KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Batmaz, Erdem ve Çeki gençlerle buluştu

08 Şubat 2017 | 17:43

1 yorum

7488 okunma

Bursaspor Futbol Akademisi'nde eğitim alan U16 ve U17 takımlarındaki öğrencilerimiz bugün efsane futbolcularımız Mehmet Vahap Çeki, Kemal Batmaz ve Haluk Erdem ile Bursa Kent Müzesi'nde bir araya geldi.

Bursa Kent Müzesi'nde gerçekleştirilen söyleşiye Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Turan Gençlik Geliştirme Program Sorumlumuz Adnan Örnek, U16 ve U17 takımımızın teknik heyet ve futbolcuları, katıldı.

ERDEM: " FUTBOLCULUĞUN YANINDA İYİ BİREY OLMAK İÇİN KENDİNİZİ GELİŞTİRİN"

Haluk Erdem genç sporculara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; "Böyle bir organizasyonda sizlerle buluşmak onur verici. Futbolcu olabilmek için yapılması gereken en önemli iki şey çok çalışmak ve iyi bir yaşantı. Futbol dışında antrenmanın ardından futbolcu yalnız kalır. İşte o boş zamanlarda yaptıklarınız futbolculuğunuzu belirler. Sporculuğunuzun yanı sıra iyi birey ve vatandaş olmak için özen gösterin. Ben bugün 75 yaşındayım ve futbol sayesinde hayattayım."

BATMAZ: " BURSASPOR ALTYAPISI MARKA"

Bursaspor altyapısında A takıma yükselen ilk futbolculardan birisi olan Kemal Batmaz ise öğrencilere yaptığı konuşmada hedeflerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Batmaz , "Bursaspor altyapısı bence bir marka. Hiçbir zaman Real Madrid, Barcelona veya Dortmund gibi bir örnek aramaya gerek yok. Bursaspor altyapısı Türkiye'de markalaşmış bir altyapıdır. Bursaspor'un altyapısı 1967 yılında kurulduğunda ilk seçilen sporcuların arasında yer aldım. Genç takımda çalışırken ardından kendimizi A takımda bulduk. Çok çalışmanız gerekiyor. Örneğin bir kemancı günde 11 saatini keman çalmaya ayırıyor. Sizlerde antrenman dışında kendinizi futbola adamalısınız. Futbolcu olmak istiyorsanız kendinize dikkat edeceksiniz. Futbolun gereklerini yerine getireceksiniz" dedi.

ÇEKİ: " DİNAMO KİEV MAÇLARINI UNUTAMIYORUM"

Panelin bir diğer efsanesi olan Vahap Çeki ise 1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda oynadıkları Dinamo Kiev maçlarını hala dün gibi hatırladığını söyledi.

Çeki panelde futbolculuk hayatıyla ilgili olarak genç sporculara şu konuşmaları yaptı; "Bize bu imkanı veren Adnan Örnek ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Futbolculuğumda çok mücadeleci bir yapım vardı. Herkesin kademesine girerdim. Hiç de yorulmazdım. Bursaspor'dan transfer olmama rağmen beni insanlar Bursasporlu Çeki diye bilirler. Bursaspor'a hizmet etmek için her şeyimi verdim. Bursaspor formasını giydiğim yıllardan Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Dinamo Kiev ile oynadığımız maçlar hiç unutmuyorum. O zamanki Dinamo takımı 2000'li yılların takımı olarak anılıyordu. Bursa'daki maça çok iyi hazırlandık. Karşılaşmayı 1-0 kaybettik. Deplasmanda da 100 bin kişinin önünde 2-0 mağlup olduk. O takım dünya deviydi. O sene Kupa Galipleri Kupası'nı kazandılar. Süper Kupa'da Bayern Münih takımını içeride dışarıda mağlup ederek kupayı kaldırdılar. Biz de o sezon Kupa Galipleri Kupası'nda Avrupa 5.si unvanına sahip olmuştuk"

Söyleşinin sonunda Kemal Batmaz, Vahap Çeki ve Haluk Erdem'e günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

 Bursaspor.org.tr

    • mkpaşalı  
    09 Şubat 2017 | 15:52
    güzel olmuş.ama taraftar geçmişimizden çok kopuk

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR