KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Gidecek oyuncular olacak"

VİDEO

07 Temmuz 2017 | 13:02

10 yorum

7384 okunma

Teknik Direktörümüz Paul Le Guen, Özlüce Tesislerimizde basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz Paul le Guen, bir haftayı geride bırakırken, çalışmalarla ilgili Özlüce Tesisleri'nde bir değerlendirme toplantısı yaparak, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paul Le Guen "Sezon başı çalışmaları iyi gittiğini söyleyebilirim. Gönül tam kadro olmak isterdi. Bu normal sezon öncesi bütün takımlar aynı. Futbolcular, uluslararası maçlar nedeniyle tatillere geç gidiyorlar. Buna rağmen iyi çalıştık elimizdekilerle. Çoğu günlerde çift antrenman yapıyoruz. Antrenmanlarımız yaklaşık 2 saat sürüyor. Oyuncularımızın da bundan zevk aldığın görüyorum. İsteklerimize cevap veriyorlar buda bizi mutlu ediyor" dedi.

Doğru Kara Vermek İstiyorum

"Kafamızdaki oyuncular netleşmeye başladı. Bir haftadır gözlemliyorum takım hakkındaki düşüncelerim oluşmaya. 16 Temmuz'da kampa gidiyoruz. Önümde biraz daha süre var, seçmek için. 26-27 oyuncu ile kampa gitmek istiyorum. Böyle olursa elimizdeki oyunculardan daha çok faydalanırız. İşimizin bir parçası seçmek. Önümde birkaç gün süre var. acele etmek istemiyorum. Doğru kararı vermek istiyorum. Takıma katılacaklarla kafamdaki net şekle ulaşacağım. 3-4 gün daha gözlemlemeye devam edeceğim."

Geçen Sezonki Maçları İzledim

"Ben transfer konusunun gizli tutulması ve yürütülmesinin gerektiğini düşünüyorum operasyon gizli olmalı. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Şunu kabul ederim. Geçen sezonki maçları izledim gözlemledim takım çok kırılgandı. Savunma hattına yapılacak 3-4 takviye ile çözüleceğini düşünmüştüm. Takımın tazelenmesi gerektiğini düşündüm. Bu yolda ilerliyoruz. Genel olarak kırılgan takımı tazelemek istiyoruz."

Gerçekçi Bir Transfer Politikası Yürütmeliyiz

"Diğer rakiplerin yaptıkları transferleri takip ediyoruz. Bunu yaparken bir bütçemiz olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Ben takımın başarısından sorumluyum. Sınırlı bütçe ile çalıştığımızın bilinmesini istiyorum. Uluslararası oyuncular alan rakiplerimizle transfer yarışında olabilmek mümkün değil. Güçlü takımla transfer rekabetine girmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Gerçekçi bir transfer politikası yürütmek istiyorum."

Derin Travmalar Yaşanmış

"Bursaspor'un birçok maçını izledim. Deniz diye oyuncu vardı. İyiydi. Katkı alacağımı düşünüyordum. Buraya gelince durumu öğrendim. Yeni bir davranış biçimiyle ara bulunduğunda bu durumun düzeleceğini düşündüm. Neler yapacağımızı görme açısından. Şununda farkındayım travmalar yaşanmış oyuncu ve kulüp için de her şeyi unutmak zor. Yazık bir durum. İsraf durumu var. İyi bir oyuncu. Hayat böyle bazen böyle şeyleri değiştirip, bazen değiştiremiyorsunuz. Oyuncu ve kulüp arasında yaşanan travmalar derindi, değişeceğini düşünmüyorum."

Gençlerle Tecrübelileri Harmanlayacağız

"Transferdekilerden bir tanesi henüz bitmedi. İmzalar atılmadı. Şu kadar bilgi verebilirim. Nijeryalılarla görüştüm. Sadece Ekong üzerine değildi. Hep negatife odaklanıyorsunuz. Ben kaliteli yönlere bakıyorum. Belli kalite seviyesindeler. Felsefemiz tecrübelileri takıma katmak ve akademiden gelenlerle harman yapabilmek, bu önemli. Bu zamanki antrenmanları çok dikkatli izliyorum. Kimin hangi yönünü geliştireceğimi gözlemliyorum 3-5 genç potansiyelli arkadaşı kadroya katmak, tecrübelilerle iyi bir harman yaratmak istiyorum."

Gidecek Oyuncular Olacak

"Kulüp olarak hergün çalışıyoruz mesafe kat ediyoruz insanlar tutkulu transfer görmek istiyor. Ben hata yapmak istemiyorum. İnsanlar bekliyor diye Barış ve Tit'iyi açıkladık. Çok yakın zamanda resmiyet kazanacak. başkaları da gelecek. Bu durumun bu süreç, adım adım gidilmeli. İdeal olan bu kulübün tam takın olarak çalışmasıdır. 30 yıldır futbolun içindeyim bir kez bile kötü bir durum yaşanmadı. Mutlaka birileri gidip birileri gelir. Tabiki transfer yapacağız. Elimizdeki oyunculardan da gidecekler olacak. Eğer oyuncu göndermeden transfer yaparsak 35 kişilik bir kadro olur. Bu da sağlıklı olmaz. Fayda alacak ortam yaratmak için sayı azaltılmalı. Yer açmadan oyuncu alınmasına karşıyım. İki taraflı hangi şartlarda gideceğini görmeliyiz."

"Pozisyon takımın durumuna bağlı. Ama ben birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu bir denge yaratmaya çalışacağım. Oyuncularımızda tecrübe güç ve zihinsel olarak iyi olmalarını bekleyeceğiz. Ben şunu da eklemek istiyorum bir transfer gerçekleştirirken katkı gelecek oyuncuların gelmesini düşünüyorum gelen mutlaka katkı verip ortaya bir şey koymalı. Kulüp olarak bu yönde ilerliyoruz.

 Bursaspor.org.tr

    • Kaptan  
    13 Temmuz 2017 | 23:49
    Daha İyi Olacaz Formayi Haketmeyenler
    Gitmeli
    • Hasan  
    08 Temmuz 2017 | 17:52
    Yesil Bursali 7 sene önce 10milyon euro şimdilerde 50milyon euroya denk gelir hiç enflasyondan haberin yok sanırım 7 sene önce 10milyon euroya takım kurulurdu şimdi ancak kaleci defans alırsın alabilirsen.
    • Yesil Bursali  
    08 Temmuz 2017 | 17:44
    10 mılyon euro bütcelı Bursaspor nasıl sampıyon oldu ıse 20 mılyon euro bütcelı Bursasporun sampıyon olma sansı ıkı kat artmıs demektır! Sadece baskan hocayı dınlesın! Ilk yarıda toplanan puanlar bonustur! Ikıncı yarı takım bırbırını ıyı tanır!
    • Yesil Bursali  
    08 Temmuz 2017 | 17:39
    Uc beyi burada amatör liglere bakiyorum. Inan ki Türkiyenin Amatör Ligleri Almanya Amatör Liglerinin cok üzerinde. Ne yazikki At Gözlügü takan Futbolu yönetenler bunlari görmek istemiyor. 27 sene evvel Künzelsau da Marlach denen spor kulubünde Korner nasil atilir, Orta nasil yapilir diye bir cocuga bir seyler ögretmistim. O Cocuk simdi bir Dünya markasi. Ismini söylemeyecegim asla!
    • Yesil Bursali  
    08 Temmuz 2017 | 17:33
    -4
    Sayin Baskandan istihramim birinci Kaptan olarak Harunu onurlandirmasidir. O pazu bandini sadece Türkler takmali!
    • Mustafa  
    07 Temmuz 2017 | 22:04
    Ucbeyi seni tebrik ederim kardesim
    • uçbeyi  
    07 Temmuz 2017 | 19:00
    26
    Şimdi diyeceksiniz ki , eleştirmek iş değil herkes eleştirir . İşte yapılması gerekenler ;

    1 ) Profesyonel, kendini kanıtlamış bir sportif direktör şart . Bir ara Timsah gözü projesi vardı neden sonlandırıldı ki .

    2 ) Scouting ekibi bu işi gönüllü yapan kişilerden olmalı, dünyanın heryerinden fahri scouting yapacak taraftarlar bulunmalı . Her türlü nemâlanmaya karşı sıkı denetim olmalı .

    3 ) Menajerler devredışı bırakılmalı .

    4 ) Türkiyeye gelmek istemeyen futbolcu ve eşlerini ikna etmenin yolları bulunmalı . Terör heryerde var ayrıca Bursamız güzel bir şehir .

    5 ) Dernek statüsünün nimetlerinden tam olarak yararlanılamıyor . Devletin arsa hibe statüsünden daha fazla faydalanılmalı . Madem ki derneksin, madem ki para yok diye ağlanıyorsun bas makbuzunu bağış topla . Dernek çatısı altında şirketler kurulup gelir kaynakları arttırılmalı .

    6 ) Başka belediyeler süper ligte oynayan takımları sübvanse ederken BBB bu konuda yetersiz kalıyor . Bu konuda BBB ye yüklenilmeli .

    7 ) Bitmesi uzayan stad biranönce bitirilip isim hakkı yüksek fiyata global bir şirkete satılmalı .

    8 ) Bu şehirde iş yapan bütün şirketlerden firmalardan destek istenmeli .

    9 ) Kulübün gelirleri , giderleri denetlenmeli , denetimin de denetimi olmalı .

    10 ) Örneğin Kubilay gibi yetenekli futbolcular avrupa klüplerine opsiyonsuz kiralanmalı gelişimini tamamladıktan sonra geri çağrılmalı . Enes Ünal için bu yola başvurulsaydı Enes şimdi Villarealde değil Bursaspor da oynuyor olacaktı Ya da daha yüksek gelir elde edecektik .

    11 ) Başkan olur olmaz konuşmamalı ( ağır ABİ olmalı ) , klübün sözcüsü açıklamalarda bulunmalı .

    12 ) İstanbul takımlarını tutanların neredeyse tamamı Bursaspor düşmanı . Zor deplasman yaşatıyoruz diye onlardan özür dileceyek halimiz yok . Ne kadar düşmanımız varsa en az o kadar da sempatizanımız olmalı . Ülke takımı olma yolunda projeler üretilmeli .

    13 ) Artık teknoloji var . Holigan taraftarlardan kurtulmalı . Stadta terör estiren , ceza almamıza neden olan bu taraftarlar kameralar ile tespit edilip stada sokulmamalı .

    14 ) Çorbacı diye nitelenen şu sözde tribün liderlerinden kurtulmalı . Tribün liderleri tahsilli ve tribün kültürüne sahip kişiler olmalı .

    15 ) Taraftar dernekleri bir konfederasyon altında toplanmalı ve ortak haraket etmeli .

    16 ) Taraftarlar bilinçlendirilmeli , küfür etmeye gelenler ayıklanmalı . her ne olursa olsun stadta maç bitmeden futbolcular ve yönetim protesto edilmemeli .

    17 ) Eyyam yapan hakemleri ve rakip futbolcuları baskı altına alacak şekilde tribün çalışmaları yapılmalı .

    18 ) TFF de etkili olabilecek, sözünü geçirecek delegeler bulunmalı .

    liste daha da uzatılabilir .


    Şimdi bir düşünün ben bu takımı mevcut yönetinmden daha iyi yönetirmiyim yönetmez miyim .

    Çok büyük strateji hataları yapılıyor .

    Ve iddia ediyorum kim gelirse gelsin bunlardan daha iyi işler yapar .


    • uçbeyi  
    07 Temmuz 2017 | 17:29
    23
    Bu yönetim ne kadar tutarsız ise Le Guen o kadar gerçekçi ve tutarlı .

    Yönetim, Le Guen in yönlendirmeleriyle bi ihtimal iyi transferler de yapabilir fakat hatalar silsilesi devam edecek .

    Yönetimin vukuatları ;

    1 - Hatırlarsanız Hamzaoğlunu göndermekte geç kaldık dedi daha sonra göndermeseydik daha iyi olurdu dedi .

    2 - Şuana kadar kimi açıkladılarsa olmadı verdikleri tarihte gelmediler, imzalar atılmadı.

    3 - Asamoah Gyann'ı 1 milyon 600 bin euroya alamadılari Kayseri 550 bin euroya kapattı. Aradaki fark nereye gidecekti ?

    4 - Takımız düşme potasına girmişken Deniz Yılmaz oynamam diye rest çekti . Yönetim bu futbolcuyu affetmeye kalkıyor .

    5 - Mynet te çıkan bir habere göre Ali Ay sayesinde madara olduk . Haber şöyleydi ; Bursaspor Başkanı Ali Ay Beşiktaş'ın transferini açıkladı . Bu transfer Macaristana kadar gitmeyi göze aldıkları Yusuf Erdoğan . Artık İstanbul medyası bile Ali Ay'ı tiii ye almaya başladı .

    6 - Klüpten nemalananlar var diyen kendisi , yamyam menajerler de buna dahil bu zinciri kıramıyor .

    7 - Diğer klüp başkanları hiç futbolcu açıklamazken gidip futbolcuyu alıp geliyorlar bizde ise açıklanan, anlaşma sağlandığı söylenilen futbolcular gelmiyor . Tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor .

    8 - Hernedense küme düşmüş takımların futbolcuları gündeme geliyor .

    9 - Hamzaoğlu nun istediği futbolcuların alınmasından çok canımız yandı . Hernekadar Le Guen bilgili ve tecrübeli olsa da iyibir sportif direktör olmadan yetersiz scouting ekibi ile transferler yapılmaya çalışılıyor . Bu başlıbaşına bir hata .

    Daha bu maddeleri uzatmak mümkün.

    Titi ve Ekong imza atar taraftarlar hemen yelkenleri suya indirir .

    Uyanın artık. Ali Ay ve ekibi ile bu iş ol ma ya cak . Kongre kararı alınsaydı şimdi uyuyan devi uyandıracak, bu camianın potansiyelini kullanabilecek bir yönetim işbaşında olurdu .
    • casanova  
    07 Temmuz 2017 | 16:37
    Başkanın ağızı ile konuşuyor. Belli ki adamı 2 haftada para yok edebiyatı ile kendilerine benzetmişler. Teknik direktör girmemeli para işlerine. Başkan şöyle diyor hoca daa söylüyor. Yandık yine bu yıl
    • ALİVELİİ  
    07 Temmuz 2017 | 13:56
    -14
    yandık buda çok konuşup birşey söylemeyenlerden çıktı. bu söyleşiyi anlayan beri gelsin. deniz diyor hala bizde sıfır forvet sıfır defans yarım bir orta saha kanatları zaten kendide beğenmiyor düşünün halimizi dostlar.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR