KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Bölükbaşı'ndan TFF'ye sert tepki

16 Aralık 2014 | 09:29

6 yorum

7237 okunma

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Ziraat Türkiye Kupası'nda Çarşamba günü oynayacakları Centone Karagümrük maçı öncesi federasyon tarafından alınan karara tepki gösterdi.

Federasyonun yönetim şekline bir türlü anlam veremediğini söyleyen Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "Çarşamba günü oynanacak Centone Karagümrük maçının stadının müsabakadan bir buçuk gün önce suni çim olan İstanbul Vefa Stadı'na verilmesini hoş değil" dedi.

Başkan Bölükbaşı, "Biz 1 haftadır sahanın açıklanmasını bekliyoruz. Ne otel rezervasyonu yapabildik ne de başka bir şey. Federasyon bizi mağdur durumda bırakıyor. Son olarak maçtan bir buçuk gün önce suni çim olan İstanbul Vefa Stadı'nda oynayacağımızı öğreniyoruz. Artık amatör kulüpler bile bu sahalarda oynamıyor. Onu da geçtim. Bize böyle bir ihtimal neden söylenmiyor? Futbolcularımız tüm antrenmanlarını çim sahada yaptı. Suni zeminde zorluk çekeceklerinden eminim. İstanbul'da stat mı yoktu. Kimse bu tür konularla ilgilenmiyor. Türk Futbolu gerçekten bitme aşamasına gelmiş durumdadır" dedi.

"KARABÜK'TE DE AYNISI OLDU"

Bursaspor adına verilen kararlarda iyi niyetli davrandıklarını söyleyerek kasıt aramadıklarını dile getiren Başkan Bölükbaşı, "Biz iyi niyetimizi her zaman koruyoruz. Ama artık bazı konularda bizim de canımız sıkılmaya başladı. Maçın saati öğlen 12.00 olarak verilmiş. Gün içerisinde başka bir saat mi bulamadılar? Karabük maçı da aynı oldu. Saat 13.30'a maç vermişler. Çıktık oynadık. Haketmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Bazı şeylere artık dikkat edilmesi gerek. Bizim taraftarlarımız çalışan kitleden oluşuyor. Tribünü bırakın o saatte televizyondan bile izleyemezler. Bu tür şeyleri federasyona defalarca bildirdik. Ama hiçbir cevap alamadık. Gerçi herhangi bir Anadolu kulübü de sesini çıkarmıyor. Biz yalnız kalıyoruz. Son iki haftadır Bursaspor adına alınan kararlar nedeniyle stres yaşamaktan dolayı hasta oldum. Var demiyorum ama Bursaspor'un üzerinde oyun oynama planları yapanlar varsa hepsini Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

"KARAGÜMRÜK'Ü SEVİYORUZ AMA..."

Çarşamba günü oynanacak olan maça taraftarların alınmamasıyla ilgili görüşlerini de bildiren Başkan Bölükbaşı, "Karagümrük ilçesi ve takımı olarak bizim sevdiğimiz bir yer. Hepsi bizim kardeşimiz. Ancak maç zamanı yaklaştıkça Karagümrük ilçesinde taraftarların el ilanı dağıtarak neredeyse örgütlenme aşamasına geldikleri duyumunu aldım. Bizler kardeşiz. Futbol kavga gürültü yeri değil. Centone Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın kardeşim açıklama yapmış. 'Biz yönetim olarak, kulüp olarak Bursaspor'u çok seviyoruz ve örnek alıyoruz' diye. Madem bu şekilde düşünüyorlar neden taraftarlarını da bu fikre yöneltmiyorlar? Ben Çarşamba günü takımımıza karşı yapılacak olan davranışlardan dolayı endişeliyim. Umarım ikinci Diyarbakır vakası yaşanmaz. Futbol kardeşçe oynanmalı, tribünler daha da kardeş olmalı. Biz onların misafiriyiz. Yarın da onlar bize misafir olacak. Sporda artık kavga gürültü olmasın. Ne olurdu ki bizim taraftarımızla Karagümrük taraftarı maçı birlikte izleyip birlikte tezahürat yapsaydı" dedi.

"TAKIMIMIZ İYİ DURUMDA"

İstanbul Vefa Stadı'nın suni çim zemin olması dışında Çarşamba günkü maçta sahada herhangi bir zorluk yaşamayacaklarını belirten yeşil-beyazlı kulüp başkanı Bölükbaşı, "Kart cezalısı futbolcularımız dışında büyük bir sakatlığı bulunan oyuncumuz yok. Ne olursa olsun sahaya çıkıp her zaman olduğu gibi en iyisini yapmaya çalışacağız. Teknik direktörümüz Şenol Hoca ve tüm oyuncularıma güvenim tam. Bizi utandırmayacaklarından eminim" şeklinde konuştu.

 Hakimiyet Gazetesi

    • basın  
    17 Aralık 2014 | 01:33
    Çek takımı ligden. Allahıma seni ayakta alkışlamazsam şerefsizim. Göster tepkini. 3 büyütülmüşlere karşı 15 anadolu takımı. Böyle lig böyle adalet olmaz olsun
    • Dissable  
    16 Aralık 2014 | 18:04
    Karagümrüğün kendi stad'ı varken neden başka bi stad'da oynansın ki maç?
    • berryroad  
    16 Aralık 2014 | 17:09
    Türk futbolunun bitme aşamasına geldiğini futbolu yönetenler dışında herkes görüyor. gerçekten artık insanın midesini bulandıracak derecede kirlendi futbol. adaletin olmadığı yerde düzen ve mutluluk olmayacağını acı bir şekilde tecrübe ediyoruz.
    • mususi  
    16 Aralık 2014 | 14:00
    10
    gelinen nokta ulkedeki topyekun cokusun futbola yansimasi sadece... Bakanlarin "kucuk hirsizliklar olabilir" diye aciklama yapabildigi bir yerde adalet ve mantikli seyler beklemek abesle istigaldir.
    • ölümüne bursaspo  
    16 Aralık 2014 | 13:05
    16
    Türk Futbolu gerçekten bitme aşamasına gelmiş durumdadır" dedi.

    anlamlı bir ifade. anadolu klüpleri bir araya gelmedikçe bu gerçek ortaya çıkmayacaktır. #anadoluligikurulsun
    • ismet  
    16 Aralık 2014 | 10:42
    17
    Sen rahat ol recep başkanim bunlar yalaka böyle takımlardan kardeş dost felan olmaz bunlardan

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR