KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Şampiyonluk yaşamak istiyorum"

08 Ekim 2012 | 15:13

13 yorum

9320 okunma

Bursaspor'un uzun görüşmeler sonrası renklerine bağladığı süper yıldızı Fernando Daniel Belluschi Bursaspor'daki hedefinin kupa kaldırmak olduğunu söyledi. İtalyan asıllı Arjantinli Yıldız hayatına dair çok özel bilgileri HT Bursa okurlarıyla paylaştı.

Bursaspor tarihinin en kariyerli yabancı oyuncusu olma özelliğini taşıyan Arjantinli orta saha oyuncusu Belluschi, 3 Eylül 1983 tarihinde Arjantin’in Santa Fe şehrine bağlı 3 bin nufuslu Los Quirqinchos kasabasında dünyaya geldi. Annesi italyan olan süper yıldız soy ismini İtalya’dan Arjantine göç eden annesinden alsa da O’ her zaman kendisini Arjantinli hissetti. Aslında daha çocuk yaştayken sürekli profesyonel futbolcu olma hayalini kuran Belluschinin futbol merağı zaman zaman başına dert oldu. Arkadaş arasında teneke kutuyla yapılan maçlar çoğu zaman komşularının baba Belluschi’ye gelip şikayet etmesiyle son buldu. 14 yaşındayken Rozaryo kasabasındaki futbol seçmelerine katılan Belluschi 4 yıl yatılı kaldığı kasaba takımında futbolunu geliştirerek 18 yaşında profesyonel oldu.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

2001 yılında profesyonel olan Belluschi Newell Old Boys takımında 90 maçta forma giydi. Bu dönemde Arjantin Genç Milli takımı formasıyla Güney Amerika şampiyonluğuna ulaştı. Belluschi göstermiş olduğu performans ile Arjantin’in ünlü takımı olan River Plate kulübüne transfer oldu. River Plate takımında 48 maçta 13 gol atmasını başaran Belluschi Ocak 2008′de 6.5 milyon euro bonservis ücreti ile Avrupa deneyimi için Olimpiakos’a transfer oldu. Kırmızı-Beyazlı takımda oynadığı dönemde 36 maça çıkan Belluschi’ 6 gol atmasını başardı. Fernando’nun özelikle Olimpiakos forması ile Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki performansı ile Portekiz’in ünlü takımı Porto’nun dikkatini çekti. 6 Temmuz 2009 tarihinde Porto Kulübü Belluschi’nin ekonomik haklarının % 50′sini 5 milyon euro ödeyerek aldı.

PORTO’DA YILDIZLAŞTI

Belluschi Porto kulübünde altın çağını yaşadı. Geldiği ilk sezon Portekiz Federsyon Kupası’nı ertesi sezon ise Portekiz Lig Şampiyonluğu, Portekiz Federasyon Kupası Şampiyonluğu ve UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu kupasını havaya kaldırdı. Yetenekli krampon Porto’da 80 maçta 8 gol atmasını başardı. Belluschi geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında İtalya’nın Genoa kulübünde kiralık olarak forma giydi.

BURSASPORDA TEKRAR ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTERMİSİN?

Her futbolcunun rüyasında olduğu gibi şampiyonluk yaşamak isterim daha öncede böyle tecrübelirim oldu ama Bursaspor da kupa yada lig şampiyonluğu bende görmek isterim. Bursaspor şampiyon olduğu sene çok çalışmış yürek vermiş büyük takımlar şampiyonluk açısından daha şanslı oluyorlar ama Bursaspor’da tekrar şampiyon olmak en büyük dileğim.

NEDEN BURSASPOR’U TERCİH ETİN

Bursaspor’a transfer olmadan önce Roma başta olmak üzere bir kaç diğer kulüpte benimle ilgileniyordu. Ancak hiç birinden Bursaspor’dan aldığım elektiriği almadım. Bursaspor bana daha ciddi teklifle geldi. Onların bana verdiği teklif diğer takımlardan daha iyiydi diğer takımlarla sadece görüşmeler oldu. Bursaspor’a gelmemdeki en büyük etken Bursaspor’un büyük takım olma yolunda çok büyük ve sağlam hedeflerinin olmasıydı. Öncelikle Burssaspor’da ve Bursa’da olmaktan çok mutlu olduğumu söylemem gerek hem taraftara hemde beni takip eden arkadaşlara. Umarım taraftarın desteği her zaman Bursaspor’un yanında olur ve bana olan desteklerinide devam ettirirler

BATALLA VE PİNTO İLE AYNI DİLİ KONUŞMAK AVANTAJ MI SENİN İÇİN?

Tabi pablo ve pinto nun bana çok büyük yardımları dokunuyor. Türkçe çok zor bir dil ayrıca ingilizcemde çok iyi olmadığından konuşmada biraz zorluk çekiyorum. Kulüpte çok az kişi İspanyolca biliyor. Diğer arkadaşlarla anlaşmam zor oluyor. Tabi Pinto ve Pablo ile anlaşmam oyun içinde ve oyun dışında aynı dili konuştuğumuz için çok daha kolay oluyor. Buda takıma adaptasyon sürecini dahada hızlandırıyor.

OFANS YÖNÜN KUVVETLİ OLMASINA RAGMEN KARABÜK MAÇINDA ÖN LİBERO OYNADIN HANGİ MEVKİ SENİN İÇİN DAHA İYİ ?

Bursaspor- ,Karabükspor karşısında taktik anlayışımız gereği iki tane 5 numarayla oynadık. Taktik gereği diğer arkadaşım öne çıktıysa mecbur arkada kalmam gerekiyordu. Tam tersi durumlarda oldu. Tabi ben kaleye yakın olmayı daha çok seviyorum. Ofansif yönüm daha fazla bu açıdan ofansif olarak daha fazla şans verilirse daha başarılı olacağıma inanıyorum.

ORTA SAHADAKİ REKABET SENİ KORKUTUYORMU ?

Tabiki ileriki maçlarda daha iyi performans sergileyeceğime inanıyorum. Çürkü uzun süredir maç oynamadım bu da performansımı etkiledi. Sezon başında kamp yapmadım buda benim biraz geri kalmama sebep oldu. Ama ileriki zamanlarda takıma iyi adapte olduğum zaman daha iyi olacağıma inanıyorum. Orta sahada rekabetin olması takım için çok faydalı ama önemli olan kimin oynayacağı yada oynadığı değil takımın galip gelmesi. Ben durmadan forma için çalışacağım.

TARAFTARI NASIL BULDUN?

Taraftarla ilk buluşmam Hollanda’daki Twente maçında oldu. Bu kadar kalabalık bir taraftarın oraya gelip oradaki maçı izleyecek olmasına duyunca inanmamaştım. Ama O kalabalığı görünce Bursaspor’un çok büyük taraftar gurubuna sahip bir takım olduğunu imza atmadan önce farkettim. Oynadığım maçta taraftarın ilgisi azdı ancak bunun geçici bir süreç olduğunu düzeleceğini biliyorum. daha sonraki maçlarda çoşkulu taraftarın bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum.

ŞAMPİYONLUK GÖRÜNTÜLERİ SENİ ETKİLEDİMİ

Bursaspor’un şampiyonluk görüntülerini izlediğimde çok etkilendim. Şampiyonluk fotoğraflarını inceledim gerçekten çok büyük bir başarı Porto’da bende şampiyonluk yaşadım ama bu kadar büyük kalabalığın hep birlikte kendilerinden geçtiklerine daha önce hiç şahit olmamıştım. Bursaspor taraftarının takımlarına olan sevgisi gerçekten çok büyük çok önemli ve büyük bir camiaya geldiğime inanıyorum.

TÜRKİYE LİGİNİ NASIL BULDUN TANIDIĞIN FUTBOLCU VARMI

Türkiye ligi İtalya ligine çok benziyor daha çok fizik ve kondisyon gücüne dayalı Türkiye’de çok yetenekli futbolcular var takımların kondisyonu hep üst düzey. Şunda oynayan herhangi bir arkadaşım yok ama burada daha önce oynayanlar vardı. Leonel Nunyez, Olympyacos ta benimle birlikte oynamıştı. Damien S’tainert ile Newell’s Old Boys’da beraber oynamıştık. İnsua ile çok az tanışmışlığım var ama onunda Türkiye’de oynadığımı biliyorum. Ve ayrıca Türkiye’de daha önce bir çok Arjantinli futbolcunun oynayıp burada çok mutlu olduklarını duymuştum. Bu çok önemli bir etken oldu benim için..

Öte yandan Bursaspor’un UEFA Kupası’ndan şansız bir şekilde elendiğine dikkat çeken Belluschi, “Her futbolcu uluslar arası turnuvalarda mücadele etmek ister. Ben inanıyorum ki, bu sezon da ligi en iyi seviyede tamamlayıp, Avrupa’da mücadele edeceğiz” dedi.

 HT Bursa

    • Nihat  
    28 Ekim 2012 | 11:05
    merhaba ben nihat 14 yasimdayim fofrvet oynuyorum beni takima alirsaniz cok mutlu olurum lutven cevap verin
    • redo1616  
    09 Ekim 2012 | 11:29
    -4
    batallanın yedege cekılıp , belluschının batajanın gorevını ustlenmesını saglaması lazım hocamızın daha faydalı olucaktır bence , ki emınım biraz kendıne geldıqı zaman belluschı daha kalıtelı bır futbolcudur . batajaya nazaran ..
    • fmuti  
    09 Ekim 2012 | 01:48
    he yaa ısımsız.oyle olcak.bekle sen
    • Ölümüne Bursaspor  
    08 Ekim 2012 | 23:38
    hocam bu takım 4 1 4 1 oynar korkak futbol istemiyoruz
    • SİPTAR...  
    08 Ekim 2012 | 21:46
    Sivas maçındaki ofansa cıkışları yana degil riskli ve de hata oranı cok olacagını bile bile dikine oynadı ve sorumluluk alması en büyük özelligi futbolun en tecrübeli dönemini yaşıyor maç eksigini tamamladıgında ve de kondisyon olarak güçlendiginde arkdaşlarının nerelere koşabilecegini de artık cözerse cok iyi bir hücumcu orta saha kazanmış oluruz bence bekledigimiz hayallerimizi süsleyen ERGİC in boşlugunu cok rahat dolduracaktır Batalla markajdayken golleri ve asistleriyle devreye girebilecektir cok iyi bir transfer böyle devam beleschi senin gibi kaliteli şampiyonluklar görmüş ve bu takımın da şampiyon olacagına inanan futbolcularımıza ihtiyacmız var...
    ŞEHRİNİ SAVUN BursaLIM, ŞİMDİ DESTEK ZAMANI...
    • ısımsızz  
    08 Ekim 2012 | 18:03
    -3
    Burası turkıye belluchı , ılk mac ıyı oyna adamın gotunu kaldırırlar, sonrakı 32 mac kotu oyna derlerkı olsun , 2 mac ıyı oynamıstı yıne oynar derler. Avrupa degıl burası basarısız olanı gondersınler , basarmak degıl basarır gıbı yapmak bıle yeter burda. Bak hocayı gonderemıyolar bı turlu, neden basarır gıbı yaptı zamanında, fener de alex takımın dınamosu gonderıldı dusunmeden. Yanı dıyecegım on lıbero olarak curursun sen burda ya da degerını bılmezler degerlının cunku gerekmeyene geregınden fazla deger verılıyor. Bu da patamaya yol acıyo. Fıtılımız yanıyo bı yere kadar gıder boyle amaaa bı yerde bı patlıcaz o zaman ıs ısten gecmıs olcak kı , o zamanda hoca ya da baskan kım olursa dıueceklerı su olacak, "bu takım dusmıcek" . . baskalarını gonderemeyıp acıdıgımız ıcın acıncak hale gelıcez.
    • Ünitimsah Ozan  
    08 Ekim 2012 | 17:36
    Korkuyorum bu adamıda ön liberoda harcıcaz diye..
    • inadına  
    08 Ekim 2012 | 17:15
    -13
    türkiedeki tanıdığı bütün futbolcularda bizde oynamış bence bu tesadüf değil tamamen menajer oyunlarıyla Bursaya geldiğinin kanıtı futboluda bitmiş durumda.
    • kosovalı  
    08 Ekim 2012 | 16:13
    -1
    roma olmak üzere cok takımla görüştüm ama Bursa daki elektrigi kimseden alamadım .yani en cok parayı Bursa verdi diyor .. bence belluschi transferi yanlıs nedenmi fizik olarak cok ufak zaten batalla var belluschide var bi ndiaye fizikli orta sahada güçlü ekipler hemen üstünlük koyuyor bize.üstelik verdiği paslar cok hatalı son 2 mactır umarım bu geçicidir. bize sağlam bi sol açık lazım beyler .ama beluschiden sonra oraya bi yabancı alınamaz ..takım cok karısık sivas macı izleyenler takımın basında kim olursa olsun bundan kötü oynamaz bi takım. sadece mücadele var o da bi yere kadar
    • Kestelspor  
    08 Ekim 2012 | 15:57
    Ah ulan sen bunları haketmiyorsun Belluschi keşke böyle olmasaydı takım avrupada oynasaydı tribünler yine full çekse ligde keşke iyi olsaydık .
    • isim soyisim  
    08 Ekim 2012 | 15:46
    adamsın belluchi duruşun bile ben bu topu oynarım diyor...harikasın bileklerin süper ama senin paslarına bizde kaçacak adam yok...sercan volkan olması lazım...ozan ın işi bitik senin paslara koşamaz o...götü 90 kilo adamın götünden kocaman...ertuğrul hocada ben parlattım deyip kesemiyor...bu durumda senin paslarından en yararlanıcak tuncay ve pinto...
    • cihan aydogdu  
    08 Ekim 2012 | 15:39
    -5
    Bu takımdan hoca gitmeden birşey olmaz.
    • flash disc  
    08 Ekim 2012 | 15:30
    ah be hoca be. Bir ay önce alsaydın bu adamı bütün kupalarda favori olurduk. Adam kaliteli duruşundan belli. Umarım en kısa zamanda uyum sürecini de atlatacak ve bize çok yarar sağlayacak.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR