KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Revizyon olabilir"

20 Aralık 2018 | 17:31

2 yorum

7226 okunma

Teknik Direktörümüz Samet Aybaba antrenman öncesi saha kenarından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktörümüz Samet Aybaba, Yeni Malatyaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak olan takımımız da, Teknik Direktörümüz Samet Aybaba açıklamalarda bulundu. takımımızın maçın hazırlıklarına devam ettiği Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'ndeki akşam antrenmanı öncesinde konuşan Aybaba, rakiplerinin ligin iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, "Bu zaten konumlarından belli. İyi oynuyorlar, çok iyi hücum yapıyorlar. Biz de iyi bir takımız, bakmayın saha içerisinde bir takım şeyleri çözdük ama sıkıntılar da yaşadık. İyi oynadığımız maçlarda futbol şansı bizim yanımızda olmadı. Hep gelişiyoruz, yeni bir takımız. Bu maç bizim için çok önemli. En azından 23 yapalım, lig ikincisini yenelim, keyifli bir devre arası geçirelim sonra tekrar başlayalım diye düşünüyoruz. Oyuncularımız hep istekli, rakibin bu kadar iyi bir konumda yer almasına rağmen tabii eksik yönleri de var. Bizim de iyi yaptığımız, eksik yaptığımız şeyler var onlar üzerinde çalışıyoruz. Ligin ilk yarısındaki son maçımızı kazanmak istiyoruz" dedi.

"Hamle oyuncularımızda sıkıntılar var"

Takımın gol sorunu olduğuna işaret eden Aybaba, "Mevcut oyuncularımızdan sakatlarımız vardı. Stancu ayrıldı, Sakho sakat. Bu maçta da ondan yararlanamayacağız. Biz aslında şöyle düşünüyoruz hep; birinci oyuncu değil de hamle yapacak oyuncuda da sıkıntılarımız var. Eğer bu olabilseydi bazı maçlarda oyunda değişik şeyler düşünebilirdik, B planı yapardık. Orada sıkıntı var ama Malatyaspor maçında elimizden geleni yapacağız. Oyuncularımız da elinden geleni yapıyor zaten ama gol ile ilgili sorunumuz var öndeki oyuncularımızın eksikliğinden. Artık ikinci yarı sakatlar iyileşir, biz de onun üzerine bir yorum yaparız" diye konuştu.

"Revizyon Olabilir"

Göztepe maçında kadroda revizyona giden Samet Aybaba, Evkur Yeni Malatyaspor'a karşı da revizyona gidebileceğini söyledi, "Revizyon olabilir, bakacağız. Şimdi herkes onu sürpriz olarak görüyor ama biz çalıştığımız için bir de maç performanslarına bakıyoruz, hep adil olalım istiyoruz. Birisine performans düşüşüyle ilgili uyguladığımız şeyi diğerlerine de uygulamazsak takımdaki birliği, disiplini bozarız diye düşünüyoruz. O nedenle hak edenler oynuyor. Daha çok çalışıp, geriye düşenler öne çıkmaya çalıştığında da onlar oynuyor. Böyle bir döngü devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Olcay ile İlgili Görüşmemiz Olmadı"

Kulübümüzün transfer yasağı ihtimali ve Olcay Şahan ile ilgili gelen soruları da cevaplayan Teknik Direktörümüz Samet Aybaba, "Olcay Şahan için görüşmemiz olmadı. Olcay benim eski futbolcum, Türkiye'ye ben getirdim. Onun transferi ile ilgili Olcay ile herhangi bir şey konuşmadık. Böyle bir şey gelişirse biz size zaten deriz ki Olcay ile ilgili görüşmelerimiz var, en azından sizin kanalınızla kamuoyunu aydınlatırız. Diğer konu idari bir konu, bugüne kadar verdiğimiz sözlerin tamamına yakını yerine getirildi. Bazı sıkıntılar var, onunla ilgili çalışıyorlar. Zaten biz transfer tahtası açıldıktan sonra ancak gündeme getirebiliriz. Onunla ilgili işin bitmesi lazım. Bekleyeceğiz bakacağız. Ondan sonra transfer politikamızı izlediğimiz oyuncuları performanslarını, maliyetlerini sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı. Aybaba, forvet ile ilgili yönetimden talepleri olacağını sözlerine ekledi.

"Futbol Şansı Yanımızda Değildi"

Futbol şansının yanlarında olmadığını vurgulayan Aybaba ligdeki konumları içinse, "VAR sistemi ile ilgili kaybettiğimiz puanlar var bir de futbol şansı hiç yanımızda olmadı. 8 tane beraberliğimiz var, sabah akşam yazıyoruz çiziyoruz 4 tanesini kazanabilirdik diyoruz. 4 tanesini kazansaydık, 28 puanları biz de bulurduk. İlk 3-4 takımın arasında olurduk. Hep arkaya bakmayacaksınız, önünüze bakıp gelişmeye çalışacaksınız. Özellikle Malatyaspor karşısında 3 puan çok önemli. O nedenle oradan başlayıp ikinci yarıya hazırlanmak istiyoruz" dedi.

Takımla birlikte antrenmana çıkan Jires Kembo ile ilgili gelen bir soruya ise Aybaba, "Jires keyfi olduğunda geliyor antrenmana, olmadığında tedavi oluyor ne sakatlığı varsa. Böyle götürüyoruz, o bizim futbolcumuz, bize bir saygısızlığı yok. Ben çıkayım diyor çık diyoruz, çıkmıyorum diyor oraya git diyoruz ne yapalım şimdi, yapacak bir şey yok. Değişik bir iş, bu profesyonel bir iş ama o öyle yaklaşmıyor. Biz de elimizden gelen müsamahayı gösteriyoruz ama devre arasında kulübümüz onunla ilgili de herhalde bir yaptırım uygulayacaktır" yanıtını verdi.

 Bursaspor.org.tr

    • Ali-G  
    21 Aralık 2018 | 13:45
    durumlar gözönüne alındığı zaman malatya maçından alanacak bir 3 puan ile ilk yarıyı kötü olmayan bir yerde bitireceğiz. Önemli olan 2.yarı Daha güçlü ve sert olmalıyız
    • ALİVELİİ  
    21 Aralık 2018 | 13:14
    -7
    tarihimizin en kötü 1. yarı sezonu yaşadık hala kendini dev aynasında görenler var yazık. bu adamdan bu yönetimden bu taraftardan bu şehre bir hayır gelmez. malatya maçında yine tribünde olacağız ve yine kahrolacağız.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR