Özlüce Tesislerimizde düzenlenen imza töreninde Advincula'nın yanı sıra Futbol Şube Sorumlumuz Necmettin Kocaman ve Yatırımlardan Sorumlu Yöneticimiz Faruk Bakgör medya mensuplarının karşısına çıktı. İmza törenini yöneticilerimiz Konuralp Yeşil ve Osman Malakcı da takip etti.
Özlüce Tesislerimizde düzenlenen imza töreninde konuşan 24 yaşındaki futbolcu, şunları söyledi: "Bana olan güvene karşı çok büyük bir mutluluk duydum. Burada olmaktan çok mutluyum. Daha önce Avrupa'da forma giydim ama hiç büyük bir kulüpte oynamamıştım. Bugün büyük bir kulübe geldim, çok büyük heyecan hissediyorum. COPA Amerika'daki performansımı burada da devam ettirerek Bursaspor'un başarısına katkı da bunmak istiyorum. Bu beni çok mutlu edecektir."
"EN BÜYÜK BURSA, ŞAMPİYON BURSA"
Tesisleri gezdiğini ve çok etkilendiğini belirten başarılı oyuncu, "Böyle bir tesisimiz olduğunu bilmiyordum. Çok iyi imkanlarımız var." diyen Advincula, Türkçe olarak, "En büyük Bursa, Şampiyon Bursa" dedi. Perulu oyuncu, sağ bek pozisyonunda daha iyi performans gösterdiğini belirterek, "Kendimi en rahat hissettiğim pozisyon sağ bek. Milli takımlarda ve diğer takımlarda sağ bek oynadım. Ama ben artık Bursaspor oyuncusuyum. Teknik direktörümüz nerede oynatmak isterse orada oynarım. Türkiye ligi futboldaki artan kalitesi ile kendi ülkemde ilgiyi üstüne çekiyor. Transferlerin kalitesi, oynanan futbol ilgi odağı olmuş durumda. Bursaspor oynayabileceğimi düşündüğüm, kendimi gerçekten geliştireceğimi düşündüğüm bir kulüp. Geçmiş dönemde Bursaspor'da forma giyen Ysrael Zuniga ile görüştüm. Kendisi "Bursaspor ligde oynayabileceğin en iyi kulüplerden birisi, çok güzel bir kent" diye bilgi veri. Dolayısıyla bütün bu sebeplerle Bursaspor'da olmayı tercih ettim." diye konuştu.
KOCAMAN: 2 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ
Futbol Şube Sorumlumuz Necmettin Kocaman ise geçtiğimiz yıl Portekiz liginde 32 maça çıktığını ve COPA Amerika turnuvasındaki performansı ile bütün kulüplerin transfer listesine girmişti. 3+1 yıllık anlaşma yaptık. umarım çok büyük katkı sağlayacaktır. Çük büyük uğraşlarla transfer ettiğimiz oyuncumuz Bursaspor'umuza hayırlı olsun" dedi.
Kocaman, transfer çalışmaları ile ilgili olarak ise, şunları kaydetti: "2 transferimiz daha olacak. Çalışmalarımız sürüyor. İnşallah onları da gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. Bakambu'nun 'İspanya'da oynamak istiyorum' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Kocaman, "Teknik Direktörümüz açıklama yaptı. Her oyuncunun hayali olabilir ama biz kadromuzu bozmak istemiyoruz, bakacağız. Asla ve asla biz kadromuzu bozmak istemiyoruz. Ama yeni başlangıçlar nasıl doğalsa ayrılıklar da doğaldır. Hem kulübün hem futbolcunun menfaati olduğunda transfer olabilir ama biz oyuncu satmak istemiyoruz. Daha önce yakaladığımız eski başarılarımızı tekrar yakalamak istiyoruz."
Kocaman, Luis Advincula'nın bonservisinin tamamını aldıklarını sözlerine ekledi.




