KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Başkandan önemli açıklamalar!

VİDEO

02 Mart 2016 | 20:45

36 yorum

15511 okunma

44.Divan Kurulu toplantısı 88 üyenin katılımıyla Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

383 Divan Kurulu Üyemizden 88 Üyemizin katıldığı toplantıda konuşan Başkanımız Ali Ay, kulübün ASSET'ten tamamen kurtulduğunu, Akifbank'ten temliği kurtardıkları yeni bankalarının Halkbank Faktöring olduğunu söyledi.

Kurulda, Ekrem Barışık, Hasan Erdem, Yasin Erdem, M.Metin Atay, Hasan Halit Acar, Özden Doğan, M.Dursun Başaran, Cem Şirin, Ahmet Yaşar, A.Nihat Irkörücü, Ali Yazır, Şaban Babaç'ın Divan Başkanlık Kuruluna üyelikleri kabul edildi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız İdris Sevinç açış konuşmasında, "Divan olarak oluşturduğumuz üç kurulda yeni yönetimdeki arkadaşlarımız bizimle birlikte Tüzük ve Hukuk Kurulu'nda Hakan Dinçtürk, Sosyal ve Mali İşler Kurulu'nda Fatih Pulat ve Sportif Faaliyetler Kurulu'nda ise Yüksel Çolak bizlerle birlikte çalışmaya başladılar. Hayırlı olsun. Yeni ve güzel bir tüzük yaratmak için çalışmalar yapılıyor" dedi.

Divan Başkanlık Kurulu Üyemiz Avukat Haluk Sivri, Tüzük ve Hukuk Komisyonu çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Sivri, "Değerli avukat arkadaşlarımızla fikir alış verişinde bulunduk. Önümüze birtakım ham fikirler çıktı. Bunları ilerleyen toplantılarda değerlendirip yönetim kurulumuza sunacağız. 2016 yılında bir tüzük genel kurulu yapılacaktır. Bu tüzük uzun yıllar kulübümüze hizmet verecek araç olacaktır" diyerek konuşmasını bitirdi.

Dilek ve temenniler bölümünde eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya ile üyeler Ersin Kurtuluş, Yüksel Türker, Çetin Tezyapar, Behzat Çavdar, Ahmet Ademoğlu tüzük ve kulüp üyelikleriyle ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Daha sonra Başkanımız Ali Ay idari, mali ve sportif konularda üyelere açıklamalarda bulundu. Ali Ay şunları söyledi: "Değerli Divan, Bursaspor sevdalıları. Bugün yönetim olarak 44 günü geride bıraktık. Yani bugün yönetim olarak bir anlamda kırk uçurduk. Bu süre içerisinde kulübün mali açıdan ne durumda olduğunu ortaya çıkarttık. Burası küçük bir şirket değil. Devasa bir holding. Bu holding bugüne kadar maalesef makam koltuğu ile yönetilmiş. Ortaya feci bir durum çıkmış. Burarız gerçekten ticari bir yer olsaydı bugün kilit vurulmuştu. Attığımız her imzayı bugüne kadar kamu oyu ile paylaştık. Herkes bilgi sahibi olsun, taraftara gerçekleri bilsin istedik. Cebinden ne kadar para olduğunu, borcunu bilmezsen markete gidip su bile alamazsın. Olmayan para ile maalesef bütün marketi satın almışlar. Tarihinin en büyük gelirini futbolcu satışından almışken, borçlardan kurtulunmamış ve tarihin en pahalı kadrosu kurulmuş. Sonuçta kulüp batağa saplanmış."

"Kulüp Muhasebesi Düzene Girdi"

"Kulübümüzün muhasebesine yıllık olarak futbolculara, bakkala, kasaba, maaş harcamaları ne diye sordum. Cevabını 20 gün sonara alabildim. Bizim futbolcunun maliyeti nediyorum vergisi stopojı, menajer parası nerede. 1 milyon üzerine sözleşmeye imza atanlara birde maç başı 10'ar bin Euro maç başı var. Yüzde on menajerlik ücreti var. Brütten yüzde 15 stopajı var. Futbolcununun maliyeti de bir anlamda 1.8 milyon Euro'yu buluyor. Bu rakamları daha iyi anlasınlar diye söylüyorum. Bugün ne ödeneceğini, 6 ay sonraki, 1 yıl sonraki borcunu bilmeden kulüp yönetilmez. 2-3 yıl sonrasını bilmeniz lazım. Kulüpte kapı çalındı yıllar öncesine ait 55 bin Euro borç getirdiler. Avukat her geldiğinde eyvah diyorum. Muhtar Tucaltana bu kadar borcumuz var deseler inanın şaşırmam. Bir finasımızın olmaması Bursa'nın ayıbıdır."

"Şikayet İçin Göreve Gelmedim"

"Ben şikayet için gelmedim bu göreve. Bilginiz olsun diye bunları söylüyorum. Bu kulüp ya düzelecek, ya düzelecek başka yolu yok. Bursaspor kulübü yumurtayı bile para ödeyip diye almış. Yumurta lazım desem en az 20 firma gönüllü olarak bunları karşılan. Temel tüketim ihtiyaçları için görüşmeler yaptım. Hep olumlu dönüşler kazandım. Bu da beni mutlu etti."

"İbra Edilmeme Olayını İnceliyoruz"

"Bu arada genel kurul üyeleri eski yönetimi ibra etmeyip bize bir görev verdi. Yabancı firma ile anlaştık. Kulüplerin halka arza ile ilgili çalışması olan bir başka olmak üzere bugün 2 şirketle çalışıyoruz. Buradan çıkacak raporlara göre hareket edeceğiz. Kamu oyunda ibra olayı ile sanki bir şey yapılmıyormuş diye düşünmelerini istemiyorum. Gereken yapılıyor. Çözüm ne. Borcu bir çırpıda ortadan kaldırmak mümkün değil. Bunun için bir hazine anahtarını bulmanız lazım. Futbol geliri ile bunu yapmanız mümkün değil. 100 milyon geliriniz varken 150 harcarsak tabiki batarız. Personel ve diğer branşları koyarsak borç her yıl 80 milyon artar. Benim kafama silah dayasanız bundan sonra pahalı transfer yaptıramazsınız. Ödemeyeceğimiz paranın altına imza atmam."

"Kulüpler Birliğinde Konuştuk"

"Pazartesi günü Kulüpler Birliği toplantısında arkadaşlarla görüştük. Futbolcularına 2-3 milyon veren futbolcularda var. Bizim bir tık altımızdakiler 100 ile 400 bin Euro veriyorlar. Biz iki futbolcuya 60 milyon vermişiz. Fayda maliyet tablosu ortada. Bu sezon bitti. Bu hormonlu büyumeye son vereceğiz. Faydası az, maliyeti çok olanlarla yollarımızı ayıracağız. Sportif faaliyetteki başarılı takım yaracatacağız. Deniz ve Jem ile başladık. Yüksel kardeşimin girişimi ile Deniz olayını çözdük. Akılcı tranfserler olur, altyapı kaynakları koyarsak, hedefini Avrupa olarak belirlemiş kulüp ortaya çıkar."

"5 Benzin İstasyonu"

"Mali tablodan sonra bir yıl sonra yarı yarıya indirmezsem kongre kararı alırım sözümü laf olsun diye söylemedim. Belediye Başkanımız bize yardımcı oluyor. 5 benzin istasyonu ile kulübümüze 100 ile 150 milyon gelir elde edeceğiz. Biz öncelikle ortalığı toparlamak istiyoruz. Mali genel kurulu yapabilmemiz için bir günden belirleyemzdik. Onun için yapmadık. Yönetim olarak almak yetkimiz var. Ancak satış yetkimiz yok. O zaman mali genel kurulu yapacağız. O zaman destek bekleyeceğiz. Bu uzun vadeli değil 9 ay veya 1 senede bunu çözeceğiz. Şehir plancılarıyla çalışıyoruz. Sırtımızdaki kamburlardan kurtulacağız. Ali Turan arkadaşımız çalışmaları sonrasında Vakıfköy'de Spor lisesini kuracağız. Benim etrafımdaki arkadaşlarım var. Sözünü aldım. "

"Sosyal Medya Çok Önemli"

"Sosyal medya çok önemli. Takipçi sayımız 1 milyonu geçti. Bunu daha etkin kullanabiliriz. Bu konuda çalışıyoruz. Dergimizle ilgili temaslarımızda var. Arayışlar sürüyor. Taraftar meclisini birkaç hafta içerisinde faaliyete geçireceğiz. Herkesten fikir alacağız. Camiadan tek istediğimiz takım şuan hasta ve komada. Yani yoğun bakımda. Seneye nekahat dönemi olacak. Divan kuruluna katılım az olmasına bende üzüldüm. Bursaspor'a herkes katkı vermeleri lazım. Güvensizlik ortamı olması nedeniyle kulübün kapısından geçmek istemeyen insanlarla birlikte seferberlik yapacağız."

"Tutamayacağım Sözü Vermem"

"Beni bilen bilir. Hayatım boyunca tutmayacağım söz ermedim. Bursaspor, 2017-18 sezonunda hem şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacak, hem de Avrupa kapılarını ardına kadar açacak takım kuracağız. Genel Kurul beni ve arkadaşlarımı seçti. 19'unda mazbatamızı alıp işe başladık. Kurumsallıktan geçmeyen kulüp ele aldık. Muhasede bir kızımız her şeye o bakıyor. Biz muhasebede 3 ay gerideydik. 2 arkadaş aldık. Şuan günü yakalayabildik. Ekibimiz derli toplu olacak. 6 aya kadar sabır göstermenizi istiyorum. Geldiğimizden bu yana 43 milyon ödedik. Martta ödenecek 28 milyon 310 bin, nisan 19 miyon 500, mayıs 19 milyon, haziran 19 milyon 500, temmuz 16 milyon 300 bin TL olmak üzere toplam 102 milyon borç var. Bugüne kadar yönetim olarak 85 milyon TL katkı koyduk. 14 milyon tahmini giderle birlikte borç miktarı 201 milyon. Gelir ise TFF'den 10 milyon,Spor Toto'dan 1,5 milyon, müsabakalardan 1 milyon, locadan ise 2,5 milyon TL olmaz üzere elimizdeki benzin istasyonu çeki 9 milyon. Kredi kapama çekleriyle birlikte toplam 45 milyon var. Yani bütçmeiz açıkta."

"Borçta Açık 155 Milyon TL"

"155 milyon TL fark var. Bunu yanlış anlamışlar. Şuan günü yakalayabilmek için 50 milyon dolar lazım. Var gücümüzle çalışıyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadılar. 1 aktifbank, 2 assset, 3 benzin istasyonuydu. Ben yanlışlıklar gördüm. Benzin istasyonu 9 milyon spotaj dahil 60 bin tl 10 yıl zamsız verilmişti. Biz bunu kabul etmiyoruz dedik. Arkadaşlar gelip gitti. Son toplantıda bir yere vardık. Uzlaştık. 11 milyon 500'e çıkattkı. 1 loca sattık. Paranın 4 milyonu 1 ay sonra alacağız kalan, 4,5 milyon 18 aya yayılmış durumda."

"Başkan Hem Akıllı Hem Paralı Olmalı"

"Ben sanayiciyim. Hakka hukuka adalete çok dikkat ederim. Ben kimsenin parası pulu, şekli şemaliyle ilgili konuşmam. Bunu sevmem. Paralı başkan mı akıllı başkan mı diye sorduklarında ben de hem paralı hem akıllı başkan lazım bugün Bursaspor'a dedim. Bankalarda bayağı problem vardı. Hiçbir banka kulübe yanaşmıyordu. 8 banka ile görüştük. Ben kendi şirketimin 10 milyon da şahsi kefaletim var. Şirketimin ismi; Fatih beyin bankacılığını kullanarak Aktif bankı kapattık. HalkBank'a geçtik. Ahmet Çalık Grubu'na Sağlık Bakanına Mehmet Müezzinoğlu, İç İşleri bakanı Efkan Ala, Milletvekili Hüseyin Şahin ve Maliye Bakanına teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı oldular."

"Asset'i Bitirdik"

"Bugün Asset'i tamamen bitirdik. Bu konuda arkadaşlarımız için sizden alkış istiyorum. Bursaspor'a 10 yıl için 10 milyon dolar kazandırdık. Bunu da cezayı şart ödemeden başardık. Şuana kadar 1 milyon 300 bin ödenmiş. Satışlardan, bu sene için 200 bin TL aldılar. Hak edişleriydi. Ben bu arkadaşlarla benim şartlarımla çalışıyorım. Ben satarsam ona komisyon vermem. Ne satılırsa satılsın yüzde 12 artı KDValıyorlardı. Bundan kulübü kurtardık."

"Maliye Bakanına Teşekkür"

"Batalla transferi için vergi dairesinden borcu yoktur yazısı almamız lazımdı. Maliye bakanımıza teşekkür ediyorum. Bunun için 2-3 defa Ankara'ya gittik. Bize çok yardımcı oldu. Vergi Dairesi Müdürünün katkılarıyla son gün uzatmayı aldık. 10 milyonu 18 aya bölüp uzattık. Bugün 5 milyon TL daha vergi borcu ödedik. Bursaspor'un şuanda benim için olmazsa olmazlarından bir tanesi . Banka kredilerilerini ivedilikle kapatılması. Yıllık maliyeti 13/14 milyon TL, 16-17'yi bulacak. Bunu kapatmazsak kulüp her sene faiz öder. Bunun için bütün sanayicilerimizden buradaki arkadaşlarımızdan ticaret erbabı arkadaşlarımızdan localarımızı almalarını, kombinelerimizi almalarını istiyorum."

"İlk Kapıyı Ben Aldım"

"Kapıları satmaya başladık. İlk kapıyı ben aldım örnek olmak istedim. 80 kapımız var. Nereden böyle başkanı bulacaksınız. Ben hakikaten Bursasporluyum. Lafta değil. Çocuklar tutmasa 50 milyon doları koyarım ben öyle Bursasporluyum. Hasan Gülayan kardeşim sizden bir loca almanızı bekliyorum. Temliklerimiz 110 milyondu. Benzin istasyonu da 4 milyon karşılığında 150 milyon olarak teminat verilmiş aktif banka. Biz bunu şuan 96 milyon temlik verdik. Benzin istasyonu dışarıya çıkınca başka banka ile görüşüp para alacağız. Bunlar çözüm değil. Çözüm öz kaynak. Geliri arttırmak. Maalesef kalıcı giderimiz var gelirimiz yok. Bun öncelikle halledilmeli. Pahalı transfer istemeyin. Bana Batalla lazım. Yazıcı dönemindeki Batalla lazım 300 bin 400 bin Euroluk lazım. Var gücümüzle çalışıyoruz. Kimse karamsar olmasın biz bunu çözeceğiz."

Daha sonra söz alan Finansal Yapılanmadan Sorumlu Mali Asbaşkanımız Fatih Pulat, "Hali hazırda Aktif bank ile çalışma koşulları şöyle; Spor Toto 30 milyon. Yılda 5 milyon alındığı için 6 yıllık gelir yapıyor. Aynı zamanda TFF temlik 63 milyon 900 bin TL. Biz bu temliklerle karşı karşıyaydık. Benzin istasyonu ipoteği vardı. Ekspertiz değerlendirmesinde 4,5 milyon görünüyordu. Şimdi bunu 30 milyon olarak değerini belirledik. İpoteği aktif banka kapatım. Spor toto ve TFF gelirlerini Halkbank'a verdik. Mevcut şartları 11 milyon e bileti boşa çıkardık. Bunu paylaşmak istedim" diye açıklamalarda bulundu.

 Bursaspor.org.tr

    • BURSALI KILIÇ  
    04 Mart 2016 | 09:30
    Aş olamayız bir süre çünkü başkan açıkladı eğer aş yani ticari kurum olsaydı çoktan kulüp b atmıştı dedi demek ki bölükbaşı karanlık kişilerle çalışmış kaldı ki kendisi de karanlık biri neden şeffaf olmadı herkesi kandırdı
    • Adf  
    04 Mart 2016 | 00:06
    Yuru baskan be helal sana
    • texas inegöl  
    03 Mart 2016 | 22:52
    Bizanslı Bursasporlular nerde alın bilet ne oldu gençler 500 bilet bile satılmamış ayıp be sonra laf yapın
    • cinaralti16  
    03 Mart 2016 | 20:47
    ulan be serefszler es es macindami kufur ? sizin gibi tarafdar
    olmaz olsun gelme kardesim maclara etdiginiz dua urkutdugunuz
    kurbaya degmiyor yaziklar olsun size yeterbe bikdik bikdirdiniz
    her mac ceza hermac ceza manyakmisiniz siz ?
    • Serdivan16  
    03 Mart 2016 | 13:32
    14
    Ali ay böyle giderse kulüp tarihine geçecek bir isim olur.Kulübe ekonomik anlamda cok büyük katkılar koyacağı ortada ancak sportif başarı gelmezse Bursaskorlular bu başkanıda yer elimizden geldiğince böyle dürüst insanlara destek olmalıyız umarım sportif anlamdada şansları yaver gider ve ilerki yıllara umutla bakabiliriz
    • hasan  
    03 Mart 2016 | 12:55
    Oglum nedir derdiniz
    bitane bilet satılmıyor nasıl olacak bu iş bi anlatın
    • Samet ERGÜL  
    03 Mart 2016 | 12:36
    Halka arzdan bahsedilmiş. Şu işi başarın sizi ayakta alkışlarım. ALLAH yar ve yardımcınız olsun.
    İnşallah hep böyle şeffaf şekilde ve kalpten bir Bursasporlu olarak görevinize devam edersiniz.
    Konuşmalarınız çok mantıklı, şimdi sıra Bursa şehrinin ve taraftarının elini taşın altına koyma zamanı.
    Firmalar maddi anlamda destek çıkıp loca, kapı adı vs alıp destek vermeli. Taraftarda KÜFÜR etmeyip takımı maddi zarardan korumalı.
    ...Hep Birlikte Daha Güçlü Bir Bursaspor İçin...
    • Erdi1963  
    03 Mart 2016 | 12:19
    11
    Gs cezasından sonra lig 6 bile uefaya gidebilcek bunu yüksek sesle konuşup takımı havaya sokmak lazım alcağımız üst üste 2 maç bizi potaya sokcaktır
    • berryroad  
    03 Mart 2016 | 12:05
    ya hasan ne anlatıyorsun sen kardeşim. konya taraftarını Bursa taraftarıyla neyini kıyaslıyorsun. onların veledrom şeklindeki stadına da çok deplasmana gittik 3 bin 5 bin kişiye oynuyordu adamlar. bugün atıp tuttuğun kendi taraftarınsa hep dolduruyordu Atatürk stadını. sadece bu sezona bakıp vefa, cefa ve arma aşkı konusunda Bursaspor taraftarıyla konyaspor taraftarını aynı kefeye koyamazsın koyarsan kendi geçmişine ihanet dtmiş olursun. ayrıca konya bu sezon hangi maçını 45 bin kişiye oynadı bir yazıverde biz de öğrenelim. ortalamaları 17-18 bin civarı bu da iyi tabi kpnya gibi bir şehir için. cebimizde kombinemiz var cezalardan dolayı gidebildiğimiz maç sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. bu hafta yine gidemiyoruz cezadan dolayı nasıl dolduracağız biz bu stadı. bir defa herkesin kafasına şunu sokması lazım küfür ettiğin an yiyorsun cezayı etmeyeceksin. Başkanın şu anki icraatları hem akılcı hem gerçekçi tebrik ederim herşeyi açık ve net paylaştığı için.
    • MK  
    03 Mart 2016 | 11:58
    Önce şunu kabul edelim.Bursa nufus olarak Türkiye'nin 4.büyük ,sanayi olarak da 2.büyük şehri.Bu büyük metropolün çoğunluğu dışardan gelen yabancılardan oluşuyor.Bunların içinde diğer takımları tutanlar çoğunlukta.(Hatta Bursalılar arasında da var).Bizler gerçek Bursaspor taraftarları ve Bursasporlu işadamları birlik olmak zorundayız.Herkes üzerine duşeni birbirini kırmadan yapmalı.Bu kulübü elbirliği ile düştüğü yerden kaldıracağız inşallah.Bursaspor kongre üyesi ve 40 yıllık Bursaspor taraftarı olarak Bursasporluyum diyen herkesin fedakarlık yapmaya davet ediyorum
    • TE016  
    03 Mart 2016 | 11:48
    Bursa Atatürk Stadının yıkılıp yerine avm yapılmasına engel olmalı..
    • kod adı yasaklı  
    03 Mart 2016 | 11:47
    Bir kaç böbürlenme sözcüğünü görmezden gelirsek,
    Fevkalade açık bir şekilde Bursasporun herşeyinin
    ortaya konmasını büyük bir takdirle karşıladım.

    Daha önceki 2 yönetim boyunca kulübün nasıl
    uçurumun kenarına getirildiğini rakamlarla anladık.

    Önümüzdeki 1 yılı kesemize göre transferle
    değerlendirme süreci yaşanacak.
    Bu esnada takımın başında Hamza hocanın olması büyük nimettir.
    Sabırla desteğe devam....
    • pala19  
    03 Mart 2016 | 11:35
    sadece 8 numara trnsferi yapsın yeter bize .
    • Avrupali Timsah  
    03 Mart 2016 | 11:16
    Taraftara sallayanlar saniyorum cogunuzda Texas a salliyorsunuz eger Texas olmasa zaten Bursaspor da diger takimlar gibi siradan bir takim olur Konya da 45 bin kisi geliyor haklisiniz ama onlar taraftar degil seyirci lütfen karsilastirmalri yaparken gercekci olun...Cezaya gelince o kazakören orada oldugu sürece biz hicbirsey yapmasakda ceza aliriz..Örnek 3 koca memeli takimlar 15-20 dakika küfür ediyor daha sonra lig tv sesini kisiyor aldiklari ceza 15 bin lira biz serefsiz Köcek e sadece hirsiz diyoruz adamlar 2 mac ceza veriyor ! Nerede adalet ! Cok daha fazla sallarsaniz sayenizde Texas diye bir taraftar gurubu da kalmayacak ! Ben 45 yillik bir texasli olarak artik yeter diyorum..Stuttgart tan selamlar..
    • pbm  
    03 Mart 2016 | 10:14
    17
    Görünen köy kılavuz istemez. Ali Ay, dürüst bir şekilde, kimseden bilgi gizlemeden, işini namusuyla ve hakkını vererek yapmaya çalışan ve en önemlisi oturduğu koltuğun hakkını veren, oturup kalkmasını ve konuşmasını bilen biri. Başkan ve yönetim kurulu bu kadar uğraşırken, kendine taraftar diyen şuursuzların stadyumda küfür edip takımın ceza almasına neden olması kabul edilemez. Kulübün her bir kuruşa ihtiyacı vardır, ve küfür sebebi ile bu takım 165.000 tl ceza yiyor. KÜFÜR ETME, ETTİRME !!
    • curva  
    03 Mart 2016 | 09:29
    Dost iyi günde değil kötü günde belli olur. Nerede bizim taraftar birliklerimiz organizasyonlar kampanyalar NEREDE BİRLİK !
    • erman önder  
    03 Mart 2016 | 09:10
    anlattıklarınıza ek olarak, bir tekstilci gözüyle Bursastorelara da el atıp kalite ve çeşitliliği ön plana çıkartacak projelerde bulunduğunuz takdirde Bursastore gelirlerininde 2-3 katına çıkacağına işaret etmek istiyorum. gayretleriniz daim olur umarım.
    • onurs  
    03 Mart 2016 | 07:53
    başkan Bursaspor ile çok ilgili gerçekten , şirketini maalesef ihmal ediyor bu gidişle biz çalışanlar işsiz kalacağız ...
    • ınegolluler  
    03 Mart 2016 | 07:47
    baskanım hep yanındayız yeterkı sen emret
    • hasan  
    03 Mart 2016 | 01:26
    Başkan divanda aynen
    Çocuklarım tutmasa 50 mil.dolar verırım
    Böyle Bursasporluyum
    Ama sen kendini taraftar zanneden
    20 tl.yi esirgiyorsun nasıl olacak bu iş

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR