KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

İdari ve Mali Genel Kurulumuz yapıldı

13 Ocak 2018 | 17:07

2 yorum

6705 okunma

Mali ve İdari Genel Kurulumuz bugün Atatürk Salonu'nda yapıldı.

Kulübümüzün 30 Aralık'ta çoğunluk sağlanmadığı için gerçekleşmeyen Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu Atatürk Spor Salonu'nda bugün yapıldı. Çoğunluk aranmaksızın yapılan toplantıya 348 üye katıldı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız İdris Sevinç, 348 üyenin imza attığını belirterek, "Bu rakam biz Bursasporluları üzüyor. Bu vecibeleri yerine getirirsek, kulübümüze daha fazla sinerji katarız. Katılanlara Bursaspor Divan Kurulu adına teşekkür ediyorum" diyerek kongreyi başlattı.

Kongrenin Divan Kuruluna Başkan Şeref Ari, 2.Başkan Abdullah Erdem, üye olarak İbrahim İtem, Doktor Murat Çalıkapan önerildi ve oy birliği ile seçildiler.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından, Başkan Şerif Arı, divana verilen dilekte ile gündeme, "Yönetim kuruluna taşınmazların satışı için yetki verilmesi, Dereçevuş'taki 28 bin 820. 25 metrekarelik taşınmazın satılması için" madde eklenmesi istendi.

4. Maddede yer alan tüzüğümüzün 22/g maddesi gereği kulübümüz şirketlerine ve iştiraklerine ait hisselerin satılması, devredilmesi ve yasaların öngördüğü her türlü hal ve şekilde değerlendirilebilmesi için Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi maddesi hakkında, Finansal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkanımız Fatih Pulat madde ile ilgili açıklama yaptı.

Fatih Pulat, "Söz konusu madde ile yetki Yeşil Bursa AŞ, Merinos'un birleştirilmesi, tasarruflarda bulunması için gerekmektedir. Yılda kulübe 2,5 ile 3 milyon TL zarar oluşturan, buna karşılık futbolcu kaynağı olarak kullanamadığımız Yeşil Bursa AŞ'nin satışı için bu maddeyi koyduk. Bunun için yetki istiyoruz" diye açıklama yaptı ve oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından Dereçevuş'taki 28 bin 820 metrekarelik taşınmazın satılması için yönetime yetki verilmesi oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Denetim Kurulu Başkanımız Aydın Şener tarafından denetim kurulu raporu okundu. Eski Başkanlarımızdan Recep Günay, maddede yer alan Mudanya yolu üzerindeki benzinliğin 11 trilyonluk satışın gelirlerde yer almadığını belirterek açıklanmasını istedi.

Finansal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkanımız Fatih Pulat, konuyla ilgili olarak, "650 bin TL'ye aldığımız ve 11 milyon TL'ye ihale ile satıldı. Olağanüstü gelirlerde görülmektedir" diye cevapladı. Daha sonra Pulat, tahmini bütçenin gelirlerinin 309 milyon TL, giderlerin ise 299 milyon TL, farkın ile 10 milyon TL olduğunu açıkladı. Üye aidatlarının 150 TL olarak devam etmesi, giriş üye aidatının ise 300 TL olması oy birliği ile kabul edildi.

Üye aidatlarını ödemeyen 210 üyenin düşürülmesi için isimleri tek tek okundu ve üyeliklerinin düşmesi oy birliği ile kabul edildi.

Dernekler Müdürlüğü'nün denetimi sonrasın da tüzüğümüzün iki maddesinde değişiklik yapılması gerektiği bildirilmiş olup bu iki değişiklikle birlikte tüzük maddeleri değişiklikleri tek tek eski ve yeni halleri okundu. Tüzükte 6. 2.maddesi, 17. Madde organların başvuru maddesi b bendi değiştirilmiştir. Ayrıca 22.madde i bendi ve 23.2. maddesinde de değişiklikler yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkanımız Ali Ay, kongrenin bitmesinin ardından yaptığı konuşmada, "Geçen yılın muhasebesini yapıyor olarak, bu yılın oylumlu işlerine gölge oluyor. Bardağın dolu tarafına bakmalıyız. Kulüplerin yarısı teknik direktör değiştirdi. Bursa'yı çok seven ve Bursalıların sevdiği bir hocamız var. Türkiye standartları üzerinde oyuncu grubuna sahibiz. Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında iyi oynadığımız maçları şanssız kaybettik. 25 puanımız var ama kalitemiz 32 puanla kapatma hakkına sahipti. Ligin en az gol yiyen takımız. En çok gol atan takım olarak üst sıralara taşımam istiyoruz. Antalya'da iyi çalıştılar gözlemledim. 2-3 oyuncu istedi hocamız. Onları transfer edersek bizi bambaşka bir takım savunma ve hücumda bambaşka takım izleyeceksiniz. Menajerlere ödediğimiz kitapçıkta var. Eski yönetimlerle bizim ödediğimiz arasında dağlar var. Takıma katkı koymayacak. Transferi menajerler değil, hocamız yönlendiriyor. Hocamızla mutabık olarak süreç gelişiyor. Furkan, Bilal ile sözleşmeyi fesh ettik. Deniz ile pazartesi olacak. 1-2 boyuncu bizi zorlamak istiyor ama kararımız değişmeyecek. Ahlaklı şekilde çıkmazlarla sonucuna katlanırlar. Hak etmediğini talep etmek hiçbir sporcuya yakışmaz."

"Aslında istediğimiz yerde değiliz. Mayıs'a kader beklemenizi istiyorum. O zaman istediğinizi söyleyebilirsiniz. Kulübümüzün korkulacak borcu yok. Birlik ve beraber olalım, projeleri gerçekleştirelim, Piyasa koşulları şartlar ortada. Rakamlar büyük olduğu için sabırlı hareket etmemiz gerekiyor, ay sonuna kadar neticeye ulaşırız. Bir arsamız var, onun imarı çıktı. Lojistik firmalarının önemli gördüğü yerde onu satıp kulübü dar boğazdan çıkabiliriz. Borç sıfırlanmasa bile Bursaspor böyle gittiği müddet içerisinde 2-3 sene içerisinde yine aynı duruma gelecek. Söyleyince bana ağlayan başkan dediler. Gelirimiz, giderimiz belli. Gider gelirin çok çok üzerinde. Biz camia olarak 5'teyiz şampiyonu, mali durumdan Anadolu takımıyız. Bunu nasıl arttırmak için kafa yormalıyız. Proje yapıyoruz sanayici ve işadamını Bursaspor'a çekemiyoruz. Destek olanları dışarıda tutuyorum. Bakımızı, valimiz belediye başkanımız çok yardımcı oluyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay büyük destek veriyor. Mayıs ayında güzel bir tablo ile konuşmayı nasip eder. Borç bütçede 420 olarak gözüküyor. Ekim sonu 25 milyon daha ödendi. Borcumuz şuan 390 milyon TL seviyelerinde. Çok fazla dış etken oldu. Euronun yüzde 45 artması bizim gibi diğer kulüpleri de etkiledi. Borcu düşürmek için söz verdim. Mayısta bunu inşallah gerçekleştiririz. Gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine azınlıkta oldu. 4 bin 500 üyemiz var. Şanımıza yakışın kongre olsun isterdim. Bundan sonra bunu gerçekleştiririz. Bursasporumuz inşallah Mayıs sonunda çok iyi yerde olur" diyerek konuşmasını noktaladı.

 Bursaspor.org.tr

    • Bevler  
    13 Ocak 2018 | 22:23
    390 milyon borç var gelir yok başarı yok nasıl düzlüğe cikicaz btso en az 100 milyon yardım yapması lazim basaksehir iş adamlarının desteğiyle ardayı bile getiriyo btso ya yürüyüş yapalim taraftar olarak yoka işimiz zor arkadaslar
    • Aytac.  
    13 Ocak 2018 | 19:56
    Boşuna okumayın sonuç=para yok..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR