KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Teksas Avrupa'dan çağrı!

14 Ağustos 2012 | 17:43

32 yorum

22583 okunma

Twente maçı için hazırlıklarını sürdüren Teksas Avrupa grubu gurbetçilere önemli bir çağrıda bulundu.

Saygı değer renktaşlar, değerli gurbetçiler.
 
Bursasporumuzun 30 Ağustos 2012 tarihinde Avrupa Ligi Play – Off rövanş maçında karşılaşacağı Twente Enschede mücaadelesinde Teksas Avrupa olarak gönül verdiğimiz yeşil beyaz renklere, sevdamıza kavuşacağımız için büyük bir mutluluk yaşıyor, heyecanlı bir şekilde günleri sayıyoruz.
 
Yurtdışında 1960’lardan beri aynı mücaadeleyi veren, aynı sıkıntıları yaşayan, aynı özlemi yüreğinde barındıran gurbetçiler olarak bu tür karşılaşmalar hep bir milli mücaadele olarak görülmüş, farklı renkler ile tribünlerde yerini almış, ‘Türkiye Türkiye’ tezahüratlarıyla stadyumları inletmiş, kısa süreliğine de olsa vatan topraklarına olan hasretlerini unutturabilmiştir.
 
Anadolu’dan Avrupa’ya ilk vatandaşlarımızın adım attığından beri neredeyse 50 yıl geçmiştir. Kimisi farklı yaşam kültürüne alışamamış, tekrar dönmüş, kimisi beklentisini karşılayıp dönebilmiş, kimisi hayat şartlarından dolayı dönememiş, ailelerini burada kuranlar, torunlara karışanlar vs. Her birinin kendine göre bir hikayesi vardır mutlaka. Bizlerde onlardan biriyiz, kendimizi farklı görmüyoruz.
 
Ama aynı kaderi paylaştığımız gurbetçilere de Bursasporumuzu anlatma gereği hissediyoruz. ‘Değer’ kavramlarımızın farklılığı, kimine göre anlaşılamaz, taşralık, aşırı derecede fanatik, kimine göre ise holiganlıktır. Şehir bilincine sahip olamayanlar, bizi anlayamamasını doğal karşılıyoruz. Gurbetin vermiş olduğu mesafeden dolayı da bazı gerçeklerin dışında kalarak, duruşumuza anlam katamamalarını da anlayışla karşılıyoruz. Bu açıklamayı yapma gereğide bu yüzdendir.
 
Bursasporluluk sevgisi, Bursa’lılık bilincinden gelir, devamında Şehr-İ Müdafaa anlayışı; Futboldan çok öte bir bakış açımız vardır. Bizlerde insanız, bizimde mutlaka hatalarımız olur ve olmuştur. Ama hiç bir zaman yanlışın yanında olmadık, yanlışlarla mücaadele etmekten de korkmadık. Güzellikler konusunda nasıl en güzelini yansıtabiliyorsak, gerektiğinde de öfkemizi de o şekilde yansıtmayı biliyoruz. Tarafımızdan ‘Bizans Medyası’ diye adlandıran İstanbul’un ulusal (bize göre yerel) medyası bizim sadece öfkemizi yansıttığı için, özellikle gurbetçilerin güzelliklerimizden bihaber olmasını da doğal karşılıyoruz.
 
Uzun lafın kısası; Bu duyurunun bir amacı vardır. Bizim renklerimiz yeşil ve beyazdır, tribünde ki renklerimiz yeşil ağırlıklıdır. Teksas Avrupa olarak o akşam tribünde yerimizi ‘yeşil’ olarak almak istiyor, tribünümüzün de yeşil bir görüntü vermesini istiyoruz. Bursasporumuzun 30 Ağustos 2012 akşamı zorlu mücaadelesini bir ‘milli’ mücaadele olarak gören bütün gurbetçilerimizden ricamız, karşılaşmaya ‘milli’ anlayışla yaklaşımlarında samimi iseler, üzerlerine kendi tuttukları takımların formalarını değil, Bursasporun renklerini temsil eden yeşil ve beyaz renkleriyle tribünde yerlerini almalarıdır. Dedik ya, Samimiyet!
 
Tribünde bizimle olacak şehidimizin emaneti Ankaragüçlü kardeşlerimizi tabii ki tenzih ediyoruz.
 
Bu konuda, külübümüzün de Enschede’de kuracağı bilet satış noktasında Bursaspor ürünlerini (Forma, Atkı, Şirt) satışa sunmasını beklemekteyiz.
 
Saygılarımızla
Teksas Avrupa

 

    • Mustafa Kurt  
    24 Ağustos 2012 | 01:01
    Bizde bilet almak istiyoruz fakat nerden alacagimizi bilmiyorum.. Hic biryerde yazmiyor. Fc Twente resmi sitesinde Bursaspor sitesinden alincak yaziyor.. Fakat hic birsey bulamiyorum.. Lutfen bana mail ile ulasirmisiniz? mus_mus@live.nl Tskler
    • Cem Ozgun  
    24 Ağustos 2012 | 00:02
    Hollanda da bir Bursalı olarak bir kez daha gogsum kabardı tsk ler Bursaspr ne mutlu Bursaliyim diyene
    • S.Karaman  
    23 Ağustos 2012 | 15:58
    iyi tamam güzelde, ama biletleri nerden bulacagiz? Bursaspor resmi email (Bursaspor@Bursaspor.org.tr) mesaj attim iki defa, ama cit yok? biz enschede sehirine 10km uzaklikta yasiyoruz en az 50 kisiyle katilmak istiyoruz ama BILET YOK? yardimci olabilen var ise mesaj bekliyoruz. sevketk11@hotmail.de
    • Mustafa Kilic  
    20 Ağustos 2012 | 01:13
    Arkadaslar; son dakika. . . .
    30 agustos maçı icin tarih çok erken. Biletleri Bursa'dan tanıdık ve bir kisi aracılığla yemin edilebilir. Yada mac günü biletler satilabilir? !
    ben mac biletini direk koyu bir Bursasporlu bir komşum aracılığla temin etmek ugrasindayim. Zira kendisi sözü gecen ve kombine yeri olan bir abimdir. Bursaspor kulübü'de ilk maca göre uçak kaldırma durumu vardır. Tavsiyem:24 ağustos'u hepberabet bekleyelim. Timsahlara başarılar. .
    nijmegen 20-08-2012
    • Mustafa Kilic  
    20 Ağustos 2012 | 01:03
    Bursa'dan yıllar önce hollanda'ya göç etmiş bir yesil beyaz taraftarı olarak 30 ağustos'u iple çekiyoruz. Atkı ve formalarımız o gün icin coktan hazır. Yalnız az once fc twentenin websitesinde mac biletlerini sadece Bursa'dan temin edilebileceğini ifade ediliyor . Mac biletlerini 30 ağustos'da statda mı alacağız? Lütfen bilgilendiriniz!

    nijmegen'dan mustafa
    • Nurullah  
    17 Ağustos 2012 | 12:24
    -2
    Merhabalar, Ben Hollandada yasiyan bir Malatyali/Malatyasporlu gurbetciyim. fc twente-Bursaspor macinda Bursasporu desteklemek istiyorum. Yalniz bilet sorunum var. Sizlerin mac organizasyonunuz var mi? Sizlerle beraber Bursasporu/Turkiyeyi desteklemek amacindayim. Mac biletine yardimci olabilir misiniz? Selamlar
    mailadresim:ceddin44@hotmail.com
    NOT: arkadaslarim da desteklemek amacinda maca gitmek istiyor
    • sahin  
    15 Ağustos 2012 | 20:48
    biletleri enschedede nerden alacagiz Kayserispor hollanda olarak ordayiz kapali kale
    • Emin 16  
    15 Ağustos 2012 | 18:44
    ben fb, bjk, ts yada gs liyim ama Türk takımızmıza destek vermek istiyorum diyen gurbetçiler bu 4 takımında beyaz forması var en azından onları giyin demek istiyo TEKSAS AVRUPA :)
    • Ümit Özkan  
    15 Ağustos 2012 | 18:31
    Evet org belli mi biletler nezaman satisa cikacak fiyat nerden alabiliriz vs
    • Atilla  
    15 Ağustos 2012 | 16:38
    -1
    Maca gitmek istiyoruz ancak bilet
    nasil bulacagiz ?
    holen varsa e-mail adresim fcbosporus@gmx. De
    • mehmet  
    15 Ağustos 2012 | 16:35
    stat önünde kurulacak stantla mobil store ile herkes yeşil beyaz olur zaten. burada iş yönetime düşüyor. stat önüne mobil store kurulmalı. hem insanlara anı olur.
    • Mustafa D.  
    15 Ağustos 2012 | 15:15
    çok yerinde bi açıklama olmuş panayır gibi tribün istemiyoruz çok kötü duruyo destekelemek isteyen stada kadar gelen bi zahmet yeşil giyiversin çokmu zor yani
    • sakal  
    15 Ağustos 2012 | 09:45
    ya neyin tartışmasını yapıyorsunuz arkadaşlar teksas avrupa demiş maça gelirken yeşil beyaz giyin demiş Bursasporlu olanlar zaten formalarını giyip gelecek diğer takım taraftarlarıda yeşil yada beyaz bit tşört giysin demiş ne var bunda tribün bütünlüğü görselliği adına doğru demiş teksas avrupa yeşil giyin beyaz giyin haydi maça hayırlısıyla çoşalım hepberaber saldır Bursaspor en büyük Türkiye ...
    • ferhat  
    15 Ağustos 2012 | 08:47
    - chuky16 - Bursasporumuz yeşildir ,aynı Bursamız gibi... yürekden desteklicek adam giyer formasını gelir ...hee formasımı yok ozaman giyer bi tane yeşil t-shirt öyle gelir ... yok ama ben Bursasporlu degilim , 3 . üz lerin reklamını yapcam ,kendi takımımın reklamını yapcam derse ozmn istedigi gibi gelir !
    • Teksas Avrupa  
    15 Ağustos 2012 | 04:54
    Sevgili Bursasporlular ,

    Kisaca ifade edersek bizim kapimiz Sehrine sahip çikanlara açiktir , kendi memleketine ihanet etmiyenlere açiktir , ANADOLU takim taraftarlara kapimiz açiktir , ama yinede dedigimiz gibi yesil beyaz giyinmeye özen gosterelim ..
    • Teksas Avrupa  
    15 Ağustos 2012 | 03:19
    Bizim bu aciklamada amacimiz kimseyi rencide etmek fln degildi,olmadi ,olmayacak,tabiki,diger takim taraftarlari baska formalar ile TR formasi ile,geirlerse yinede aramizda yerini alirlar misafirliginde en kralini görürler.Ama bizim aciklamamiz bir ricadir,SEHRI MUDAFAnin anlatimidir..
    Maalesef görüyoruz ki Bazi arkadasar yanlis algilmis ve yanlis yere götürmüslerdir olay.Olayi tamamen saptirmadan tekrarliyorum.Rica ediyoruz,ama yinede ben Antep,ANtalya G.Saray veya herhangi baska takimin atraftaiyim ve o formam ile gelecegim diyen arkadaslari da macimiza bekliyoruz...Bursamiza selam olsun,SEVMEYE ENGEL DEGIL MESAFELER...Kandiliniz Mübarek olsun
    • Ümit Özkan  
    15 Ağustos 2012 | 02:05
    -1
    Iste ben bunu anlamiyorum bazilarinda nemis sadece Bursaspor formasi olacak bilmem ne bilmem ne. Biz o gun cani gonulden Bursasporu desteklemye gelcez ben antalyaspor formasi gimisim ne alaka hatte biri gelip antalyasporu desteklese baska forma sevinirim helal olsun derim ondan birakalim bos muhabbetleri org yapalim hadi teksas is sana dusuyor
    • Tayyip  
    15 Ağustos 2012 | 01:41
    Bende maca gidiyorum ve ben orda birisni görsem fener formasiyla, sinirime gider.... Geliyosan normal gel, sonucta bu Bursasporun maci. Oraya kendi takiminin formasiyla gelmenin ne alemi var...
    • HASAN  
    15 Ağustos 2012 | 00:41
    Hakıkaten dusunuyorumda Bursalı dıyorum kendımden baslıyorum hos askerde baya Bursalıya yardımcı oldum ama altyapısı askerocagından baslıyor bırbırını cekemeyen bırbırını tutmayan netıcesınde kendı sehrınde yabancı kalan dsı sıne trabzonlu karayollarına erzurumlu baska tarafına maraslı mudurler atanan ınsanlar toplulugu gecenlerde bızım takımkamp yaptı ucbes gurnbetcı ya kardesım orada nufus kagıdında bılıyorumkı Bursa yazan bırsuru ınan var tutma bısey demıyorum masturbasyonunu kendı kendıne tatmını gsle fble yap ama bımerak et sehrının takımı gelmıs nezaketen bı hosgeldın de ya yok arkadas yok gecen gın gs tv de ıznık gecesını gosterıyor ellı yaslarda bırı aynen soyle dıyor buranın yuzde doksanı gslıdır soruyor gs tv muhabırı pekı Bursa sampıyon olunca ne yaptınız cevap fb sampıyon olmadı dıye sevınen dıger takım taraftarları ve aralarında 3 bes Bursaspor bayragıyla Bursasporlu burası neresı senın ılcen ben kaarsıma cıksa soracam ıznıge yolum dusmez o cınıyı gs fb mı tanıtıyor yoksa Bursa markasımı yok arkadas yok yok olmaz olmaz
    • chucky16  
    15 Ağustos 2012 | 00:35
    -5
    saçma ve alakasız bir açıklama fenerlisi cimbomlusu antalyası göztepesi denizlisi Ankaragücüsü desteklemeye gelicek her arkadaşı beklerizkendi formasıyla t-shirt ile ... gelicek arkadaşları da soğutmayın sadece Bursalı arkadaşlarla bize ayrılan yerin yarısı dolmaz akıllı açıklamalar yapın! Bursaspor Türk takımıdır ve destek vermeye gelicek her soydaşımız da istediği gibi gelebilir.. hepsine selam olsun....

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR