KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Serdar Aziz'i neden verelim?"

15 Aralık 2013 | 05:10

7 yorum

3848 okunma

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Serdar Aziz’in takımdan ayrılacak şeklinde çıkan dedikodulara cevap vererek, `Siz bana bir neden söyleyin Serdar Aziz’i Galatasaray’a niçin verelim. Ben futbolda başarılı olmayı biliyorum. Biz banka değiliz. Başarılı olmak istiyoruz. Biz futbol takımıyız` dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasına deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacakları maçı değerlendiren Daum, 'Trabzon müsabakasına hedefli olarak hazırlanıyoruz. Trabzon'un birkaç müsabakasını izledik. Herkes Trabzonspor'un potansiyelli oyununu görebiliyor. Çok iyi kadroları var. Bizim için zorlu bir müsabaka olacak. Önemli olan oynadığımız son müsabakalardaki oyunun daha da üstüne çıkmak. Yalnız iyi oynamak değil, sonuca da gitmek çok önemli. O yüzden takımımızı ona göre hazırladık. Trabzon maçında sahadaki durumumuza bakmak zorundayız. Bunu yapabileceğime inancım sonsuzdur. Ama zaman zaman şansa da ihtiyacımız olabiliyor. Son müsabakalara baktığınızda şansımız fazla yanımızda değildi. İnşallah bu maçta olur' dedi.

'İYİ BİR TAKIMLA TRABZON DEPLASMANINA GİDECEĞİZ'

Sakat futbolcular hakkında bilgiler de veren Daum, 'Bütün sezon boyu baktığınızda pek çok sakat futbolcumuz yoktu. Sezon sonuna doğru ağır müsabakalarda sonra bazı arkadaşlarımızın problemleri var. Basser, kesinlikle bu müsabakada yer almayacak. Ozan İpek, çalışmalarına devam ediyor. Ama önümüzdeki periyotta sahalarda göreceğiz. Pinto'nun da kasık bölgesinde çekmesi, ağrısı var. Belluschi'nin de adalesinde bir problemi var. Onu da tedbir amaçlı bugünkü idmanda çalıştırmadık. Umarım hafta sonuna kadar yetişebilecek arkadaşlarımız olur. Bu yönde sağlık ekibimiz gayet yoğun çalışıyor. Ama ne olursa olsun sakatlıkta olabilir. Yine de iyi bir takımla Trabzonspor deplasmanına gideceğiz' diye konuştu.

'FUTBOLCULAR LİMİTLERİNİN ÜZERİNE ÇIKMAK İSTEYECEK'

Trabzon maçından alınacak puanın çok önemli olduğunu belirten Alman teknik adam, 'Futbolcularımız bu müsabakada tamamen limitlerinin üzerine çıkmak isteyecektir. Geçen hafta yapamadığımızı Trabzon müsabakasından yapmaya çalışacağız. Bir adım atma adına buradaki puanlar çok önemli. Yukarıdaki takımlarla puan farkının açılmaması için bunları yapmak zorundayız. Bunları yaptıktan sonra ikinci devrede gerekli puanları alıp UEFA Kupasına gitme adına hedeflerimiz olacak. Kupada bizim çok önemli. Ama bunu haftaya konuşabiliriz.

Bütün konsantrasyonumuzu Trabzon maçına hazırladık. Böyle müsabakalarda takım içinde birlik ve beraberlik olduktan sonra iyi sonuçlar önemlidir. Ben Trabzonspor'a karşı bir çok maç oynadım. Orada galibiyetler aldım. Geçmişteki galibiyetleri futbolcularıma anlatacağım. Teknik adam olarak, futbolcularınızı galibiyete hazırlayabilirsiniz. Fakat onun garantisi olmuyor. Hazırlıklarımızı ona göre sürdürüp, futbolcularımıza yardımcı oluyoruz. Ama futbolcularımız da bunu sahada yansıtmak zorunda' dedi.

Basın mensuplarının "Hocamız ilk yarı bittiği için mutlu mu?" sorusuna ise Daum, "Bizim sıralamadaki konumumuzda mutlu olan bir teknik adam olursa o kaybedendir" şeklinde cevap verdi.

'KALİTELİ TRANSFERLER YAPMAK İSTİYORUZ'

Basın mensuplarının transfer çalışmaları ile ilgili soruya ise Daum, 'Yönetimimizden futbolcu transfer edeceğimizin garantisini aldık. Bir tane zaten transfer ettik. Transfer konusunda bütçe olarak, yönetime sorsanız daha iyi olur. Sayısal olarak çok fazla transfer yapmak istemiyoruz. Kaliteli transferler yapıp, takımın gücü artması çok farklı. 4-5 transfer yapmak isterim diyordum. Eğer Fernando'nun yanında 4-5- futbolcuya harcayacağımız parayı 2 tane üst düzey futbolcuya harcarsak benim için daha uygun olur. Mevkiler ve isimler verildi. Ne zaman nasıl gerçekleşeceğini göreceğiz. Batalla konusunda kesinlikle çalışmak istiyorduk. Ayrılma durumu oldu. O pozisyonu nasıl dolduracağımıza bakacağız. Tek tek isimleri söyleyemem. Teknik kadro ve yönetimimiz Bursasporumuzu daha güçlü adına elimizden geleni yapıp, birlikte yapmak istiyoruz' açıklamasında bulundu.

'SERDAR AZİZ'İ NEDEN VERELİM?'

Serdar Aziz ile ilgili çıkan transfer haberleri hakkında sorulan soruya ise Daum, 'Belli bir futbolcuların üzerinde konuşulduğu zaman gündem oluşturuyor. Bazı kişiler için bu transfer önemli olabilir. Gündem oluşturmak için bazı menajerler bunu ortaya koyabilir. Konu olmadan gündem oluşturmak adına da söylenebilir. Siz bana bir neden söyleyin Serdar Aziz'i Galatasaray'a niçin verelim. Ben futbolda başarılı olmayı biliyorum. Biz banka değiliz. Başarılı olmak istiyoruz. Biz futbol takımıyız. Bu yönden de belli bir riskleri almak durumundasınız. Biz illaki futbolcuyu satıp da batmama adına değiliz. Öyle bir konumumuz yok. Farklı batarsınız. Başarısız olursunuz. O zaman olur. Benim böyle bir düşüncem kulübümü sıkıştırıp, finansal anlamda zor durumda bırakacak bir adam değilim. Mevcut yönetimimiz bu konuda hassas. İnşallah insanlar bilir. Transfer yaparken, alınan ve verilen paralar bilinir. İnsanların bilmesini isterim. Bursaspor'un parası saçılmıyor' şeklinde cevapladı.

 

    • bursalı  
    16 Aralık 2013 | 17:49
    hıca bir tane gence şans vermiyorsun enesi sadece yenik durumda yada berabereyken iç sahada son 10 dk da alarak resmen çoçuğu bitirmeye çalışıyorsun murat şamil frey tuncay rezilleri oynarken hala kadroya bunları alıyorsun bunların yerine gençleri oynatayım aklınınucundan bile geçmiyor sana ne diyelim ki?
    • hüseyin+  
    16 Aralık 2013 | 01:39
    sedar'ı neden mi verelim :D yav sinirden güldürüyorlar beni ya... batallayı kazanmak yerine neden dışladıysanız o yüzden yani PARA..! batalla 10 serdar 5-6 milyon lira etti sana 15 milyon lira ye babam ye
    • junior  
    15 Aralık 2013 | 19:34
    Futbol takımı olduğunu biliyorsun madem batallayi neden gonderdiniz
    • 16 1963 16  
    15 Aralık 2013 | 18:15
    Korkarım bizi küme düşürecekler
    • ölümüne batalla  
    15 Aralık 2013 | 17:58
    batallayı neden küstürdün ???
    • cCc  
    15 Aralık 2013 | 16:36
    para için ne vermessin daum ?
    • taraftar  
    15 Aralık 2013 | 11:38
    İstifa ebin siz hicbir bok bilmlyorsunuz yönetimle beraber İSTİFA anlamina acip bakin anlayin artik sizi istemiyoruz.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR