KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Bursaspor'un 25 milyon açığı var!

VİDEO

26 Temmuz 2013 | 23:16

38 yorum

13517 okunma

Divan Kurulumuzun 33. toplantısı Sheraton Hotel'de gerçekleştirildi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulübümüzün yeni transferleri, takımın durumu, kulübün ileriye dönük çalışmaları hakkında görüşme yapıldı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya'nın Divan Kurulu üyelerimizin Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında yeni göreve gelen Yönetim Kurulumuza başarı dileklerini iletti

Divan Kurulu toplantısında ilk sözü Başkanımız Erkan Körüstan aldı.

Seçildikten sonra Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman ile toplantı yaptıklarını belirterek sözlerine başlayan Başkanımız Erkan Körüstan, "Hikmet Karaman ile toplantı yaptık ve hedeflerimizi kendisine aktardık. Kendisi de aynı düşünceleri paylaştığını dile getirdi. Bu sezon üç kulvarda mücadele edecek takımımızı teslim ettik. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaliteli futbolcu transfer edebilmek için yoğun mesai harcıyoruz. Taiwo, Frey, Civelli gibi futbolcuların yanı sıra enerjileri ile güç katacak Şamil ile Yasin'i transfer ettik. Avrupa Kulüplerinin peşinde koştuğu Enes Ünal'a da profesyonel sözleşme imzalattık. Frey ile olan anlaşmamız bu seneki rakamı 1 milyon 300 bin Euro'dur. Artı bonusları var. Civelli ile ilgili anlaşmamız 1 milyon 250 bin Euro, Taiwo ile de anlaşmamız 1 milyon 250 bin Euro. Hepsinin başarı bonusları vardır. Hiçbirine bonservis ödemedik" diye konuştu.

Her konuda şeffaf ve denetlenebilir bir Bursaspor oluşturmak istediklerini belirten ve kulübün şu anda borcu olduğunu söyleyen Başkanımız Erkan Körüstan, "Bizim amacımız her konuda şeffaf ve denetlenebilir Bursaspor oluşturabilmekti. Bu konuda çalışmalara başladık ve uluslararası denetim firmasıyla anlaştık. Yetkililer 2 yıl geriden günümüze denetleme yapıp raporu bize sunacak. Resmi organlarımızdan kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm mali tabloları internet sitemizde açıklayacağız. Bursaspor'un kasada parası var, borcu yok deniyordu. Epey borcu var. Bu sezon sonu itibariyle 25 milyon TL açığı var. Uzman hukukçularımız tüm hukuki süreç ve işlemleri inceleyecek. Kurallar çerçevesinde sonuçlar yine camiamızla paylaşılacaktır" dedi.

Yaklaşık 20 bin kombinenin satıldığını sözlerine ekleyen Başkanımız Erkan Körüstan, "Bu yıl kulübümüzün 50'nci yılı. 2013-14 sezonu kombineleri oldukça uygun fiyattan satışa sunduk. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin kombine satıldı. Takımımız taraftarımızla daha da iyi mücadele edecektir. Açık kale arkasında da satışın tamamlanmasını bekliyoruz. Oradan da kombine alınmasını istiyoruz. Sanayicilerimiz de çalışanları için alsınlar" şeklinde konuştu.

Başkanımız Erkan Körüstan, Genel Kurul üyeliği içerisinde son dönemde blok üye kavramı olduğunu hatırlattı. Körüstan, "Son kongrede hepimiz gördük. Bir sandıktan bir aday nerdeyse tüm oyları aldı. Benim sizlerden ricam her Divan Kurulu üyemiz 2 tane gerçek Bursasporlu arkadaşımızı Genel Kurul üyeliği için başvuru yaptırsın. Divanımızın yaklaşık 400 üyesi var. Her üye 2-3 kişi getirirse yaklaşık 1000 üye yapar. Bütün Divan Kurulu arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Ne kadar çok üyemiz olursa Bursasporumuz için o kadar iyi olur" dedi.

Tagoe ile yollarımızı ayırdık. Tagoe'ye bu sezon 900 bin euro ödememiz gerekiyordu. Biz hukukçularımızla konuşarak kendisi ile 450 bin euro karşılığında anlaştık ve sözleşmesini feshettik. Hukuk Kurulu ve denetlemelerimiz devam ediyor. Bugüne kadar sadece Forsell transferi için kulübün kasasında 870 bin euro çıkmış. Daha da ödenecek. Kimseyi suçlamak istemiyorum. İncelemeler bitsin hepsini sizlerle paylaşacağız" dedi.

Kulüpte çift üyeliklerle ilgili konuların da olduğunu söyleyen Erkan Körüstan sözlerini şöyle sürdürdü :

"Çift üyelikle ilgili bir konu var. Son Genel Kurul'da toplanan imzalarla gündeme alınan tüzük maddesi değişikliği, bildiğiniz gibi oy birliğiyle değişti. Bu konu hakkında Yönetim Kurulumuz hukuken yapılması gereken bilgilendirmeyi Genel Kurul üyelerine yaptı. Fakat bu bilgilendirme üzerine kulübümüze, kurucu üyemiz Cemal Dik tarafından kaleme alınan istifa dilekçesi ulaştı. Kurucu üyemizin istifasını Yönetim Kurulu olarak kabul etmedik" dedi.

Genel Direktörümüz Ayhan Barışıcı takımın genel durumu ve transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni sezon çalışmaları öncesinde Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman'ın programı doğrultusunda Bursaspor A takımına çıkacak oyuncuların tespiti yapıldığını ifade eden Barışıcı, "Çıkamayacak oyuncularla ilgili de yolları ayırma kararı verildi. Bunların içinde geçtiğimiz yıllarda transfer edilen Ahmet Arı'dan, İbrahim Kaş'tan, yaş sınırını doldurup A takıma yükselemeyen, bir takım kontratlardan dolayı zarara sokacak oyuncular da var. 22 oyuncuyla yolları ayırmanın ne kadar zor olduğunu hepiniz takdir edersiniz. Bunun içinde Tagoe, Forsell, Bangura var. Sözleşmeleri çok yüksek rakamlarda olan başka arkadaşlar da var. Önce bunlarla yolları ayırmak için mücadele yapıldı. Bazılarıyla görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Transferle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Barışçı, "15 tane bize alternatif futbolcu olabilecek genç oyuncumuz tespit edilmiş. Bu oyuncularla birlikte 55 kişilik kafileyle Avrupa'da kamp süreci başladı. Enes Ünal, Batuhan, Okan Koçuk gibi bir çok genç oyuncu ve alt yapı koordinatörümüzle birlikte 22 günlük kamp süreci yaşadık. Bu sürecin futbol takımına olumlu yansıdığını düşünüyorum. Bundan önce alınmış bir kararla kamp yeri tespit edilmiş. Başka bir arayış içinde olmadan burada hiç de zorluk çekmeden çalışma yapıldı. Taiwo gibi Avrupa'da yıldızlaşmış, herkesin beyninde ismi kalmış değerli bir oyuncuyu takviye ettik. Bir takım ailevi nedenlerden dolayı İngiltere'de kalmak isteyen kaleci Carson'ın yerine Frey'i aldık. Stoper mevkii için de Renato Civelli gibi tecrübeli, o bölgeye yakışan bir futbolcuyu aldık. Bu 3 oyuncu yabancı kısıtlaması göz önünde bulundurularak takıma dahil edildi. Ön tarafta çekilecek sıkıntı düşünülerek hocamızın yakından tanıdığı Şamil ve Yasin'i aldık. Kamuoyu karşısına çıkınca, 'Biz bu transferleri yaptık, yeterli' deme lüksüne sahip değiliz. Forvette eksikliğimiz var. Bunun sebebi Pinto ve Sestak'tan vazgeçilmişlik değil. Pinto sakatlığında yerine Türk oyuncu koymalıyız. Buraya yerli oyuncu takviyesi olması gerektiğini biliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının sonunda Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya, Yönetim Kurulumuza Özlüce Tesisleri'nde Divan Kurulu'na bir oda verilmesinden dolayı teşekkür etti.

Toplantının ardından Divan Kurulu üyelerimiz, Yönetim Kurulumuzun vermiş olduğu iftar yemeğinde bir araya geldiler.

 Bursaspor.org.tr

    • arnağut.  
    30 Temmuz 2013 | 14:52
    zemini azırlıyorlar şimdiden ne borcu kardeşim kafayımıyedin sen insanda biraz şeref olur
    • mcrsuleyman  
    28 Temmuz 2013 | 21:39
    sayın baskan daha başkanlık yapmaya başlamadan birlik olalım kernetleşelim demeye başladı bırc varmıs bilmem ne yapamayacaksın sen bu işi yol yakınken usluya bırak başkanlığı
    • ahmet  
    28 Temmuz 2013 | 19:42
    eski yönetim sıfır borç diyodu kanıtlasın adamlar şeffaf herşeyi ortaya döküyor daha ne istiyonuz eski yönetimle ertuğrulun aldıkları oyuncular kambur kambur birtek bataja gerisi hikaye bangura togeo forsel ertuğrulun yamaları 3 senedir paralar nereye gitti
    • ctiy 16  
    28 Temmuz 2013 | 17:02
    -3
    YÖNETİM BU İŞİ KIVIRAMAYACAĞINI ANLAYINCA BAŞKA KONULARA YÖNELMİŞ.ÇAMUR ATMAYA YANİ.BECEREMİYECEKSENİZ HEMEN GİDİN.DAHA ŞİMDİDEN TEPKİLERİN ODAK NOKTASI OLDUNUZ.GÖRÜLEN O Kİ YÖNETİM KULÜBÜ İLERİYE TAŞIMAK YERİNE ORTAYA ATTIĞI İDDİLARLA KARIŞTIRMAYA YÖNELİK ADIMLAR ATIYO.BORÇ VAR VEYA YOK ORAYA OTURMADAN ÖNCE DÜŞÜNECEKTİNİZ.ŞİMDİ KAOS ORTAMI YARATMADAN YA İŞİNİZİ YAPIN YADA LÜTFEN !! GİDİN
    • mesken teksas  
    28 Temmuz 2013 | 00:13
    -3
    yönetim kongrede 10.500.milyon nakit ile teslim aldınız kulüpü/ transfer ettiginiz bonservis ödemeden aldıgınız 5.adet futbolcu zaten 10.500 milyon eder BÜYÜK BAŞKAN İBRAHİM YAZICI hemen karalamayın nereden çıkardınız25 milyon tl acık sizden birşey olmaz yol kısa iken istifa edin bu takım sizin basiretsiliginiz yüzden küme düşecek daha fazla rezil olmadan bagışladıgın parayı al git.
    • aJk  
    27 Temmuz 2013 | 21:06
    Korustan baskanlık seciminde hepiniz Hayri Yazıcıyı fenerbahceli diye taraftarın önüne attınız ve adam secimde 2. oldu yoksa kesin yazıcı baskan olurdu o olaylar patlak vermese..

    Eger cift uyeliklerin iptali kararını geri cekersen yazıcının ne sucu vardı der insan ! O adamdaki vizyon hanginizde var ???? Biz orda elimizi kaldırdık cift üyelerin Bursaspor üyeligi silinsin dedik o kadar !!

    Baska takımlı olup baska takımlara üye olanların Bursasporda isi yok !
    • can  
    27 Temmuz 2013 | 20:13
    -2
    korustanı asar bu buyuk Bursaspor başkalığı bunu herkes bılıyo eskı hesaplar açıklar nedır yanı sende sampıyon yap takımı sende 25 mılyon acık ver.. geldıgın günden ıtıbaren laf
    • texaslı-bursa  
    27 Temmuz 2013 | 19:02
    admin eksi leri sen mi basıyorsun millet hep doğruları sölüyor burda dik duruş yazıcı rahmetliyi saygıyla anıyoruz...
    • Ertan  
    27 Temmuz 2013 | 18:00
    -4
    Körüstan ' a başkanlık koltuğu bol geldi. Barışıcıya kaç para veriyorsun açıklada görelim , başkan birleştirici olacağına camiayı bölüyor. Başkan seçilmeyi senmi istedin birileri seni atadımı ,yeni stad g
    • özgün  
    27 Temmuz 2013 | 17:11
    biyerde açık varsa, giderlerin gelirinden çoktur körüstan. ya giderini azaltırsın ya gelirlerini arttırırsın.. gider azaltamıyacağına göre STADYUM GELİRLERİ İÇİN DİK DUR açığı kapat.. BELEDİYENİN ADAMINI klübün başına koydunuz.. bakalım daha neler göreceğiz.. biri hocaya fırça atar biri gelir gider kavramını çözemez..
    • özgün gökdemir  
    27 Temmuz 2013 | 16:45
    Körüstanın kapasitesi yeterli değil.. şampıyonluk rakiplerimiz 25 milyona 1 tane adam alıyor ya.. Büyük başkan ibrahim yazıcıda görüyordu bu açığı o yuzden gelir kalıcı projeler üretmeye çalışıyordu.. tabiki giderlerimiz büyük.. keşke sende borçtan korkmasanda iBRAHİM YAZICI GİBİ STADYUM GELİRLERİ İÇİN DİK DURABİLSEN. nerde sizde o kapasite.. yazıklar olsun körüstana oy verenlere.. İbrahim yazıcının yolunda yürüyen ilhan uslu ve ekibi gönlüm hep sizinle.. alışkındır Bursasporlu son gülen olmaya..
    • bur1sa  
    27 Temmuz 2013 | 16:28
    -2
    Vedat denen şahis sen ne soylesen boş çıkıyo o yuzden konuşma. Keşke satılsa da avrupada şampıyon oluruz.
    • mert can  
    27 Temmuz 2013 | 15:12
    tamam kulübün durumunu söyleyin hepimizin haberi olsun. ama siz yönetim olarak yeni kaynak yaratmak için ne yapıyorsunuz? rahmetli başkanın planı yeni stadın tüm gelirlerini almaktı. benim gördüğüm sizin bu konuda bir çabanız yok, belediye başkanı ne derse o oluyor.
    • murat çakar  
    27 Temmuz 2013 | 14:12
    arkadaşlar..kucuk beyinler ile buyuk işler yönetilmez arkadaşlar ve sevgili kongre uyeleri..25 milyon açık var diyor cordoza bonservisi 30 milyon sevgili başkan adamlarda sow var webo var birde cordoza nasıl yeneceksin fb yi...sen ancak yöneticilerini gönder kavga etsinler hocayla olurmu sevgili başkan..niye gelirsiniz beceremiyeceğiniz işler için buralara anlamam..bu sene ts bile neler yapıyor borçları 120 milyon..geçmişe dil uzatarak bu iler yürümez ne yapacağınız önemlidir..ne olacak ayhan barışıcı gibi amatörler ile ancak bu kadar olur sevgili başkan tahminim krediniz 5 maç..net bir şey var bu kadro UEFA Avrupa ligine gidemez çok net bu ve trubunler tepki koyar siz hocayı gönderirsiniz yeni hocada düzeltemez bu işi çok net..bu kadro ligte bu sene 5 olamaz arkadaşlar..
    • selim  
    27 Temmuz 2013 | 13:20
    sizin gibi taraftar oldugu sürece bu külübü gelen sömürür giden sörür neymiş 25 milyon açık varmış hemen geçmiş yönetime ertugrul hocaya sallamalar ertugrul hocanın döneminde külübün kasasına giren para 150 milyon ertugrul hoca sayesinde bu kulüp tarihinin en büyük gelirlerini elde etmiştir ertugrul hoca zamanında satılan topçulardan kazanılan paralara bi bakın bakalım nankörler ne kadar tabi siz alışmışsınız sizi sömürenleri onun için gün gelecek gerçegi anlayaksınız ama iş işden geçmiş olacak ve siz ptt de oynuyor olacaksınız
    • Eski teksasli  
    27 Temmuz 2013 | 11:57
    Sayın başkan kongrede bir kalpte iki sevda olmaz kararı oy birliği ile kabul olmuş şimdi 1ay sonra bunu kaldıralım demek nasıl bir açıklamadır. Hayri başkanı yuhalayanlar şimdi ne yapacak ? Bursaspor için 25 milyon açık demek bu isten korktuğunuzu gösterir demekki sizlere bu iş büyük gelmiş.
    • NAHSEN  
    27 Temmuz 2013 | 11:43
    Geldiğinizden beri laf üretiyorsunuz..icraat sayın başkan..ayrıca ertuğrul hocaya laf söyleyenler düne kadar onu yalayanlardı...noldu şimdii..adam şehrimizi şampiyon yaptı..ahdi vefa bumu???
    • Mert  
    27 Temmuz 2013 | 10:14
    -3
    Vedat dedigin gibi rus veya arap milyardere satilcaksa simdi satilsin :)
    • MEHMET YİĞİT  
    27 Temmuz 2013 | 09:36
    -3
    KEŞKE HİÇ TRANSFER YAPMASAYDINIZ SYN KÖRÜSTAN BEY. ELDEKİLERLE DEVAM EDERDİK, 1 -YASİN VE ŞAMİL GELECEĞİNE ELİMİZDE BARIŞ ÖRÜCÜ DOĞANAY, MURAT VE MUSA ZATEN VARDI. 2- KALECİYE DÜNYA PARA VERECEĞİNE HARUN OYNASAYDI KİMSE BİRŞEY DEMEZDİ BU KADAR ALAYACAĞINIZI BİLSEYDİK. 3- TAIWO YU DA ALMASAYDIN BİZ GENÇ BATUHAN YADA AZİZ ERALTAY İLE OYNASAYDIK. 4- RENATO CİVELLİ ONUDA ALMASAYDIN. ELBET YERİNİ DOLDURACAK BİR GENÇ MUHAKKAK ÇIKAR. 5- ALICAKSANIZ FORVETE YİNE TRANSFER YAPMAYIN ENES DE OYNAR BATUHANDA OYNAR. HEM LAF SÖYLEMEK İÇİN TRANSFER YAPIYORLAR HEMDE ALIYORLAR. NEREYE GELDİĞİNİZİN HALA FARKINDA DEĞİLSİNİZ DİMİ.
    HERKES DE BİLİYOR Kİ YAPILMIŞ OLAN TRANSFERLERİN TAKIMA BİR KATKISI OLMAYACAK. HİKAYEEEEEDEN...
    • ottoman1299  
    27 Temmuz 2013 | 08:57
    25 m borç dediğinde ne demeke istiyorsun sayın başkan senin o borç dediğin rakamlara millet 1 tane futbolcu alıyor yazıklar olsun size ne işiniz vardı geldiniz bu takımın başına :)

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR