KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Gündemden düşürelim"

30 Nisan 2013 | 12:05

14 yorum

9000 okunma

Enes'in gol attıkça dikkat çekmeye başladığını, isteyen takımlar olmaya başladığını kaydeden Mesut Ünal, bu durumu Bursaspor yönetimine ilettiklerini vurgularken şunları söyledi.

Enes'in gol attıkça dikkat çekmeye başladığını, isteyen takımlar olmaya başladığını kaydeden Mesut Ünal, bu durumu Bursaspor yönetimine ilettiklerini vurgularken şunları söyledi:

"Böylece süreç başlamış oldu. Görüşmelerimiz oldu, bizleri davet ettiler. İngiltere'ye, Almanya'ya ve İspanya'ya gittim. Teknik direktör olduğum için alt yapı eğitimlerinde neler yaptığını incelemek istedim. Bütün bu bilgilerimizi yöneticilerimize aktardık. Özellikle bu ülkeleri tercih ettim. Sistemleri incelemek istedim.

Enes'i beğendiklerini, kendilerini çok etkilediklerini anlattılar. Ama gitme amacım sadece Enes değildi. Alt yapıyı gözlemlemek istiyordum.Yönetimle ortak olan proje belli bir seviye geldi. Kulüpler de randevu alıp görüşmek istedi. Bu kulüplerden biri de Bursa'ya geldi."

"YÖNETİM KARAR VERECEK"

"Biz Enes ile alakalı görevimizi yaptık" diyen Mesut Ünal, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki süreç Bursaspor yönetiminin kararlar olacaktır. İlk zamanlarda konuşmalarımızda Enes Ünal ile alakalı gelişme olabilmesi için Bursaspor'un çıkarları ön planda olması lazım. Biz Bursaspor'da forma giydik, takım kaptanlığı yaptık. Böyle bir oyuncunun da ayrılabilmesi için yönetimin karar vermesi gerekiyor.

Baba olarak ve Bursasporlu olarak Enes'in Bursaspor forması giymesi ilk önce beni mutlu eder. Oğlumun demeçlerinde de bu var. Biz sağlam bir temelden gelen Bursasporlu olarak, bu formanın ne kadar önemli, ne kadar kıymetli olduğunu bilen insanlarız."

"ONU BİR ÖNCEKİ TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZE SORMAK LAZIM"

Enes'in her yıl akademi liglerinde belli bir gol ortalamasıyla oynayan bir futbolcu olduğunu söyleyen Mesut Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yıl akademi liglerinde belli gol ortalamasıyla oynayan bir oyuncu. Onu biraz da bundan önceki teknik direktörümüze sormak lazım. Bundan önceki teknik adamımızın alt yapıya bakış açısı, kaç tane oyuncu çıkardı, kaç tane oyuncuyla ilgilendiği ortada. Enes de bu sürece denk geldiği için gözden kaçması gayet normal.

Bizim bundan önceki teknik kadromuzun bakış açısındaki eksiklerden dolayı oluştu. Hikmet Karaman ise çalışmalarıyla bunu hissettiriyor. Süreç nasıl ilerler bilemem ama Özlüce Tesisleri'ne alt yapıdan seçtiği çocukları çağırdı. Alt yapıdaki oyuncuları çalıştırarak üzerine düşeni yapmaya çalışıyor."

"BU HÜLLE OLMAZ"

Enes Ünal'ın transferinde 16 yaş engelinin gündemde olduğunu, ancak buna takılmamak gerektiğini belirten baba Mesut Ünal, bu konuda şöyle dedi:

"16 yaşına da takılmamak lazım. Yönetimin istediği bir şekilde olmazsa Enes Bursaspor'dan gitmez. Biz Enes'i yurt dışına götüreceğiz, demedik. Ancak, Bursaspor kulübü, alacak kulüp ve aile üçünün çıkarları örtüştüğü zaman ancak bu şekilde transfer olabilir. UEFA kriterlerine fazla takılıyorsunuz. Eğer aile yurtdışına giderse, baba orada başka bir işle meşgul olursa hiçbir sıkıntı yok.

Eğer Mesut Ünal, oğlum Enes'i götüreceğim, derse götürür. Bu hülle de olmaz. Biz temelden gelme Bursasporluyuz. Benim oğlum Bursaspor forması giyecekse bu beni mutlu eder."

"GÜNDEMDEN DÜŞÜRELİM"

Oğlu Enes'in sürekli gündemde olmasından dolayı rahatsız olduğunu da dile getiren Mesut Ünal, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Enes konusunu gündemden düşürelim. Ben baba olarak rahatsız oluyorum. Ben oğluma başka şeyler aktarmak zorundayım. Enes Bursaspor'un futbolcusu. Yeşil beyazlı formayı giyiyor. 10 Mayıs tarihi gelir, yönetimle oturulur. Bu da bir değer. Sen bu çocuğa alt yapıdan yetişmiş gözüyle bakarsan değerini veremezsin. Enes'i profesyonel yapmak istiyoruz deniyor da rakamsal anlamda da bir şeyler sunulmasını bekledik. Bundan sonra muhakkak olacaktır."

 Bursa Haber Gazetesi

    • partizan  
    02 Mayıs 2013 | 13:58
    bu çocuğu üç kuruş için satarsan bir daha bu kulüpten içeri nasıl gireceksin ey mesut ünal!
    • ali zula  
    02 Mayıs 2013 | 08:17
    -9
    ertuğrul hoca adam gibi adamdı camia toparlansın diye çok sevdiği Bursaspordan fedakarlık yaparak ayrıldı.tarafta sahağa gelmeyerek gerekeni yaptı.adam Bursasporda ivme yakaladı burda hocaya laf söyleyecek en son taraftardır!
    • Ersel Sarıbekir  
    01 Mayıs 2013 | 03:29
    14
    Mesut bir baba ve teknik adam olarak sıkıntılarını dile getirmiş. Ertuğrul Hoca sevenler hemen adamı karalamaya girişmiş. En büyük sıkıntı Bursaspor'a getirilen Ertuğrul Sağlam vesayetidir. Neredeyse kendisine kutsiyet atfedilmiş, hataları görülmemiş, döne döne ( ki camianın ortak başarısıdır) şampiyon yaptı ya klişesine sarılınmıştır. Yaptı tamam ama karşılığını fazla fazla aldı, hem de geriye bir şey bırakmadan. Ali Tandoğan eleştiriliyor da, Ertuğrul Sağlam yine eleştirilmiyor anlamadım. Bu lobi niye var, neden Volkana Sercana acımayan vicdanlar Sağlama babasının oğlu muamelesi çekiyor. Açık açık söylesin biri gerçekten merak ediyorum. Şampiyonlukta payı olan tüm unsurlar başkan-yönetim-oyuncular-taraftar arasında yalnızca Sağlam'a pay çıkarıyorsunuz bilelim. Bu vesayetten kurtulmanın zamanı geldi, ihşallah Beşiktaşı çalıştırır da hanyayı konyayı görürsünüz, ihşallah o zaman takımıyla birlikte tribüne çağırmazsınız.
    • ridvan çimen  
    30 Nisan 2013 | 20:52
    -2
    bence yönetim iyi. Ücreti altta tutmaya çalışıyorlar. Malum messi bile 17 yaşında ilk formasını giydiğinde aylık 5 bin euroya oynuyordu. Şımartmanın manası yok. Ayrıca Mesut Ünal bey oğlunun geleceğini düşünüyorsa, ben olsam açık açık oğlumu Almanya'ya götürürdüm ve hatta Alman milli takımında oynamasını isterdim. Biliyorsunuz bu ülkede ne futbol adaleti var nede futbolun şerefi !Ben açık ve net almanyaya götürürdüm. Yoksa burada kalsa, Bursada oynadı ama bu şerefsiz hakemlerle çocuğun bacağını eline verirler iki günde ! milli takımda oynayamaz Bursaspor forması giydiği için ! bence almanyaya götürsün.
    • Emre Yen  
    30 Nisan 2013 | 20:32
    -3
    Yaw su Ertugrul a hala saydiranlar var ya. Anlamiyorum arkadasim. Onu yapmis bunu yapmis, her seyi bi kenera birakin. VE sadece Bursasporun Erutugrul Saglam dan onceki performansina ve o siradaki performansina bakin. Sampiyonlugu saymiyorum, super Toto dan beri hayatinda katilamadigi avrupa kupalarina her sene katilan bir Bursaspor. Bu gercekler disinda gerisi hep spekulasyon dedikodu bilmemne. bazisida Sercan, Volkan diye agliyor hala. Hepsinin halini goruyoruz simdi.Bunlardan medet uman futboldan anlamayan insandir arkadasim.
    • Bursa TEKSAS  
    30 Nisan 2013 | 18:54
    Rıdvan çimen arkadaşım söylediklerinin sonuna kadar arkandayım ve imzamı atıyorum çok güzel söylemişssin arkadaşım ama malesef adam gibi bir yönetim bulamadı şu şehir !!buldu iki tane elenin tersi ile itti biri Körüstan biri de levent kızıl dı kim nederse desin!!
    • mkpaşalı  
    30 Nisan 2013 | 17:17
    yani diyorsun ki kaptan kalırız ama hepten de ölmüş eşek fiyatına kapatmaya çalışmayın.sayın Yazıcı ilginize,bilginize...şu anda profesyonel anlaşma imzalamak için kaç lira verirseniz verin Enes gitse de kalsa da kat kat fazlasını kazandırır,kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.yine de abartılı rakamlar olmasın,gerek Enesin gerekse yaşıtlarının dengesini bozmamak açısından
    • Ömer Orhangazi  
    30 Nisan 2013 | 14:41
    mustafa adlı yorumcuya, arkadaşım asılsız - boş konuşuyorsun, e.sağlam'ın altyapıya verdiği bir şey yok , altyapıdan A takıma kazandırdığı bir yetenek y o k !. Patlak transferlerle , döküntü futbolcularla dolu oyucu seçimi karnesi.

    Sezon ortasında çalıştığı, ekmek yediği takımı ve ''adamlığı '' bırakıp gitmesini ise hiç konuşmayalım
    • bursa  
    30 Nisan 2013 | 14:27
    mesut kaptan sana ufak bi öneri sen bu çocugun başını yersin topçu mopçu olamıycak senin yüzünden al çocugunu nereye gidersen git Bursasporu daha fazla egolarınla meşgul etme hadi gülüm yandan
    • ridvan çimen  
    30 Nisan 2013 | 14:21
    İlhan Depe, Emre Pehlivan harcandı. İsmail haktan harcandı. bu çocuklara maçların son 10 dakikalarında görev vermedi, büyük maçlarda son 10 dakika oyun kurtarıcı olarak oyuna alınca bu gençleri, Ertuğrul Sağlam. Resmen timsahın önüne atılan ceylan misali, çocukları Bursa taraftarının önüne attı ! 14 trilyonla kulübü sömürdü. Yaptırdığı boşa transferler ise bir 15 trilyon daha eder ! sonra yok efendim şampiyonluk parası nereye gitti ! 30 trilyonu biz çöpe attık ! İbram başkan bir batalla, bir pinto getirdi, adamların farkları ortada ! Sercan, Volkan, Serdar, Bekir Ozan hep samet aybabanın çıkardığı oyunculardı. eee ? doğru demiş adam. istese çocuğu yurt dışına götürür, enes orada krallar gibi daha iyi hayat sürer. Almanya bu, standartları üst seviyede. Ama babası güzelce söylüyor. "bende oğlumun burada olmasını isterim ama hak ettiğini almalı". Serdar Aziz'e de demediğiniz kalmadı, çocuk cinconda yıllık 1,5 milyon liraya oynayacakken Bursada kaldı yıllık 600 bin euroya. çocuğa şimdi demediğiniz küfür yok. çünkü ibo kazması offside bozarken, kademe boşaltırken... serdar hep en tehlikeli adamları marka etmekle meşguldür.
    • cetin  
    30 Nisan 2013 | 12:53
    Ertuğrul a çak, hikmeti yağla, aba altından sopa, pazarlıkta elin güçlensin. helal sana be mesut her şeyi özetledin bize...
    • frente crocodile  
    30 Nisan 2013 | 12:46
    12
    Mustafa, peki Ertuğrul'u korumak ta senin haddine mi? Adam doğru söylemiş, takıma bak bakalım Volkanlar Sercanlar gidince takımın içi boşaldı. Bu arada herkese saygımız var ve Ertuğrul hoca'nın başımızın üzerinde yeri var ama gemiyi ilk terkeden kaptan olmaz... Bak bakalım kendisi seneye kimi çalıştıracak? O zaman ne diyeceksin.
    • caglarr  
    30 Nisan 2013 | 12:43
    bence oynamasın. çok istiyordum ama son cümle Enes ve eski "kaptan" hakkında bir çok şeyi özetledi nazarımda.
    • mustafa  
    30 Nisan 2013 | 12:32
    ertugrul saglama laf söylemek senin haddinemi düştü hikmet karamana yalakalık yapmak için ertugrul hoca döneminde alttan gelip oynayanlara bak şimdi bak yalakalıgı bırak

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR