KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Madem adaysınız, iyi dinleyin!

15 Mayıs 2015 | 11:51

yorum

14287 okunma

Yarın (16.05.2015) gerçekleştirilecek seçimli genel kurul öncesinde tüm başkan adayları ve listelerindeki yönetici adaylarına sesleniyoruz.

TÜM BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADAYLARINA,

Bile isteye, yarın gerçekleştirilecek kongre öncesinde hiçbirinizle, görüş alışverişi için dahi olsa bir masaya oturmadık. Bu, Bursaspor camiası açısından tarihi önem taşıyan seçimli kongre öncesinde olası söylentilere fırsat tanımamak için almış olduğumuz, bizce 'etik' bir karardı. Camianın kanaatini etkilememek için de son güne dek bekledik. Bu saatten sonra hiç kimsenin salonda fikrini değiştirmeyeceğine inandığımız için sizlere bugün (15.05.2004-UNUTMADIK) sesleniyoruz.

Bizler kimseyle "Listede bize yakın biri olacak mı?" diye konuşmaz, kimseye blok oy vadetmez, kongre öncesi veya sonrası kimsenin şakşakçılığını yapmayız. Ancak bizler bu kulübün 'daimi' sahipleri olan tüm taraftarlarımız adına, bizlerin oylarıyla 'geçici' olarak kulübü yönetme yetkisini ve gücünü teslim alacak olan sizlerden BURSASPOR'un bekası ve gelişimi için bazı beklentiler içerisindeyiz. Bu beklentilerimiz nettir.

1- Hanginiz göreve gelirse gelsin, Bursaspor'un yalnızca bir spor kulübü olmadığının bilincinde, şehrimizin ve ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinin başında olduğunuzu unutmadan, Bursaspor'a yakışır şekilde hareket edin. 'Çatı' yapının temsilcileri olarak konumu, makamı sizleri ilgilendirmeden, kimsenin önünde eğilip bükülmeyin. Bursaspor'un marka değerini aşağıya çekecek hareketlerden, bu takımı ayakta tutan taraftarların boynunu öne eğdirecek söylem ve davranışlardan kaçının. Hiçbir sportif ve ekonomik başarı, bunların önünde değildir. Bu husustaki hataların bizlerin gözünde affı yoktur.

2- Bursaspor'a, öngörülen maddi yükümlülükleri yerine getirmek kaydıyla üye olmak için aranan tek şart vardır; Bursasporlu olmak. Bu şartı ihlal edenler hakkında camianın önceki genel kurullarda aldığı kararı derhal uygulayın. Sizleri göreve getirince göklere çıkardığınız genel kurul iradesinin bu alandaki tasarrufunu o veya bu sebeplerle uygulamama gafletine sakın düşmeyin.

3- İnşaası süren yeni stadyumun Bursaspor'a katacağı değerin minimumda kalması, tarihi bir fırsatın elden kaçması ile eşdeğerdir. Dolayısıyla, daha fazla geç kalmadan, üzerinize düşenleri yapın ve "Ben bilirim!" demeden, işi profesyonellerine bırakın. Bunu diğer konularda da hayata geçirin. 50 yılını geride bırakmış, şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermiş bu takımın taraftarları olan bizler için kurumsallığı 'hayal' olmaktan bir an önce çıkarın.

4- Gerçekçi olun, hayal satmayın. Ancak Bursaspor başkanı veya yöneticisi sıfatlarını taşıyanların ağlanma lüksü olmadığını da sakın unutmayın. Bir sorumluluğa talip olduysanız, o sorumluluğun altından kalkma yolunda sitem edecek lüksünüz yoktur.

5- Sportif anlamda, Anadolu'daki benzer birkaç istisna dışında ülke takımlarının çoğunun taşıdığı mantalitenin aksine, haz veren oyun-başarı kurgusunu öncelik edinin. Bu anlayışı bir sistem haline getirmek için ne gerekiyorsa yapın. Altyapıdan üstyapıya kadar bu modele uyanlarla yola devam edip, uymayan antrenör ve sporcularla yolları hiç düşünmeden ayırın.

6- Amatör branşlarda 'var görünen' değil, hangi branşta ve hangi ligde olursa olsun zirveyi hedefleyen bir kulüp anlayışı oturtun. Bursaspor'a yakışanı yapın.

7- Sizleri koltuğa getiren camia fertlerinin seçimden sonra da yanında olun. Taraftarlarınız haksız yere tutuklandığında sesiniz çıksın. Eleştiriyi "Hainlik" değil, "Doğanın kanunu" olarak görün, eleştirenlere ders vermeye çalışmakla değil, eleştirilerden ders almaya çabalamakla meşgul olun.

Kısacası;
BURSASPOR başkanlığına aday olduysanız, BURSASPOR'u yönetmeyi gerçekten hak eden insanlar olun.

Bursasporlu olan hepinize başarılar.

TEKSAS
1967-2015

 Teksas.org

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR