıranın Atatürk stadında yeri yok.
    • s.bozan 16  
    05 Ekim 2012 | 21:53
    adalet nerede nickli arkadaşım sinan kardeşim demişsin senin sinan kardeşim dediğin şahıs hapı atıp dışarıda Bursaspor forması giyip dolaşan insanlara dayılık yapıp içeriye bıçak sokup takımın 2 maç ceza almasına sebep oldu farkında değilsin sanırım kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 29 yaşındayım 9 yaşından beri bu tribünün içindeyim biz eski teksasın olduğu yerde koltuk yokken beton tribünde hakan şükür sedat balkanlı Bursasporda oynarken o tribündeydik hala da her ne olursa olsun kombinemizi alıp takımı yalnız bırakmadan o tribüne ne pahasına olursa gelen bi insanım önce kardeşlerimizi tanıyalım derim tribünde saygıyı öğrenelim büyüğümüzü bilelim öyle hap atmakla dışarda dayılık yapmakla tribüne bıçak sokmakla adam olunmuyo hala kalkmış kardeşim demen çok mantıksız geldi bana
    • adalet nerede  
    05 Ekim 2012 | 19:10
    -6
    selim abiyle sinan kardeşimizin ufak tartışması hayırdır ne cezası ya 2 maç
    • BABADAN EMANET  
    05 Ekim 2012 | 18:21
    Herkeze selamlar.
    Dün akşam birederle herzan gittiğimiz bir mekanda oturduk başladık sohpete,neden böyle oldu diye ki daha 2 maçlık cezanın verilmiş olduğundan haberimiz yoktu,evet neden böyle oldu dedi,neden tarafar maça gelmiyor,neden takım eskisi gibi canla başla mücadele etmiyor,hatalar nerede?Bazen hataları bireysele indirgedik bazen toplum iç güdüsüne ama sonunda bambaşka bir cavaba kavuştuk,belki içinizden sıkılmadan okumak isteyen olur acizane kısa kısa anlatayım dedim.
    Arkadaşlar ALLAH biz aciz kullarını yaratırkan içimize öyle bir yaratık koymuşki bunada nefis demiş,nefis ne doymak bilir,ne de şükretmek,o hep ister 1kat verirsin 2. ci katı ister onuda verirsin yine ister (ister oğlu ister) doymaz nede olsa,şimdi BursaSORUN bunlarla ne alakası var deyeceksiniz anlatayım,
    BİR ZAMANLAR YENİ SESON BAŞLARKEN hangi gönülden Bursalıya bu seneki hedefi sorsanız ağbi ilk 5 der,aradan 7 hafta geçer sorarlar yine ağbi ilk ona girelim yeter der,aradan bir 7 hafta daha geçer yavaş yavaş Bursasporlunun içinde garip korkular türemeye başlamıştır ve o korkuları telefüz bile etmek istemez derken düşmemeye oynayan bir Bursaspor olur çıkar karşımıza,heleki o sezondada KAHPE BİZANSLILARDAN birini yendiysek bizim için sezon bitmiştir zaten konuşur dururuz o maçı ve BursasporLU olmak öyle bir duygudurki takımın çok iyi olamadığı için BursasporLU DAHA ÇOK MAÇA GELİR,DAHA ÇOK BAĞIRIR,DAHA ÇOK MAÇ ÖNCESİ HAZIRLIK YAPAR ÇÜNKÜ ASLINDA BU BİRAZDA BİZDEKİ TAKIMIN ÇOK İYİ OLMAMASININ VERMİŞ OLDUĞU EZİKLİKTİR VE SARILIR BursasporLU TAKIMINA,BABADAN OĞLA GEÇEN MİRASTIR BursasporLU OLMAK DERKEN Bursa 2010 YILINDA SALTANA SON VERİR,TÜM TABULARI YIKAR,BİZANSI ESİR ALIR,ARTIK BAZI KESİM BursasporLULARDA YUKARIDA YAZMIŞ OLDUĞUM OLGULAR DEĞİŞMEYE BAŞLAR.
    Sezon başlarken sorarlar hedef ne ŞAMPİYONLUK aradan 5 hafta geçer takım biraz sendelediği zaman o eskiden ilk 10'a girer diyen BursaLI şimdi yakıştırmaz kendine ilk onu BAŞLAR TAKIMINA KÜSMEYE,ONA BUNA ÇAMUR ATMAYA,SUÇLU BULMAYA İDAM ETMEYE halbuki evet vardır BİRİLERİNDE SUÇ BUNA BAŞKAN DA DERSİNİZ,TEKNİK KADRODA,YADA FUTBOLCUDA AMA önemli olan suçlu aramak deyil destek olmaktır aynı BABALARIMIZIN ZAMANINDA YAPTIĞI GİBİ.
    Evet arkadaşlar bizim nefisler çoşmuş birkere hep dahasını ister olmuşuz yetinmek nedir bilmiyoruz,hep daha fazlasını istiyoruz,BursasporUN EN BÜYÜK SIKINTISI BENCE BU,tabi şunu demiyorum ortada sıkıntılar varken bunları dillendırmeyelım kulak arkasına yatmayalım,konuşalım,eleştirelim,kızalım ama NE OLUR KÜSMEYELİM,BİZİM KÜSMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZÜN OLDUĞUNA İNANMIYORUM,işte görüyorsunuz bizim bizden başka dostumuz kardeşimiz yok,verdiler 2 maç cezayıda ama olsun BİZİ DAHA ÖNCEDE YIKAMADILAR YİNE YIKAMAYACAKLAR AMA ARTIK NEOLUR KENETLENELİM,BURADAN TRİBÜN LİDERLERİNE SESLENİYORUM ESKİDEN OLDUĞU GİBİ TOPLAYIN TAYFALARI YAPIN GÖRSEL ŞOVLARINIZI,NEREDE PANKARTLAR NEREDE AFİŞLER ATIN ÜSTÜNĞZDEN ÖLÜ TOPRAKLARINI VE SON OLARAK HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM BAŞINIZI AĞRITTIĞIM İÇİN.
    BİLER ŞAMPİYON TAKIM TUTMADIK,TUTTUĞUMUZ TAKIMI ŞAMPİYON YAPTIK KALIN SAĞLICAKLA................
    • arnavut kemal  
    05 Ekim 2012 | 17:53
    elmasbahçeli başkanın yazısını gayet güzel okudum sen tasalanma kardeşim başkanın her açıklamalarına bir kılıfda aramayın birazda dürüstçe hak vermesini bilin ne zaman nerde tepki verilmesi gerekiyorsa başkan tepkisini aynen bugün verdigi gibi veriyor ve tüpçü yede yandaşlarınada kapagı yapıştırıyo sizlerde emege saygı göstermesini öğrerinin ben öğretçek değilim ok kardeşimmm heee şunuda diyeyim başkanın ne akrabası ne çalışanı nede bilmem nesi degilimdir
    • Teksaslıyız  
    05 Ekim 2012 | 17:42
    http://www.aktifhaber.com/tt-arenada-bir-taraftar-bicaklandi-544936h.htm
    bu olaylar üstüne sadece 1 maç ceza almıştı bizans takamı. Adaletini s2yim tüpçü senin.Bu taraftar bi maçta stres atıyor. evinin kapılarını açta 2 hafta sana misafir olalım stres atarız sizde.
    • k.paşalılar  
    05 Ekim 2012 | 17:17
    -12
    konuş başkan en çok bildiğin iş malum siyasetten geldin sadece konuş
    • Ali  
    05 Ekim 2012 | 16:45
    Başkan çoğu zaman sana kızıyorum ama Gerekeni yapıyorsun çoğu zaman seni canı gönülden tebrik ediyorum.
    • alpaslan  
    05 Ekim 2012 | 16:16
    Bizde böyle cahil taraftarlar olduğu sürece daha çoook seyircisiz maç cezası alırız. Adamlar haplanıp maça geliyor yada hapını içerde yutuyor! Alkol desen aşırı dozda almış. Tamam bızde alkol alıyoruz da önümüzü görmeyecek kadar değil herhalde! Hele ki maça gelirken hiç değil.! Hepimiz biliyoruz yaş ortalaması ciddi şekilde düştü tribünde. Abiler kardeşlerine söz geçiremez oldu. Son olayda yaşananlar ortada. 14-16 yaş grubu serseriler üstüne Bursaspor forması giyince kendilerini superman sanıyorlar,bana bişey olmaz düşüncesine kapılıyorlar. Neden? Çünkü kafaları yerinde değil. Bence bu yaşı ufak, kendını ve ne yaptıgını bılmeyen serserileri dizginlemek gerekiyor. İş yine abilerde liderlerde. Selim abi gibi sedat abi gibi adamların çoğalması lazım. Saygılar.
    • berryroad  
    05 Ekim 2012 | 15:50
    klübü çok kötü yönetiyorsunuz fakat klübü dışa karşı savunma işini iyi yapıyorsunuz yazı güzel kaleme alınmış yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim.
    • Elmasbahceli  
    05 Ekim 2012 | 15:33
    -2
    Arnavut kemal Başkanın açıklamalarını bır ıkı sefer daha oku ondan sonra yorum yaz. gecen hafta persembe ve cuma gunu mac saatıne ıtıraz edıldı. mac 16 dan 17 ye alındı neden 20 ye alınmadı dıye bu acıklamayı gecen hafta mactan once yapmalıydı anladınmı anlamadıysan buyuk harfle yazıcam ...
    • cavit  
    05 Ekim 2012 | 15:27
    Bizansın ZİNCİR'lerini kıran,alışılmışları ezberleri bozan,TARİH denen olguyu yeni baştan yazan,Anadolu ihtilalini yapan şampiyonbBursasporumun başkanı seninleyiz,hemde her yerdeyiz.Yerel medyayı özlüceye değil sokmak kapısına yaklaştırtmayın iyice tiksindik onlardan
    • metin  
    05 Ekim 2012 | 15:24
    bende bende,Cümle aleme inat seni seviyorum sn.İbrahim 'Tarih YAZICI'
    • gercek bursalı  
    05 Ekim 2012 | 15:19
    Bülent Uygun'un kafasını yaranlar 1 maç ceza alıyor bizim bir tane bıçak tribünde görünmüş diye 2 maç alıyoruz. diyen arkadas senın ve senin gibiler yzuden bu cezaları alıyoruz bu kaflar stadtan kesmek lazım bizene mılleten

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR