KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Sağlam'dan transfer açıklaması

VİDEO

03 Ocak 2013 | 17:53

30 yorum

14377 okunma

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karamsarlık içine girenlerin olduğunu belirten Sağlam, "Biz bu filmi bundan önceki 4 senede de çok somut bir şekilde yaşadık. Her sezon başında transferle alakalı çok ağır eleştiriler vardı. Ama sezon bittiği zaman bu eleştirileri yapan insanların biz çok erken davranmışız dediğini gördük" dedi.

"İKLİM ŞARTLARI NEDENİYLE"
Kamp çalışmalarını Özlüce Tesisleri'nde başladıklarını belirten Sağlam, " Birkaç senedir olduğu gibi devre arası kamp çalışmalarımızı bir çok takımın olduğu gibi Antalya'da yapmadık. Bunu bu şekilde düşünürken kendimizce haklı sebeplerimiz var. Tesislerimiz Avrupa standartlarının üzerinde. Burada kendimizi daha rahat hissediyoruz. Aranın kısa olması, 13 Ocak'ta maç oynayacak olmamız, seyahatte zamanın geçmesi nedeniyle burayı tercih ettik. Sivas'ta maç oynayacağız, sonra iki tane üst üste kendi sahamızda maç oynayacağız. İklim şartları açısından da böyle bir karar aldık. Arada hazırlık maçı yapmayı düşünmüyoruz. Bu dönem içinde kendi aramızda çift kale düşünüyoruz" diye konuştu.

"KAMPA KATILMAYAN ARKADAŞLAR VAR"
Dün itibariyle kampa katılmayan futbolcuların olduğunu belirten Sağlam, "Bunların arasında bizden izinli olanlar da vardı. Deniz aşırı ülkelerde böyle. Uçak kaçtı gibi bir çok takımda yaşanan mazeretler bizim de karşımıza çıktı. O yüzden bir kaç arkadaşımızla gelince görüşeceğiz. Şu anda aramızda değiller ama en kısa zamanda burada olacaklarını düşünüyoruz. Bugün Vederson katılacak. Sestak akşam geldi. Forsell'in problemi var. Geçerli mazeret. Onun dışında diğer arkadaşlarımız da herhalde yola çıktılar. En kısa zamanda da aramızda olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"YENİ BİR SAYFA AÇILSIN"
2013 yılı Bursaspor açısından çok özel bir yıl olduğunu dile getiren Sağlam, "1963 yılından 2013'e bu sene 50'inci yılımızı kutlayacağız. Benim en büyük dileğim, Bursaspor'un 50'nci yılına yakışır birlik beraberliği ve bu dostluk havasını kendi içimizde yaşayıp bunu tüm dünyaya çok güzel bir şekilde sergilememiz olacaktır. Bu sezon başından itibaren yaşadık. Herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır. Bizim maçımıza bu sezon devamlı gelenler kadar, gelmeyenlerin de ben çok iyi birer Bursasporlu olduklarını biliyorum. 2013 yılıyla beraber geçmişe sünger çekip, tüm kırgınlıkların, tüm huzursuzlukların, tüm sıkıntıların, tüm kızgınlıkların ortadan kalkmasını istiyorum. Bursaspor açısından yeni bir sayfa açılıp tüm ülke ve dünyaya Bursasporluluk bilincini çok güzel bir şekilde anlatılabilecek mesajların verilmesini istiyorum" dedi.

"GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUM"
Saha sonuçları açısından da geleceğe umutla baktığını ifade eden Sağlam, "Karamsar olmak için kimsenin geçerli bir sebebi olmadığını düşünüyorum. Yaşadığımız şanssızlık ve olumsuzlukları ortaya koymadan sadece 3 maçı kendi lehimize çevirseydik bugün 31 puanımız vardı. Ortada farklı bir görüntü olacaktı. Olayı bu şekilde değerlendirmek istiyorum. Çok büyük şanssızlıklar yaşadık. İlk devrenin bizim adımıza büyük şanssızlıklarla geçtiğini söyleyebilirim. Bu kadronun geçmişten ders alarak, gelecekte bunları iyi tecrübeye dönüştüreceklerini düşünüyorum. Arada karamsarlık içine girenler oluyor. Böyle düşünmeye gerek yok. Biz bu filmi bundan önceki 4 senede de çok somut bir şekilde yaşadık. Her sezon başında transferle alakalı çok ağır eleştiriler vardı. Ama sezon bittiği zaman bu eleştirileri yapan insanların biz çok erken davranmışız dediğini gördük. Hep de bu insanlar özür dilediler. Bu sene de öyle olacak. Bu takım sezonu çok iyi yerde bitirecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreci hep beraber yaşayacağız. Takımın sezonu çok iyi bir yerde bitireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"YABANCI TRANSFERİ OLMAYACAK"
Transferle alakalı gazetelerde bir çok isim yazılıp çizildiğini sözlerine ekleyen Sağlam, "Devre arasında yabancı transfer yapmayacağız. Bu işin yüzde yüzü yoktur ama şu an böyle düşünüyoruz. Takımımıza baktığınız zaman, Carson, Basser, Pinto, Alfred, Belluschi, Batalla gibi direk oynatacağımız isimler var. Mevkilerden birine alacağımız yabancı açıklık çıkaracaktır. O yüzden bunun yararlı olmayacağını düşünüyoruz. Yerli oyuncu takviyesi yapmaya çalışıyoruz. Şener uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Bunun yanında da transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bir iki arkadaşımızı gönderebiliriz. Bunların içinde yabancı oyuncular da var. Kiralama da olabilir. Beklediğimiz ücreti bulursak satış da olabilir" dedi.

"DAHA İYİ OYUNCU OLMASI GEREK"
Mevcut takımlarda oynayan futbolculardan daha iyi oyuncu almaları gerektiğini belirten Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, "Şu an oynayanlardan daha iyi bir oyuncuyu koymamız gerekir. Ya da Şener gibi, Ferhat gibi genç, daha alt liglerden oyuncular bulup bunları geliştirip takımımıza adapte etmeye çalışacağız. İkisi de olabilir. Çalışmalarımız devam ediyor. Takımımıza takviye yapmayı düşünüyoruz ama bu konuda kriterler çok önemli. Yerli bir oyuncu koyacaksak kesinlikle hepimizin içine sinen, katkı sağlayacak oyuncu olacaktır. Ülkedeki yerli futbolcuların durumuna baktığınız zaman da kolay bir iş gibi görünmüyor" diye konuştu.

"KIYMETİNİ BİLELİM"
Takımda bulunan futbolcuların kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Sağlam, örnek verecek olursak başarılı bir stoper olan "Aykut'u Gençlerbirliği'nden şu dönemde alabilme şansımız sıfırdır. İlhan Cavcav'ı hepimiz biliyoruz. Orta sahaya gelelim. Alper Potuk diyeceksiniz. Başarılı bir oyuncu. Ama alamıyorsunuz. O yüzden taraftarımızın da böyle bir beklenti içine girdiği zaman bu şartları ortaya koyup düşünmesi lazım. Yerli transferi yapmak hakikaten çok kolay bir iş değil. Alt ligden oyuncuyu da kimse kabul etmiyor. Bizim düzeyimizdeki takımlar için alttan hemen oyuncuyu alıp direk takıma koymak kolay olmuyor. Böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Elimizdeki oyuncuların kıymetini iyi bilelim" şeklinde konuştu.

"MACERAYA GİRMENİN MANTIĞI YOK"
Gökhan Zan ve Hurşut konusuna da açıklık getiren Sağlam, "Hurşut ile ilgilenmiyoruz. Kesinlikle ilgilenmiyoruz. İyi bir futbolcudur ama biraz önce saydığım sebeplerden dolayı ilgilenemiyoruz. Gökhan Zan ile de ilgilenmiyoruz. Batalla'yı kesinlikle satmayı düşünmüyoruz. Kulübü tatmin edecek rakam olsa da düşünmüyoruz. Serdar için de düşüncümüz yok. Faydalandığımız oyuncuları vermeyi düşünmüyoruz. Takıma takviye yapmak için çırpınırken sadece çok iyi para aldığımız için oyuncu vermeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Sonra yerine koyamıyorsun. Böyle bir maceraya girmenin mantığı yok" diye konuştu.

"1461'DE İYİ FUTBOLCULAR VARDI"
1461 Trabzon'dan izlenen futbolcularla ilgili ise Ertuğrul Sağlam şunları söyledi:

"Onlarla ilgili bir girişimimiz olacaktı. Ozan ile alakalı Trabzonspor'un isteği vardı. Öyle bir görüşme oldu. Görüşmede bir miktar para artı oyuncu düşüncesi hakimdi. O yüzden öyle bir araştırmamız oldu. Ama orada gerçekten iyi oyuncular var. Hep beraber gördük. Olabilir. İlerleyen dönemlerde."

"SİYASETİ DÜŞÜNMEDİM"
Bursa'da yerel bir gazetede çıkan, "Sağlam AK Parti'nin Mustafa Bozbey'e karşı Belediye Başkanlığa adaylığına sunacak" köşesine ilişkin yöneltilen soruya ise Ertuğrul Sağlam şu yanıtı verdi:

"Mustafa Bozbey'i çok seviyorum. İyi bir Bursasporlu. Siyasete girmeyi hiç aklımın ucundan geçirmedim. Hayat insana neler yaşatır bunu kestirmek mümkün değil ama yaptığım işten memnunum. Çok güzel bir kulüpte görev yapıyorum. Antrenörlüğü de çok uzun yıllar yapmayı düşünüyorum. Aklımın ucundan bile geçmedi. Tamamen asparagas bir haber."

"BUNLARDAN BİRİ OZAN İPEK'Tİ"
Bir gazetecinin, "Takımdan ayrılan oyuncuların sitemi oluyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna ise Sağlam, "Hayat devam ediyor ve seneler ilerliyor. Keşke elimizde imkan olsa da şampiyon olan kadroyu dondursak ve devam etsek. Değişim kaçınılmaz. Yönetimlerde de, teknik kadrolarda da oluyor. Bu değişim yapmak zorundaydık. O kadroya baktığınız zaman iki grup hakimdi. Yaşı ilerlemiş, geçmiş dönemde bu ülkede diğer takımlarda oynamış bir kesim vardı. Bunlarla da biz 38 yaşına kadar oynayamayız. Böyle bir şeyi ortaya koymak doğru değil. 10 sene aynı takımda oynayan birini gösterebilir misiniz? Arada kendi gitmek isteyen oyuncular da oldu. İstemeyerek bir çok oyuncuyla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bunlardan biri de Ozan İpek'ti" cevabını verdi.

 Bursaspor.org.tr

    • Akıllı  
    05 Ocak 2013 | 18:18
    Hocanıza sahip çıkın.Duyduğum kadarıyla Tayyip inanılmaz pres yapıyor Kasımpaşa'nın başına getirebilmek için.İBB açık çek vermiş al hocam sen doldur demiş.Aykut istifa ettiğinde Aziz Yıldırım hemen telefona sarılıp Ertuğrul sağlamı ikna etmeye çalışmış.Siz hala çamur atıyorsunuz.
    Gittiğini varsayalım Ertuğrul hocanın.Şota gelir ozaman şampiyon yapmaya,yada bejekeden kovulan Carvalyal.
    • Arkeolog  
    05 Ocak 2013 | 18:05
    Ertuğrul Sağlam yabancı transferi düşünmüyormuş,devre arası Bursa dışında kamp düşünmüyormuş,Hurşut'u düşünmüyormuş,Eskişehir'den ,Gençlerbirliği'nden oyuncu alamazlarmış,mış mış da mış mış,Hoca açıkca söylesene takımdan bana ne,ben ancak ve ancak aldığım paramı düşünürüm de,bizlerde boşuna çenemizi yormayalım.Oldu olacak birazda siyasete gir,Bursaspor'u düzelttiğin gibi orayıda belki düzeltirsin...
    • Bursasporlu Onur  
    05 Ocak 2013 | 13:15
    Boşver hocam sen kimseyi aldırma sen keseni doldurmaya bak..Bizim gibi koyunları ancak sen güdebilirsin...
    • efsane texas  
    05 Ocak 2013 | 04:05
    bir sözde finalist ve onun gibi düşünenlere! biz hocanı anlamayız koçum çünkü bizim fikrimiz aşkımız Bursaspor! kişilerin kölesi değil renklerin sevdalısı olmuşuz! sahada külübe de vurdumduymazların değil varsın şampiyon olmasada yürekten oynayan musisilerin ercümentlerin denizlerin mirzanın kalbi Bursaspor için çarpan rahmetli BİYEDİÇ ' in azmini şevkini aşkını görmek için giderdik Atatürk stadına!!!
    • efsane texas  
    05 Ocak 2013 | 03:58
    ve son dakika gelişmesi.... Türkiyenin yıldızı selçuk şahin aykutun bırakmamasına rağmen Bursasporda! yazıklar olsun be şampiyon kadroyu dağıtıp 2. lig topçularıyla doldurdun bu takmı ertuğrul sağlam... hakan baltayı gökhan zan ı isterken ist dönüşü yolunun üstü kadıköye de uğra selçuk şahini de kap gel! karadan dönersen kocaelispor yalavospor var 3. ligde oralardan da 2-3 topçu kap! sora gör bakalım taraftarı ... hani biz maça gelmiyoruz ya! dolar o stad! çekirdekçilerle tiyatro izleyenlerle!
    • 50.yıl  
    04 Ocak 2013 | 20:28
    sayın yönetim ve pek sayın ertuğrul sağlam hazretleri..50.yılımızı kutlayacağımız 01.06.2013 senesi itibariyle bizi bu hallere düşürdüğünüzden dolayı sizi tebrik ederim...taraftarıda birbirine sokmayı becerdiniz..50.yılımızda bize reva görülen transferlerinizi görünce Bursaya ve Bursa taraftarına ne kadar değer verdiğinizi gördük...ya ertuğrulsporlu olacaksın yada vatan haini..öylemiiii.E.S GİDERSE KİM GELECEKMİŞ???SEN VER BAK AYLIK 400.000 TL Yİ KİMLER GELİYOR..UÇUK KREMİ ALIP SÜRERSİNİZ GELENLERİ GÖRÜNCE!!!YA HESAP BİMİYORSUNUZ YADA HOCADAN NEMALANIYORSUNUZ..YOKSA SENELİK SADECE 4-5 TRİLYON ALAN BİR HOCANIN PARAMIZ YOK AÇIKLAMALARINA TEPKİ VERMEMEK AKIL MANTIK ALAN BİR DURUM DEĞİL...
    • finalist  
    04 Ocak 2013 | 15:04
    -1
    Hocam bizim bu sitede çok teknik adam var.) Bazıları seni çekemediğinden yazar,) Bazıları yerinde gözü var diye yazar.) Bazıları daha toy 45 yıldır butakımın çektiklerini bilmez de yazar.) Bazılarıda dış güçtür onlar Bursaspora düşmanlığından yazar.) Bazılarıda nankördür yazar.)

    Velasıkelam herkes yazar ama herkes seni anlamaz Hocam.Seni anlayanlar sana yeter.. Hocam.Yola devam.))))
    • !!!!  
    04 Ocak 2013 | 11:44
    ya teknik direktör olacaksın;;;;;yada yönetici olacaksın;;;;teknik direktör E.S. OKEYYYY,ya bu takımda transferle mali yapıyla borç la alacakla ilgili açıklama yapacak yönetici basın sözcüsü yokmu....eyyyy E.S. niye bu riskin altına kendini atıyorsun...başkanda basın sözcüsüde teknik direktörde sensen bilelim.bizde ona göre yorum yapalım...al 275.000 maaş kulübün tek patronu gibi olll.ben olsam 20 yıllık imza atarım sayın e.s. hazretleri.....
    • akira  
    04 Ocak 2013 | 11:34
    Merak ediyorum, E.S. nereye el atmış da batırmış, arkadaş bi açıkla da bilelim. Bu adam Samsun'da top oynadı, milli takıma seçildi ve Milli takımı taşıdı, akabinde Beşiktaş'a transfer oldu, gol kralı oldu, oyunuyla ve yaşantısıyla örnek oldu. Futbolu bıraktı, Samsun'a teknik patron oldu. oradaki başarısıyla Kayserispor'a teknik direktör oldu. Kayseri'yi adam etti ki Beşiktaş'a geçti. Beşiktaş'ta belki başarısız addedilebilir ki adama sabredilmedi adam hemen gönderildi ve akabinde ne oldu, Bursa'nın başına geçti takımı şampiyon yaptı ve devamı senelerde takımı ilk beşin içinde tuttu ve avrupa kupalarına götürdü ayrıca Türkiye kupasında final oynattı. Eğer bütün bunlar başarısızlıksa, adam sadece mütedeyyin olmakla cemaatçilikle suçlanacaksa bencede artık ES bıraksın gitsin çünkü size değmez arkadaş. Ayrıca beşiktaşı bu hale getiren kişi olan Y.D.'yi, ES'den iyi ES'yi gönderdiği için haklı buluyorsanız, benim başka bir diyeceğim yok...
    • brs  
    04 Ocak 2013 | 10:33
    -1
    hocam ne zaman istifa edeceksin Bursadan ne zaman gideceksin o kutsal günü iple cekiyorum bıktırdın artık uyuz olmaya basladım sana kene gibi yapıstın yakamıza düşmüyosun yıldırım demiröreni şimdi daha ii anlıyorum bu cemaatçiyi neden kovduğunu bu adamın el atıpta batırmadığı bir yer varmıdır acaba keske sampiyon olmasaydık en azından kendi yapğımızda savruluyoduk sampiyon oldukta ne olduk hoca efendinin köpeği olduk o ne derse o oluyor en cok parayı o kazanıyor ama en cok şikayetide o ediyor yazıklar olsun Bursa taraftarına bitmiş tarfatar bitmiş
    • alp  
    04 Ocak 2013 | 10:02
    -4
    yildiz adam aldik haksizlik etmeyin INSUA
    • alp  
    04 Ocak 2013 | 09:55
    karamsarligi sevmem ama bizim isimiz bitmis. aykutu, alperi alma sansimiz 0 diyo. sampiyon takimdan ptt den topcu almaya mahkum bir takim olduk yazik. taraftar bunu dusunuodu ama hoca tescilledi.
    • paipai  
    04 Ocak 2013 | 09:50
    sizi uefa kupası ve ardarda 4-5 kez şampiyonluk hariç hiçbirşey tatmin etmez arkadaş,ben bunu anladım....

    • texx  
    04 Ocak 2013 | 09:22
    -2
    hep ya tutarsa ya tutarsa die nereye kadar karadağlı bıkmadınmı artık kınder süpriz yumurta gibi acaba ne cıkacak die beklemekten ne biçim taraftarsınız siz arkadas suratınıza tükürse hocanız yarabbi şükür diceksiniz
    • bursalı oku  
    04 Ocak 2013 | 01:47
    -2
    utanın bıraz ya ya nankör bi taraftar topluluguyzya erturldan snra bu takıma kım gelcek sallayıp duryonuz hocaya tepkıyı koymayın basdkan paraları kacırmasa ve cımrı olmasa hocada takımında ıstedgı oyuncuyu görurdu baskan es dost onerır bu ıyıdır hocam der hocaya cvp hakkı vermz alır göruldugu gbı kulup adam gıbı yonetılmıyo hoca tarftarı bırlık beraberlıge cagrıyo kulupten acıklma yok tarftardan sorumlu yonetıcıler nerde herseyı hocaya yıkıp sorunlu o gözukuyo hocaya yuklnmeyı buyuk taraftar erturldan sonra morinyomu alex fergusonmu fatih terım mi macinimi gelcek sanıyonuz elimzdeki degerin delıkanlı yureklı Bursayı her ortamda en ii sekılde temsıl edenını kıymetını bılıp nankorluk yapmaylım
    • karadağlı  
    04 Ocak 2013 | 00:46
    admin bazı yorumları yayınlamıyosunuz lütfen yorumlarımız yayınlansın..burada şenere asıp kesen arkadaşlara sesleniyorum artık susun be kardeşim laf olun diye konuşuyosunuz,,ozan nereden geldi,ferhat,ibrahim,ömer,nereden geldi bi düşünün bakalım hep muhalefetsiniz yazık gerçi zazık bile hafif kalır sizin yazdıklarınıza ve sizlere..ferata sallayanlar artık maçlarda hadi herat aferin ferat sen bitanesin ferat arap atı gibi maşallah diyen çenebazlar bilirim ben..
    • cihan carsamba green  
    04 Ocak 2013 | 00:37
    mustafa bozbey bal gibide hemde fanatik besiktaslıdır Bursasporlu falan değildir bunu sende biliyosun hocam laf olsun die konusuyosun
    • Emre  
    03 Ocak 2013 | 22:35
    Alperi aykutu alamiyorsak biz ne bekliyoruz ki stoch falan mı vay halimize buda gosteriyor ki prof. Yöneticimiz yok parasi olan geciyor hatta para kaciriyor 80 milyon nereye gitti tamam 30 milyon borc diyerlerinide kat 20 de tas catlasin bu para kazma bangurayami gitti nerde bu paralar hepsi yendi bu yoneticiler yuzunden hepsi reklam yapmaya üyeler ve yöneticilerin %90 ının galatasaraya üye olduklarini soylememe bile gerek yok herkes kabul etmeliki biz büyük kulüp degiliz olmamiz icin yonetimiz degismesi gerekli bıktım mali sorunlardan bize bunlarla gelmeyin kendi icinizde halletmeniz gerekli asil yonetim bu bize burda ay mali durumumuzu biliyosunuz yok bu boyle bahane bulmayin bize cozum bulun yeter artik ya yeter! !
    • Loko  
    03 Ocak 2013 | 21:46
    Ozan ipek bu takımdan girmeliydi ve gitti arkadaslar adam günde iki paket sigara iciyo belki orta yol yapıp papara bile cekeliyodu Bursa'ya futbolu mesleği olarak gören karakterli insanlar lazım kimse Bursa spordan büyük olamaz bu camia anadolu devrimi yaptı gazeteler beşinci büyük ilan etti tüm Türkiye'de hatta dünyada Bursaspor'a olan sempati arttı neden mı ertuğrul sağlam gibi bı adam olduğu için herkez işini yapicak aga bizim gorevimiz stadı tıka basa doldurmak transfere gelincede bı iki istisna o cocuğu haricinde hiç bir yanlış adım yok ikinci ligden kim geldiyse bu takıma fayda sağlamıştır ya para kazandırdı gitti yada takıma katkıda bulundu gitti önemli olanda bu kimse böcek yapmasın sizin yaptığınız yorumlarla takım şampiyon olmadı çok bilen varsa bu ısı teknik direktörlük yapardı fabrikada orda burda işçilik değil herkez. Baksın dalgasına ertuğrul hoca yıda kaçırırsak bu takımdan o zaman köpekler isemez suratimiza
    • Figo  
    03 Ocak 2013 | 21:42
    Sampiyon olduk ama demek ki hala buyuk takim olamamisiz. Sen es es' ten alperi, genclerden aykutu alamiyorsan hic kimseye buyukluk taslama. Su paralarin hesabini nasil vereceksiniz cok merak ediyorum.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR