KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Borcumuz 5 milyon 977 bin lira"

24 Ekim 2013 | 09:27

14 yorum

7145 okunma

Divan Kurulu Toplantımız, BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya 80 Divan Kurulu üyesi katıldı.

Divan Kurulu toplantısı, Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya başkanlığında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan Kurulu toplantısında kulübün ve takımın durumu, kulübün ileriye dönük çalışmaları hakkında görüşme yapıldı. Toplantının açılışında geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Divan Kurulu üyelerimizden Atilla Tatveren için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Toplantıda ilk sözü BTSO Başkanı İbrahim Burkay aldı. Burkay sözlerine geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Divan Kurulu üyelerimizden Atilla Tatveren'i rahmet ve minnetle anarak başladı. Burkay, " Tüm kenttin desteği ile büyük Bursaspor için iyi niyetli ve vizyonel bir başkan iş başında. Bursaspor sevgisi ile dolu bir şehirde yaşıyoruz. Türkiye'de herkesin gıpta ettiği bir taraftarımız var. İnşallah bizde günlük başarılara odaklanmak yerine uzun vadeli doğru adımlar atarak gerekli projelerle daha büyük başarılara imza atacağız. Günümüzde futbol 200 milyar doların üzerinde gelir hacmi oluşturan devasa bir sektör oldu. Artık kulüplerimizi farklı bakış açıları ile üretmemiz gerekiyor.

Çağdaş anlayışla paralel kalıcı gelir sağlayacak projeler ile daha güçlü bir Bursaspor inşaa etmek zorundayız. Kenttin tüm dinamikleri sadece manevi değil maddi olarak ta kulübümüzün yanlarında olması gerekir. Bursa'nın bu hedeflere ulaşmasında çok önemli roller var. Üreten ihracat eden Bursalıların verimliliğini arttıracak en önemli unsur moral ve motivasyondur. Bu anlamda çalışanlarımızın moralini arttıracak en önemli unsur futbol ve Bursaspor'dur. Mutlu çalışanların daha verimli çalışacağı tesislerimizde hem ihracatlarımızı itici güç olacağına inanıyoruz.50.yılımızın Bursaspor için sıçrama yapmak adına önemli bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

Başkanımız Erkan Körüstan Divan Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada kulübün durumu hakkında bilgi verdi. "Biz bu açıklamaları yaparken kimseyi hedef almıyoruz, kimseyi suçlamıyoruz, kimseyle kavga etmek istemiyoruz" diyerek sözlerine başlayan Körüstan, "Bursaspor'un kimseyle sıkıntısı olmasın. 2010 senesinde yakaladığımız şampiyonlukta nasıl şehir birlik ve beraberlik içinde oldu. Yine bu başarıların gelmesi için kavgaların olmaması lazım. Biz taraftarıyla, basınıyla, yöneticisiyle, sanayicisiyle, kentiyle birlik içinde olmamız lazım. Yönetimimizin ilk divan kurulu toplantısında bütçe ile ilgili açıklamalar yapmıştım. Bu durum yanlış anlaşıldı, tekrar bununla ilgili açıklamalar yapacağım. Bursaspor'un daha önceki divan toplantısında 25 milyon TL bütçe açığı olduğunu söylemiştik. Şimdi ise 29 milyon TL'ye çıktı. Kur farkı ve forma reklamı alamamamızdan dolayı fark çıktı. Forma reklamı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Yönetime ilk geldiğimizde kulübün kasasında 4 milyon 222 bin lira hazır para vardı" diyen Başkanımız Erkan Körüstan, "O dönemde, N'Diaye'nin Nisan 2019 yılına kadar transferinden 3 milyon Euro senet vardı. Diğer alacaklar da 675 bin liraydı. Toplamda 12 milyon 841 bin liralık değerimiz var. Bunun karşılığında Bursaspor'un borçları vardı. Menajerlere 2 milyon 231 bin lira, bonservis bedeli borçlarımız 250 bin liraydı. UEFA'ya da Mbesuma ile ilgili 280 bin Euro borcumuz vardı. Biz bu borcu ödedik. Satıcılara 314 bin lira, futbolcu ve teknik kadroya olan borcumuz 4 milyon 389 bin lira, vergi borcumuz 1 milyon 272 bin lira, ödenecek senetler, bunun dışında Ertuğrul Sağlam'a verilen para ve Atatürk Stadyumu'nun şampiyonlar ligine hazırlanması için yapılan çalışmaların değeri var. Bunların toplamı da 3 milyon 476 bin liradır. Taksitlendirilmiş borçlarımız ise, 4 milyon 401 bin liradır. Yöneticilere ise 1 milyon 806 bin lira borcumuz var. Toplamda ise borcumuz o dönemde 18 milyon 819 bin liraydı. Kasadaki değerlerimiz göz önüne alındığında şu andaki borcumuz 5 milyon 977 bin lira" diye konuştu.

Kalıcı gelirler için ciddi projelerin olduğunu belirten Başkanımız Erkan Körüstan, "Artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Ya kalıcı gelir sağlayacağız ya da şampiyon olacağız. Bizim ciddi projelerimiz var. Kalıcı gelir nasıl sağlarız bunu düşünüyoruz. Tüm Bursa'nın kenetlenmesi lazım. Elimizde çok ciddi projeler var. Kısa vadede kalıcı gelir ilk olarak yeni stat görünüyor. En kısa zamanda belediye başkanıyla toplantı yapacağız. Kendisi, 'Bu stadın bütün gelirleri Bursaspor'undur' dedi. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Orada ciddi satış yerleri var. Bursaspor'un geleceğini kurtaracak en güzel projelerden bir tanesi. Başkan birkaç kapıyı satıyormuş. Neticede o stadın bitmesi için paraya ihtiyaç var. Stadın gelirlerinin başka bir yere verilmesi söz konusu değildir. Minareliçavuş'ta yerimiz var. Bununla da ilgili çalışmalarımız sürüyor. OSB yönetimiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın bakanlarımızla Ankara'da görüştük ve olumlu yanıt aldık. Zaman alınan bir proje. Ona da ara verilecek ama takipçisiyiz. Şirketleşmeyle ilgili çalışmalarımız var. Rahmetli başkan İbrahim Yazıcı döneminde bu çalışma başlamıştı. Ancak mahkeme süreci nedeniyle bu çalışmalar askıya alındı. Şirketleşme çalışmalarını da çok hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Tüzüğümüzün değişmesi lazım. Bununla ilgili kurul oluşturuldu. Şu anda çok genç arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnşallah en kısa zamanda bu tüzüğü hayata geçireceğiz" dedi.

Genel Direktörümüz Ayhan Barışıcı Şilili forvet oyuncumuz Sebastian Pinto ve sakatlığı süren Ozan İpek'le ilgili bilgi verdi. Barışıcı, "Bir Pinto ve bir Ozan İpek meselesi var. Bunların ikisi de mesele değil. İkisi de bizim için kadromuzda bulunan futbolcularımız. Zaman zaman hepimizin yaşam tarzı içinde rahatsızlıklar olabiliyor. Ben de 3 yıla kadar panik atak meselesi yaşamıştım. Bunları gençliğe verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Pinto bugüne kadar santrafor mevkiinde düşündüğümüz arkadaşımız. Önümüzdeki günlerde kafa yapısında bazı şeyleri halledebilirse bizimle uzun süre çalışacağına inanıyoruz. Ozan İpek'in sakatlığı devam ediyor. Almanya'da tedavisinin 1 aylık bölümünü hallettireceğiz. Onun da ikinci devre takıma katılması büyük ihtimal gerçekleşecektir.

Merhum başkan İbrahim Yazıcı döneminde ikinci başkanlık görevini yürüten Recep Bölükbaşı divan kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sayın başkanımız çok güzel konuştu. Bizler de buna benzer konuşmaları geçmişte yaptık. Bursaspor'da yöneticilik yapacak arkadaşların bayrağın çok daha yukarılara çıkarması tüm yönetimlerin görevleridir. Daha birinci haftadan yönetimimize 'istifa' denilmesi hiç hoş olmadı ve buna çok üzüldük. Şu andaki yönetim 4 aylıktır. Biz de geldiğimiz zaman rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı, "Bizi bu seneyle yargılamayın" demişti. Bu yönetim ve başkanı da bu seneden yargılamamamız ve destek vermemiz gerekiyor. Bir takım yanlış anlama ve değerlendirmeler oluyor. Sabırlı olmamız gerekiyor. Her yönetim ve başkanın ayrı yoğurt yiğişi vardı. Biz de farklıydık. Zaman içinde daha iyi olacaktır. Önemli olan camianın sabırlı olmasıdır. Şeffaflık konusunda biz de gerektiği kadar şeffaf olduğumuzu düşünüyoruz. Her divan kurulunda gelir-gider tablolarıyla ilgili broşürler dağıttık. İleride çok rahat güzel şeyler olacaktır. Bursaspor 6 ayda bir kongre yapmaktan, saha içi-saha dışı kavgalar yapmaktan sıkıntılar yaşamıştır. 2015'de olağan genel kurul vardır. Herkes etekteki taşları tutup 2015'te tabelaya bakıp eleştireceğiz"

 Bursaspor.org.tr

    • Lethe  
    26 Ekim 2013 | 06:07
    cok merak ediyorum baskan acaba tek bir gecen var midir uykusuz gecen bu klubu dusunurken?bu klube siyaset girmemesi için onca zamandir ugrasan insanlarin ahi var üzerinde,yattiklari mezarlarinda bile ahlarini aldin..bu kadar siyasete politikaya bulasmamisti bu klup,cok yazik.
    • Ölümüne Bursaspo  
    25 Ekim 2013 | 21:50
    bugün mengerlerde araba bakıyordun. hayırlı işler başkan
    • Team green !  
    25 Ekim 2013 | 19:43
    Gidişat kötü şampiyonluktan sonra çıta git gide büyüyordu körüstandan sonra ne yazıkki sıradan anadolu takımına bürünmeye başladık .
    • ŞİPTAR  
    25 Ekim 2013 | 01:23
    Başkan utanmıyormusun gögüs reklamımız yok demeyi ne güne duruyorsun sen bas parayı kulübe yazdır gögse : körüstan diye olsun bitsin bu kulübe ilk sahip cıkması ve örnek olması gereken sanayici kimdir tabi ki o kulübün başkanıdır
    • hakkı  
    24 Ekim 2013 | 20:46
    beceriksizsiniz daha oncede yazmıstım kendı aıle sıreketın gıbı degıl kulup yonetmek gercı bu bsarısızlıkla kendı sırketınıde baskası yonetıyodurda neyse otomotıv sektorunun kalbı Bursada fıat ve renodan faydalanamıyosunuz ya neyse stadda da bır son dakıka arızası olucak ozaman gorun neler oluyo hep aynı seylerı soluyoruz ama hala kor sagırsınz o staddan kurus gelmıcek bunun hesabını secımlerde bırılerı odıcek soz verıp yerıne getırmeyenler etek gıysın o stadda vaadlerde bulunanlar kendını bılıyo
    • Taha  
    24 Ekim 2013 | 18:50
    Hep çalışmalar var , transfer çalışmalarıda vardı sezon başında . Anlaşılan o ki yaptığınız bütün çalışmalar yarım kalıyo . Madem çalışıyosunuz bu taraftar neden hep isyanda ? Merhum başkan zamanında da takım bazen iyi bazen kötü oynuyodu , evet belki çok iyi transfer yapılmıyodu ama her zaman bir dik duruş vardı ve siyaset kulubün içine sokulmamıştı , transferleri belediye başkan yardımcıları açıklamıyorlardı . Seçim zamanı geldi bakalım Belediye Başkan adaylarının Bursaspor üstünden menfaatleri neler olucak neler vadedilip neler uygulanıcak . Bütün Bursasporlular biliyor ki stad eğer bitirilmek istense çoktan bitirilmişti . Bu taraftar keriz değil , enayi değil . Açıklasan ya ayhan beyin cebine inen parayı , açıklasan ya osman beyin cebine inen parayı . Nerde çalışan Bursaspor Yönetimi ? Naptınızda biz göremedik ? Kurumsallaşma nerde ? Transfer nerde ? Öyle kombine fiyatlarını indirip taraftarın gözünü boyamakla olmuyo bu işler . Biz şerefimizle her zaman tribündeydik fakat şeref tribününde hep siz vardınız !
    • Barbariznikli  
    24 Ekim 2013 | 18:39
    Yahu başkan ne zaman açıklama yapsan şu kadar borcumuz var. Bu kadar borcumuz var diyorsun. Başkan açıklama yapma. Devre arası transfer yap yap yap
    • green  
    24 Ekim 2013 | 16:59
    13
    boş lafa tatlı söze karnım tok benim başkan. santraforu olmadan top oynamaya çalışıyor bu takım. şamille ferhat kirazı izlettiriyorsun bu taraftara var mı ötesi.
    • ınegolluler  
    24 Ekim 2013 | 15:32
    10
    yenı stada yenı yıldızlar getır kombınelerı sat borclar odenır baskan yoksa yenı stadda bos turbunlere oynarız
    • Kestelliler  
    24 Ekim 2013 | 14:55
    11
    Bu takıma söz verdiiğin transferleri yapsaydın.Kendi adamlarını getirip Harbi Bursasporluları kovmasaydın. Seni kimse eleştirmezdi. Avrupada 3 yiyip elendiğimizimi unutalım yoksa Beşiktaş'a 3-0 yenilerekmi ?
    • mususi  
    24 Ekim 2013 | 14:29
    hani gogus reklami? Pazarlamadan sorumlu yonetici transfer ettiniz Osman diye birisini, atip tutuyordu twitterda cok ciddi calismalarimiz var diye, 3 ay oldu. Ortalama ucreti senelik 1.5 milyon Eurodan 3 tane geckin yabanci almaktan baska ne icraatiniz oldu eyy yonetim? Aslinda gizli baskan Altepe'ye sormak lazim kulubu, bu uckagatcilara degil. Hangisi daha buyuk uckagatci orasi da tartisilir ya.
    • berryroad  
    24 Ekim 2013 | 12:25
    16
    2015 e kadar takımın anası ağlatılmazsa hep beraber bakarız tabelaya ama bana göre bu kafayla o tarih zor.
    • Bursaspor  
    24 Ekim 2013 | 11:37
    10
    Ayhan kavgacı degiliz demiş yani söylemek istediği taraftarı s. . Kine takan yok taraftar küfür etsede başkan arkamda ben Bursasporu daha uzun yıllar sömürücem yöneti istifa biz ayhanı doyurmak için Bursaspor kazansın diye kombine almıyoruz storeden ayhan ve corbacılar için alışveriş yapmıyoruz
    • batalla  
    24 Ekim 2013 | 10:09
    2015'de olağan genel kurul vardır. Herkes etekteki taşları tutup 2015'te tabelaya bakıp eleştireceğiz" eski başkan recep bölük başı mesajı vermiş beklicez görcez diyo 2015 te divan var diyo tabelaya bakcaz ozaman karar vrcez dıyo bekleyıp gormek lazım.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR