KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Taraftarımız haklı"

20 Mart 2014 | 16:17

19 yorum

8915 okunma

Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Cumartesi günü oynanacak Torku Konyaspor karşılaşması öncesinde bugün düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Kayserispor maçını değerlendiren Teknik Direktörümüz Christoph Daum, "Beklentilerin çok altında kaldık" dedi. Torku Konyaspor maçında futbolcularımızdan farklı reaksiyon beklediğini belirten Daum, "Profesyonel futbolculukta 1 kural vardır ki o çok önemlidir. Futbolcu sahada takımı için herşeyini ortaya koymalıdır. Biz Kayserispor maçında bunu yapamadık. Fikstürü ve puan sıralamasındaki yerine baktığımızda hedefimizden pek uzak değiliz. Yenilgiye karşın hedefe ulaşabilmek bizim ayaklarımızda. Sahada her şeyimizi ortaya koyabilirsek sonuca ulaşabiliriz. Bunun içinde futbolcularımızın sahada arkadaşının açığını kapatıp, daha fazla mücadele etmesi şart. Golü yedikten sonra olumsuzluk olmadan mücadele etmek çok önemli."

"Taraftarlarımız Haklı"

Türkiye'de uzun süredir çalıştığına dikkat çeken Daum, "Taraftarlarımızı çok iyi anlıyorum. Taraftarlarımız iyi mücadele ettiğimizi görürse yenilsek bize destek verir. Futbolcuların sahada her şeyi yaptığını gördüğünde yenilgiyi kabullenir ve sizi yenilseniz de alkışlar. Baktığınızda taraftarlarımız, bunu yaparsak, mücadele edersek bizim yanımızda olurdu. Bunları sahaya yansıtmamız gerekiyor" dedi.

"Golü 10 Kişi Hazırlar"

Bir takımın başarılı olabilmesi için toplu hareket etmesi, takım olması şart diyen Daum, "Bunun için Zidane'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı çok önemli bir gol sonrası söylediği 'gol güzeldi ama diğer iki golü hazırlamak daha güzeldi' demesi bence takım oyununun ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyordu. Artık ben değil biz deyip sahaya çıkıp oynamak gerekiyor. Takım olarak bunu yapmazsanız gerçekten çok zor. Golü on kişi hazırlar 1 kişi atar. Bunu kabul etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Takım Ruhu Olmalı"

Futbolcularıyla sık sık toplantılar yaparak oynayacakları takımları analiz ettiğini belirten Daum, "Rakibimizin kadrosu kaliteli görülebilir. Takım ruhu ile mücadele ederseniz bu sorunu çözebilirisiniz diye uyarıyorum. Çok koşup mücadele ettiğinizde rakibin kaliteli ayaklarının önüne geçebilirsiniz diye uyarıyorum. Takım ruhu mutlaka olmalı. Önümüzdeki Torku Konyaspor maçında hedefe gitmemiz yüzde 100 değil, yüzde 110 ortaya koymamız gerekiyor. Biz onlardan iyiyiz. İstikrarı yakalamak için ilk adımı Konya maçında atmamız gerekiyor" dedi.

"Baskı Olması Doğal"

Christoph Daum, takım olarak baskıyı üzerlerinden atmalarının şart olduğunu belirtti. Daum, "Baktığımızda futbolcular üzerimizde baskı var diyor. Ancak profesyonellikte bunu ortadan kaldırmak lazım. Futbolcu buna göğüs germeli. Bu baskı doğaldır. Futbolcularımla konuşup takım ruhunu ön plana çıkartmaya çalışmalıyız. Futbolcularıma yardımlaşmanın üzerine neler koyacağımız anlatacağım. 2 kez düşersen üç kez ayağa kalkacaksın. İstikrarı yakalayacağız. Ben onu bekliyorum" şeklinde değerlendirdi.

Basın mensuplarının sorularına yanıtlar veren Daum, "Meslekte 20 yılımı geride bıraktım. Mentör ile çalışan ilk teknik adam benim. Ancak onların çok uzun zamana ihtiyacı oluyor. Birde futbolcuların her şeye onlara doğru olarak anlatması gerekiyor. Bu da her zaman olmuyor" dedi.

Karakterli oyuncu kadrosuna sahip olduğumuza dikkat çeken Christoph Daum, "Futbolcularıma ben güveniyorum. Güvenmediğim oyuncu olursa zaten forma vermem. Hepsi karakterli oyuncular. Ben istikrarı yakalayacağımıza inanıyorum. Formayı da adil olarak oyuncularıma dağıtıyorum."

Frey-Harun tercihini yaparken zorlandınızmı?" sorusuna ise Daum, "Analiz bakımında, kalite bakımından ortaya farklı veriler çıkıyor. Bunlar önemlidir. Yumuşak faktörler vardır. Bunlarda da çok farklılıklar ortaya çıkıyor, tecrübe gibi. Hata yapmama adına yardımcılarımızla konuşuyoruz. Sonuçta ben karar veriyorum. En objektifini yapmamız gerekiyor. Frey kötü performans göstermemişti, ben Harun'u oynattım."

"İstikrar İstiyorum"

Ligin ikinci yarısını analizini yapan Daum, "Devre arası 9 yeni oyuncu geldi. Hazırlık süresi 5 gündü. Kupa maçları vardı. Takımı nasıl hazırlanacaksınız. Ben hiçbir zaman bunun arkasına saklanmadım. Geriye baktığımızda istikrarı yakalamak için süreçten geçtik. Ama Sivasspor ve Eskişehirspor maçlarını çok iyi oynadık. Ama Medical Park Antalyaspor maçı sıkıntılı geçti. Takım olarak üst üste üç maç hiçbir zaman rahat olamadık. Bu kulübe istikrar gelmesini istiyorum. İnişli çıkışlı değil, istikrarlı grafik istiyorum" dedi.

 Bursaspor.org.tr

    • Frente Crocodile  
    22 Mart 2014 | 10:14
    Daum efendi futbolcularımızda karakter olsa bir sezonda 5 tane hezimet yaşatmazdı. Frey zaten geçmişte de basit bir kaleciydi şimdi de öyle. Tecrübeli diye oynattığın bu kaleci müsvettesi Vojvodina maçında , eses maçında ve 3 maçta daha yediği gollerle sana maç kaybettirmiş sen hala tecrübe diyorsun. Aslında bu sene hiçbiriniz yorum yapmaya dahi değmezsiniz ama neyse....
    • Mert can  
    21 Mart 2014 | 20:44
    Bir insan ne kadar onursuz olabiliyormuş bunu gördük
    • Yediyol  
    21 Mart 2014 | 16:06
    İstikrar diyor hala :)))))

    ulan bunun kulağından tutcan dicen ''otur hıamına, istikrar ne la söle. Sezon bitti g.tveren sen kalkmıssın istikrarı yakalayacağız diyosun, '' dicen

    demesine de türkçeden anlıomuydu la bu?

    • Yediyol  
    21 Mart 2014 | 16:06
    İstikrar diyor hala :)))))

    ulan bunun kulağından tutcan dicen ''otur hıamına, istikrar ne la söle. Sezon bitti g.tveren sen kalkmıssın istikrarı yakalayacağız diyosun, '' dicen

    demesine de türkçeden anlıomuydu la bu?

    • Mustafa D.  
    21 Mart 2014 | 14:15
    madem haklıyız siktir git lan ozaman
    • ölümüne bursa  
    21 Mart 2014 | 11:35
    ulan sen ve başkan konuştukça tüylerim dikendiken oluyor taraftar değil sizler yüzünden biz maç seyredemiyoruz Bursada defolup gittiğiniz anda herşey normale dönecek
    • atomk  
    21 Mart 2014 | 11:12
    hala maval anlatıyor serefsız. bu pıslık tazmınatını almadan gıtmez. yonetımde tazmaınat veremedıgınden gonderemez.paraları yedıler bıtırdıler

    MAYISTA ANLASMASI BITIYOR YONETIM BUYUZDEN MAYISA KADAR BEKLIYICEK MAYISTA POSTALIYICAK olanda Bursasporuma olucak.

    tek tesellim kume dusucek konumda deıgılız azıcık rısklı bıryerde olsak kesın kumede duserdık.lanet olsun bızı bu hale getıren serefsıze ve yonetıme
    • Sarı  
    21 Mart 2014 | 08:30
    Teksas eski teksas değil arkadaşlar benim bildiğim eski teksas ortalığı toz duman ederdi. Tribün liderine yapılanlar da orta da ama tepki yok, sadece yorumlarda tepkiler mevcut bur dan yazılanlarla olmaz bu iş tepkimizi tüm şehir duymalı yapın şu organizasyonu ARTIK............
    • aJk  
    21 Mart 2014 | 05:11
    Arkadaslar yazimi iyi okuyun lütfen !!!

    Bu tff yi ve yaltakcisi erkani avrupa insan haklari mahkemesine şikayet edicem lütfen hakli davamizda herkes elini taşın altina koysun.. Bu nasil olacak şöyle olacak..

    Benim aklima şöyle bir fikir geldi ve bunu avukat bir dostuma acikladim evet olur kesin kazanilir dedi..

    90 dk. tribun cekimi yapıcaz cep telefonuyla ve kufurun olmadigini kanitliycaz. Daha sonra ise bu serefsizleri şikayet edicez. Dısardaki maclarda tek tribun oldugu icin bunu yapmak kolay olacak..

    Eger sayet icerde mac yaparsak ki artik ben buna inanmiyorum bu takim iyi gitmez iyi gidene kadarda bizi bu yonetim iceri sokturmaz. Ama misal girersekte kapalı kale, maraton, acik ve sosyetede birkac kisi 90 dk tribunleri cekecek ve goruntuleri toplayip bunlari sikayet edicez..


    Artik bu cifte standarta son verilmeli. Bize kufur dahi olmadan ceza verenler bu hafta gs ve fb maclarini tv den izledim kac kere digiturk yayinda kufurden sesi kisti ama bakiyorum bugun tff nin verdigi cezalara bu kluplere uyari dahi yok.

    Ama Bursaspora bas cezayi gitsin, bu nedir arkadas boyle serefsizlik olur mu ? 1 degil 2 degil yeter artik !
    • Gökhan  
    21 Mart 2014 | 01:20
    Sen o Türkiye kupasını Bursaya getireme kim haklı görücez
    • Holligan  
    21 Mart 2014 | 01:14
    Bir Bursaspor taraftarı olarak daumun ve körüstanın bu sitede resmini görmek istemiyorum
    • onur  
    20 Mart 2014 | 22:32
    Hikaye anlatip duruyor yaslandi bu adam
    • mert can  
    20 Mart 2014 | 21:38
    kaldığı her günü kar sayıyor.. bu kadar karaktersizlik inanılır gibi değil. barışıcı, menejer bozuntusu barış hepsi Bursaspor'u bitirmekle meşguller. bu adamların açtığı hasarı nasıl temizliyeceğiz. rahmetlinin 4 senelik eserini 6 ayda tükettiler bir yığında borç yaptılar. kaçacaklar.. arkalarında enkaz bırakarak. ertuğrul iki tane yanlış transfer yaptı diye bir taraflarını yırtan divan kurulu nerede, hiç ses çıkmıyor.. hepsi aynı takımdan
    • murat saçan  
    20 Mart 2014 | 20:01
    17
    anlat anlat yarrağım seni dinliyor daum
    • 16161616  
    20 Mart 2014 | 17:28
    geldiğinden beri hikaye anlatıyorsun.bu takımın başında ersel uzgur devam etseydi senden daha kötü olmazdı kanımca.hoca beynin sulanmış artık senin sardıralım sana bi cigarada kafan yerine gelsin.
    • escobar  
    20 Mart 2014 | 17:05
    Bir futbol takımında, teknik direktör ne işe yarar? neden vardır?

    -Taktik oluşturur, antrenman takibi yapar, oyuncu değiştirir vs.
    Bunların hepsinden bin kat daha önemli birşey vardır. Ve teknik direktörün neden orda olduğunu belli eder.
    BÜTÜN TAKIMA HAKİM, SÖZÜNÜ GEÇİREN, SÖYLEDİĞİ SÖZÜ O HAFTA SAHADA UYGULATABİLEN kişiye teknik direktör derim ben.

    Yoksaaa, 4-4-2 yazacak oraya, isimleri yazacak çıkartacak. antrenmanda 2 bağırıcak, yürüyecek sahada flan. Maç esnasındada kenarda duracak, arada bi oyuncu değiştirecek. TEKNİK DİREKTÖRLÜK bu kadar basit olsaydı hepimiz teknik direktör olurduk be!
    • Berkan Sungur  
    20 Mart 2014 | 17:03
    12
    Oynadıkları Futbol Degil Gençliğimiz Haberleri Yok.
    • bal  
    20 Mart 2014 | 16:56
    hedefe uzak değiliz diyor. kupayı alamayınca ilk beşede giremiyence uzak olacağız. o zaman daum ne yorum yapacak bu duruma merak ediyorum.
    • Vedat Ubuz  
    20 Mart 2014 | 16:34
    Eh Be Daum Saç Baş Yoldurmaktan Kel Bıraktınız Bizi 23 Yaşında Gencecik Çocuklar Sizin Yüzünüzden Kanser Hastaları Gibi Dolaşıyor. Başkanla İkiniz Artık Çekin Şu Takımdan Elinizi.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR