KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Burada kalacak şekilde çalışıyorum"

30 Aralık 2014 | 14:20

23 yorum

14441 okunma

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş Özlüce Tesisleri'mizde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Güneş,

"2014 yılının son basın toplantısını gerçekleştiriyoruz" diyerek sözlerine başlayan Güneş şunları söyledi:

"Sıkıntılarıyla, acılarıyla, başarılarıyla geride kaldı. 2015 yılı dostluğun, mutluluğun, adaletin yılı olsun istiyorum. Bu temennilerle hepinizin yeni yılını kutluyorum. 2014 yılına baktığımızda benim için hem sağlık sorunlarıyla geçen hem de bazı başarılar beklentilerimizin altında kaldığı bir dönem oldu. . Tüm bu sıkıntıları aşacak gücümüz var. Ayakta kalmasını bilmeliyiz. Daha iyi bir yıl olmasını isterdim. Önemli olan ayakta kalmak. Takım için de baktığımızda aynısını düşünüyorum. Bursaspor'un beklentilerine cevap vermeyen ikinci yarı oldu ve hoca değişti. Bu yılın ikinci yarısından sonra bir değişim yapmaya çalıştık. Toparlanma yılı oldu. Önemli adımlar atabileceği hissini görüyorum. Birlikte olduğumuz bu dönem içinde toparlanan, yeniden yapılanan ortam olması için çalışıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin bir araya geleceği, beklentilerin Bursaspor etrafında birleşmesini istiyorum. Bunun da başlangıcı olabilir. Takım olarak gelişim kaydettik. İyi bir Bursaspor yolunda adımlar atıldı. Yanlış işler var, doğru işler var. Yanlışları atarak doğru adımlar atılacak. Bu alt yapı oluştu."

"PUAN BEKLENTİMİN ALTINDA"

"15 haftalık Süper Lig'de aldığımız puan beklentimin altında" diyen Güneş, "Oyunumuzun karşılığında beklediğimiz puanı alamadık. En azından ilk 4 içinde kafa kafaya puanda olmamız gerekiyordu. Gelişimimiz iyi. Umut veren değerlerimiz var. Daha iyi durumdayız. Oynarken keyif alıyoruz ve keyif veriyoruz. Kendi eksiklerimiz, diğer yan sebepler, kayıp puanı fazla olan takımız. Müşterek olarak karar verilecek konu bu. Ama futbolda bunlar var. Bazen beklediğinizden az puan alabilirsiniz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Hiçbir oyuncumun ayrılmasını istemiyorum tam tersine rekabetin olması için oyuncu katılmasından yanayım. Ligde ve kupada varız. Daha yukarı çıkacak hissi verebiliyoruz. Bu konuda iddialıyız" ifadelerini kullandı.

"HER İKİ MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Samsunspor ve Akhisar Belediyespor maçlarıyla ilgili Şenol Güneş, "Yarın Samsunspor ile cumartesi Akhisar Belediyespor ile oynayacağız. Her iki maçı kazanmak istiyoruz. Haddimizi de yerimizi de bileceğiz ama yukarıya çıkma inancından da asla dönmeyeceğiz. Kayıp puana tahammülümüz yok. O yüzden iki maç da önemli. Oyuncu olarak Aziz Eraltay, Avustralya Milli Takımı'na gittiği için ligde ve kupada olmayacak. Belluschi ligde yok. Serdar, Bakambu, Şener ve Volkan'ın durumlarını değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"ŞARTLARI GİZLEMEYE GEREK YOK"

UEFA cezasıyla ilgili tecrübeli teknik adam, "UEFA Avrupa Ligi'nde ceza aldığımız medyada da yansıdı. Kulübün iç sorunlarının hepimizin sorunu olduğunu, hoşgörü olması gerektiğini saygıyla karşılıyorum. Başkan rahatsız olduğu için maça gelemedi. Bugün kendisi ile görüşeceğiz. Durum tespiti yapacağız. Hedefimiz nedir, ne yapmak istiyoruz ona bakacağız. Çalıştığımız süre içinde sağlıklı bir şekilde katkı yapmak istiyoruz. Şartları da gizlemeye gerek yok. Zaten herşeyi biliyorsunuz. Bursaspor çok açık ve nettir. Söylenmesi gereken söylenir. Biz Bursaspor'a katkı yapmak için geliyoruz zarar vermek için değil. Ekonomik sıkıntı sıkıntımızdır. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Devreye kadar iki maçımız daha var. O zaman tüm konular değerlendirilir ve başkan gerekli açıklamayı yapar. Bursaspor benim, başkanın değil, hepimizin. Bugün ligde 30 puanımız olsaydı heyecanımız daha fazla olacaktı. Fikir üretme ortamı daha fazla olabilirdi" dedi.

"OYUNCUNUN GİTMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Transfer haberleriyle ilgili görüşlerini dile getiren Güneş, "Sezon başından 1-2 ay geçtikten sonra başkanla konuştuk. Hiçbir oyuncunun gitmesini doğru bulmuyorum. Ticari de düşünürseniz yanlıştır. Bugün oyuncunun değeri 1 ise 6 ay sonra 1'in altında olmayacak. Bunun garantisini veriyorum. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Karar tabii ki benim değil. Ama fikirlerimi söylüyorum. Teknik olarak zaten istemiyorum. Direkt oynayacak oyuncuyu neden bırakayım? Bizim oyuncularımızın hiçbirinin gitmesinin yanında değilim. Ekonomik değer açısından ve gelişimleri için. Bugün 5 lira veriliyorsa daha sonra değerinin artacağını düşünüyorum. Takım kadrosunun bozulmasından yana değilim. Başkanla görüşeceğim. Ben buraya sadece antrenör olarak görmedim. Buraya geldiğimde kendi ailem ve şehrim gibi baktım. Ameliyattan sonra idmana çıktım. Ben heyecan ve sorumluluğu hissediyorum. Bursa'nın iyi bir maden olduğunu düşünüyorum. Gayretim var. Dağınıklık varsa toparlamak lazım. Haddimi ve yerimi bilerek katkı yapmaya çalışıyorum. Bugünkü sıkıntılarda da sahiplenirim. Bursaspor için burada kalsam da gitsem de doğru işleri hep söyleyeceğim. Fikrimden asla geri dönmem. Yönetime sahip çıkılmalı. Birini yok etmek üzerine olmamalı. Ben hep burada kalacak şekilde çalışıyorum. Ama yarın da gidebilirim hiç sorun değil. Oyuncu için de, başkan için de aynı şey geçerli. Gençlerle ilgili yanıltıcı görüşleriniz oluyor. Sonra olumsuz olduğunda toparlaması zor oluyor. Mesela Ozan Tufan ile ilgili. Daha önce ne kadar övgü yapılıyorsa şimdi eleştiri yapılıyor. Çok iyi bir oyuncu, çok yetenekli, umuyorum Avrupa'nın en iyi oyuncusu olsun. Aydın'ın gitmesine üzüldüm. Volkan daha da üzerine koymalı. Aynı şey Ozan, Enes için de geçerli. Belluschi'nin profesyonellik yapısı, kalitesiyle, Civelli ilk geldiğimde öğrendiklerim ile bugünkü Civelli çok daha iyi. Daha üzerine koymalılar. Biz her gün eksik gidereceğiz. Hepsinin kalmasından yanayım. Ben futbolculara söyledim, kalmalarını istediklerimi söyledim. Burada mutlu olan oyuncuların ayrılması hem onlar için, hem bizim için kötü. O mutluluğu sağlayan sizin ilişkileriniz, seyircinin bakışı, bizim onlara bakışımız. Oyuncu niye gitsin buradan?" ifadelerini kullandı.

"KADROMUZU GENİŞ KULLANAMADIK"

"Ara transfer döneminde kaç oyuncu almayı düşünüyorsunuz?" sorusuna Güneş şu yanıtı verdi:

"Kadromuzu geniş kullanamadık. Kadromuzdaki bir kaç oyuncudan verim alamadık. Katkı yapmıyorsa maç kaybedince yazık oluyor. Sonucu değiştirmek için sahaya girmeli. Her mevkiiye oyuncu bakmak durumundayız. Sol bekte Aziz Eraltay var o iyi gidiyor. Emre var. Ozan İpek alternatif olur. Defansif sol bek, sol stoper Türk bir oyuncu olsa iyi olur. Sağ bekte Şener var. Alternatifi Ozan Tufan var. Stoperde birkaç oyuncumuz var. Serdar, Civelli var. Ethem ve Ertuğrul geliyor. Bunun içinde stoper düşünebiliriz. Forvette Enes yeni. Son 1 aydır iyi çalışıyor. Ama verimsiz mi bu maçta çok verimliydi. Daha iyi olmalı. Yaşına göre de normal karşılamalı. Forvette Fernandao'nun durumu var. Volkan, Enes, Bakambu belki yeni bir golcü olabilir. Ortada sıkıntımız yok. Hepsi için alternatif bakılacak. Günlük düşüneceğiz. Elimizdeki kadroyu korumak zorundayız. Onun dışında şans bulamayanların da gidip şans bulması gerekiyor. Ferhat ve İbrahim konusunda da aynı şeyi konuştuk. Yaş itibariyle, oynamaları sıkıntı çekiyorlar. Oynamak istiyor. Bizde oynamadığı zaman bozuluyorlar. Bu Ozan İpek için de geçerli."

"BU KANAYAN YARADIR"

Türkiye Futbol Federasyonu ziyaretiyle ilgili yöneltilen soruya Güneş, "Eleştirilerimiz kişiler üzerinde değil konular üzerinde. Ben buraya düzen oturtmuşsam beğenmişseniz buraya kim gelirse gelsin isteyin. Federasyon başkanını severim o da beni sever. Dost olarak sıkıntımız yok. Ben kurullarla ilgili konuşup sorunları aktarmaya çalışıyorum. Ben kulübe haksızlık olmuyorsa herşeye razıyım. Ama o kadar can yakması oluyor ki. Mantık dışı. Josue ceza aldı. Önce 1 maç sonra 2 maç. Hukuk kurulu kendisini gözden geçirsin. Adaletsizlik yapmayacaksın. İnsanlar artık isyan ediyorlar. Adaletsiz olmayı kabul etmiyorum. Josue'yi kontrol edemezsin. Bu adama 2 maç ceza veriyorsun. Neden? Kasıtlı kart gördü diyorsun o zaman golü de bilinçli yedik, şike yaptık. Sen buna yorum yapamazsın. Yorumla ceza olur mu? Bu kanayan yaradır. Ben maçların saatlerine ve saha zeminini söyledim. Ben bu işleri iyi niyetle söylüyorum. Sorunu çıkaran olarak beni gösterirsen iş başka yere gider. Galatasaray-Beşiktaş maçını niye tehir ettiler. Kriterlere uygunsa her takım ister. Düşman yaratmak isteniyor. Bizim başkanımız da onunla görüşebilir. Federasyon kurulları bu yanlışları yapmayacak. Benim şahsımı hedef alanı affetmem. Kayıplarım oldu ama mutluyum çünkü borçlu değilim. Alacaklarım var ama" şeklinde yanıtladı.

"HEPSİNİN KALMASINDAN YANAYIM"

Ozan Tufan hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili Güneş, "Sadece Ozan Tufan değil. Yerli, yabancı hepsinin kalmasından yanayım. Bunun için de oyuncularla görüşülecek. Zaten gidemezler. Bizim oyuncularımızın anlaştı bitti olamaz. Bu suçtur bir defa. Mukavelesi devam ediyor. Görüşemezsin zaten. Bunu gazeteye yazmak da suç olmalı. Gitmelerinden yana değilim. Karar vereceğiz. Yönetim de, şehir de. Fikirlerimi sizle paylaştım ve aynı şeyi başkanla da paylaşacağım. Ozan'ın da etkilenmemesi lazım. Transfer kariyerdir, paradır, değerdir. Ama bir oyuncunun asıl değeri oynadığı oyundur. Değer her zaman para eder ama parayla değer alamazsınız. Mukavelesi biten oyuncularımızla anlaşmalıyız"

Şenol Hoca toplantının ardından medya mensuplarının tek tek yeni yıllarını kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Bursaspor.org.tr

    • ages  
    02 Ocak 2015 | 23:23
    -1
    Şenol hocanın,yıldırım demirörenle ilgili onu severim o da beni sever lafı kafamı çok karıştırdı açıkçası çünkü Türkiyedeki birçok kişiye göre şenol hocanın iyiliğin sembollerinden biri yıldırım demirören ise kötülüğün ya şenol hoca sandığımız kadar iyi bir insan değil ya da yıldırım demirören sandığımız kadar kötü biri değil yoksa bu işin içinden çıkılacak gibi değil.Türkiyedeki birçok kişiye göre çok farklı algılar yaratan iki insanın dost olması entresan,iyi bir insan,kötü biriyle neden dost olsun ki ? Şenol hocayı severim sayarım kendimce ama umarım yıldırım demiröreni sevdiğini söyleyerek aldığımız ve alacağımız cezaları minimuma indirmeye çalışmıyordur böyle birşeyse eğer yaptığı birçok futbolsever onu çok yanlış tanımış demektir umarım öyle değildir hocam umarım,senin karakterin her ne olursa olsun dik durmayı gerektirir ,biz seni böyle bildik böyle sevdik.
    • Hüseyin  
    02 Ocak 2015 | 00:16
    Geçtiğimiz sezon 8. nci olan Bursasporumun puanlar karşılığı priminbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;24,762,424 TL, 1 defa Şampiyon olduğu için her sene alacağı ve aldığı Şampiyonluk primi 1,982,891 TL, her takıma süper ligde oynadıkları için ayak bastı parası olarak adlandırılan 20,329,644 TL yani sadece geçen yıl , seyirci, Bursastore, Forma ve stad panoları reklamı, diğer gelirler vs hariç toplam 47074959 TL .. sadece geçen yıl Bursasporun toplam reklam geliri ne kadardı biliyorumusun? 7500000Tl yedibuçuk milyon..sprototo dan geçen yıl aldığımız isim hakkı ücreti ne biliyormusun? 5353412TL ıvır zıvır dğer gelirler hariç yılda BursasporUN kasasına 59928371 TL.. 6.ncı olabilseydik 10424000TL daha alacaktık.. Şimdi burda fakirlik edebiyatı yapmasın kimse.. Bu bütçeyle hala Ozanı, Serdarı satmayı düşünüyorsanız.. Taiwonun, Traorenin, Yasinin, Şamilin, Freyin, Kazımın ücretlerini siz ödeyin de madem sattınız kasaya biraz para koyabilin.. Not: 4 ila 6 yıl arasında bir yıldız ya çıkarabiliyoruz ya çıkaramıyoruz.. ne de meraklıymışsınız satmaya.. Ha bu arada Bursasporlu Futbolcuların yıllık maliyeti 45 Milyon TL.. bu rakamı işkembeden atmıyorum girin Bursasporun resmi rakamları bunlar. Kabaca 20Milyon fazlan var.. işin ilginci vergi ve ssk da borç giderek büyüyor.. yani bu 20 milyon buhar oluyor.. Sonuç olarak Futbolcu değil.. yönetimi ve Başkanları satmak lazım.. size basın yoluyla algı oluşturulyor oyuncu satalım diye siz de hemen sazanlaşıyorsunuz.
    • edurak  
    01 Ocak 2015 | 14:48
    "Transfer kariyerdir, paradır, değerdir. Ama bir oyuncunun asıl değeri oynadığı oyundur. Değer her zaman para eder ama parayla değer alamazsınız." sözlerini ifade eden yerli bir teknik direktörünüz varsa söyleyecek başka söz yoktur. Özetle kalite demektir...
    • efo  
    01 Ocak 2015 | 12:29
    Guzel gunler gorecegiz cocuklar'GUNESLİ gunler......
    • mkpasali  
    01 Ocak 2015 | 07:50
    -11
    Hocam iyiniyetinden eminiz de o kadar cok "bu ne perhiz bu ne lahana tursusu"dedirten sozlerin var ki!Aydin'i kadro disi birakan sensin,sonra kalkip "gitmesine uzuldum"diyebiliyorsun.Ferhat ve Ibrahim kaptana "boyle giderseniz sizi ilk 18e almam"diyorsun,moralleri bozulup Lbiz bugunki antrenmana cikmasak olur mu?"Diye izin istiyorlar hem izin verip hem de kadro disi birakiyorsun.disiplin gereklidir,ama insanlari kalben kazanmak daha gereklidir.Irfan hoca bunu basardi,ama Hikmet hoca ve sen basaramadiniz,ondan sonra da "takim niye ruhsuz oynuyor"kusura bakma hocam,bu ekonomik darbogazda kadro kayiplarinin telafi edilemeyecegini bile bile oyuncu kaybetmemizin bir kismindan sen sorumlusun
    • trabzonlu oral  
    31 Aralık 2014 | 12:58
    Bursa spor farkındaysanız çok süratli oynuyor duran futbolcusu yok yana pas yok devamlı ileri oynuyor bu da şenol güneş mantalitesi zevk veriyor zevk alıyor seyredenlere hakem hataları yüzünden 10 puan kayıp var birde forvetin atamadığı ve defansın kalecinin ikram ettkleri olmazsa bu gün liderdi 4 puan farkla hiç bir iddası kalmayan ts li futbolcuların arkasında durup fener maçında yaptığı mücadelede de o vardı ve Bursaya şampiyonlukta katkı sağladı işte şenol haca böyle biri
    • Avrupali Timsah  
    31 Aralık 2014 | 11:50
    Senol hocam büyüksün bende senin ve tüm camiamızın yeni yılını kutluyor, Bursasporum ile nice başarılar temenni ediyorum.
    • Samet Ergül  
    31 Aralık 2014 | 10:19
    Sanıyorum ki Bursasporlu yetkililer bu sayfaları açıp okumuyorlar. ALLAH aşkına bir sürü taraftar diyor ki; yardım kampanyası başlatın ve yardımda bulunalım. Tamam anladık Bursa şehrinin zengin iş adamları ist. takımlarının köpeği olmuşlar yada takımı seviyoruz diyenlerde kendi iş yerlerinin reklamını yapıp takımın içine edip gitmişler onu anladık.
    Ama bizler bu şehrin evlatları olarak birey olarak, gücümüzün yettiği kadar yardım yapmaya hazırız.
    Çünkü bizler Bursaspor'u kalpten seven insanlarız. Bu şehir bizim ve ben bu şehrin evladı olmaktan son derece gurur duyuyorum. Şehrime ve takımıma gerçek anlamda sahip çıkıyorum. .
    Yetkili kişiler lütfen yardım kampanyası başlatın.
    • Panayırlı  
    30 Aralık 2014 | 22:59
    19
    Yönetim derhal bir kampanya başlatmalı en az 50 milyon dolara ihtiyacımız var. Borç değil bağış olarak bu paranın toplanması lazım. Bursa'nın içine eden müteahhitlere çöküp bu para toplanmalı, bir gecede hallederler bu parayı. Sonra gelsin ikinci şampiyonluk. Başka bir yol yok.
    • Hodri Meydan  
    30 Aralık 2014 | 22:03
    17
    Bursaspor şanlı tarihine seni eklediği gün Güneşli günlerin yakında olduğunu anlamıştık.
    • erdem16  
    30 Aralık 2014 | 21:50
    İste bu hoca açık ve net diyoki ben buradan olmaktan çok mutluyuz bizde seninle çok mutluyuz hocam sen bir çok insana doğruları ogretensin iste burada asil görev bize düşmekte bagrimiza basıyoruz ewet ama daha çok bagrimiza basmaliyiz beyler hoca ve bu oyuncular bizim için bi nimettir değerlerimize sahip ciktigimizi gösterelim hoca çok olmucak birşey istemiyor çok basit örgütlenme hadi Bursa ayağa kalkalim hep birlikte
    • aJk  
    30 Aralık 2014 | 21:09
    13
    Güzel günler görüyoruz GÜNEŞli günler !
    • aJk  
    30 Aralık 2014 | 21:08
    Güzel günler görüşüyoruz GÜNEŞli günler !
    • aJk  
    30 Aralık 2014 | 21:06
    Güzel günler görüşüyoruz GÜNEŞli günler !
    • Bursalı Osman  
    30 Aralık 2014 | 20:14
    12
    Adamın dibisin Şenol hocam camiayı sahiplendiğin için sana ne kadar teşekkür etsek az söylediklerinle Türkiyeye ders veriyorsun spor camiasında senin gibi dürüst biri yok dik durmaya devam BAŞKANDA Senin gibi dik durmayı becerebilse bizi kimse yıkamaz Şenol hoca ne diyorsa yönetimin hemen yapması gerekir yürekten inanıyorum hocanın bizi ikinci kez Şampiyon yapacağına böyle karakterli insanların ALLAH yardımcısı olsun
    • Mustafa D.  
    30 Aralık 2014 | 19:49
    14
    adamsın hocam hem de büyük adamsın
    • mususi  
    30 Aralık 2014 | 18:37
    Senol Gunes' le cok uzun vadeli bir sozlesme gerekiyor. Tartismasiz kulupteki en degerli kisi.
    • Fatih  
    30 Aralık 2014 | 17:27
    10
    Bursaspor tarihinin en iyi transferi ŞENOL GÜNEŞ tir.

    Mutlaka mukavelesi en az 5 yıl yapılmalıdır.Bu sene olmasa da şenol hocamızla 3 yıl içerisinde tekrar şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum...
    • timsah-2  
    30 Aralık 2014 | 16:06
    11
    Bu adam kadar sahip cıkılmıyor bu takıma helal olsun hoca aman dikkat et senide soğutmasın bu Bursa düşmanları ziyadesiyle var cevrede başta basın ve patronları ve secim zamanı gelince atkı takan kişiler ve seyra vesselam
    • galatasaray' lı  
    30 Aralık 2014 | 15:38
    14
    Bursaspor için gerçekten büyük bi nimet şenol hoca.düzgün,dürüst,net,çalıştığı yere kendini ait hisseden ve yönetimden daha çok takımının ve kulubünün hakkını savunan adam.ertuğrul sağlam dan sonra Bursaspor taraftarı için gerçektende vazgeçilemiyecek biri.yolun açık olsun şenol hocam..Bursa şehrimede bizim şampiyon olamadığımız ligde şampiyon olmalarını canı yürekten ister ve desteklerimi sunarım..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR