KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Bölükbaşı başvurusunu yaptı

31 Mayıs 2013 | 17:50

3 yorum

5354 okunma

7-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuz için başkan adaylığı için resmi başvuru yapan beşinci isim Recep Bölükbaşı oldu.

Özlüce Tesisleri'ne gelen Bölükbaşı, adaylık başvurusunu Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'ya verdi.

Bölükbaşı'nın dilekçesini kabul ettiklerini ifade eden Şankaya, " Sizin de adaylığınızı vermenizle birlikte 5 aday şuan için başkanlık başvurusunda bulundu. O kadar çok mutlu oldum ki anlatamam. Eskiden Başkanlık için isim arıyordu. Buradan anlaşılan o ki, İbrahim Yazıcı yönetiminin Bursaspor'u hangi noktaya getirdiğini hepbirlikte görüyoruz" dedi.

Bölükbaşı yaptığı açıklamada şu cümleleri sarfetti;

" Sizlerde takip ettiniz, başkan adayları Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı'na adaylıklarını verdiler ve 7-17 Haziran tarihlerinde yapacağımız Olağanüstü Genel Kurulumuz için geri sayım başladı. Bursaspor'umuza bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bugün, başkan adaylığım ile ilgili olarak bazı konularda sizi bilgilendirmek istiyorum. Şimdi doğal olarak soruyorsunuz, " Adaylık için neden son günü beklediniz? Aday olanları mı görmek istediniz? Destek mi aradınız? Diye düşünebilirsiniz.

Ben, sevgili başkanım İbrahim Yazıcı'nın vefatından sonra arkadaşlarıma zaten fikrimi söyledim. Bursaspor, merhumun bize emanetidir. O'ndan öğrendiğimiz çok şey var. Bu yola bölünmeden parçalanmadan devam etmemiz gerektiğini ta bu sürecin en başında arkadaşlarımla paylaştım. Nitekim Yazıcı yönetiminin ikinci başkanı olmam nedeniyle de böyle bir talepte bulunmamın normal olduğunu sanırım sizler de kabul edersiniz.

Ancak benim beklediğim, arzuladığım bir bütünlük maalesef sağlanamadı. Bunu da normal karşıladığımı, bu anlamda kimseye bir kırgınlığımın olmadığını da bilmenizi isterim. İşte bu durum, adaylığımla ilgili açıklamayı yapmak için son günü beklememi gerektirdi. Çünkü ben bu kulübü kongreye götürecek olan yönetimin ikinci başkanıydım ve son derece önemli bir görevim vardı. Dolayısıyla ikinci başkanlık şapkasını çıkarp, adaylık şapkasını takmamın şimdilik doğru olmayacağına kanaat getirmiştim. Bursaspor'da hayat devam ediyordu ve yapılması gereken bütün rutin işlerin aksamaması için adaylıkla ilgili işleri ertelemem ve Bursaspor Kulübü'nün doğal işleyişini sürdürmem gerekiyordu. Çok şükür şu ana kadar, transferde dahil olmak üzere yapılması gereken hiçbir işimizde aksama olmadı.

Ama artık bugün geldiğimiz noktada adaylık şapkamı da takmak durumundayım ve bilgimi, birikimimi, tecrübemi Bursaspor'a hizmet noktasında Bursaspor'un emrine sunmak adına son derece arzulu ve coşkulu olduğumu kamuoyunun bilmesini istiyorum. Evet bu bir hizmet yarışıdır ve nitekim merhum başkanımız her dönemde yakınında olmamı istemiştir Ama özellikle son dönemde ikinci başkanlık gibi önemli bir sorumluluğu, güven duyarak, itimat ederek şahsıma verilmiştir. Başkanımızın bana duyduğu bu güveni, değerli genel kurul delegelerinin de şahsımdan esirgemeyeceğini düşünüyorum. 7 yıldır yönetimdeyim ve şampiyonluk da dahil olmak üzere, üst üste dört kez Avrupa Kupaları'na katılmak gibi hakikaten herkesin çok başarılı bulduğu bu süreçte küçük de olsa katkım varsa, herkes gibi ben de bundan son derece büyük gurur duyarım.

Bu süreçte yaşadığımız acı,tatlı olaylar yöneticilik deneyimimize olağanüstü değerler kattı. Hele İbrahim Yazıcı gibi bir başkanın en yakınında geçen bu 7 yıl, emin olun çok şey öğretti. Çok şey anlattı. Bunların heba olmasını asla istemiyorum. Bu tecrübeyi Bursaspor adına başarıya tahvil edeceğimin sözünün, şu anda kamuoyunun önünde gönül rahatlıyla veriyorum.

Büyük başkanımızın çok yukarılara koyduğu bu çıtanın altına asla düşmeyeceğimi ve hatta daha yukarı çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağımı bütün Bursa'nın bilmesini istiyorum. Türk futbol ailesi içinde kim varsa hepsiyle yakın ilişkilerimin ve sağlam dostluklar kurmamın da bu yolda bana fayda sağlayacağını düşünüyorum. Dik duruş mirasına da sıkı sıkıya bağlı olduğumu bilmenizi istiyorum.

Ayrıca benim için önem arz eden bir hususta şu; Özellikle bazı taraftarlarımız bazı konularda fevri davranışlarda bulunduğum noktasında beni eleştirebilirler. Doğrudur. Söz konusu Bursaspor olunca, biliyorum ki beni bu konuda eleştirenlerde fevri davranışlar sergileyebilirler. Çünkü hepimizin hassasiyet duyduğu noktadır Bursaspor.. Ben hata yaptığımda özür dilemesini, gönül almasını bilirim. Hata yaptım derim. Ama benim için aslolan aynı hatayı iki kez yapmamaktır ve bu konuda son derece duyarlıyım. Kin tutan, nefretini muhafaza eden bir adam değilimdir. Ancak Bursasporumuza yönelen küçük ya da büyük her tehdit beni harekete geçirir ve hepimizin canımızdan çok sevdiğini bildiğim Bursaspor'u korumak için gözümü budaktan sakınmam.

Beni bu konuda eksik ya da yanlış tanıyanlar varsa, düzeltmek ve kendimi anlatmak istedim. Hepinize çok teşekkür ediyor, kongremizin Bursaspor'umuza hayırlar getirmesini diliyorum."

Bölükbaşı konuşmasının ardından Bursaspor'un çalışmalarının devam ettirdiğini, A takımda kiralık olan futbolcuların 10 Haziran tarihinde toplanacağını belirtti. Bölükbaşı 1 Temmuz tarihinde A takımın kamp için Avusturya'ya gideceğini ve 25 gün sürecek olan bir kamp yapacağını sözlerine ekledi.

Avrupa kulüpleri dahil bir çok kulübün transfer etmek istediği altyapıdan yetişen futbolcumuz Enes Ünal ile de her konuda anlaştıklarını belirten Bölükbaşı, Enes Ünal ile önümüzdeki hafta içinde profesyonel sözleşme imzalanacağını duyurdu.

 Bursaspor.org.tr

    • eski teksas  
    31 Mayıs 2013 | 23:09
    ilhan uslu kimin adamı eski teksas ilhan uslunun yanındadır
    • tamer  
    31 Mayıs 2013 | 23:06
    başkanlığı tek hakeden bu yönetimdir borçsuz ve her sene avrupa kupalarına katılan Bursaspor umuzu bu yönetim meydana getirmiştir.paralarını alamadıkları için antrenmana çıkmayan takımı nerelere getirdiler diğer adayların hepsi hazıra konmak istiyorlar böyle takıma bende başkan olmak isterim ama beyler vefasızlık yapmayalım gaza gelmeyelim Bursaspor a bu yakışır.
    • Serkan Kaplan  
    31 Mayıs 2013 | 22:59
    Yazıcı Başkanın adamısın arkandayızz...

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR