KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

VİDEO

02 Aralık 2015 | 21:20

23 yorum

15712 okunma

Bursaspor'umuzun 43.Olağan Divan Kurulu Toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 118 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, yeni oluşturulan "Hukuk ve Tüzük", "Sosyal ve Mali İşler" ve "Sportif İşler" komisyonlarında yer alan isimleri açıkladı.

Divan Kurulu Yönetmeliği'nin görüşülüp onaylanması, Divan Başkanlık Kurulu'nun Bursaspor Vakfı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verilmesinin ardından kulübün sportif, idari ve mali konuları görüşüldü.

Denetleme Kurulu Başkanı Kaner Yavuz, kulübün kısa, orta ve uzun vade olmak üzere 2019 yılına kadarki borcunun 270 milyon lira borcu olduğunu bildirdi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız İdris Sevinç, yaptığı açıklamada Divan Kurulu'nda çeşitli komsiyonların kurulduğunu ve bugünden itibaren Bursaspor Divan Kurulu'nun kendisine ait www.bursaspordivankurulu.org adlı internet sitesinin yayına geçtiğini belirtti.

Sevinç şu açıklamalarda bulundu; " Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Divan Kurulu'nda bir takım komisyonların kurulması için sizlerden yetki almıştık ve kurulan komisyonlarda görev alacak olan arkadaşlarımız belirlendi.

Hukuk ve Tüzük Komisyonu

1- M.Haluk Sivri
2- Konuralp Yeşil
3- İsmail Acar
4- Sabri Ersavaş
5- İbrahim İtem

Sosyal ve Mali İşler Komisyonu

1- Serdar Yazısı
2- Mümin Pekcan
3- Kemal Güler
4- İlhan Parseker
5- Haluk Özkıyıcı
6- Aybar Uluca
7- M.Emin Tutan

Sportif İşler Komisyonu

1- Ramiz Şentürk
2- Aydın Çoközler
3- Necmettin Kocaman
4- Coşkun Şankaya
5- Sinan Bür

Tüm komisyonlarda görev alan arkadaşlarımıza kolay gelsin diliyorum.. Güzel işler olacağına ve biz divan olarak yönlendirici olacaklarına inancımız tamdır. Başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Sizlere posta yoluyla göndermiş olduğumuz bir önceki toplantının tutanak zabıtıdır. Bundan sonraki toplantılarımızda bu tutanaklarımız açmış olduğumuz internet sayfasında yer alacaktır. Burada konuşulan her söz internet sayfamızdan sizlerin bilgilerine sunulacaktır. Bursaspor'da olmasını arzu ettiğiniz fikir ve düşüncelerinize açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugüne kadar yapılmayanı yapılmayanları yapmaya çalıştığımız içindir ki Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bu isteklerimizde zinhar ard niyet aramasın. Burası Bursaspor meclisidir. Mali tabloyu borcun ne kadar olduğunu, kredinin ne kadar kullanıldığını bilmek düşmanın eline silah vermek değil, dosta bilgi vermek demektir. Bizim anlayışımıza göre bunu hiçbir arkadaşımıza hesap sorma, köşeye sıkıştırma zor durumda bırakmak olarak düşünmemelerini istiyorum. Zamanında böyle düşünmüş olanlarınız vardır. Bu bir hatadır. Divan'ın camiamın bilgisi olursa kendisini sorumlu hisseden her birey taşın altına elini koymak için asgari mücadele gösterecektir. Bizim inancımız budur. Aksi hale kendiniz elbette yalnız hissedersiniz. Burası hizmet yeridir. Herkes yeri gelince Bursaspor'un hizmetkarı olmak isteyebilir. O gün geldiğinde bu geminin dümenine geçenlere rotayı doğru dürüst belirlemek ve gemiyi limana yanaştırabilmek için tüm bilgiye sahip olmalıdır ki; o güzel düşünülen amaçlara ulaşılabilsin. Bursaspor'umuza yakışan 6 ayda, senede bir kongre yapmak değildir. Olmamalı da. Herkes Olağan kongre ile göreve gelip olağan kongre ile görevi bırakmalıdır."

Divan Kurulu Toplantısında Genel Müdürümüz İsmail Özdemir de kulübün yapılanması ile ilgili barkovizyon eşliğinde üyelere bilgi verdi.

Mali Asbaşkanımız Kemal Güler gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklama "İstifa eden 4 yönetici nasıl bir kurguyla bir araya geldiler, anlayamıyorum. Ancak kendilerine bugüne kadar verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Mali Asbaşkan Kemal Güler, Bursaspor'un son günlerde yaşanan olağanüstü günler yaşadığını anımsattı.

Ertuğrul Sağlam ile yolların ayrılmasının ardından yönetim kurulu olarak acilen yeni teknik direktör arayışlarına girdiklerini vurgulayan Güler, "Hocamızla yollarımızı ayırdığımız andan itibaren Avrupa'nın önde gelen bir kaç teknik adamıyla görüştük. Hızlı hareket etmek için randevulaştık. Başkan Recep Bölükbaşı da alınan randevular doğrultusunda bu teknik direktörlerle görüşmek için yurt dışına gitti. Başkanımızın bu toplantıda olmaması başka bir nedene bağlanmasın" değerlendirmesinde bulundu

Güler, yurt dışında olan Bölükbaşı'nın çok değerli bir teknik adamla görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, "Bu görüşme bitmiş. Başkanımız yarın Bursa'ya gelecek. Sanıyorum önümüzdeki pazartesi günü de bu konuyla ilgili teknik direktörle ilgili gerekli açıklamayı yaparız" diye konuştu.

İstifa eden yöneticilerle ilgili de konuşan Güler, şunları söyledi:

"Mustafa Vardar'ı, hiçbirimiz tanımıyorduk. Kadir Şankaya başkanımız bize önermişti. Bu arkadaş, kendisine menfaat sağlamak isteyen bir adam. Bunu anladığımızdan itibaren ilişkimizi kestik. Yönetim kurulundan çıkarma kararı aldık. Bu kararda diğer istifa eden yöneticilerin de imzası var. Ancak Vardar'ın verdiği adresler yanlış çıktı. Hüseyin Akdemir, çok değerli bir işadamı ama bunca sürede kendisiyle sadece 1 ay bir arada olabildik. Mustafa Oran, 'transferlerden hiç haberimiz olmadı' demiş. Oysa kendisi Josue'nin transferini bitirmek üzere başkanla birlikte Portekiz'e gitmişti. Osman Malakçı'ın ise istifa etmesine anlam veremiyorum. İstifa eden 4 yönetici nasıl bir kurguyla bir araya geldiler, anlayamıyorum. Ancak kendilerine bugüne kadar verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum.

Güler, bir soru üzerine bu sezon transfere 39 milyon 782 bin 666 avro harcadıklarını, bu rakamın yüzde 8'i oranında 3 milyon 321 bin avro menajerlik ücreti ödediklerini bildirdi.

Altyapıda oynayan Doğanay isimli 17 yaşındaki futbolcuyu profesyonel sözleşme için davet ettiklerini, genç oyuncudan "menajerimle görüşün" yanıtını aldıklarını kaydeden Güler, bunun üzerine altyapıda menajeri olan genç oyuncularla ilişik kestiklerini belirtti.

Sportif konularla ilgili konuşan Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, önemli transferler yapmalarına karşın arzu ettikleri başarıları yakalayamadıklarını söyledi.

Kocaman, "Çok uzun yıllardan beri yıldız isteği vardı. Aldığımız oyuncular milli takımlarında oynayan kaliteli oyuncular. Uyum sorunu vardı. İlk başlarda kötü oynadık. Daha sonra 5 maçta 4 galibiyet aldık. Daha sonra Beşiktaş maçında mağlup olmamıza rağmen alkışlanan takım vardı. Akhisar ve Kayserispor maçında kötü oynadık. Hocamız ile yollarımızı ayırdık. Takımımıza güvenimiz devam ediyor. Hedefimiz Avrupa Kupaları'na gidebilmek. Üç yıllığına göreve geldik. Tüm bildiklerimizi Bursaspor için harcıyoruz. Bugünlerde geçecektir" dedi.

 Bursaspor.org.tr

    • Muzo  
    03 Aralık 2015 | 13:06
    Neyi bekliyoruz arkadaslar toplanalım 5 10 bin kısı protesto edelım mecburen bırakacak körüstan bırakmadımı klavyeden yazı yazmakla bu is olmaz
    • ROBIN HOOD  
    03 Aralık 2015 | 11:06
    270 Milyon sözleşme altına alınmış borçtur. Bunun haricinde Bursaspor'un aylık giderleri ve değişken giderleri vardır (yıllık 20milyon tl) , buna ek olarak nerdeyse yıllık 25-30 milyon Euro(yıllık 90.000.000TL) transfer bütçesi vardır toplamda bu rakamlar 620.000.000TL'dir Bunlara ek olarak Kamu BEYAN etmedikleri için tahakkuk etmeyen kamu borçları bulunmaktadır. Yaklaşık rakam 200.000.000TL'dir ve her yıl büyümektedir. SESSİZ KALMAYA DEVAM EDİN!!!
    • rıdvan ot  
    03 Aralık 2015 | 09:58
    taraftar istifa!
    • ZİBİDİLER  
    03 Aralık 2015 | 09:52
    Sezon başında kendisini tenkit eden taraftara zibidi yakıştırmasını yapan başkan,dükü divan kurulu toplantısında kimin zibidi olduğu ortaya çıktı.kongrede borçsuz Bursa spor vaaat ederken salonda şakşakçılarınla beraber ağızdan köpükler geliyordu,ama dün kongre salonunda yoktunsende erkan körüstan gibi işin kolayını buldun kaçmakla.e tabi, takımı 300 tirilyon borca sok,kelime oyunlarınla vergi borçlarını gizle,daa tahakkuk ettirilmemiş borca ben borç demem de ve uzaktan kumanda ile dedirtir,sonra çık tüm Bursa benim arkamda,içraatlarım ortada,hayali projeler sun,lakosteden bahset,sen bu kafa ile ancak işportadan taklit lakosteleri görürsün.buradan namuslu,dürüst kongre üyelerine çağrım var,kesinlikle bu yönetimi ibra etmeyiniz,adalet karşısında bunların hesaplarını vermeliler,bir sözümde hemşeri ayaklarına yatan bazı kongre üyelerine,oylarını avanta kombine kartı ygruna satan namuslu kongre üyelerine,bogünkü Bursa sporun bu hale gelmesinde sizlerinde suçu var,ama unutmayın birgün bunların da hesabının verileceği zaman gelecek,adalet muahakkak bir gün tecelli eder,ama tarihte kongre salonundaki taklacı ve şakşakçıları bu camia içinde hep hain ve satılılar diye yazacaktır..........................
    • Camerun  
    03 Aralık 2015 | 09:40
    Kemal güler in taraftar gibi kelime si son noktaydı taraftari kucumsedi resmen
    • Mert can  
    03 Aralık 2015 | 08:31
    Sanırım başkanın danışman diye tuttuğu mesut mestan'ın alacaklarını faizi ile alması son noktayı koymuştur. Denetleme kurulu raporu hızla okunup geçiştirildi. Büyük bir borç olduğunu sezinliyoruz. Ama kulübün gelir ve ödeme politikasını anlayamıyoruz. Sorulara politikacı gibi kaçak cevap vermeye çalışan, herkese çamur atmaktan başka bir şey yapmayan toplantıdaki mevcut yöneticiler güler ve kocaman kimi tatmin etti bilmiyorum, benim davranışları nedni ile şüphelerim iyice arttı. Madem halen iyi yaptıklarını düşünüyorlar, gelsinler genel kurulda güven tazalesinler. Belki o zaman anlarlar muhalefet yapanlar dedikleri gib internette yorum yazan bir kaç kişi yada türbinlerdeki gençler mi yoksa Bursaspor taraftarının büyük çoğunluğu mu?
    • kemerçeşme  
    03 Aralık 2015 | 08:17
    Yaşım 45 , 40 senelik Bursaspor luyum ben böyle bir amatör yönetim görmedim ne başkanlar ne futbolcular gördüm ama bunlar kadar amatör ve beceriksiz bir yönedim görmedim tamam İNDİRİLİRDE bukadarda bariz olmaz beee arkadaş yaa. İbra eden yavşaktır bu yönedimi.........
    • ages  
    03 Aralık 2015 | 06:41
    Güven tazeleyelim kongreye gidelim demek yerine 3 sene gorevdeyiz diyorlar onlarda biliyorlar yedikleri naneleri ve maçaları yemiyor çünkü biliyorlar aynı insanları 2.kez kandiramicaklarini

    Kusura bakmayin da Bursaspor bizim herseyimiz ,gerekirse korustana yapılanların aynısı bu şahsa da yapılır (başkan demek pek içimden gelmiyo açıkçası )

    Basketbol Voleybolda iddalı takım kurulması uygun kombine fiyatları gibi Artısı da var bu insanlarin ama yalancı ve yan duruşlu gibi eksilerinin yanında artıları da yok olup gitti biz ZİBİDİLERİN gözünde

    uzun lafın kısası onlar gitmezse biz bisekilde gondericez bunları yapacak bişey yok ,bu insanların sabrini sinayin daha sonra şehri müdafaa yuruyusnde 15 bin kişi sizlere soverken de ,demeyin ki bunlar niye böyle öfkeli

    ofkeliyiz ve bir daha soyluyoruz BursasporU şahsi çıkarına alet edenler karşısında bizi,ZİBİDİLERİ BULUR
    • qwe  
    03 Aralık 2015 | 06:29
    En son borç 190 milyondu eski parayla 190 trilyon o kadar futbolcu satınız nasıl bu kadar borç oluyor ve takım kaçıncı hala nasıl kongre kararı çıkmıyor yeter artık çıldırtıyorsunuz adamı
    • 16161616  
    03 Aralık 2015 | 04:05
    300 milyon borç varsa yarısını bunlar yemiştir.
    • nedimcan  
    03 Aralık 2015 | 01:17
    10
    ulan sponsor bulacağız dediler hala bir şey yok

    takımı koruyacağız dediler en baba topçular gitti

    kulübe siyasetin toriklisi girdi değerler alt üst oldu

    bir başkan düşünün köy kahvesi ağzı ile allah rızası için başkanlık yapıyorum deyip tonla maaş alsın

    17 adet çöp adam alındı oysa takımı koruyup üç adam alınsa siz düşünün

    utanmadan günah keçisi aradılar taraftara sabırsız dediler başarısızlığı görmezden geldiler hatta istifa çözüm değil deyip açıklama yaptıklarını sandılar

    istanbul medyası bölükbaşı lafı geçtiğinde hep olumsuz tavır takınıyor gözleri patlıyor alayının yazıcı varken saygınlığı vardı Bursasporun nedir bu arkadaş

    birçok hoca ismi geçti kimse güvenmedi bunlara zaten para mara da yok kredi çekip kulüp mü yönetilir ersel kuzu zaten jorquera troure ile harikalar yaratacakmış uşak maçında kanıtlamış amatör olsa da rakip ışık varmış

    taraftar nesnelliğini kaybetmiş bir kere yorumların geldiği nokta bu artı eksi ile gerçeği belirlediklerini sananlar var popüler çağın dışkılarına maruz kalan bünyeler kızsak ne olur yazık doğrusu

    sözün özü ahmakların eğitileceği yer felakettir paşalar öğüt alamayan öğütülür derdi tomruklu baba hazretleri yazın bir kenara lazım olur

    • Israr etme  
    03 Aralık 2015 | 00:28
    11
    Gerçek ci olun kongre olmayacak eğer 15000 taraftar korustan dönemindeki gibi toplanıp protesto ederse ancak o zaman olur ama kongreyi unutun
    • merdo16  
    03 Aralık 2015 | 00:18
    11
    Adam gibi toplanip basalim ozluceyi taraftar Bursaspordan sogudu be kardesim artik maca gelesimiz yok yeni stadtan kombine sattilar 3aydir stad 1 gıdım ilerlemiyor siyasetin Bursaspordan elini cekmesi lazim yeter
    • inegöllü  
    02 Aralık 2015 | 23:45
    11
    Necmettin kocamana soruyorum yaptığınız transferlerin hangisi tanınan yıldızdı.yıldız transfer Samuel eto gibi tanınan futbolcudur.
    • kazim degirmenci  
    02 Aralık 2015 | 23:31
    12
    Koca camia akıl tutulması yaşıyor. Taraftar isyan çıkartacak, bunlar hala goygoy edebiyatına devam ediyor. Yönetim istifa! Yönetim istifa! Yönetim istifa!
    • Coke-1963  
    02 Aralık 2015 | 23:21
    15
    300 trilyon borç varmış. Ye kürküm ye bölükbaşı
    • battalovic  
    02 Aralık 2015 | 23:15
    13
    39 milyon euro yu biri bana açıklasın. Transferde harcanan.
    • Arnavut1963  
    02 Aralık 2015 | 23:11
    Deplasman biletleri hakkında bilgisi olan varmı
    • hasan  
    02 Aralık 2015 | 22:41
    11
    Bursaporun3 yıllık borcu 270 trılyon olmus
    yıllık 90 trılyon
    bızı oldurmusun sen be bolukbası
    70 trılyon gelmeıne ragmen boyl bsey olamaz olmamalı
    tum hesapları ıncelensın
    • ugur1023  
    02 Aralık 2015 | 22:31
    12
    Hicbir radikal karar cikmamasi cok ilginc demekki hepbirlikte takimi kayyuma goturcekler borclardan dolayi.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR