Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'ya anıtsal yapılar kazandırma hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumun inşaatı kent siluetindeki yerini almaya başladı.
Yaklaşık 180 bin metrekarelik inşaat alanıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem hayata geçirilen en büyük tesis olma özelliği taşıyan stadyum inşaatı için bugüne kadar 11 bin ton demir ve 90 bin metreküp beton kullanıldı.
Toplam 180 personelle, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız sürdürülen çalışmalarla 3 tarafı çevrelenen stadyumda kalan bir kale arkası tribünleri için çalışmalar yoğunlaştırıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin en prestijli projelerinden birinin inşa edildiğini vurgulayarak, futbolun uluslararası tanıtım açısından büyük önem taşıdığını, yeni stadyumun da Bursa'nın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Velodromda 68x105 metre saha alanı, 283x212 metre kabuk ölçüleri bulunan 3 kat, 2 bodrum katı ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat olarak yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren stadyum, 8 bloktan oluşuyor. 45 bin seyirci kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu bulunacak. Kapalı otopark 652 araç ve 2 otobüse hizmet verirken, daha sonraki ihalede planlanan çevre tanzimi ile beraber açık alan dahil olmak üzere toplam bin 562 araç ve 256 otobüse hizmet verecek 96 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak.
Dünyada takımın simgesiyle projelendirilen ve ender stadyumlardan biri olan stadyumun çatısı Bursaspor'un simgesi olan ''timsah'' görümünde olacak. Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer alacak.