KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Bursaspor'da bırakmak istiyorum"

01 Mart 2016 | 09:45

14 yorum

9950 okunma

Çin'den geri döndüğünde ve taraftarın sevgisini gördüğünde çok duygulandığını belirten Batalla,

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, AS TV'de yayınlanan Markaj Programı'nın konuğu oldu. Önemli konulara değinen Batalla, şu anki performansını değerlendirerek sözlerine şöyle başladı: "İyi hazırlanmanın meyvesini alıyorum. Çin ligi biteli belli bir süre oldu. Ben de buraya geleceğimi öğrendiğimde iyi hazırlanarak bu süre zarfında elimden geleni yaptım" dedi. Bursaspor'a tekrar geri döndüğünde İstanbul'daki karşılamada duygulandığını belirten Arjantinli futbolcu, "Herkesin ilgisi ve sevgi gösterisi beni çok duygulandırdı. Belli bir şey bekliyordum ama böyle bir sevgi gösterisi beklemiyordum. Bu kendimi çok özel hissettirdi. Çin'e giderken buraya bir gün dönebilmek için gittim. Oyuncu olarak yapabilir miydim? Bilmiyordum. Ama şu an çok mutluyum" dedi.

KARAR ÇOK ZOR OLMADI

Arjantinli yıldız futbolcu, eksik kalanları tamamlamak için Bursa'ya geldiğini belirterek, "Eksik bir şeyler kaldı. Burada olmak için burada sevildiğimi bildiğim için geldim. Çin'de de mutluydum, keyfim yerindeydi, teknik ekip ve kulüp çok iyi davrandı bana.

Fakat geçmişte İbrahim Başkan (İbrahim Yazıcı) bana ilk defa, 'jübileni burada yap' dediği an ben futbolu burada bırakmak istedim. Bunun ihtimalini kovaladım hep. Çin'e gittiğimde dönüş yolunu her zaman aradım. Buraya çıkıp geldiğimde bu kararı almak hiç zor olmadı. Bu dakikadan sonra kariyerimin sonuna kadar burada olmak ve jübilemi burada yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.

TUTKUM SORGULANDI

Ayrıldığı gün ile ilgili yöneltilen soruya ise Batalla şu cevabı verdi: "Beni o gün söylediklerimden başka bir şey söylerken duyamayacaksınız asla. Bugün o günden farklı bir şey söyleyemem. Hocamızla (Christoph Daum) belli fikir ayrılıklarımız vardı. Düşünce tabanı olarak farklı insanlardık. Uyuşamadık. Ben o kararı alırken sadece kendim için değil, kulüp için de aldım. Benim açlığım ve futbolum sorgulandı. Ben kötü oynayabilirim. Ama ben elimden gelenin asla altında bir şey yapmadım. Tutkum sorgulandı. Zaten buydu fikir ayrılığı. Herkes bir bireydir. Herkes birbirine saygı duymalı. Taktiksel olarak da yorum yapamam".

YARARLI OLMAZSAM KONTRATIMI TAMAMLAMAM

Batalla, her futbolcunun söyleyemeyeceği kelimeleri dile getirerek, "Kontratım olması demek ben bunu sonuna kadar kullanacağım demek değil. Ben bu takıma faydalı olmaya geldim. Takıma ve kulübe faydalı olamayacağımı gördüğümde kontratımın tamamlamam önemli değil. Futbol günlük yaşanan bir şey. Teknik direktör olmak istiyorum. Bursa benim evim. Bakalım zaman neler gösterecek" dedi.

"PABLO ÇOK İYİ İNSANDI DESİNLER"

Özel hayatı ile ilgili de konuşan Pablo Martin Batalla, "Ailem bu konuda çok etkin. Ben karakter olarak sakin bir kişiliğe sahibim. Ben böyle şeylere önem veriyorum. Böyle yetiştirildim. Hayatta her şey var ama en önemlisi aile ve arkadaşlar. Benim dedem de babam da futbolcuydu. Futbol bir gün bitiyor. O gün geriye baktığınızda aile ve arkadaşlarınızdan kimler kalmış bu önemli. Futbolda güzel günler geçirdim. En büyük hayalim, takım arkadaşlarımın, rakiplerimin, yolumun kesiştiği insanların dönüp bakıldığında 'Pablo çok iyi insandı demeleri'. Bunun için de davranışlarımı belirliyorum" ifadelerini kullandı. Batalla ayrıca boş zamanlarında televizyon izlediğini söyledi.

CUCİ'YE TEŞEKKÜR EDERİM

Eskişehirspor maçında attığı golle ilgili detay veren Batalla, "Hepsinden önce bu golün pası için Cuci'ye (Dzsudzsak) teşekkür ederim. Futbol bir takım oyunu. Bazı maçlarda kale önüne yaklaşamazsınız. Ama Cuci öyle bir pas verdi ki çok inceydi. Beni kaleci ile yalnız bıraktı. Karşı karşıya kalınca ve kalecinin üstüme hızlı geldiğini görünce bunun için en iyi seçeneğin üstünden aşırtmak olduğunu düşündüm. Yani golü takımca attık. Gol sevinçlerime dikkat ederseniz her zaman takım arkadaşlarımla kutlarım. Ne oluyorsa takım arkadaşlarımla oluyor" dedi.

3 SEZON DAHA OYNARIM

Arjantinli futbolcu, fiziksel olarak 3 sezon daha oynayabileceğini belirtirken, "Kariyerim boyunca ciddi bir sakatlık yaşamadım. Böyle bir şansım vardı. Çin'de iki ay sakatlık yaşamıştım. Ama ben hiç futboldan uzak kalmadım. Fiziksel olarak 3 sezon daha oynayabileceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

HAKEMLERİN BİZE TAVRI ÖNEMLİ

Hakemlerin yönetimi ile ilgili ise Batalla şunları dile getirdi: "Her ülkede kötü hakemler var. Kişi ile alakalı değil. Bizler nasıl hata yaparsak onlar da insanoğlu ve hata yapmaya hakları var. Fakat şöyle bir durum söz konusu; Kötü kararlardan daha çok hakemlerin tutumları. Yanlış karar verebilirsiniz. Buna itiraz olmayacaktır. Ama tavrınız farklıysa buna oyuncular reaksiyon gösterebiliyor"

MİLLİ TAKIMIN BANA İHTİYACI YOK

Çin'e gitmeden önce Türk bayrağı ile poz veren Batalla, o konuyla alakalı olarak, "Her şeyden önce milli takımın bana ihtiyacı olduğunu düşünmüyordum. Milli takım kaliteli oyunculara sahip. Benim o dönemde böyle bir teklif gelirse düşünürüm dememin sebebi, yabancı sınırlamasının olmasıydı. Ben de bu kadar sevildiğim bir yerde Türk vatandaşlığına geçersem ve kulübe fayda sağlarsam bunu kabul ederim dedim. Milli takımın bana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

HERKESİN SOFRASINDA YEMEK OLSUN İSTERİM

"Sihirbaz olsaydın dünyada neyi değiştirirdin" sorusuna Batalla, "Herkesin sofrasında yemek olsun isterdim. Arjantin'den geliyorum. Ülkemde yer yer açlık çok yaşanıyor. Kimse açlık çekmesin bu dünyada" cevabını verdi.

HER GÜN TADINA VARIYORUZ

Pabalo Batalla Maradona mı yoksa Messi mi daha iyi sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bu çok zor bir soru, bunun üzerinde düşünmem gerekiyor. Maradona'yı izleme fırsatım olamadı. Çünkü onun en iyi zamanları 1986 Dünya Kupasıydı. O da döneminin en iyisiydi. Şimdi Messi var. Messi'nin her gün tadına varıyoruz. Dün bile Messi'nin tadına vardık"

NİKAH ŞAHİDİ OLURUM

Pablo Batalla bir izleyenin yönelttiği, "nikah şahidim olur musun?" sorusuna, "Olurum. Ama programımızın uyması gerekiyor" sözleriyle yanıt verdi.

 Hakimiyet Gazetesi

    • teksasmillet  
    05 Mart 2016 | 14:58
    Adambu adam
    • m.niyazi  
    04 Mart 2016 | 09:50
    Herşeyiyle ADAM........
    • Adf  
    03 Mart 2016 | 23:50
    Futbolculu ıyı ınsanlıgı daha da ıyı boyle oyuncular gelsın bazı yavsaklara ders olsun
    • bursabursa  
    02 Mart 2016 | 16:57
    12
    "Sihirbaz olsaydın dünyada neyi değiştirirdin" sorusuna Batalla, "Herkesin sofrasında yemek olsun isterdim. Arjantin'den geliyorum. Ülkemde yer yer açlık çok yaşanıyor. Kimse açlık çekmesin bu dünyada" cevabını verdi. Harbiden adamsın batalla
    • erman önder  
    02 Mart 2016 | 08:38
    12
    yıllar sonra torunlarımıza anlatacağımız 'insan' !
    • alfa  
    01 Mart 2016 | 22:39
    25
    Kaptanlık pazubandını takmalı onaltı numarayı da giymeli Batalla gibi Bursaspor lu kimse yoktur
    • berryroad  
    01 Mart 2016 | 17:47
    26
    Efsane kolay olunmuyor fakat bu adam gerçekten efsane.
    • loya  
    01 Mart 2016 | 15:55
    31
    programda dikkatimi çekti Batallanın resmen gözlerinin içi gülüyodu sanki yıllarca ailesinden uzak kalmış ve o kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı vardı gözlerinde
    • Nuhblg  
    01 Mart 2016 | 15:32
    18
    Futbolculugu bir yana konusmalariyla tvriyla tam bir ornrk insan bizim futbolcularimizda eksik olan tek şey bu adam kendini iyi yetirmis buda futboluna yansıyor ben daha batallayi bir kere magazindr veya gece hayatinda görmedim neden diye bizim futbolcularimiz kendne bir sormali birde bu adam 3 sezon degil 5 sene oynar e
    • BursaBursa  
    01 Mart 2016 | 15:29
    24
    jübilenden sonra da teknik kadrodasın seni bırakmayız küçük dev
    • uçbeyi  
    01 Mart 2016 | 15:13
    Konu doğrudan ilgili değil fakat neden yerel televizyonlarda futbol programları pazartesi akşamları yayınlanıyor. Kimse izlemesin diye mi ?

    Önceki akşam Batalla markaj a çıktı. Bizim daha jimnastik takımı ile maçımız var. Batalla ve profesyonel yazarlar bu maçı izleseydi daha iyi olmazmıydı ?

    Markaj, Final vs. gibi programların hepsi Salı akşamına alınması daha iyi olmaz mı .
    • bız ınegolluyuz  
    01 Mart 2016 | 14:06
    22
    bız artık senı bırakmayız adamın dıbı
    • Avrupali Timsah  
    01 Mart 2016 | 11:29
    32
    Iyi ki varsin ! Pablo sadece futbolunu degil gülüsünü de özlemisiz !
    • hasan  
    01 Mart 2016 | 10:54
    22
    Serdar batalla hoca
    Saat 13 ,30 da zafer plazada vergi daıresi standını
    Zıyaret edeceklermş
    İlgilnenlere

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR