KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Taraftara büyük şok

22 Nisan 2014 | 12:38

31 yorum

18860 okunma

Bursaspor maçlarında küfrettikleri polis kameraları tarafından belirlenen 30 taraftar hakkında işlem başlatıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursaspor maçlarında küfrettikleri kameralar tarafından tespit edilen 30 taraftar hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet" suçundan işlem başlatıldı. Kanun gereği taraftarların spor müsabakalarından men ve para cezası alabilecekleri ifade edildi.

Yetkililer, spor müsabakalarında bu tür hadiselere izin verilmeyeceğini belirtirek, haklarında işlem yapılacak taraftar sayısının daha da artabileceğini ifade etti.

 Hakimiyet Gazetesi

    • adem  
    25 Nisan 2014 | 23:52
    ses getirmek istiyorsak bir gün belirliyelim bu en az on bin olmalı sdatyumun önünden başlayıp ankaraya kadar yürümek tff ilgilenmese bile uefa nın dikkatini çeker bunu organize etmek teksas orgun işi biz başka türlü adaleti bulamıcaz adalet istiyorum diyorsanız bu yürüyüş bize lazım
    • Yediyol  
    24 Nisan 2014 | 16:11
    Kanuna muhalefet mi?!!!!!!!!!

    arkadaş milletin taraftarı polis arabası devirir içinde polis var yada yok devlet malını ters çevirip ateşe verir kimseye bi suçlama yok...

    deplasmana gideriz anabacı millet Bursasporlu taraftar olarak bize kaynar polis kamerası yok...

    başa 3 tane amblem koyup kulüp ve taraftarı yücedir düşüncesini itelemeye çalışan, onlardan hariç gerisini sallayın diyen bi federasyon var...

    3 büyük deyip herşeyini göz ardı eden bi federasyon daha var...ve bunlar paralel yapıyla adı geçen kulüpler ....

    Bize bakıyorum siyaseti tribüne taşımayan biz
    Bakıyorum deplasmana gittiğimizde ağır tahrike uğrayan biz
    Bakıyorum yöneticisinden tekme yiyen biz
    Bakıyorum TARAFTAR olarak fedarasyon dahil emniyete yönetime dik duran biz
    Bakıyorum devletine zarar vermeyen biz....
    Bakıyorum kombinede rekor yapıp maça gidemeyen biz 6222 den dolayı ceza sürekli alan biz... fener-gs-8jk dan içerde olan var mı adamlar gezi olaylarında boy gösterdiler onları almadılar? neden kulübe gezi olaylarından ceza bile vermediler ?!

    Ne yapalım ağzımızı açıp deplasmanda yıkalım yakalım mı?(eskiden yapıyoduk bu denli ceza alan yoktu!!!)
    ne yapalım polisimizin devletimizin malına arabasını ters çevirip yakalım mı?
    Ne yapalım bizde devlete karşı görüş mü alalım ?
    Ne yapalım anadoluda ayaklanma çıkaralım mı?
    Ne yapalım burjuva olmak için çalalım mı? vergi mi kaçıralım ?
    Ne yapalım stada mal gibi gelip mal gibi gidelim mi?

    Ne istiyosunuz bi söyleyin...CEZALAR asil Bursasporumuzu ve Taraftarı olarak bizleri yıldıracağına inanan gerizekalı dingiller size sesleniyorum...

    HER ZAMAN HERYERDE EN BÜYÜK Bursa!!!!!
    • #bursabizimdir  
    23 Nisan 2014 | 21:21
    Ordeğin tecavuze ugrayıpta para cezası verılen ulkede gunahsız taraftara şiddet kimin umrumda?
    • bursalı  
    23 Nisan 2014 | 11:37
    bu ülkede resmen günah keçisiyiz bu kadar medyalarına rağmen o 3 şikeci takımı tutmadığımız için resmen cezalandırılıyoruz elinizden geleni yapın ancak bu şehirdeki Bursapor sevgisini artıtırsınız siz mafyasıyla devlet eliyle federasyonuyla zorla düşürdünüz biteceğiz sandınız daha güçlü geldik şimdi de daha güçlü geleceğiz.
    • BRSSPOR  
    23 Nisan 2014 | 11:27
    Arkadaş nasıl bir taraftar topluluğu olduk anlayamıyorum.Bundan 2-3 yıl önce polisler bile bizden çekinirken,şimdi başkan bile tekmeliyor tepki vermiyoruz.Tff vuruyor,polis vuruyor tepki yok.Eski taraftar olsa özlüce basılırdı şimdiye kadar çok mu zor 500 kişi toplanalım girelim özlüceye ?
    • kemal34  
    23 Nisan 2014 | 08:54
    escobar arkadaş güzel konuştuğun yerler var. Ne olursa olsun şiddete bende karşıyım. Ama sen protesto yapıp nizami bir şekilde yapıp sana müdahale oluyor ise eyvallah ama aranızdan yada aralarımız dan 3-5 cibiliyetsiz kişiler yüzünden olmuyor bunlar her yerde her platformda mitingde maçta vb. onun için biraz da şapkayı önümüze koymalıyız. inşallah istediğiniz yönetim gelir Bursa ya..
    • kurtbasan 33  
    23 Nisan 2014 | 05:32
    Eskobar kardesim renktasim bizde korustan gibi korkak yoneticiler oldukca biz daha cok cileler cekeriz
    • escobar  
    23 Nisan 2014 | 01:44
    Bursaspor bu ligde olduğundan beri zaten istemiyorlar bizi. Rahatsız ediyoruz onları, bu terbiyesizlikle flan alakalı değil. Takım olarak taraftar olarak çok çok büyük bir durumdayız, g.saray fener beşiktaş hikaye kardeşim bu ülkede. Başarı odaklı takım tutmakla, cefa çekip heryere giden gladyatör yürekli insanların olduğu bir camiayla eşdeğer olabilir mi onlar?

    Ama biz herzaman içimizdeki coşku ile, Bursaspor sevgisi ile hareket edip koşturmayı sürdürdük. Bu sene öyle bir sene oldu ki, içimizdeki bütün duyguları kırdılar. Ben futbol sisteminin bu şekilde devam etmesi halinde katiyen tribüne gitmeyeceğim. Ben canımı pazardan toplamıyorum, protesto ettiğimde gözümün çıkarılmasını istemem. Ben diğer tribünlerle eşit değilsem, bana ayrı muamele yapılıyorsa, benim insani hürriyetim avuç içine alınmak isteniyorsa kahrolsun futbol!
    • escobar  
    23 Nisan 2014 | 01:39
    Bu ülkede siz hiç duydunuzmu; Fener, g.sray beşiktaş yada herhangi bir takımın tribününden böyle küfür edenleri ayıklayıp ceza verdiklerini?
    Hayır. Yok kardeşim böyle birşey. Yalnızca bize uygulanan bir durum olması rezaletten öte birşey. 6222 yasasının taraftar kısmı bir tek Bursaspora uygulandı. Hapis cezası çekti Bursasporlular. Böyle birşey Edirneden Hakkariye hiçbir yerde görülmedi kardeşim.

    Ne yani bu ülkede tribünde küfür eden tek taraftar Bursasporlular mı! Bu küfürden daha ağır bir abluka altına alma durumudur.

    Bazı arkadaşlar takımın ligden çekilmesi konusunu gündeme getirmiş. bu ciddi ciddi düşünülebilir. çünkü biz hala mevzuyu tam kavrayamadık, çok büyük olay var ortada Bursaspora karşı.
    • husopa  
    23 Nisan 2014 | 01:27
    haklısın hocam bende aynı şekilde bu sezon körüstangiller değişirse e-bilet yüzünden çalık grubuna para vereceğime 2 forma alır evimde izlerim.
    • escobar  
    23 Nisan 2014 | 01:03
    Husopa kardeş, bu dünyanın adalet terazisi sarhoş olmuş kardeş. Güçlü hangi tarafa abanırsa o taraf ağır basar, diğer taraf nanay. Bu kadar basit.

    Bizim yapabiliceğimiz ne olabilir? Ben sen birşeyler değiştiremeyiz. Biz Eınstein değiliz, bir fikirle binleri arkamıza toplayıp yürüyecek beyin bırakmadılar bizde sağolsunlar. Biz demokratik hakkımızı kullanıcaz.

    -En başta, tribüne gidildiğinde belirli protestolar yapılabilir, sırtımızı dönebiliriz 1 dakika boyunca.
    Aynı şekilde herşey devam ediyorsa topluca stadyuma gitmeyiz kardeşim, biz mecbur değiliz hiçbirşeye. Televizyondan oturup izlerim gidip zulüm görüceğime, insanlık onurumu aşağılamalarına asla izin vermem.
    • husopa  
    23 Nisan 2014 | 00:30
    Abi ben anlamıyorum biz başka memleketin vatandaşı mıyız? Bu sezon 22.000 kişi kombinesiyle (bende dahil) maça gidemeden kalakaldık. Yöneticimiz de polisimiz de tekmeliyor bizleri. Biz de hala desteklemek için her şeye rağmen 2 ay oldu burnumuzda tütüyor diye maça gitmek için can atalım.

    Ne yönetim suçlu, ne polis suçlu, ne federasyon suçlu, ne de yetkililer bi suçlu bizleriz zaten. Geri kalan herkes sütten çıkmış ak kaşık. Hem Bursaspora gönül veren binlerce insan üzerinden yani bizden deli gibi para kazanacaklar hem de yönetimiyle emniyetiyle federasyonuyla afedersiniz bizleri köpeğin bi tarafına sokup çıkaracaklar.

    Bi cebimizde son kalan parayı alıp şimdi s.ktir ol burdan çekmemişlerdi
    e-bilet sayesinde o da oldu.

    Hadi bize düşman kesilenleri anlıyoruz da kendi büyüklerimiz tarafından da sevilmiyoruz ya diyecek başka bir şey de bulamıyorum.
    • escobar  
    23 Nisan 2014 | 00:18
    husopa kardeşim, paylaştığın duyguların için teşekkürler. Bende aynı kanaatdeyim, bu mesele üzerine düşünüldüğünde farklı farklı boyutlarıyla hep bizim alehimize olan, birşeyi düzeltmeyen bir sistem haline gelmiştir.

    Ben bir Bursasporlu olarak şahsım adına o stadyumu istemiyorum!
    • fedai  
    22 Nisan 2014 | 23:24
    Herkes karnından konuşuyor,şöyle olsaymış böyle olurmuş,böyle olsa şöyle olurmuş,bla bla bla...Sen 52 arkadaşın,kardeşin,renktaşın o bahsettiğiniz olaylarda cezaevine girdi,ne yaptın ah edip vah etmekten başka,gittinmi bir hukuk bürosuna bize kıyıyorlar dedin mi?Şimdi çıkmış insanlar dejavu gibi aynı şeyleri tekrarlıyor ahlar vahlar arasında...!Adam değilsiniz adam...!
    • husopa  
    22 Nisan 2014 | 23:02
    Yetkiyi eline alan adamlığını insanlığını kaybediyor anlaşılan. Tabi nesil eski nesil değil terbiye,insanlık,ahlak,VİCDAN,adalet gibi kavramların ne olduğunu bile bilmiyorlar ve görüyoruz ki üniformayı sırtına geçiren bu kavramları hafızadan silip atıyor. Oluyor sana robot.

    Nerede enteresan olay varsa bize oluyor. Nereden açık bulsak da suçlasak diye mi düşünüyorlar nedir yani? Küfredildi diye yasaya muhalefetten işlem yapmak anca Bursaspor'a verilebilirdi zaten böyle bir ceza.

    Şehabettin harput konya doğumlu. Beşiktaş taraftarı Bursaya gelebilir dedi polisle çatışıldı. Polisler hakkında kaç işlem yapıldı? veya yapıldı mı? olan taraftara oldu. Stadyumdan çıkan taraftarı sıra dayağına çeker gibi joplayan polisler? Onlar kanuna muhalefet etmiyorlar mıydı? Halbuki küfredildi diye işlem yapan yetkililer sivilde stadda maç izlerken refleks olarak basıyorlardır küfürü.

    Eminim bu yukarıdaki işlemi yapan "yetkili" de Bursayı sevmiyordur. Atanmış ve ceza kesmeye başlamıştır belki de. İstanbuldaki polisler kendi üstlerine zimmetli araçları devirip yakan taraftarlar hakkında kanuna muhalefetten işlem yapmış mı sizce polisler Ey "yetkililer" ?

    Yaşamak zor zanaat vesselam bir kanun çıkar bir bakmışsın dün suç olmayan bir şeyi bugün suç sayarlar cezalandırılırsın. Durduk yere biber gazı jop yersin tekme yersin ama gel gelelim bunları yapanlar suçlu olmaz.

    Bazılarının infazı gerçekleşmez gecikir de gecikir hüküm giydiği halde tutuksuz elini kolunu sallayarak dolaşır ama sıra sana geldiğinde sesini kimse duymaz...

    Bu memlekette arkan sağlamsa yasa-kanun sana işlemez hacı ama garibansan dişinden tırnağından arttırdıklarınla maç izlemek,sosyal aktivite yapmak istediğinde bir bakmışsın yargılanıyorsun.
    • curva sud  
    22 Nisan 2014 | 20:10
    çıldırmak üzereyiz..
    • KFC  
    22 Nisan 2014 | 19:19
    Bizler niye polislere dava açmıyoruz ? Jopları yiyen biz cezayı yiyende biz onların üstünde Üniforma olduğu içinmi dokunulmazlar ?
    • BATALLA  
    22 Nisan 2014 | 18:38
    TEKSAS burada dimdik ayakta
    • eymen  
    22 Nisan 2014 | 16:00
    Anlasildi hepiniz islik manyagi olmak istiyorsunuz:)o da cezaya tabi olur yakinda
    • harun  
    22 Nisan 2014 | 15:32
    21
    sanki 30 kişi küfür ediyo çok saçma bütün stad küfür ediyo

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR