KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Risk almadan başarı gelmez

13 Ağustos 2013 | 12:16

38 yorum

12821 okunma

Başkan Altepe, Bursaspor’daki son gelişmeleri Kosova’da Olay Medya Spor Koordinatörü İlhan Öztat’a değerlendirdi.

Yeşil beyazlı takımın şampiyonluktan sonra gerekli ivmeyi bir türlü yakalayamadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursaspor ileri gitmesi gerekirken, maalesef geriledi" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kosova'da gerçekleştirdiği bir dizi açılış ve etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte olduk.

4 günlük Priştine, Prizren, Kaçanik ve Üsküp ziyaretleri sırasında Başkan Recep Altepe ile Bursaspor üzerine sohbet etme imkanı buldum. Başkan Altepe yeşil beyazlı kulüpte yaşananları Balkanlarda değerlendirirken çarpıcı sözler söyleyip, saptamalarda bulundu. Bu keyifli sohbetimizi bu sütünlarda Olay okurlarıyla paylaşmazsak olmazdı.

VERMEDEN ALMAK OLMAZ

Başkan Altepe en çok Bursaspor'un şampiyon olduğu 2010 yılından sonra atılım yapılmamasına üzülmüş. Tarihi başarının ardından Avrupa'da ses getirecek takımın oluşturulması gerektiğinin altını çizen Altepe şunları söyledi: "Ne yazık ki bu yapılmadı. Aksine iniş yaşandı. Kulüp yöneticiliği biraz risk almayı gerektiriyor. Vermeden almak olmaz. Bursaspor'un şampiyonluktan elde ettiği gelir ve kentin diğer katkılarına rağmen risksiz, atılımsız bir dönem yaşandı. Yani şampiyonluktan sonra Bursaspor daha büyük atılımlar yapmalıydı. Ne yazık ki bu gerçekleştirilemedi, adeta kabuğuna çekildi.

VASAT TAKIM KABUL EDİLEMEZ

"Bursaspor, vasat, sıradan bir takım olmamalı. Bursa gibi büyük bir kente malolmuş takımın böyle bir şansı hiç yok. Mutlaka iddialı olması gerekiyor. Ancak bu iş, ekip işi. Kentin tüm dinamiklerinin bu düşünceyi sahiplenmesi gerekiyor. Zaten şampiyonluğu da böyle yakaladık. Bu bütünlük ve birliktelikle şampiyon olduk. Aynı zamanda da fair-play'de de birinci olduk. Bursaspor takımı hiçbir zaman geri viteste olmamalı. Bursaspor takımı rölantide gitmez. Yatırım yapacaksın, risk alacaksın ki büyük takım olasın. Zamanında yapılması gereken işler birikince şimdi ki yönetiminin üzerine büyük yük kaldı. Biraz zamana ihtiyaçları var. Umuyorum bundan sonraki gelişmeler Bursaspor'un lehine olacak ve takımımız layık olduğu yere gelecek."

İVME YAKALAYACAĞIZ

Bursaspor'un bir çıkış yakalamasının şart olduğunu vurgulayan Başkan Recep Altepe, "Hem ligde, hem de Avrupa'da mesafe almamız gerekiyor. Bursaspor büyük takım olacaksa bu gerçeği iyi kavramalı ve gereğini yapmalı. İnşallah bu ivmeyi yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Sonrasında çıkış devam edecektir" diye konuştu.

TARAFTAR BİR BAŞKAYDI

Yeşil beyazlı taraftarlarla ilgili düşüncelerini de paylaşan Başkan Recep Altepe, "Şampiyon olduğumuz sene taraftarımız bir başkaydı. Dünyaya örnekti. Takımımız kaç gol yerse yesin, tribünler Bursaspor'u alkışlardı. Bursa'ya gelen yabancılar maçtan çok taraftarı izlerdi. 3-0 yenildiğimiz Kayseri maçında bile taraftar takımı çağırıp alkışladı. Ancak şampiyonluktan sonra bunları göremez olduk. Bu tabloları unuttuk. Takıma güvenmez olduk. Eğer bir başarı bekleniyorsa, bunun bir bedeli oluyor. Ve bu gereksinimlerin de yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.

AVRUPA'DAN NASIL ELENDİK?

Her iki karşılaşmayı da tribünden izlediği Vojvodina faciasını da değerlendiren Başkan Altepe, "Böyle bir maça ender rastlanır. Ben teknik adam değilim ama, bazı hataların yapıldığı da ortada. İlk maçta 2-2'lik skora ulaştıktan sonra Bursa'da çok fazla şeyler yapmaya gerek yoktu. Ama neler oldu aklım bir türlü almıyor. Nasıl oldu da elendik anlayamadık. Bakın Trabzon o işi rahatlıkla becerdi. Bursa'daki rövanşta orta sahadaki Şamil oyundan alınıyor, 16 yaşındaki genç oyuncu Enes forvete alınıyor. En büyük hata burada yaşandı. Orta sahadan top çıkmazsa, forvete gelmezse nasıl gol atarsın? 35. dakikada daha böyle bir değişiklik yaparsanız takımın ruhsal durumunu da etkilersiniz, psikolojik elenmeyi de kabul edersiniz. Ben teknik direktör değilim belki ama kendi görüşümü söylüyorum. 30. dakikada takımın iskeleti darmadağın oldu. Bir de Sestak o golü atsaydı maçın şekli değişirdi diye düşünmeden edemiyorum" şeklinde konuştu.

KARAMAN CİDDİ SÖZLEŞME YAPMAMIŞ

Hikmet Karaman'ın takımdan gönderilişiyle ilgili ise Başkan Altepe'den ilginç görüşler aldım. "Hikmet Hoca eski yönetimle ciddi bir sözleşme yapmamış. Örneğin prim şeklini belirlemediği gibi, sürekli bunları öne sürerek yeni yönetime sıkıntı yarattığını biliyorum. Şimdiki yönetim, geçmiş yönetimle yapılan bu sözleşmenin sıkıntısını yaşıyordu."

DAUM FAYDALI OLUR

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Daum'un Bursa'yı, Türkiye'yi ve Avrupa'yı bilen bir hoca olduğunu vurgulayan Altepe, "Herkesin bilgi birikimini kabul ettiği bir teknik adam. Ben Alman hocayla başarının geleceğini umut ediyorum" dedi.

FREY VE TAİWO İYİ FUTBOLCULAR

Başkana yeni transferleri de sordum. "Alınan oyuncular hakkınde ne düşünüyorsunuz, taraftardan tepkiler var" dedim. Şu karşılığı verdi: "Hayır ben katılmıyorum. Özellikle kaleci Frey ve Taiwo iyi futbolcular. Sadece biraz zamana ihtiyaçları var. Civelli'nin bile takıma en kısa zamanda uyum sağlayacağını düşünüyorum. Eleştiriler çok erken. özellikle Frey ve Taiwo için."

İLK 4 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalini izlerken, Eskişehir, Galatasaray, Antalyaspor ve Beşiktaş'tan oluşan ilk dört maçı da değerlendirdik. Selçuk İnan'ın karşı karşıya gol kaçırdığı pozisyonda "Gel de Batalla'yı arama" diyen Başkan Altepe, özellikle Eskişehir'de iyi bir sonuç alırsak devamının geleceğine inanıyor. Altepe, "İlk dört hafta içinde zorlu maçlar bizi bekliyor ama diğer takımlarında işi kolay değil. Büyük takım olunacaksa bu maçlardan başarıyla çıkmak gerekiyor. Galatasaray'la ikinci hafta sahamızda oynayacağız. Ben Bursaspor'a güveniyorum. Galatasaray'ı Bursa'da yeneceğimize inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

TİMSAH ARENA YIL SONU BİTECEK

Sohbetimizde mevcut Atatürk Stadı ve taraftarın Timsah Arena ismiyle andığı 45 bin kişilik yeni stadyumdan söz etmezsek olmayacaktı. Başkan Atatürk Stadı'nı zamanı gelince yıkacaklarını, altını otopark, üstünü ise meydan yapacaklarını belirterek, "Bu alanda mitingler, şenlikler. festivaller yapılacak. Bursa'da böyle bir yer yok. Yer olmadığından Bursa'da kavşaklarda mitigler yapılıyor. Onun için burası meydan olacak. Yeni stat ise Bursa'ya farklı bir heyecan katacak. Dünyanın sayılı statlarından birinde Bursalılar maç izleme ayrıcalığını yaşayacak. Biz müteahhit firmaya günü gününe paramızı ödüyoruz. Yılbaşına kadar bitireceklerini taahhüt ettiler. Ama inşaat bu, uzar mı onu bilemem."

Röportaj: İlhan Öztat

 Olay Gazetesi

    • Vedat Akcakoca  
    14 Ağustos 2013 | 19:23
    Bursali insallah sen hakli cikarsinda Ben Özür dilemeye raziyim. Ama kazin ayagi öyle degil. Altepe söylediklerinin her zaman tam tersini yapmadimi? Ainesi istir kisinin, Lafa bakilmaz. Yakinda dediklerim cikarsa sen bütün Bursaspor taraftarindan özür dileyecekmisin?
    • maksemli  
    14 Ağustos 2013 | 18:02
    ayıp be ayıp.senin destek verdiğin yönetim ne yaptı be.sen bırak kulübüde kaldırım taşı yap.yol yap .politika yap.yalan atıp oy topla yani stad yerinde olcak deyipte.sana verdiğim 3 dönem oylarım haram olsun.
    • sülo  
    14 Ağustos 2013 | 13:54
    -1
    utanmadan eski yönetime sallama Maltepe , şimdi aldın ele körüstanı maşa gibi kullanıyosun,ikiniz beraber Bursasporun içine edeceksiniz ama bu taraftar sizi unutmayacak .
    • finalist  
    14 Ağustos 2013 | 02:34
    Sayın Altepe Timsah arenaya B.belediye kasasından 1TL bile harcamadığınızdan eminim, zira Belediyelerin spor kulüplerine maddi destek olması Hükümetçe yasaklanmıştı. Dolayısıyla Timsah arena gelirleri Bursaspor un olmalı, Daha başka sabit gelirler bulunması konusunda katkılarınızı bekliyoruz. Bu millet çalışanıda, çalışmayanıda hiç unutmaz hep hatırlar. SAYGILARIMLA.
    • ALTEPEZEDE BURSA  
    13 Ağustos 2013 | 23:29
    -3
    SAYIN ALTEPE, HİKMET HOCAYI GÖNDERME TAZGAHININ İÇİNDE SENİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİKLERİNDE İNANMAMIŞTIM, AMA ANLAŞILIYORKİ BU AŞAĞILIK TEZGAHIN İÇİNDE SENDE VARSIN. YAKIŞMADI ALTEPE BENDE AKP Yİ DESTEKLİYORUM AMA BU DAVRANIŞ SANA HİÇ YAKIŞMADI. BU KÖRÜSTAN BU TEZGAHI YAPABİLECEK CESARETTE DEĞİL, SENİN DE BU PİS OYUNUN İÇİNDE OLDUĞUN ARTIK AŞIKAR. YAZIKLAR OLSUN SANA. BİR BursasporLU VE AKP Lİ OLARAK SANA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.

    • Mey Nur  
    13 Ağustos 2013 | 23:26
    -1
    Sayın Altepe;işini yap çekil kenara..Gökçek misali başımıza bela olmaya kalkma..
    • Emre Bursaspor  
    13 Ağustos 2013 | 20:35
    Bursa Atatürk STADI ŞEREFİMDİR NAMUSUMDUR ..!
    • bursalı  
    13 Ağustos 2013 | 20:20
    sn Vedat Akcoka eger bu dedıklerınız olmazsa, mesela stad yıkılır yerine birsey yapılmadan yeşil alan olarak parka ilave edilirse o zaman bu söylediklerin için buradan yazarak yine özür dileyecekmısın merak ediyorum, malum gıybet dedıkodu falan günah ya...
    • FiGO  
    13 Ağustos 2013 | 19:50
    Yollari delik desik edip tranway yapacagina,ha bire hamam yapacagina su takima iki yildiz topcu alaydin inan Bursaya ve Bursaspora daha buyuk hizmet ederdin.
    • mkpaşalı  
    13 Ağustos 2013 | 17:57
    12
    belediye seçimlerinden önce o stad bitmez ve Bursasporumuza kalıcı gelir bırakacak bir anlaşma imzalanmazsa sandıkta görüşürüz sayın Altepe.
    madem Bursasporumuza siyaset soktunuz alın size siyaset
    • Vedat Akcakoca  
    13 Ağustos 2013 | 17:10
    13
    Yalanlarin bir gün ortaya cikar ya, Bakalim hangi gün. Rahmetliye Atatürk stadini restore ederken kurus vermedigin gibi Kendin yapmis gibi reklam yaptin. Atatürk satdyumunu yikacagini simdi söylüyorsun. Daha gecen sene yikmayacagini Oyak-Renoya devredilecegini söylüyordun, Ben daha o zaman Atatürk Stadyumunu yikacagini biliyordum. Simdi Yesil alan yapilacak diyorsun, O da yalan Atatürk stadyumun oldugu yerde büyük bir Turistik Hotel yükselecek onuda biliyorum. Hani diyordun ya Kültürparkin icine giremeyiz sit alani. O hotel yapilinca Kültürparkin o bölümünün O hotele verilecegini biliyorum. Nerden biliyorum acaba Sayin Belediye Baskani; Gaipten haber aliyorum desem, Kargalar söyledi desem! Sanirim anladiniz.
    • teXasmumu  
    13 Ağustos 2013 | 16:49
    14
    sen stadı bitir çok konuşma ne rantlar yaptığını herkes biliyo...
    • PMBatalla10  
    13 Ağustos 2013 | 16:36
    -18
    ulan akp ye gıcığım var ama bu altepe bi başka ya
    • utkan.tr  
    13 Ağustos 2013 | 16:29
    Buna mı kalmış takımı konuşmak ??
    • alp  
    13 Ağustos 2013 | 16:14
    hadi baskanim yilbasinda gorusuruz
    • yaşlıtimsah  
    13 Ağustos 2013 | 16:09
    16
    ULAN BursasporU DA SİYASETİN İÇİNE SOKTUNUZ YA.nefret ettiriyonuz insana destek verin tabiikide bu kadar içeriye de girmeden yapın desteği gören görür.aşikare Bursasporun mahremine kadar girip tenkitler yapıyorsunuz.lütfen elinizi çekin siyasete alet etmeyin bizleri zaten biz oy zamanı vereceğimiz yeri biliyoruz.timsah arena ismini koymayın görürsünüz .....oyu.....
    • ahmet  
    13 Ağustos 2013 | 15:56
    biz burdan e-bile istemiyoruz , 6222 hayır derken sesini çıkarmayanlar , stata siyaset sokmayın diyenler bu ne şimdi , pardon siyaset derken sadece akp ve yalakalarına serbest ... SAPINA KADAR BursasporLUYUM VE BU SALTANATA BOYUN EĞMEYECEĞİM..
    • mrv  
    13 Ağustos 2013 | 15:50
    change.org adlı sitede stad gelirleri ile ilgili imza kampanyası var...ilgilenenlere...sn.altepe duyarsız kalsa da biz kalmayabiliriz...belki bu şekilde sesimizi duyurabiliriz, hiç bir şey yapmamaktan iyidir...
    • murid  
    13 Ağustos 2013 | 15:37
    tuylerim diken diken oluyor bu insani gordukce ve duydukca .sen kimsin kardesim Bursasporun nesi olarak konusuyosun derin Bursasasporun buyuk abisi .dusmez kalkmaz bir allah .mutlaka keser donecek sapini bulacak o sapda ........
    • hüseyin+  
    13 Ağustos 2013 | 15:24
    17
    sn. başkan bardağın dolu tarafına bakmakta üstünüze yok. benim de merak ettiğim bir kaç konu var tabi her insanın hatası vardır ama göz göre göre hata yapmak göz yummak da nesi dedirtiyor bana
    1-Toki'nin doğanbey dönüşümünde ilk başta o kadar yüksek olmadığı bir projeyle başlanan binalar nasıl oldu da 22 kat yükseldi ve şehrin göbeğine ucube gibi oturdu?
    2- madem bu kadar ilgili bu kadar Bursasporlusunuz neden ipekböceği tramway'ının (şu an kent meydanının önündeki) rengi kırmızı siyah?
    3- madem bayağı Bursasporlusunuz teleferik rengi oylamasında yeşil-beyaz ve kırmızı-siyah renk oyları birbirine çok yakın çıktı diye neden kırmızı renkli olan tercih ediliyor sizler tarafından?
    4- terminal hattı toplu taşıması için henüz bir çivi çakılmamışken sırf tramway üretildi diye T1 hattı döşeyip trafiği pert etmek daha mı önemli? Neden terminale hala 38 lerle sarı otobüslerle ulaşım sağlanıyor? buraya neden Bursaray ulaştırılmıyor?
    5- timsah arena inşaatı için maliyet hesapları yapıldığında ilk hesaplamalarınızda kapı reklam gelirlerini dahil etmiş miydiniz yoksa bunlar sonradan mı düşünüldü? üstelik spor bakanlığı 50 milyon TL cik hediye gönderdi?
    6-bir de sn başkan sizden rica ediyorum kelime oyunları ile değil de açıklayıcı konuşsanız? yıl sonu bitecek ama nesi bitecek? Yıl başına kadar bitireceklerini taahhüt ettiler ama neyi bitireceklerini taahhüt ettiler? çatıyı mı? çimleri, koltukları, ışıklandırmaları vs mi? timsah kafasını mı? otoparkları, dere üstündeki köprüleri, yolları, köprülü kavşakları mı? benim bildiğim ihaleler parça parça oldu "Yılbaşına kadar bitireceklerini taahhüt ettiler" kısmı kendileri ile ilgili olan kısımdır.. yoksa bir müteahhit stadın tüm işlerinin ihalesini aldı da bizim mi haberimiz yok?

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR