KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Kulübümüzden açıklama!

16 Şubat 2015 | 18:53

10 yorum

6879 okunma

Puan cetvelleri ile ölçülebilen tek şey, sonuçlardır...

Puan cetvelleri ile ölçülebilen tek şey, sonuçlardır...

O cetveller; haksızlıkları ve futbolu yönetenlerin adalet duygularını gizler, göstermez...

O cetvellerin boyu da, vicdanlardaki sıralamayı ölçmeye yetmez.

Özellikle 3 Temmuz süreciyle Türk toplumunun üzerine akan bataklığın ortasına yeşiliyle beyazıyla tertemiz bir bayrak dikmiş Bursaspor Kulübü, futboldaki kirliliğe isyan edip statlara gelmeyen, ya da bağrına taş basıp sevgisinin peşine düşerek tribündeki yerini alan temiz vicdanlarda oluşan puan cetvellerinin en üst basamağında olduğunu bilerek yoluna devam etmektedir.

Futbolu masum ve adil bir oyun haline getirecek olan sadece yazılı kurallar değil, bu kuralları uygulama noktasında sorumluluğu olan insanlar ve kurumlardır. Biz sportif kuralların dışında etik değerlere de bağlı bir kulüp olarak, mücadelemizi 'temiz futbol' ilkesi ışığında sürdürmeye kararlılıkla devam edeceğiz, ancak haksızlıkları dile getirmeyi de bir görev ve toplumsal sorumluluk olarak sürdüreceğiz.

İstanbul Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'la oynadığımız karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşananlar, Bursasporumuza puan ve oyuncu kaybı olarak yansımış ama biraz evvel sözünü ettiğimiz vicdani puan cetvelinde en az bir puan daha yükselmemize neden olmuştur.

Karşılaşmayı yöneten Mustafa Kamil Abitoğlu'nun, maç esnasında yaptığı en az iki önemli hata futbol kamuoyunda tartışılmaktadır.

Bunlardan ilki; futbolcumuz Fernandao'nun rakibine yaptığı hareketi sarı kartla cezalandırması ve kırmızı kartını göstermemiş olması olarak değerlendirilmiştir.

Bu kararın, maçın gidişatını nasıl etkileyeceğini değişik senaryolarla ele almak ve farklı ihtimaller üzerinden yürüyerek bir sonuca ulaşmak mümkündür ama, uzatma dakikalarının bitimine doğru oyuncumuz Şener Özbayraklı'nın rakibiyle girdiği ikili mücadelenin, haksız bir şekilde penaltı ve kırmızı kartla cezalandırılmış olmasının ortaya çıkarttığı sonuç ve senaryo tektir ve o da; bu haksız kararla karşılaşmayı 3-2 kaybetmiş olduğumuzdur.

Bu maç, Bursaspor Kulübü olarak, bu sezon hakem hatalarıyla kaybettiğimiz ne ilk maçtır, maçlar bu duygu ve yeterlilikle yönetildiği takdirde ne de son maç olacaktır.

Ancak bu kayıplar üst üste yazıldığında ortaya çıkan tablo, sportif ve ekonomik açılardan kabul edilemez ve korkunç boyutlarda olduğu gibi, camiamızda infial yaratacak düzeydedir. Ve bu durum haliyle oyuncu grubumuzla birlikte, teknik kadromuz ve en önemlisi camiamızın bütün fertlerinin adalet duygusunu yerle bir edip, sabrının limitlerini aşar hale gelmiştir.

Maç bitiminde Beşiktaşlı oyuncuların ve özellikle Motta'nın sportmenlik dışı hareketleriyle birlikte, bazı Beşiktaşlı yöneticilerin tribündeki agresif tutum ve hakaretamiz davranışları ise tasvip edilemez, çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Ligde daha katedecek çok yolumuz olması ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da kendine finali değil, kupayı hedef seçmiş bir kulüp olarak Bursaspor'umuzun tek beklentisi vardır ve o da; artık maçları ve futbolu yöneten tüm kişi ve kurumların daha dikkatli, özenli ve geçmişteki mağduriyetimizin farkına vararak adaletli karar vermeye başlaması gerektiğidir.

Sevgi, saygı ve dürüstlüğün hakim olması gereken futbol ikliminde, nefretin egemen hale gelmesinde adalet duygusuna indirilen bu sayısız darbelerin hiç kuşkusuz çok önemli payı vardır.

Eğer makus hale gelen futbol kaderimiz olumlu yönde değiştirilmek isteniyorsa, kulüpler, oyuncular ve antrenörlerden daha çok, hakemlere, nefret ateşini üfleyen medyaya ve futbolu yöneten kadroların iptidai, gerçeklikten ve sonuç almaktan uzak cezai yöntemleri artık yeniden gözden geçirmelerine gereksinim duyulmalıdır.

Vicdanlarda oluşan puan cetveliyle, görünürdeki puan cetveli arasındaki farklılıkları ortadan kaldırma ve bu oyunun en önemli unsuru olan adaleti yeniden tesis etme görevini yerine getirmesi gerekenlere, maiyeti 'uyarı' olan bu açıklamamızı doğru ve objektif bir gözle okumalarını öneriyoruz.

Saygılarımızla

BURSASPOR KULÜBÜ

 Bursaspor.org.tr

    • eski teksas 16  
    17 Şubat 2015 | 13:29
    Sen boş tribünlere oyna sonra haktan bahset bırak ya adamlar hala e bilete hayır diyor
    • MeskenliCankopat  
    17 Şubat 2015 | 11:20
    kardeşim buradan yazmak siteden gider yapmak artık rüzgardan ibaret hiç bir şey ifade etmiyor ben ve benim gibi Bursasporluların gözünde. yapılacak tek şey vardı 8jk penaltıyı kazandığı zaman hemen kaleciye talimat verip ya kale boş bırakılcaktı yada harun oturcaktı kalede demba ba vursun gol atsın. kaybedelim hiç önemli değil en azından adam akıllı mesaj vermiş olurduk burdan lafla olmuyor 40 senedir anlamadınız mı ? penaltıyı kurtarsan ne olcak 1 puan ama yaptığımız davranış ömür boyu unutulmazdı....
    • Bursalı Osman  
    17 Şubat 2015 | 10:50
    Sayın Başkan atı alan üsküdarı geçti bu açıklamayı daha önce yapacaktın biz seni her zaman uyardık siz gittiniz şerefsiz tüpçünün ayağına rahmetli Başkan İbrahim Yazıcı kadar olamadın senin gibi tff başkanını tanımıyorum dedi tff seçimlerinde salonu terk etti hep dik durdu siz dik duramadınız sezon başından beri hakem hatasından 10 puanımız gitti biz şikecilerin piyonu değiliz bu senenin şampiyonu daha ligin başında belli oldu İsminden dolayı süleyman seba sezonu diye 8taş olacak biz tertemiz Şampiyon olduğumuz için böyle şikecilerin olduğu yerde oynamak istemiyoruz ayrı bir lig kurulsun
    • taksi mesut  
    17 Şubat 2015 | 08:48
    -1
    Artik teknoloji okadar ilerlediki bence goller muhtemel olmali macin hemen ardindan hakem heyeti bi yarim saat daha calisarak monutorden sadece gol pozisyonlarini izleyip gol ekleyip yada gol silmeludir ofsayt sa siler ofsayt verdiyse degilse golu verir penalti vemediyse pozisyon penaltiysa gene golu verir penalti verdiyse ama pozisyon penalti degilse golu siler yani kesin sonuclar mactan yarim saat sinra verilmeli boyllelikle haksizligin onune gecilir monitorden izledikten sonra olmayan bi pozisyona oldu denilemez zaten bence en garantisi bu arkadaslar
    • hhs16  
    17 Şubat 2015 | 07:47
    -1
    Macin baslamasindan sonuna kadar bütün anadolu takımları yeter yildirim Demirören diye inletsin statlari.
    • mustanyan  
    16 Şubat 2015 | 23:33
    Yönetimden çok ucuz bir duruş...sen olimpiyat stadında oynadığı tüm maçlarını kaybetti diye başka stadı istemeyip olümpiyatta oynuyorsun ve kaderin cilvesi joseo zeminin azizliğine uğruyor ve gol yiyoruz. ..yapmayın böyle basitlikler...ben takıma güveniyorum zemin iyi olsa taraftarları vatmış yokmuş fark etmez
    • caner karaca  
    16 Şubat 2015 | 22:47
    13
    Fb ..gs...bjk...takimlari kendi aralarinda oynasin...ibne kesimde her hafta derbi seyretmis olur...bu ne rezillik kardesim...bu uc bizans takimini potadan cikarmamak icin tff sikenin en kralini yapiyor...sen 90 dk...essek gibi kos itoglu denen bir it hakkini yesin...yaziklar olsun ...hakkimiz kursaginizdan irin gibi ciksin...
    • mehmet kaya  
    16 Şubat 2015 | 20:41
    Boyle kulub varmi helal sana Bursaspor kendi yapin hatayida rakibine yapilan hatayida dillendiriyor helal olsun ama Bursaspor hakem hatalariyla cani cok yandi yazsak bitmez
    • emektar teksasli  
    16 Şubat 2015 | 19:40
    28
    sehri mudafa yapalim dicem ama bazi dangalaklar e bilete hayir diyerek katilmazlar !!!
    • ramazan kirkor  
    16 Şubat 2015 | 19:13
    ülke futbolunu anlayabilmek için ülke siyasetini de anlamak çok yerinde olur. sözkonusu üç takım bir oyuncuya 10 milyon euroyı çıkarıp veriyorsa hakemleri hizaya getirmişlerse medya yanlarındaysa politik ve mafya uzantıları varsa kusura bakmayın ama adil lig istiyoruz daha dikkatli olun demek hele bu ülke futbolunu yıldırıö demirören gibi kendi kulübünü borç batağına sokmuş birisi yönetiyorsa absürt ve ironik olur.ibrahim yazıcı nasıl ki o elini havaya kaldırmayıp tepkisini göstermişken diğerleri üçüzlerin şikecilerin yalayıcılığını yapmışken bu senaryo asla ve asla değişmeyecektir. ya hep beraber güç oluşturup bu adi düzenden kopacağız ya da düzen dşye yutturulan iğrenç kaosa çomak sokacağız!ama çıkarcılar buna müsaade etmezler anadolu kulüpleri Bursasporun zamanında yaptığı duruşu hiçbir zaman gösteremedi. ts bile ersun yanalı alarak tükürdüğünü yaladı.

    bir özeleştiri de kendimize: hakem hataları olmasa ne olurdu?kötüydük agacım kötü! acemize goller yiyoruz. yedek kulübemizde cılız ve vasat troure değil karabükteki troure olsa şimdi farklı şeyler konuşurduk.galibiyetleri de mağlubiyetleri de abartıyoruz. ama eğer hakem adil olsaydı kötü oynarken galip gelmesini bilen büyük bir takım olduk diyecektik. deplasmanda bir farklı mağlubiyet aldık. abartmadan önümüze bakmak zorundayız. bjk fazla sevinmesin oynadıkları oyun can çekişerek son dkda buldukları gol olmasa yerden yere vurulası.ekranlardaki satılık yorumcuları yalayadursun.izlemeyin tvyi izletmeyin!

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR