KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

PFDK ilk cezayı kesti!

04 Eylül 2014 | 17:43

33 yorum

18205 okunma

PFDK, Galatasaray ile oynadığımız müsabakadan dolayı Bursaspor'a ceza verdi.

Açıklama şöyle;

"1-BURSASPOR Kulübü'nün 30.08.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

2-GALATASARAY A.Ş.'nin 30.08.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında kulüp tv'sinin yayın talimatına aykırı çekim yapmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.'nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle GALATASARAY A.Ş.'nin toplam 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

 Teksas.org

    • Radyonunadı16  
    06 Eylül 2014 | 02:48
    Pasolig falan yok, bu kadar basit.
    • escobar  
    05 Eylül 2014 | 23:53
    10
    Bursasporu neden seviyoruz? Neden bizler Bursasporlu olduk? Neden bizde çoğunluk gibi, gidip 3 takımdan birini seçmedik?

    -Çünkü biz haksızlığa karşı duran bir camiayız. Şerefsizlere kurban ettirmedik kendimizi. Omuzomuza durduk tribünde şerefimizle!
    -Bu güzel şehri ve güzel insanlarını sevdik. Kültürümüzü koruduk ve meşalelerle yürüyüp haykırdık heryere!

    Şimdi bizi sevdamızdan uzak tutacak, araya perde çekecek 'hainlerin değirmenine su götürelim' demeyin.

    • BS#5  
    05 Eylül 2014 | 21:12
    #ŞİPTAR kardeş kusura bakma ama senin gibiler yüzünden TFF kasasını doldurup kafasına göre takılıyor. Sen kendini ve çevrendekileri kandırmaya çalışmaya devam et.
    • BS#5  
    05 Eylül 2014 | 21:09
    Bunlar babadan oğula nesil ... çocukları. evet arkadaşlar şimdi o ''PASSOLİG ALIN 3-4 TANE SALAK YÜZÜNDEN KLÜP CEZA YİYOR BİZ SIKINTISINI ÇEKİYORUZ DİYEN ARKADAŞLAR'' hadi bakalım durduk yere verdiğiniz 20 tl yetmemiş adamlara biraz daha para koparmaya çalışıyorlar. bol bol konuşuyordunuz şimdi cezayı öderkende yardımcı olursunuz heralde dimi..!! bakın passolig geldi herşey ne güzel tribünler dolu, ceza yok küfür yok...
    • berryroad  
    05 Eylül 2014 | 18:01
    Maç günü stadın bir kapısını escobar kardeşim bir kapısını da ben tutayım elinde biletiyle maça girmek isteyen herkesden önce 20 tl hava parası sonra da bilet karşılığı 2,5 tl almadan içeri salmayalım , bu paraları vermeyen olursa da içeri sokmayalım maç filan seyredemesin. İşte passoligin bundan hiçbir farkı yok. Bm bu aktifbanka hangi hizmetinin karşılığında neyin parasını veriyorum. Ne hizmet ne de mal üretmeyen bir kuruluşa neyin karşılığında cebimdeki parayı vereceğim. İnsanları bu kadar abes bişeye zorlayıp stada getiremezsiniz ki zaten ilk hafta tribünlerin hali görüldü.
    • Yesil Bursali  
    05 Eylül 2014 | 16:48
    Tüpcünün ve digerlerinin 2009-2010 daki kuyruk acilari hala gecmemis anlasilan!
    • husopa  
    05 Eylül 2014 | 14:31
    bir de şunu anlamıyorum maça bilet alabilmek veya kombine alabilmek için passolig şart!

    **Ama bu kartı almış olman kesin olarak bilet alabileceğin anlamına gelmiyor**

    Bursasporlu 100.000 taraftar da passolig kart aldı diyelim hadi bende aldım diyelim. Yönetim tüm kombineleri 100 TL yaptı diyelim ve 25.661 koltuk da kombine satılırsa geriye kalan 74.339 kişi passoligi neresine koysun? O sene ben niye karta para vermiş oluyorum madem bilet alamayacağım, maça gidemeyeceğim?

    Veya 15.000 kombine satıldı diyelim geriye de 10.000 bilet basılacak olsun. Ben internette bilet alabilmek için sabahlayacak mıyım? Sistemin aşırı yüklenmeden dolayı kilitlenmeyeceğini kim garanti ediyor?

    Bir de sözleşmede şu madde var:
    “Site’nin kullanımı sırasında herhangi bir arıza, hata, eksiklik, kesinti, nakilde gecikme, bilgisayar virüsü, hat veya sistem arızası ya da mücbir sebepler sonucu işlemin kesintiye uğramasından, izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılmasından, doğrudan veya dolaylı ortaya çıkan herhangi bir zarardan Aktif Bank ve/veya çalışanları sorumlu değildir.”

    Kim sorumludur olum o zaman? diyesi geliyor insanın. Adamların sisteminden benim anne kızlık soy adıma kadar hack leseler adamlar sorumlu olmuyor. İnşallah açtığınız bu bok çukuruna kendiniz batarsınız.
    • husopa  
    05 Eylül 2014 | 14:19
    ŞİPTAR renkdaşım geçen seneyi ne kadar çabuk unuttun. Kayserili eşekler küfür mü?

    Hala anlamak istemeyenler dikkatinizi çekerim çirkin ve kötü tezahürat kelimelerinin ucu çok açık. Talimat şunu şunu söylerseniz ceza veririz demiyor. Kötü tezahürat yaparsanız ceza alırsınız diyor. Onlara çirkin veya kötü gelen her tezahüratta cezayı yapıştıracaklar. Afedersiniz tüm stad anırsa rakibi kızdırmak adına kötü tezahürat diye ceza keser bu o.çocukları. O yüzden 1 tane banka kartının tüm sorunları halledeceğine kimse beni inandıramaz.

    Taraftarı hizaya sokmaya çalışacaklarına bu mınakoduklarım önce gerekli cezaları adil bir şekilde versinler de ondan sonra bende suç arasınlar. Ulan eskişehirle sivas neden alınmadı uefa'ya ? Şikebahçe senelerdir neden alınmıyor. Nerde lan bu mınakodumun şikenin cezası?

    Kusura bakma Bursasporum bokun için temiz kalmaya çalışan bir takımsın. Bu bokun üstüne uefa fifa cas artık her kimse sifon çekene kadar ne aktif bank'a ne tff ye değil 1 lira günahımı bile vermeye niyetim yok.
    • bianco-verde  
    05 Eylül 2014 | 12:59
    10
    passolig kart üzerinden sağlanacak büyük rant

    elektronik bilet uygulaması ile ortaya çıkacak olan ranttır ve bu ranttan henüz pek fazla insanın haberi yok.

    14 nisan 2014 tarihi itibariyle 6222 sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna binaen e-kent/e-bilet uygulamasına geçilecek. bu uygulamayla alakalı yaklaşık 1 senedir çalışmalar yürütülüyor sessiz sedasız. sessiz sedasız çünkü arka tarafta dönen olaylar dudak uçuklatacak cinsten.

    e-kent/netaş firmaları tff'den bu sistemin tüm altyapısal, teknolojik ve operasyonel işlerini ihale üsulüyle 5+5 yıl süreyle aldılar. 6222'de belirtildiği şekilde Türkiye liglerinin biletleme işlerini artık çalık holding'in sahibi olduğu aktifbank'ın kuruluşu olan bu firmalar sağlayacak.

    peki artık tamamen endüstriyelleşmiş bu sektör, kanunda belirtilen esaslar uygulandığı takdirde bu şirketlere nasıl bir gelir sağlayacak? kimin cebine ne kadar para girecek? irdeleyelim biraz.

    kanun diyor ki, her taraftar adına düzenlenmiş olan bir elektronik bilete sahip olacak. bu kartın üzerinde sahibinin tc numarası, isim soyismi ve fotoğrafı bulunacak. bu kart belirlenen fiyatlar üzerinden federasyonun yetkilendirildiği kuruluşlardan temin edilecek.

    http://www.passolig.com.tr/#59398; üzerinden insanlar bu kartı temin edebiliyorlar. avantajları teminini kolaylığı çok güzel anlatılmış. çok janjanlı olmuş, aferin.

    kurulmuş düzeneği anlatayım şimdi.

    site üzerine yüklenen bilgiler, kişilerin bilgilerini 6222'ye dayandırarak direkt olarak aktifbank ile paylaşıyor. siz istemediğiniz halde bankanın müşterisi oluyorsunuz ve çıkan e-kart sizin banka kartınız oluyor. bunun için de yine para ödüyorsunuz. kartın türüne göre fiyatı değişiyor, 15 tl, 25 tl, 40 tl gibi.

    maç operasyon etkinliklerini gerçekleştirecek olan asset aktif sportif ve sanatsal etkinlik hizmetleri tic a.ş. 30 milyon adet e-kart satmayı hedefliyor. yani 30 milyon kişiye bu kartı yasal dayanaklarla satacaklar. ve her sene yenileme ücreti adı altında yeniden tahsilat yapacaklar.

    hedeflerine ulaşırlarsa, yani 30 milyon insan bu kartı temin ederse ortaya çıkacak ortalama gelir şöyle; 30.000.000 x 25 tl (ortalama fiyat üzerinden düşünüyorum) = 750.000.000 tl

    aktif bank ne ballı bankadır ki havadan 30 milyon müşteri ve bu müşteriler üzerinden de 750 milyon tl kazanıyor! ne güzel memleket değil mi?

    bunun haricinde kartların kullanımından doğan 'hizmet' karşılığında kart başına 2 tl ücret tahsil edilecek kulüplerden. kulüpler bu ücreti kimden nasıl tahsil eder bilmiyorum, bilet fiyatlarına mı eklerler, kombine içine mi giydirirler, göreceğiz.

    ufak bir hesaplamayla sadece galatasaray'ın bu sezonki seyirci sayısından 2 tl'lik hizmet ücretinin getireceği gelire bakalım. galatasaray bu sene ortalama 35 bine oynadı, sezon sonuna kadar 17 iç maçla beraber şampiyonlar ligi ve Türkiye kupası maçlarıyla beraber 27 maça ulaşacak. ufak matematisel hesapla geliri hesaplayalım;

    27 x 35.000x 2 tl= 1.890.000 tl.

    hiç kılını dahi kıpırdatmadan çalık grubunun kasasına girecek paradır bu ve sadece galatasaray üzerinden gelecek bu para.

    bunun fenerbahçesi var, beşiktaş'ı var, trabzonu, Bursa'sı çok fazla seyircisi olmasa da anadolu kulüpleri var... işin boyutu çok büyük yani, rant deli boyutlarda. ve bu rant, sektörün tüm biletleme gelirlerinin rantı tek el altında artık.

    teknolojik altyapıların tamamen değiştirilmesi konusu ise ayrı bir rant konusu. turnike sistemleri, güvenlik sistemleri, otomasyon sistemleri gibi oldukça maliyetli yapılanmalar yeniden elden geçiriliyor ve tahmin edildiği gibi yine 'bağzı' firmalar bu ihaleleri alıyor, aldılar bile...

    maçlara gelen, bu karta sahip olan herkesin fişlenmesi de ayrı bir konu.

    hayırlı olsun. güzel paralar. çok güzel paralar.

    zehir zıkkım olur inşallah.
    • BURSASPORUM  
    05 Eylül 2014 | 12:17
    -1
    yazık gs 20 000 bize 50 000 ulan tüpçü o tüpleri patlatmak istiyom anladın sen nerde olduğunu
    • berryroad  
    05 Eylül 2014 | 12:06
    escobar kardeşimin yorumunu okuyup onun tezlerini çürüten olursa bugün gidip passolig alacağım yoksa asla bu yanlışa ortak olmam.
    • atomk  
    05 Eylül 2014 | 10:09
    komedı resmen gs taraftarı bızden coktu.
    gs ye 20 bıze 50 ceza vermısler
    resmen tasak gecıyorlar
    • ŞİPTAR  
    05 Eylül 2014 | 09:57
    -10
    Bursasporluyum diyen herkes PASOLİGİ Nİ almalı yok tff, yok tüpçü, yok aktif bank, yok fişlenme falan hepsi hikaye
    AL PASOLİGİNİ DESTEKLE TAKIMINI, ETME KÜFÜR ASIL O ZAMAN DELİ OLUR BU TFF YÖNETİMİ BU Bursaspor BU HAFTA DA CEZA VEREMEDİK DEYİP YER KENDİNİ
    • bursasporum  
    05 Eylül 2014 | 01:39
    Taraftar bile neredeyse yoktu hayirdir tff pasoligten edemedigin geliri Bursasporumuza ceza vererek mi cikartmaya calisiyosun ?
    • cinaralti  
    05 Eylül 2014 | 00:47
    ya kardesler teksas ORG devamli BS TV izliyorum bu siteyide takip
    ediyorum (escobar) kardesimizin yorumlarinida begeniyorum
    seyirci kime gore karar verecek bende pasolikden yanayim bu isi
    bi neticeye baglamak zorundayiz kufur kufur keskin sirke dibine
    zarar nasil olsa bunlar sene sonu yolcu birazda bizde politik davransan ? he
    • kayhan demir  
    04 Eylül 2014 | 22:31
    küfür edenleri tespit edin elinizde passolig bilgileri yok mu kardeşim.adam gibi maç izlemek takımını desteklemek isteyenlerin ne suçu var.takımımın ne suçu var.ama iş o değil birileri zengin olsun para kazansın diye passolig diye bir şey çıkardınız futboluda bitirdiniz takımları da.tff allah sizi bildiği gibi yapsın
    • yesilyayla  
    04 Eylül 2014 | 21:49
    -3
    Nereye kalkacak ya kandırmayın kendinizi istanbul takımları kabul ettikten sonra bizi dinleyen kim biz kendi içimizde birbirimizi dinlemiyoruzki tüpcü kafa dinlesin bizi spor bakanı açıklama yapıyor kesinlikle kalkmayacak diye bosa bekliyorsun passolig için bi an önce alıp takıma destege gelin biz Bursasporluyuz
    • rifat  
    04 Eylül 2014 | 21:40
    Niye cezalar esit degil suc ayni
    • bold  
    04 Eylül 2014 | 21:31
    türk futbolunun içine eden bu federasyon şimdi de tüy dikme operasyonuna başladı. passolig denilen rant dayatmasından sonra bu hafta stadların hallerini gördünüz herhalde. şimdi küfür eden taraftara ceza kesiyorlar ama yakında bu taraftarı bile bulamayacaklar stadlarda. ilk hafta maçlarında 9 maçın neredeyse tamamı boş tribünlere oynandı. milleti passolig şiddeti önleyecek palavrasıyla kandırmaya kalkanlara madem öyleydi de neden daha ilk haftadan bu kadar takım buk kadar az syirciye rağmen ceza aldı diye sormak lazım.
    • berk  
    04 Eylül 2014 | 21:25
    e-bilet almayin sakin arkadaslar. dolandiricilara banka olusturmayin kendi elinizle

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR