KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Tüzük Genel Kurulu gerçekleştirildi

09 Şubat 2017 | 22:00

3 yorum

5917 okunma

Kulübümüzün Tüzük Genel Kurulu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tüzük Genel Kurulu'nu Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız İdris Sevinç açtı ve Genel Kurul'un Bursaspor'a hayırlı olmasını diledi. Ardından Genel Kurul üyelerinin vermiş olduğu listeyle Genel Kurul Divan Başkanlığı'na İlhan Parseker ve üyeliklere Rıdvan İşbaşaran, Murat Çalıkapan ve Öztürk Yazıcı oybirliği ile seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Divan Başkanı İlhan Parseker, Tüzük Genel Kurulu'nun uzun süre almaması için itirazlar dışındaki maddelerin okunmuş olarak kabul edilmesi için oylamaya gitti ve oy çokluğu ile itiraz dışındaki tüm maddeler kabul edildi.

Üyelerin itiraz edeceği maddeleri Divan'a bildirilmesi için toplantıya 15 dakika ara verildi.

Aranın ardından üyeler; 1, 2, 4, 6, 11, 16, 17, 22. 23, 26, 28, 30, 35, 38, 57 ve geçici 4.maddelere itirazda bulundu.

TÜRK LİRASIYLA KATKI GÜNDEME ALINDI

Genel Kurul Üyesi Selim Kurtulan'ın, "Yönetim Kurulu üyelerinin Bursaspor'a görevde oldukları dönemde katkı olarak sundukları maddi desteği yabancı para yerine Türk Lirası vermesi konusunun tüzüğün gündemine eklenmesi talebi yapılan oylamada tartışılacak olan maddeler arasına koyuldu.

İTİRAZ EDİLEN MADDELER GENEL KURULDA GÜNDEME ALINDI

1.Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

2.Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

4.Maddenin tartışılması konusunda yapılan itiraz sonucunda F bendi ( Yurtiçinde ya da yurtdışında her türlü vakıf, ticari şirket, iktisadi işletme ve yatırım ortaklıkları kurabilir veya kurulmuş olanlara katılabilir. Bunların hisselerini, mevzuatın öngördüğü şekil ve şartlar dahilinde Borsa'da değerlendirilir veya halka arz edilebilir) oy çokluğu ile tüzükten çıkartıldı.

6.Madde oy çokluğu ile kabul edilmedi. İzleyici üye durumunda bulunanlar 6.maddenin ikinci bendi seçme ve seçilme hakkı elde edemezler olarak değiştirildi

11.Madde oy çokluğu ile kabul edilmedi. 11.Madde Yeni düzenlemeyle " Üye giriş ve yıllık ödenti miktarı her Olağan Mali ve İdari Genel Kurul'da bir sonraki yıl için yeniden belirlenebilir. Bursaspor'a gönül vermiş her bireyin katılımının sağlanması açısından , yıllık ödenti kabul edildiği dönemdeki net asgari ücretin en fazla 10'da 1'i oranında olabilir. Üye giriş ödentisi ise kabul edildiği dönemdeki net asgari ücretin 4'te 1'ini geçemez.

16.Madde aynen kabul edildi.

17.Madde oy çokluğu ile kabul edilmedi. Divan Başkanlık Kurulu'nun vermiş olduğu önerge ile b-c-d bendinde geçen 2 günlük sürenin 7 gün olarak değiştirilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. A bendi ise 13 asil, 6 yedek olarak değiştirilmesi yönündeki önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

22.Madde'nin G bendinde değişikliğe gidildi ve oybirliği ile kabul edildi.

23.Maddenin 2.bendi Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplanma ayı Aralık ayı içerisinde yapılır şeklinde yeterli çoğunluk ile değiştirildi.

24.Madde oybirliği ile kabul edildi.

26.Maddenin 6.bendinin a fıkrası Genel Kurul'da söz almak isteyen üyeler Genel Kurul'un herhangi bir maddesinde yazılı olarak söz alabilir şekliyle değiştirildi.

28.Madde oybirliği ile kabul edildi.

30.Maddenin f bendine "futbol branşı için profesyonel üst düzey futbolculuk geçmişi olan veya UEFA A lisansına sahip bir yönetici atamak" eklenerek oy birliği ile kabul edildi.

35.Madde oy birliği ile kabul edildi.

38.Maddenin a bendi oy birliği ile kabul edildi.

57.Maddenin C maddesi oy çokluğu ile kaldırıldı. Genel Kurul Üyesi Selim Kurtulan'ın vermiş olduğu önergede kabul edildi.

Geçici 4.Maddede 15 günlük süre 30 güne çıkartılarak oy birliği ile kabul edildi.

 Bursaspor.org.tr

    • Yesil Bursali  
    09 Şubat 2017 | 22:42
    Bursaspor Arap seyhlerine satiliyor. Bursaspor taraftari izmir marsi ile cevap ver!
    • John  
    09 Şubat 2017 | 19:22
    Halk a arz ve şirketleşme kabul edilmemiş. Biz nasıl büyücez çok merak ediyorum. Artık klübün şirketleşmesi ve halk a arz ın olması lazım. Yapılan transferler dahi kap a bildirilmesi lazım. Biz hala eski kafa devam yemin ediyorum siyixs soğudum Bursaspor camiasından.
    • mkpaşalı  
    09 Şubat 2017 | 15:51
    ilçedeyim ve saat 16.30'da işten çıkıyorum.şu işler hafta sonları yapılmalı

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR