KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Pencereden atlayasım geldi"

08 Haziran 2013 | 09:03

4 yorum

9612 okunma

Bursaspor'un ilk ve son kaptanlarını Olay Spor buluşturdu

Özhan Varlık: "Bursaspor ilk profesyonel oyuncusu ve ilk kaptanı benim. Çok şeyler yaşadım. Ancak en büyük başarıyı şampiyon olarak siz yaşattınız. Şampiyonluk esnasında sevinçten pencereden aşağı atlayasım geldi."

Ömer Erdoğan: "Bursaspor'un 50 yılık tarihine baktığımda kendimi bu kulüpte oynadığım için şanslı hissediyorum. Gerçekten sizinle yan yana gelmek beni çok onurlandırdı. İyi ki Bursaspor'da oynamışım diyorum."

Tarihte ilkler ve sonlar hep önemli olmuştur...

Bursaspor'da da bu böyle...

Bursaspor, 1 Haziran 1963 sezonunda Bursa'nın 5 köklü kulübünün birleşmesiyle ortaya çıkmıştı.

Bu kulüpler Acarspor, Pınarspor, Çelikspor, İstiklal ve Akınspor'du...

Bursaspor'un ilk başkanı olan Salih Kiracıbaşı, ilk sezonunda takımı Muhtar Tucaltan'a, kaptanlığı da Özhan Varlık'a vermişti.

Bu ilkti.

İkincisi ise 2006-2007 sezonunda Bursaspor formasıyla tanıştı.

Mütevazi, çalışkan, kendinden emin tam bir profesyoneldi. 7 yıllık Bursaspor serüveninde güzel günler yaşadı ve yaşattı...

Bursaspor tarihinde belki de kimseye nasip olmayacak şampiyonluk kupasını Atatürk Stadı'nın tam ortasında kaldırdı.

Taraftarın gönlünde hep "Büyük Kaptan" olarak yer aldı.

Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor maçında son kez sahaya çıktı ve profesyonel futbol hayatına noktayı koydu Ömer Erdoğan.

Futbolseverler Ömer Erdoğan'ı kafasından kanlar akarken bandajlı bir şekilde kanının son damlasına kadar savaşan biri olarak hatırlayacak.

Tarih baştan da dediğimiz gibi ilk kaptan Özhan Varlık ve son kaptan Ömer Erdoğan'ı yazacak.

Olay Spor olarak Ömer Erdoğan ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan ilk kaptan Özhan Varlık'ı ziyaret ettik ve ortaya güzel bir sohbet çıktı.

'ÇOK İYİ OYNADIM'

Söze "Ömer, ben Bursaspor'a ilk imza atan futbolcuyum" diye başlayan Varlık, şunları söyledi: "Ben Bursaspor'a Eskişehir Demirspor'dan geldim. Acarspor, PTT ile hazırlık maçı almış. O maçta beni oynattılar. Karşımda da Fenerbahçe'de oynayan Ziya vardı. O gün çok iyi oynadım ve Bursasporlular beni beğendiler. Takımın en iyisi ben olunca da beni kaptan yaptılar. Bizim zamanımızda antrenman yapacak yer yoktu."

'BİZİ YUHALAMIŞLARDI'

"2-3 futbolcu para alır diğerleri bakardı. İmkanlar hiç yoktu. Şimdi futbol sanayi gibi çalışıyor. Bursaspor ile sahaya ilk çıktığım günü dün gibi hatırlıyorum. Biz sahaya ilk çıktığımızda insanlar bizi yuhalıyordu. 5 kulüp bir araya geldiği için Bursaspor kurulmuş insanlar Bursaspor'u kabul etmiyorlardı. Çok enteresan şeyler yaşanmaştı o vakit. Şimdi bakıyorsunuz Türkiye'nin en büyük taraftarı Bursaspor taraftarı."

'KAPTAN DEYİNCE DUYGULANIYORUM'

"Daha güzel günler bizi bekliyor. Şampiyonluğu gördüm. Daha ne isteyeyim. Hani insanlar ihtiyarladıkça çocuklaşıyorlar derler ya ben öyle oldum. Pencereden atlayasım geldi. Büyük coşku oldu. Tek tek gidip futbolcuları öpmek geldi içimden. Ömer oğlum bu güzel bugünleri yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Beni ziyarete gelen çocuklar "kaptan" deyince çok duygulanıyorum. 10 senedir hastayım ve iyileşip torunlarımla top oynamak isterim. Umarım dileklerim gerçekleşir."

ÖRNEK OLACAK BİRİ

Bursaspor'un efsanelerinden biri olan Özhan Varlık ile biraraya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ömer Erdoğan da, şu ifadeleri kullandı: "Özhan amca kulübün ilk kaptanı. Onunla yan yana gelmek bile bizim için çok büyük onur. Kendisi bahsetti. Örnek olacak bir kişilik. Allah kendisine sağlık sıhhat versin. Kulüp 50. yılını yaşıyor. Ben o günlerde dünyada yoktum. O dönemin en popüler oyuncularından."

'BURSA'YA AŞIĞIM'

"Önemli bir insan kendisi. Herkes bunları konuşuyor. 50 yıl önceyi konuşmak bile beni heyecanlandırıyor. İnsanlar benim içinde inşallah böyle söylerler. Bursaspor taraftarı beni yakışan bir şekilde uğurladı. Bunu anlatırken tüylerim diken diken oluyor. Ne kadar vefalı olduklarını gösterdiler. Aslen Kahramanmaraş'lıyım ama Almanya'da doğdum. Futbol aşkı bambaşka. Ben Bursa'ya aşığım."

 Olay Gazetesi

    • green army  
    09 Haziran 2013 | 21:25
    kulüpte bi görev alıcaktı diye biliyorum tatilinden sonra başlıcaktı çok özlemicez yani büyük kaptanı :)
    • 10 P.M.B !  
    08 Haziran 2013 | 20:05
    Yaşayan efsaneler iyiki varsınız...
    • gökdere  
    08 Haziran 2013 | 09:24
    19
    gururumuzsun ömer baba, sende bu gönülde ilklerin adamısın !!!!
    • 16TEXAS16  
    08 Haziran 2013 | 09:13
    21
    EN BÜYÜK KAPTAN ÖMER ERDOĞAN O ARTIK , BİZİM EFSANE FUTBOLCUMUZ !

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR