KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Küfür etme!, ettirme!"

08 Şubat 2014 | 13:38

18 yorum

11867 okunma

Başkanımız Erkan Körüstan, Özlüce Tesislerimizde tribün liderleri ile bir araya geldi.

BAŞKAN ERKAN KÖRÜSTAN; "ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRATTA SEYİRCİSİZ OYNAMA SINIRINDAYIZ"

Başkanımız Erkan Körüstan, tribün liderleri ile yapmış oldukları toplantının çok verimli geçtiğini belirterek Çirkin ve Kötü Tezahürat konusunda Kulübümüzün ceza sınırına geldiğini hatırlattı.

Başkanımız Erkan Körüstan toplantının ardından şu açıklamayı yaptı; "Tribün liderlerimiz ile birlikte bir araya geldik. Bursaspor'un sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Çirkin ve kötü tezahürat ile ilgili de konuştuk. Bursasporumuzu başarıya nasıl ulaştırabiliriz? Bu sorunun yanıtı için görüş alışverişinde bulunduk. Deplasmana gittiğimizde rakip takımın başkanları bizlere " Sizdeki taraftar biz de olsa çok şeyler yaparız" diyorlar. Övgüyle Bursaspor taraftarından söz ediyorlar. Şampiyon olduğumuz sezon kent ve taraftar bütünlüğü vardı. O Sezon sonunda Fair-Play ödülünü almıştık. Aynısını bu sezonda bekliyorum. Türkiye Kupası'nı el birliği ile Bursa'ya getireceğimize canı gönülden inanıyorum. Bütün tribün liderlerimize buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımız bundan sonra sıklıkla devam edecektir. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

GÜZELSÖZ; "ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT KONUSUNDA HERKES DUYARLI OLMALI"

Tribün liderleri adına Teksaslı Bursasporlular Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz toplantının gündemi hakkında şu açıklamayı yaptı;

"Bu kritik süreçte bizleri toplantıya çağırdığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bursa'da oynanacak olan Antalyaspor ve ondan sonraki maçlarımızda ceza sınırında olduğumuzu Başkanımız bize iletti. Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bundan sonra ligde alacağımız ile ceza seyircisiz oynama cezası olacak. Gerçi Fenerbahçe'nin cezası kaldırıldı ama bizim başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için tedbirimizi kendimiz almak istiyoruz. Akhisar Belediyespor maçında edeceğimiz bir tek küfür nedeniyle yarı final maçını seyircisiz oynama ve Antalyaspor lig maçında edilecek tek bir küfürden dolayı da Çaykur Rizespor maçını seyircisiz oynama tehlikesi var. Buradan tüm grup liderleri olarak genç arkadaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Bu maçlarımızı ve sezon sonuna kadar olan tüm maçlarımızı küfürsüz olarak tamamlamak istiyoruz. Nasıl şampiyon olduğumuz sezon Fair-Play ödülünü aldıysak bu yarım sezonda da bu başarıyı tekrar elde edeceğimize inanıyoruz. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum."

Toplantının ardından "Bursaspor için Küfür Etme, Ettirme" sloganını Başkanımız Erkan Körüstan ve tribün liderleri hep birlikte söylediler.

450 BİN TL CEZA ALDIK

Spor Toto Süper Lig'in 19.haftası geride kalırken Kulübümüz, "Çirkin ve Kötü Tezahürat" ve ayrıca saha olayları nedeniyle bugüne kadar PFDK tarafından toplam 450.000 TL para cezasına çarptırıldı. Spor Toto Süper Lig'de 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 kez Çirkin ve Kötü Tezahürattan dolayı ceza almış durumdayız. Bu hassas konu için siz değerli taraftarlarımızdan ricamız;

- Çirkin ve Kötü Tezahüratta bulunmayınız.

- Yanıcı, yakıcı maddeleri stadyuma sokmayınız, kullanmayınız ve kullanmaya teşebbüs edenlere müsaade etmeyiniz.

- Sahaya hiçbir şekilde yabancı madde atmayınız ve attırmayınız.

Spor Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair kanunda belirtilen fiilleri işleyenler için cezalar öngörülmektedir. Bu nedenle stadyumumuzu her maçta dolduran ve coşkulu tezahüratlarınız ile takımımıza büyük destek olan siz taraftarlarımızdan daha duyarlı olmanızı rica eder, sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 52.Maddesi "Çirkin ve Kötü Tezahürat" şu şekildedir;

(1) Stadyumlarda topluluk halinde, söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır."

(2) Anılan yasağın ilk ihlalinde sorumlu kulübe Süper Lig için 40.000. TL'den 80.000. TL'ye kadar, 1. Lig için 13.000. TL'den 26.000. TL'ye kadar, 2. Lig için 8.000. TL'den 16.000. TL'ye kadar, 3. Lig için 5.250. TL'den 10.500. TL'ye kadar para cezası verilir.

(3) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde ikinci kez ihlali halinde sorumlu kulübe; Süper Lig için 80.000. TL'den 150.000. TL'ye kadar, 1. Lig için 26.000. TL'den 52.000. TL'ye kadar, 2. Lig için 16.000. TL'den 32.000. TL'ye kadar, 3. Lig için 10.500. TL'den 21.000. TL'ye kadar para cezası verilir.

(4) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde üçüncü kez ihlali halinde sorumlu kulübe; Süper Lig için 150.000. TL'den 300.000. TL'ye kadar, 1. Lig için 52.000. TL'den 105.000. TL'ye kadar, 2. Lig için 32.000. TL'den 65.000. TL'ye kadar, 3. Lig için 21.000. TL'den 42.000. TL'ye kadar para cezası verilir.

(5) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde dördüncü kez ihlali halinde sorumlu kulübe, bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve ikinci fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası verilir.

(6) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde beşinci kez ihlali halinde sorumlu kulübe, bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve üçüncü fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para ceza verilir.

(7) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde altıncı kez ihlali halinde sorumlu kulübe; bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve dördüncü fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası verilir.

(8) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde yedinci kez tekrarı halinde ve takip eden her ihlalde sorumlu kulübe, iki müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve dördüncü fıkrada öngörülen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası verilir.

 Bursaspor.org.tr

    • furdo  
    11 Şubat 2014 | 22:48
    Bu kan emiciler turubunde olduğu sürece Bursa bir yere gidemez selim defol mehmet defolup gidin şimdiye kadar bir bilet alıp maça girmezler senelerdir belescilik yaparlar aldığınız avantalarida ailenizde yedirirsiniz sonra Bursasporluyum hadi ordan turubunde sizi kimse istemiyor artık anlayın
    • green1616  
    10 Şubat 2014 | 19:00
    yönetim gereken yerlere çorba paralarını verdi türbünü susturmaya devam bu yönetim daum defolsun gitsin çapulculara yer yok
    • pmb10  
    10 Şubat 2014 | 15:04
    çorbayı aldınız tabi susmaya devam..
    • Holligan  
    10 Şubat 2014 | 08:48
    Buyönetim gidecek o kadar
    • Inadına Bursa  
    09 Şubat 2014 | 22:06
    10
    Parayı verdiler sizlere tribünü susturun diye daum ve yönetim istifa etmeli tek güvendiğim kişi İlhan uslu
    • ölümüne batalla  
    09 Şubat 2014 | 02:18
    17
    bu toplantı 6 0 dan sonra gelecek tepkiyi önlemek amacıyla yapılmış olmasın
    • redox  
    09 Şubat 2014 | 01:47
    sevgili erkan korustan siz dua edin ki kendi yineticilerimize sessiz sekilde aramizda soylediklerimiz koro sekline donmuyor yoksa her ic saha macimiz 4 haftada bir olur
    • Cetin16Can  
    08 Şubat 2014 | 21:45
    Küfüre karşıyız tabiki ama küfür edelim diye de boğazımıza bıçak dayıyor hakemler yani etmesek öldüreceklermiş gibi yönetiyorlar maçı.. Biz etmeyiz, şampiyonluk yılındaki gibi fair playi alabiliriz ama KASITLI HAKEM HATALARI olmadığı sürece..
    • Halo  
    08 Şubat 2014 | 20:39
    -1
    valla şu bi gerçekki. normal hayatta ağzıma küfür alan biri hiç değilim ama Bursaspor maçı izleyecek olsam televizyonda yada tribünde , başka bir boyuta geçiyorum sakin olamıyorum.
    • EGAL  
    08 Şubat 2014 | 18:22
    30
    Maçlara küfürle değilde , BESMELE ile başlasaydık Şuan Çok iyi yerlerdeydik .
    • Stirkoff  
    08 Şubat 2014 | 17:53
    10
    Ağza alınmayacak küfürlerin olduğu tezahüratlarımız var. Her insan sinirlenip küfredebilir ancak koro halinde olduğunda mide bulandırıyor ne takıma faydası var nede taraftarın marka değerine bir artısı bir de ceza alıyoruz rakip takımı baskı altına alan bir özelliği yok tamamen yanlış bir şey. Bu iş ancak küfürlü tezahüratların söylenmemesi ile sağlanılabilir küfürsüz çok güzel tezahüratlarımız var onları söylemeliyiz. Aksi taktirde bitiremezler.
    • brsspor16  
    08 Şubat 2014 | 17:38
    -9
    ucludekı kufuru kaldırın dıyenlere guluyorum ya :D deplasmanlarda mıllet bıze etsın bız cok ayıp beyler kufur nıye edıosunuz dıyelım bıde iç saha maçlarında toplu kufur olmayabılır ama deplasmanlar ıcın gecerlı degıl.
    • asiye  
    08 Şubat 2014 | 17:36
    biz aynı şeyleri yıllardır söylüyoruz hiç tınmıyordunuz.nasıl olsa dilinizi tutamazsınız,biz de kritik maçlarda Bursaspor'umuzu küfürsüz,kavgasız canla başla destekleriz.para mı,2 milyon euroluk oyuncusunu onda biri fiyata elden çıkarmaktan çekinmeyen fabrikatör başkan için para nedir ki?
    • kale arkası  
    08 Şubat 2014 | 17:34
    Taktir ediyorum şu küfürden kurtulalım hep beraber.Batajayı tokatlayandan kurtulduk küfürdende kurtuluruz. Bide vedersonla başlayan istanbuldan gelen entirikacı futbolculardan da kurtulsak bizi kimse tutamaz.
    • eren  
    08 Şubat 2014 | 16:26
    sikecilere aff cikti kasimpasa macina bize olsa nolurdu acaba adaletinizi
    • samet ergül  
    08 Şubat 2014 | 14:28
    Yönetim beş para etmez takıma katkısı ortada, ligin 5. büyük takımını yok ediyor, büyüklük elden gidiyor. Taraftarında yönetimden aşağı kalır yanı yok .Bursasporum inşallah bir gün karakterli yöneticilere ve takıma sahip çıkacak, ağzında küfür olmayan adam gibi taraftarlara ulaşacaktır.
    • mususi  
    08 Şubat 2014 | 13:57
    21
    komplo teorilerine gerek yok.

    Kimse kufur etmezse ceza vermeleri mumkun degil. Sucu once kendimizde arayalim. Senelerdir maca kufurle basliyoruz uclude.
    • Ali G  
    08 Şubat 2014 | 13:54
    25
    Özellikle Türkiye kupasında oynadığımız ve deplasmanda olan bütün maçlarda hakkımızın yenmek istendiği aşikar. Ben dayanamıyorum yani şahsen giriyorum dümdüz.Ama en azından kendi sahamızda toplu şekilde küfürü bitirmemiz lazım. Bireysel salla kardeşm kim ne diyecek sana. Yanında kızıyla karısıyla gelen birileri yoksa tabi. Azcıkta duyarlı olmak lazım aq.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR