KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Bursasporlu olmaktan gurur duyuyorum

VİDEO

21 Haziran 2012 | 14:47

17 yorum

10060 okunma

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı kulüpte çalışmaktan dolayı çok gururlu olduğunu söyledi.

Kulübün resmi yayın organı Bursaspor Dergisi’ne konuşan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, sıkıntılı bir sezon olduğunu ancak önümüzdeki senenin kadro olarak altyapısını oluşturduklarını belirtirken, özellikle Fenerbahçe ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşması sonrasında camia olarak gösterdikleri fair-play anlayışı ile Bursaspor’da çalışmaktan bir kez daha gurur duyduğunu söyledi.

Özellikle ligin ilk yarısında çok sıkıntılı süreçten geçtiklerini ifade eden Sağlam,"Biz oyuncularımıza olan inancımızı çok açık şekilde ortaya koyduk. Onlar da güvenimizi boşa çıkartmadılar. Sezonu 5.bitirdik ve kupada da final oynadık. Bunların yanında hedeflerimiz varken gençleşip altyapıdan oyuncu takıma monte ettik. Bunu başarabilmek çok sistemli çalışan kulüplerin yapabileceği işlerdir" dedi.
 
"BAŞARI SADECE ŞAMPİYONLUK VEYA KUPA ALMAK DEĞİLDİR"

Bir önceki sezondan 6-7 farklı oyuncu ile oynadıklarını ve çok fazla para harcamadan mücadele sergilediklerini dile getiren Sağlam,"Olmamız gereken yerdeki rakiplerimize baktığımız zaman ekonomik olarak onlara nazaran çok gerideyiz. Ekonomiyi toparlamaya çalışıyoruz. Şuanda ülkede borçsuz, oyuncularına karşı olan görevlerini yerine getiren, ödeme ahlakına kavuşmuş birkaç kulüpten bir tanesiyiz. Bir o kadarda borç ödendi. Diğer taraftan değişiyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda başarılı olacak Bursaspor’un altyapısını oluşturuyoruz. Bu sezon sıkıntıyı yaşadık ancak önümüzdeki sezonun kadro olarak altyapısını oluşturduk. İki veya üç oyuncu takviyesi yaptığımız zaman bu kadro çok daha iyi olacaktır. Artık 7-8 oyuncu değiştirmemize gerek kalmadı. Bunları göz ardı etmemek lazım. Başarı sadece şampiyonluk veya kupa kaldırmak değildir. Alt yapıdan oyuncu çıkarmak, kulübün ekonomisini toparlamak ve geleceğin takımını kurmak başarıdır. Bunları yaparken hedef kovalamak ayrı bir başarıdır" şeklinde konuştu.
 
"TRANSFERDE BAŞARILI OLDUK"

Geçtiğimiz sezon kadroya dahil edilen oyuncuların beklentilerine cevap verdiğini kaydeden Sağlam,"Özellikle son dönemdeki performansı ile Musa Çağıran herkesin önüne geçti. Önümüzdeki sezon ilk 11’de yer bulabilecek konuma geldi. Okan Deniz’de verilen şansı iyi değerlendirdi. Carson, Basser, N’Diaye, Sestak, Pinto ve Hakan beklentilerimize cevap verdi. Bangura kısmen verirken, Tagoe veremedi. Genel anlamda transferde rahatlıkla başarılı olduk diyebiliriz. Maliyet bakımından baktığımızda burada da başarılıyız” dedi. Önümüzdeki sezon ile alakalı transfere çok büyük paralar harcayamayacaklarını dile getiren Sağlam,”Biz çok büyük paralar verip oyuncu alamayız. İki veya üç oyuncu transfer etmek istiyoruz. Forvet, orta saha ve defansa takviye yapmak istiyoruz. Az ama kaliteli oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. 7 veya 8 futbolcu ile de yollarımızı ayıracağız" ifadelerini kullandı.
 
"OLUMSUZLUKLARIN İÇİNDE DİK DURMAYA ÇALIŞTIK"
 
Geçtiğimiz sezon Türk futbolunda yaşanan kaos hakkında da değerlendirmede bulunan başarılı teknik adam, ”Kaosun olduğu yerde huzurlu olma şansı yok. Sezonun başından sonuna kadar bu şekilde gidildi. Arada talimatlar değişti. Bu talimatlardan en çok biz etkilendik. Play-Off birincisi olma hakkımızı kullanamadık. Ortam gerildi. Hiç istemediğimiz olaylar oldu. Tribün terörü zirveye çıktı. Türk futboluna büyük zararlar verdi. Bütün bu olumsuzlukların içinde dik durmaya çalıştık. Kendimize yakışır bir şekilde başarı ile sezonu tamamladık. Bu kadar sıkıntının içerisinde kendi duruşundan taviz vermeyen başkanımıza, yönetimimize ve takımımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de bu ilkemizi devam ettirmek zorundayız. 100 yıllık kulüplere bakıyorsunuz onlarda dönem dönem Avrupa’da başarılı olabildiler. Tecrübenin senesi yoktur. Her sene bir tecrübenin başlangıcıdır. Biz iki sezon önce Şampiyonlar Ligi oynadık. Geçtiğimiz sezon 4 maç UEFA Kupa maçı oynayabildik. Artık bu tecrübeleri başarıya dönüştürmeliyiz" dedi.
 
‘Boş zamanlarınızı tamamen kulüp için harcar konumdasınız. Yorulmuyor musunuz?’ şeklinde yönetilen soruyu Sağlam, "Çalıştığımız yeri sahiplenen insanlarız. Çalıştığımız kulübün 1 kuruşu, kendi cebimizdeki 1 kuruştan daha değerli oluyor. Aldığı paranın hakkını vermeye çalışan insanlar olarak bunu yapmak zorundayız. Örneğin tatile girdik ama henüz eve gitmedim. Buradaki işleri bitireyim öyle tatile gideyim diyorum. Tatil zamanında da 5 günde bir Bursa’ya geleceğim. Futbol Bursa’da bir tutku halinde yaşanıyor. Taraftarımıza açık olan antrenman günlerinde dedeler, teyzeler torunlarını alıp tesislerimize geliyorlar. Halkımızla iç içe olmak zorundayız. Sonucunda başarı ile beraber Bursaspor için istediğimiz değerleri alınca yorgunluk gibi bir durum olmuyor" diye cevap verdi.

Yeşil beyazlı taraftarlara da seslenen Sağlam, "Ankara’da 4-0 yenilen oyuncularını önlerine kadar çağırarak onları sahiplendikleri için, ülke futbolu adına çok güzel mesajlar verdikleri için, finali kaybederken futboldan keyif alabildikleri için taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bir Bursasporlu olmaktan ve bu camianın içinde olduğum için çok gururluyum. Bursaspor farklıdır diyorsak eğer farkımızı ortaya koymak zorundayız. Bunu önümüzdeki sezonun tamamında göstermemiz lazım. Transfer döneminde basında yer alan her habere inanmasınlar. Biz gereken açıklamaları resmi yayın organlarından yapacağız" diye konuştu.

 

    • ömürcankurtuluş  
    23 Haziran 2012 | 08:43
    -1
    yawww hala ergiç diyosunuz ne ergiçi istesenizde istemesenizde o yok artık takımımıza gelmiş geçmiş en karakterli futbolculardan olabilir ama adamı biz göndermedik ki kafasında futbolu silen bi ergiç vardı 2. senesinde bile yoğun istek üzerine kaldı bu durumda bize sadece ona teşekkür etmek ve helal olsun demek düşer.....
    • ALİ  
    22 Haziran 2012 | 16:20
    -1
    hocam siz,yönetim,şehir ve taraftar arasında çok güzel bir birliktelik var. Bu güzellik takımı 2023 yılana kadar zirvede bulundurur.
    • murat efe  
    22 Haziran 2012 | 10:37
    -1
    isterse dünyanın en kötü futbolcusunu transfer etsin isterse sırf onun hataları yüzünden küme düşelim demiş arkadas nasıl bi mantıktır bu. ergiçe bu tribünde sövülmedi Bursaspora gelmiş en karakterli futbolcudur sırf hocanın görüşlerine uymadı diye bu takımdan gönderildi bu saatten sonra ertuğrul sağlam adam gibi adam değildir
    • carsambalı cihan  
    22 Haziran 2012 | 09:10
    Bursaspor taraftarının kıymetini bilenin bizde kıymtini biliriz Bursa dolmabahceye benzemiyor deme hocam burası osmanlının baskenti yeşil Bursadır Bursa cocuğu farklıdır Gerekirse aç gezer ama şık gezer. Uyanıktır askerde en arazi işleri kapar. Kenar mahallede berduş, ÇARŞAMBA'da cankuştur. İzmire gitti mi, İstanbullular gibi yerleşmez. Bir an önce dönmek ister. Zarif adamdır, S...inemaya tek gitmez gitsede tek çıkmaz. Benjamin Button gibidir yaşlandıkça gençleşir. içtigi RAKIDAN, tuttugu TAKIMDAN, sevdigi KADINDAN vazgeçmez... Geliyorum dedi mi gelir Gidiyorum dedi mi gider.. nereye giderse gitsin Bursa'yı över ve elbet birgün yine Bursa'ya döner..
    • Teksas d-13  
    22 Haziran 2012 | 01:27
    Ne diyorduk bestede ''Bursaspor'lu olmanın gururu bizlere yeter'' teşekkürler adam gibi adam.
    • bahadir  
    22 Haziran 2012 | 00:50
    adam gibi adam
    • bursasporum  
    22 Haziran 2012 | 00:43
    Bay çok bilenler gitse şu tribünden takım rahata erecek. Ben ergiçe sövüldüğünü de hatırlıyorum hiç martaval okumayın yani... Kaldı ki ulan tatlı su futbolseverleri bu adamdan önce böyle oynayan takım mı gördük bırakın allah aşkına bu formayı kimlere giydirdik utanmadan :)
    • inadına  
    21 Haziran 2012 | 21:40
    Valla ben hocayı her zaman eleştiren birisiyim ama hocamızın Bursasporda çalışmaktan gurur duyuyorum değilde Bursasporlu olmaktan gurur duyuyorum demesi benim bütün eleştirillerimi geçersiz kılıyor isterse dünyanın en kötü futbolcusunu transfer etsin isterse sırf onun hataları yüzünden küme düşelim ertuğrul hoca ben gidiyorum demeden onu bırakan şerefsizdir biz rahmetli nejat biyediçi çok üzdük ona çok yanlış yaptık aynılarını ertuğrula yapmayalım...
    • murat efe  
    21 Haziran 2012 | 19:16
    -2
    transferde başarılı değilsin ertuğrul sağlam geçen sene aldığın gençleri 1 sezon içinde sadece mehmet sakı oynattın dierlerını denemeden neden yolluosun sadece bunlar deil banguara örneği tagoe örneği en büyük yanlışın zaten İVAN ERGİÇ gibi karakterli bu takımdan uzaklaştırman
    • Gazi üni  
    21 Haziran 2012 | 18:01
    Yine çıkıp birileri ertugrul hocamızın bu söylediklerine bile muhalefet olacaktır. Varsın olsun.. Benim için önemli olan bu cümlesidir;

    ''Bir Bursasporlu olmaktan ve bu camianın içinde olduğum için çok gururluyum. Bursaspor farklıdır diyorsak eğer farkımızı ortaya koymak zorundayız''.
    • kry  
    21 Haziran 2012 | 16:07
    farkındaysanız hatalarımızda görüyoruz yavaş yavaş sabırla zirve takımı olucaz inş.. unutmayın asansörle çıkan asansörle iner biz merdivenleri kullanalım çıkarken her zorluğu her kademeyi bilelim ki yanlışlarımızı görelim engeller bize vız gelsin :)
    • Mustafa D.  
    21 Haziran 2012 | 15:28
    bizde senin Bursasporlu olmandan dolayı gururluyuz hocam
    • Maksem  
    21 Haziran 2012 | 15:25
    adam gibi adamsın hocam. Eğer bir gün ayrılmak isterseniz yağmurlu havada imza attığınız o günü hatırlayın ,elbet vazgeçeceksiniz. sizin kıymetinizi biliyoruz hocam.
    • Deliahmet  
    21 Haziran 2012 | 15:16
    Bizde gururluyuz Bursasporlu olmaktan ve senin gibi Teknik Direktörümüzün oldugu icin.
    • Cemal  
    21 Haziran 2012 | 15:06
    Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam
    • İlkan  
    21 Haziran 2012 | 15:03
    "Bir Bursasporlu olmaktan ve bu camianın içinde olduğum için çok gururluyum" hocam bu sözünüzün önünde eğiliyorum çok büyük adamsın
    • inanç  
    21 Haziran 2012 | 14:59
    'Az ama kaliteli oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz' inşallah hocam.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR