KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Taraftarımız çok ateşli"

09 Ocak 2014 | 09:25

4 yorum

7253 okunma

Bursaspor'da forma giymekten mutlu olduğunu söyleyen tecrübeli kaleci Sebastien Frey, "Farklı heyecan arıyordum. Bunu Bursa'da buldum. Taraftar harika. Futbolu eğer Yeşil Beyazlı formayla bırakırsam bundan hem onur hem de gurur duyarım" dedi.

Bursaspor'un tecrübeli file bekçisi Sebastien Frey, Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalar yaptı. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sorularını yanıtlayan Frey, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Adaptasyon süresinin ilk bir ayı zor geçti. Sonra dil konusunda ve arkadaşlarımla uyumum gelişti. Türk futbolcular çok kaliteli. Etrafınızda olmasını istediğiniz kişiler. Kaliteli bir ligde oynuyoruz. Türkiye ligi oynanabilecek, gidilebilecek bir lig olarak görülmeye başlandı. Burada olmaktan çok mutluyum. Belki de biraz huzur arıyordum. Türkiye'den ilk teklif geldiğinde bunu kabul edebileceğimi düşündüm. Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme ihtimali de açıkçası beni cezbetti. Çok cazip bir teklifti bu benim için. Artık bir değişiklik istiyordum hayatımda. Bu teklifi kabul ettiğim için de ayrıca mutluyum" dedi.

ŞAMPİYONLUK ZOR KELİME

Bursaspor'un bu sezonki performansını da değerlendiren Frey, "Takımımız çok daha iyi bir yerde olacak potansiyele sahip. Ama şampiyonluk kelimesi çok zor telaffuz edilecek bir kelime. Eğer bu sezonu Avrupa Kupaları'na gidebilecek bir şekilde kapatırsak bizim için çok iyi olur. Takım içinde şu anda motivasyonu yüksek bir ortam kokluyorum. Elimizden geleni yapacağız ve kendi seviyelerimizin üstüne çıkartarak hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız, şunu belirtmek isterik ki Bursaspor bu işi başaracak deneyime sahip oyunculardan kurulu" ifadelerini kullandı. 'Kariyerini Bursaspor'da noktalamak ister misin?' sorusuna ise Frey şu cevabı verdi: "Konuşmak için çok erken. Uzun zaman var. Ama kariyerimi iyi bir şekilde noktalamak istiyorum. Eğer bu Bursaspor'da gerçekleşirse bundan da çok büyük onur ve gurur duyarım."

Avrupa'da yok böyle taraftar

Bursaspor taraftarına övgüler yağdıran Sebastien Frey, şunları söyledi: "Türkiye'deki taraftarlar çok fantastik. Özellikle Bursa'daki taraftarlar çok ateşli. Takımını böylesine yürekten seven taraftara sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Avrupa'da sadece 5-6 takımda bu tarz taraftar vardı. Yani bir elin parmaklarını geçmez. Türkiye'de ise hemen her takım büyük seyirci kitlesi önünde oynuyor. Fakat bizim taraftarımızı öne çıkaran önemli bir nokta var. Bursaspor taraftarı içeride dışarıda takımını destekliyor. Merak ettiğim konu bu ateşli taraftarın yeni stadımızda ne kadar büyük bir alev oluşturacağı ve seslerinin ne kadar çok çıkacağı. Bunu gerçekten dört gözle bekliyorum".

Bu kadarını ben de beklemiyordum

Sebastian Frey'den adaptasyon süreciyle ilgili samimi itiraf geldi. Sezona iyi başlayamadığını belirten tecrübeli eldiven, "Sezonun ilk maçlarında gerçekten fazla gol yedim. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Daha sonra şunu gördük ki biz düşündüğümüz kadar bütünlük içinde oynamıyormuşuz. Bunu fark ettik. Bu eksiğimizin üzerine gittik. İletişimimizi de çözdük. Sonra bunu avantaja çevirip iyiye döndük. Şu anda savunma anlamında iyi oyduğumuzu düşünüyorum. Bunu daha da ileriye götürebiliriz" diye konuştu.

Umarım Pablo için en iyisi olmuştur

Pablo Martin Batalla'nın durumu ile ilgili konuşan tecrübeli file bekçisi, "Ben Bursaspor'un profesyonel futbolcusuyum. Kulübüme, yöneticilerime, teknik direktörüme ve buradaki arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Yorum yapmak istemiyorum ancak şu noktaları belirtmek isterim. Pablo bu kulüp için çok şey yapmış birisi. İnsan olarak da çok sevdiğim bir karaktere sahip. Umarım verdiği karar kendisi için en iyisi olmuştur. Herkes için en zararsız şekilde bu konunun halledilmesi en büyük temennim" ifadelerini kullandı.

Frey'in dileği var

"Bursaspor camiası başta olmak üzere herkesin yeni yılını kutluyorum" diyen Frey, "Taraftarımızdan tek bir isteğimiz var. Ligin ilkyarısındaki desteklerinin aynısını devam ettirmelerini arzuluyoruz. Biz zorlu bir yola gireceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Onların desteğine çok ihtiyacımız olacak" dileğinde bulundu.

 

    • TEK9  
    10 Ocak 2014 | 16:39
    selim abi sana saygım sonsuz ama bırak be abi artık amigoluğu he ? olmuyor işte başkası yapsın ? 2.yarı kapalıdakiler gibi maç izliyosun be abi.
    • Timsah Arena !  
    09 Ocak 2014 | 14:13
    14
    Valla iyisin sorunsuz adamsın eyvallah ama bence yerli kaleci bulmamız lâzım maliyetide fazla Frey'in..
    • ŞİPTAR  
    09 Ocak 2014 | 11:36
    15
    2.yarıda senden bi hedef belirlemeni istiyoruz frey 17 lig macında : 15 golden fazla gol yememe adına kendini şartlandırmanı bekliyoruz özellikle Bursadaki 9 maçta kaleni rakip takımlara kapatmanı istiyoruz özellikle kendi sahamızdaki tüm macları kazanmamız lazım 2. Yarıda bunun için tüm takımın tam motivasyonla oynayıp biz taraftarın da hic sussmadan takımını desteklemesi gerekiyor
    • nazim  
    09 Ocak 2014 | 10:12
    16
    Frey gecen sene gelseydi taraftartarlari tribüne cagirirdi. Taraftarimiz ilk yari cok iyi destekliyor ikinci yari nedence teksas tarafi susuyor bunda amigo selimin tribünü birakip maci izlemeside etkili

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR