KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Forma bulamazsam giderim"

08 Mart 2013 | 09:45

7 yorum

7638 okunma

Timsah'ın kayıp İngilizi Anton Ferdinad'la A'dan Z'ye...

Savunmada yaşanan ciddi sıkıntılar üzerine transfer edildi. Hatta Ertuğrul Sağlam'ın istifasının günü tesislere adım attı ve transferi gerçekleşti. Merak uyandırdı, 'Yaşanan sıkıntıları çözer' dendi ancak kiralık olarak geldiği Bursaspor'da yedek kulübesine adeta hapsoldu.

Yeşil beyazlı takımın devre arasında satış opsiyonlu kiralık olarak İngiltere Premier Lig takımlarından Quenns Park Rangers'tan renklerine bağladığı Anton Ferdinand'dan bahsediyoruz.

İÇTENLİKLE YANITLADI

Yedek kulübesine hapsolması belki onun suçu değil. Çünkü şuan stoperlerde görev yapan Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk deyim yerindeyse hatasız oynuyor ve İngiliz futbolcu sırasını bekliyor.

Yabancı kontenjanı da onun için ayrı bir engel.

Birçoğumuzun tanımadığı İngiliz futbolcuyla gelişini, şuan yaşadıklarını ve gelecekteki planlarını konuştuk. İşte sorularımıza içtenlikle yanıtlar veren Ferdinand'ın söyledikleri:

Geliş sürecin oldukça ilginç oldu. Ertuğrul Sağlam gitti, senin transferin gerçekleşti. Bursaspor'u tercih nedenlerin neydi?

İlk olarak şunu söyleyebilirim; Bursaspor büyük bir kulüp olduğu için geldim. Scott Carson'la gelmeden önce konuştum ve çok iyi bilgiler verdi. Bunların doğrultusunda çok düşünmeden teklifi kabul ettiğimi söyleyebilirim.

11 yıl Premier Lig'de forma giydin. Türk futbolu ile arasındaki farklar neler?

En büyük fark oyun temposu. İngiltere çok farklı tempo var. 90 dakika boyunca bu sürüyor. Türkiye'nin bunun böyle olduğunu söylemek biraz zor.

'İNGİLTERE'DE TÜRKLERLE BÜYÜDÜM'

Bursa'ya geldiğin zaman herhangi bir yabancılık çektin mi?

İngiltere'de Türk arkadaşımlar var. Zamanımın birçoğunu onlarla geçirdim. İngiltere'de Türklerle büyüdüm diyebilirim. Herhangi bir sıkıntı çekmedim. Ancak yemekler konusunda büyük farklar var. Özellikle Bursa'daki İskender dönere bayıldım, çok beğendim.

Şuan forma şansı bulamıyorsun. Bu sende sıkıntı yaratıyor mu?

Bursaspor'a futbol oynamak için geldim. Şimdi kulübedeyim. Ancak takım kazanıyor. Önemli olan bu. Beklemek sorun değil. Hocama da söyledim; 'ne zaman ihtiyaç duyarsanız buradayım' diye

Hikmet Karaman nasıl bir teknik adam?

Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim; taktiksel donanımı çok fazla. Bunu gerek maçlarda gerekse antrenmanlarda fazlasıyla hissettiriyor. En büyük artısının bu olduğunu düşünüyorum.

'BİZİM TAKIMDAN 5 KİŞİ PREMİER LİG'DE OYNAR'

Bursaspor'da İngiltere'de oynayabilecek isimler var mı?

Premier Lig çok zorlu. Tempo inanılmaz. Fakat bizim takımda da potansiyeli yüksek isimler var. Tuncay Şanlı yıllarca forma giydi. Serdar, Murat Yıldırım, Batalla, Belluschi ve Pinto da oynayabilir. Eğer, böyle bir şans bulurlarsa inanıyorum ki, başaracaklardır.

Ağabeyin Rio Ferninad'a ve arkadaşlarına, Bursa'yla ilgili nasıl bilgiler veriyorsun?

Abim burada olmamdan çok mutlu. Zaten kendisi benimle her zaman çok ilgilidir. Kariyerimle her zaman yakından ilgilenir. Devamlı görüşüyoruz. Sorular soruyor. Bursa'yla Bursaspor'la ilgili devamlı bilgilerde aktarıyorum. Tabii ki, hepsi olumlu yönde.

'RİO ÇOK ÜZGÜN'

Ağabeyinin de forma giydiği M.United-Real Madrid maçının izlemişsindir. Hakem Cüneyt Çakır'ı nasıl buldun?

Abimle maçtan sonra konuştuk. Çok mutsuz bu sıralar. Cüneyt Çakır'ı da konuştuk tabii ki. Ama bunlar futbolun içinde olağan durumlar. Cüneyt Çakır'la ilgili benim kişisel düşüncem şu; o harekete Premier Lig'de kesinlikle kırmızı kart vermezler. Belki Türkiye Ligi'nde veriyorlar ama bu hareketin karşılığı Premier Lig'de kesinlikle kırmızı kart değil.

Kiralık olarak geldin. Sezon sonu için neler düşünüyorsun?

Konuşmak için erken. 2 aylık bir süre var. Eğer oynarsam, forma bulursam kalırım. Bundan da çok mutlu olurum. Eğer oynamazsam burada kalmamın bir anlamı olmaz.

'SAHADA 12 KİŞİ OLMALISIN'

Taraftarlar için neler düşünüyorsun?

İlk maçım Galatasaray'a karşıydı. Stada çıktığım anda taraftarlar beni çağırdı ve 3 kez yumruk şov yaptım. Bu inanılmazdı. İngiltere bir cümle vardır; sahada 12 kişi olmalısın diye. Bursaspor taraftarı bence bunu çok iyi hissettiriyor.

Rekabet içinde olduğun İbrahim Öztürk ve Serdar Aziz'i nasıl buluyorsun?

Her ikisi de çok iyi futbolcu. Çok çok iyi bir performansta gösteriyorlar. Zaten bundan dolayı oynayamıyorum. Elime fırsat geçerse eğer bende gerekeni yapacağım. 11 yıllık Premier Lig tecrübemi diğer takım arkadaşlarıma aktarmak istiyorum.

'GENÇLERİN SESİ ÇIKMIYOR'

Bursaspor alt yapısının methini duymuşsundur.

Bence burada bir eksiklik var. İngiltere'de genç bir oyuncu A takıma antrenmana geldiği vakit elinden geleni yapıyor, top istiyor, sesi çıkıyor. Ama burada böyle bir şey yok. Burada gençler antrenmana geldikleri vakit sesleri çıkmıyor. Tek fark bu bence. Batuhan takımda beğendiğim genç isimlerden biri. İyi bir potansiyeli var. İyi bir geleceği olduğunu düşünüyorum.

 Olay Gazetesi

    • alp  
    09 Mart 2013 | 05:40
    seneye ferdi- serdar oynar defansta ibo kulubeye gecer
    • stiw hido  
    08 Mart 2013 | 15:33
    ferdi sen yapma bari müslüm gitti sende gidersen millet meyhanelerde tarkan dinleyecek hacı :D
    • 10 P.M.B !  
    08 Mart 2013 | 15:18
    Bu hafta Basser'de yok çek Serdar Aziz'i sağ beke oynat stoperde Ferdiyle İboyu Hikmet hocam.
    • Maybey  
    08 Mart 2013 | 13:27
    -8
    Bursastore da bi dünya forma var aga, bulursan takma kafana. . .
    • Zafer Mh Li  
    08 Mart 2013 | 13:25
    Sağlam adam duruşu bile özgüveninden belli ediyor. Tam bir kule gibi. Çok işimize yarayacak.. Kale ye Harun u koysak bu işi halllolur.
    • rio  
    08 Mart 2013 | 12:01
    adam haklı beyler kalitesi tartışılmaz ama dökülen defansımız bu adam geldikten sonra toparlandı rekabet yaradı takıma; fakat bu adamdan da bir şekilde faydalanmamız gerekiyor. 1.sınıf defans kaybedersek iyi olmaz.
    • Teksas  
    08 Mart 2013 | 10:32
    Ömerin sezon sonu bırakacak olmasıyla önümüzdeki sene sana ihtiyacımız olacak Ferdi..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR