2013 senesinde, kulüp iradesinin dışında, tüzüğün yenilenmesinin acil bir gereklilik olduğu düşüncesinden hareketle oluşturulan Bağımsız Tüzük Platformu, 2014 yılı içerisinde dönemin yönetimi öncelikli olmak üzere tüm kamuoyuna hazırladığı taslağı ve değişiklik önerilerini açıkça sunmuştur. Aradan geçen süre içerisinde, bu değişikliğin yapılmasına imkan tanıyacak ortam ve şartlar bir türlü oluşturulamamış ve Bursaspor'un sağlıklı geleceğini şekillendirme yolunda önemi oldukça büyük olan bu değişim için gerekli imkan bulunamamıştır. Bu taslağın vaktiyle geçmesi halinde Bursaspor'u yönetenlerin her alanda istediği gibi at koşturmasına engel olunacak olması sebebiyle, bu zaman zarfında kulübün uğradığı maddi çöküntüde, sportif gerilemede ve itibar kaybında bu değişimin gecikmesinin etkisini oldukça derin olarak görüyoruz.
Mevcut Başkan Ali Ay ve çalışma arkadaşları, göreve geldikleri ilk günden itibaren yeni tüzük konusuna önem atfetmişlerdir. Bizlerin görüşlerini almışlar, bunun yanında Divan Kurulu'nun kurduğu çalışma komisyonu ve yönetimin iradesiyle oluşan hukukçular kurulu da benzer taslaklar hazırlamışlardır. Önceki genel kurulda alınan karara göre yapılması zorunlu olan Tüzük Genel Kurulu yolunda, artık bir karara ve uzlaşmaya varma vakti gelmiştir.
Bizler görmekteyiz ki mevcut yönetim, detaylı bir tüzük değişiminden taraf değildir. Divan Kurulu'nun çalışma grubunun hazırladığı taslak da aynı doğrultuda, kapsamı dar bir değişim öngörüyor.
Bizler ise, bu konuda yıllardır çalışması yapılan ve camianın büyük bölümünün altına imzasını atma iradesini bildirdiği kapsamlı bir değişimden, yani komple tadilden yanayız. Kısacası; "Yama" değil, yeni bir yol istiyoruz. Onun taslağı, bunun taslağından yana değil, geniş kapsamlı değişiklikler içeren bir taslaktan tarafız.
Yönetici sayısının inmesi ile üye kabul ve Seçim Kurulu'nun kurulması Bursaspor'da düzeni değil sadece şekli değişimi beraberinde getirecektir. Denetleme'nin bağımsızlığı, kulüp işleyişinin belli standartlara oturtulması, mali imkanların olabildiğince doğru kullanımının tüzük ile sabit bir kural haline getirilmesi, ibra edilmeyen yönetimlere ve yöneticilere uygulanacak yaptırımlar, altyapıya atfedilen önemin tüzükle daha yukarı çekilmesi gibi hususlar öncelikli esaslardır ve bunlar için gerekli olan şey de pek tabii kapsamlı bir değişikliktir. Bunu yapmayacak veya yapamayacak bir irade söz konusu ise, acil bir değişime zaruri ihtiyaç gözü ile bakmak da hiç doğru olmayacaktır.
Dolayısı ile buradan, seçim bildirgesinde yüzünü taraftarına dönen bir Bursaspor vaadeden Başkan Ali Ay ve yönetimine sesleniyoruz. Ya tümden çağdaşlaşmadan yana olunuz, ya da günlük hesaplarla yapmaya çalıştığınız tüzük değişimiyle camianın gündemini daha fazla meşgul etmeyerek, geleceğe dair temelleri sağlam plan ve program talebindeki taraftarları üzmeyiniz.
Ve unutmayınız;
"İstişarede hayır vardır"
Bağımsız Tüzük Platformu - Bursaspor Akademi - Bursasporluyuz.org - Bursasporum.com - Teksas.org