KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Yeni bir sayfa açalım"

01 Eylül 2012 | 12:25

104 yorum

30534 okunma

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde saha kenarında basın açıklaması yaptı.

Twente yenilgisi nedeniyle oluşan tepkiye rağmen camianın bir an önce kenetlenmesini isteyen Sağlam, Galatasaray karşısında elde edilecek başarı ile geçmişe sünger çekmek istediklerini söyledi.

Konuşmasının başında Twente yenilgisine değinen Sağlam, mağlubiyetin kendilerini de üzdüğünü kaydetti. Taraftar gibi kendilerinin de yönetiminde Avrupa'da başarılı olmayı arzuladıklarının altını çizen genç çalıştırıcı, taraftara birlik bütünlük mesajı verdi.

TEPKİYİ UZATMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK

Önlerinde iki seçenek olduğunu vurgulayan Sağlam, ya tepkilerin dozunu artırıp sıkıntılı sürecin devam ettirileceğini ya da geçmişe sünger çekip, kenetlenerek yeni başarıların hedefleneceğini ifade etti.

Sonuçta elendiklerini ve taraftarın tepkisine hak verdiğini dile getiren Sağlam, "Bu tepkiyi uzatmak, camiayı kaosa sürükleyecek hale getirmenin hiç kimseye bir faydası yok." diye konuştu.

GELİN HAFTA SONUNDAN İTİBAREN YENİ BİR SAYFA AÇALIM

Oyuncularıyla da paylaştığını, güçlü insanların yaptığı gibi bu sıkıntılı süreci bir an evvel terk edip, önlerindeki iki hedefe yönelmeleri gerektiğini ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:

"Tekrar camianın bütünleşmesi, birbirine destek olması lazım. Herkese ihtiyacımız var. Özellikle taraftarımıza, şehrin önemli insanlarına, Bursaspor'u seven herkesin katkısına ihtiyacımız var. Biz bu yolu seçtik. İnşallah hafta sonundan başlamak kaydıyla yakaladığımız başarıları devam ettirmek istiyoruz.

İnanıyorum ki Bursaspor'u seven herkes bizimle gelecektir. Gelmeyenlerin de canı sağ olsun. Onların da farklı hedefleri vardır. Gelin kenetlenelim, Bursaspor'un başarısız olmasını isteyenleri mutlu etmeyelim. Hafta sonundan başlamak kaydıyla yeni bir sayfa açalım ve tekrar başarıları elde etmeye başlayalım."

OZAN VE BELLUSCHİ NET DEĞİL

Serdar Aziz'in sakat olduğunu, Ozan'ın ise maç saati belli olacağını belirten Sağlam, yeni transfer Belluschi'nin ise antrenman eksiği olduğu için kadroya alınıp alınmayacağına bugün karar vereceklerini vurguladı. Galatasaray ile çok zor bir maç oynayacaklarına dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, şunları söyledi:

"120 dakika çok zor bir maç oynadık. Oyuncularımızın hepsine inanıp güveniyoruz, oyuncularımızın hepsi güçlü, karakterli insanlar. Bu zor şartlarda Galatasaray gibi çok iyi kadroya sahip, kendi evinde güçlü olan bir takıma karşı çok iyi mücadele ortaya koyacağız. İnşallah güzel bir sonuçla 15 günlük milli takım arasına mutlu gireceğiz. İnşallah güzel bir başlangıç olacak camiamız adına.

Transferlerin Avrupa'dan elendikten sonra yapılmasının sebebinin sorulması üzerine ise, "Bu şartlarla alakalı bir şey. Bizde istemezdik. Oyuncularımız takımla hazırlanıp, adaptasyon sürecini atlatmasını bizde isterdik. Ama şartlar bunu gerektiriyor, yapacak bir şey yok."

AVRUPA'DA 2-3 SENEDE BAŞARI KOLAY DEĞİL

Taraftarın, takımın ne zaman başarılı olacağı yönünde beklentisi olduğunun hatırlatılması üzerine ise Sağlam, "Biz Twente'ye elendik. Avrupa'da kolay kolay başarı gelmiyor. Yüz yıllık kulüpler bile eleniyor. Biz daha 3 sezondur Avrupa'dayız. 2-3 senede olacak iş değil. Bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Olsaydı çok büyük başarı olacaktı ama olmadı. Çalışmaya devam edeceğiz. Hatalarımızı önümüzdeki sene tekrarlamamaya çalışacağız. Bunun adı tecrübedir zaten." diye konuştu.

SERCAN'LA İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ YOK

Sercan Yıldırım'ın tekrar yuvaya dönmesi ve transferiyle ilgili konunun hatırlatılması üzerine Sağlam, "Sercan'ı ben çok severim. Buradan giderken ne bizimle ne başkasıyla problemi oldu. Gündemimize geldi ama şuan onunla alakalı bir tasarrufumuz yok." dedi.

Defans hattına takviye yapmayı düşünüyor musunuz? Sorusuna ise başarılı çalıştırıcı, "Bugün İstanbul'da başkanla görüşeceğiz. Net bir şey yok, olunca açıklarız." diye cevap verdi.

İSMAL HAKTAN VE GENÇ OYUNCULARI GÖNDERİYORUZ

Tagoe ve Yenal'ın tekrar takıma katılmalarının mümkün olmadığını, başka takımlara vereceklerini anlatan Sağlam, takımdan gidecek genç oyuncuları da açıkladı. Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün İsmail Haktan Odabaşı'nı vereceğiz. Onun dışında Barış Örücü, Emre Pehlivan ile alakalı bir düşüncemiz var. Onlarda artık bu sezonu oynayarak geçirmelerini ve kendilerini geliştirmelerini istiyoruz." 

 

    • yavuz  
    03 Eylül 2012 | 16:15
    başkanıda alda gitde yeni sayfalar acalım .
    • Green bird  
    02 Eylül 2012 | 23:18
    Ertuğrul sağlam sen bizi geri zekalı mı sandın ?
    tamam yeni sayfa açalım ve senin sözleşmeni de yenileyelim ama artık bu kadar çok para alamazsın..tamam mı ?
    • calvin martin  
    02 Eylül 2012 | 17:25
    ts 3 bs 0 ( yeni sayfa açalım ) kupa finali
    fb 4 bs 0 ( yeni sayfa açalım ) kupa finali
    valencia 6 bs 1 ( yeni sayfa açalım )
    anderlect elendik ( yeni sayfa açalım )
    twenteye rezil bir şekilde elendik ( yeni sayfa açalım )
    ne diyosun be hoca ????
    transfere gerek yok bu sene ki kadro geçen sene ki kadroların en iyisi. maşallah çok iyi.
    her zaman yanındayız da kusura bakma be hoca çok kaprislisin bu kadar seviyoruz diye vurdumduymazlık yapma.!
    • ahmet pas  
    02 Eylül 2012 | 17:19
    Aklıma geldi de yine hocama teşekkür edeyim dedim, Allah sizden razı olsun, bu takıma öyle başarılar ve ilkler yaşattınız ve yaşatıyorsunuz ki, Twente gibi en zor kurayı Bursaspor çekti dedirten bir takıma 1 gol farkla elenmek bile kabul görmez olmuş.
    Ama sanırım bazı dostlara ağır geldi bunca başarı, kaşınıyorlar :)
    • ahmet pas  
    02 Eylül 2012 | 17:08
    -1
    Mehmet Bıçkı kardeşim, çorba çorba dediğin nedir senin?
    Senin yaşından fazla taraftarlığım vardır eminim, ben hayatımda hiç bedava maça gitmedim, imitasyon t-shirt alıp giymedim, paramı verdim biletimi yada kombinemi aldım maçıma gittim.
    Sizler bedava bilet için cam çerçeve indirenler değil misiniz? deplasmana bedava otobüs peşinde koşanlar değil misiniz?
    Atıp tutmayın boşuna, Allah bu kulübü sizin gibi taraftarlardan korusun
    • ahmet pas  
    02 Eylül 2012 | 17:03
    -1
    Anladığım kadarıyla buraya yorum yazanlardan yaşı 17'yi geçen sayısı çok az, 35senelik bir taraftar olarak gençlere tavsiyem anlamadıkları konularda ahkam kesmesinler.
    Sporun hemen her dalı nankördür ama izleyici sayısı bu kadar çok olan futbolda nankörlükler daha da artıyor! Derdiniz nedir gençler? Başarı mı istiyorsunuz? Bundan 5 sene önce şu anki başarı portföyüne ulaşacağımızı, şampiyon olacağımızı, 3 sene üstüste avrupa kupalarına katılacağımızı, Türkiye kupasında final oynayacağımızı, twente gibi bir takımı 1-0 yenikken 3-1 yeneceğimizi vs. söyleselerdi hangimiz inanırdık. Bunları başaracak hoca ayda 500milyar alacak dense seve seve demez miydik? Kulüp bunu başaracak ama doğru düzgün transfer yapmayacak deseler ne farkeder demez miydik? Bu başarıları elde etsinler de bizi ayaklarına paspas yapsınlar demez miydik?
    İnsanoğlu yaradanına bile nankörlük ediyor da, takımını şampiyon yapana mı etmeyecek!
    Hani sonsuza kadar Ertuğrul hoca idi?
    Her sene şampiyon yapması mı gerekiyordu 2000 kombine alan taraftarı??
    • Eski Teksas Mustafa  
    02 Eylül 2012 | 16:18
    @armutlulu deniz kardeşim

    Düşüncelerimize aynen tercüman olmuşsun,çok sagol .
    Ama gelde bunları içimizdeki bazı taraftar kılıklı eziklere , yalakalara anlat kafaları almıyor .
    Avrupa'da bile e.sağlam kadar teknik direktör yok belki , ama bazı yalaka taraftar grubu yüzünden burada kafasına göre hareket ediyor.

    Ayıp , ayıp ; 2010 daki şampiyonluk ta sadece onun hanesine yazıldı, üstelik o sezon bile 2 kez istifa etmek istedi , biz geri çevirmiştik.

    O sezon bizim yerine Trabzon taraftarı gibi hırçın, Kayseri taraftarı gibi duyarsız taraftar olsaydı şampiyonluk hayaldi. O sezon bile en büyük performansı Bursaspor taraftarı gösterdi. Ama bunlar unutuldu, tek büyük , tek süpermen olarak e.sağlam gösteriliyor, üstelik te 3 sezondur cepten yemesine rağmen.
    • armutlulu deniz  
    02 Eylül 2012 | 15:22
    11
    hoca akıl değil hesap vermek zorundadır. maaşlı bir işçi olarak takımı neden bu kadar kötü oynattığının hesabını vermek zorundadır. şampiyonluk kredisi üç yıldır sürdüğü için hala kendini sorgulanmaz bir konumda tutuyor. bence her şeyin sorumlusu hocadır, oynattığı korkak futboldan sonra hala saçma sapan laflarla arka çıkanlar yüzünden pişkince akıl vermektedir. hoca artık aklını başına topla, altyapıya önem ver, biraz kendini geliştir, rakibin sahasından kaleciye geri pas yapanı, rakibi gördüğünde aklını kaçıran oyuncuyu oynatma. ey taraftar senden uykudan uyan, hocan en yüksek ücret alan teknik direktör, o zaman en iyi sonucu almak zorunda. yeri geldiğinde protesto edeceksin o da başını öne eğecek, adam gibi çalışacak, yoksa basıp gidecek.
    • can  
    02 Eylül 2012 | 15:13
    -5
    hocam sana lafımız yok ama yönetimi korumayı bırak artık
    • Mehmet Bıçkı  
    02 Eylül 2012 | 14:24
    10
    Sözüm sadece çorbacılaraü iyi niyetli olanlara değil: Yahu çorbacılar takımın final maçlarındaki rezil oyunlarından sonra hala hocaya ve yönetime sahip çıkıyorsunuz ya... gözünüzü çorba doyursun. Süper kupada trabzondan 3, fenerden 4, valenciadan 6 yemek çokmu hoşunuza gitti, zevkmi aldınız, hiç kanınıza dokunmadımı. Hocaya bu takımın Türkiyenin en fazla parayı verdiği söylenmesine rağmen rağmen hocamız daha bir final maçını kazanmadı. Sen hocana Türkiyenin en fazla parasını veriyorsan, hocanda sana Türkiyenin en iyi oynayan takımını göstermek zorundadır, rezil oyun çıkartan, Türkiyeyi rezil eden takımını değil. Ha istediğin oyuncular alınmıyormu, Yönetime diyeceğini dersin, zaten taraftar arkanda yönetimde yapmak zorunda kalır. O damı olmadı ben dediğimi demiştim dersin çeker gidersin başın dik olarak. Çorbacılar, oysa siz EZİK ZİHNİYETLE hala, o gelmeden önce biz düşmemeğe oynuyorduk lafını söylemekten bıkmıyorsunuz. Yine siz Üzüntüden uyuyamayan, hırsından ağlayan, rezil oyunu ve sonuçları kabullenemeyen taraftarlara utanmadan Bursasporlu değilsiniz diye saldırıyorsunuz. Sizin gözünüzü çorba bürümüş Bursaspor sevdası değil. Çorbanız kesildiğinde takım 6 atsa bile ortalığı ayağa kaldırırsınız, siz sadece çorbanıza bakarsınız, çorba yiyebilmek için sağa sola saldırırsınız.
    • 9 köyden kovulan  
    02 Eylül 2012 | 14:02
    Aç aç sayfalar tükendi... Yanlış yanlış üstüne yanlış yanlış üstüne şampiyonluktan bugüne tek bir artınız yok...
    • bursa  
    02 Eylül 2012 | 13:54
    hocam şu savunma inadından vazgeç yenilirsek de sonuna kadar mücadele edelim bize bu takım tam oturdu dedirt sonra açalım tamam zaten yapacak başka birşey kalmadı yeni sayfa açmaktan başka bize sana karşı kaybettiğimiz güveni tekrar kazandır biz senin yine arkanda oluruz yeter ki adam akıllı kadro kur ve takmı hiç bir zaman geri çekme
    • timsahşör  
    02 Eylül 2012 | 12:01
    Hocaaaa sana mı soracaz ne yapacağımızı. Bize akıl vereceğine sen kendi aklını başına al.
    • isim soyisim  
    02 Eylül 2012 | 11:28
    -8
    hocam seninleyiz ve biz her zaman ne olursa olsun BursasporLUYUZ yıkamazlar bizi bir maglubiyetle en büyük BursasporRRRRRRRRRRR
    • fmuti  
    02 Eylül 2012 | 10:07
    -6
    3 senedır degısenı soyleyeyım.ılk snee sampıyonlar lıgı cok agır geldı,kendı sıkletımıze yakın rangerstan ıcerıde 1 puan alabıldık.2. sene anderlect e ıcerde malup dısarda berabere kaldık kı 1 golle elendık.bu sene ıse anderlect ve rangerstan son yıllarda daha ıyı olan twente ıle oynadık,ıcerıde dagıttı dısarıda aynı skorla malup olduk.uzatmada kaybettık.bazı seyler daha ıyı ye gıdıyor.suan turk futbolu ıyı durumda degıl.trabzon koy takımına elenmdı keza fnerde elemeyı gecemedı.onun ıcın bıraz daha sabırlı olalım.bızım avrupa gecmısımız 3 senedır.daha fazla degıl.takımın kalıtesı her sene daha artıyor kım ne derse desın.transferler cok gec yapılıyor ve takıma uyum saglayamıyor o ayrı bır durumdur ama mıllı mac arasından sonra bu takım daha ılerıye gıder bu bır gercek.hepımız cok uzulduk mactan sonra cok agır bır malubıyettı,tura cok ınanmıstık,ancak gecmısle yasayamayız.bızı bu yerlere getrıen gene aynı teknık ekıp.sadece ıntertoto gıbı komık bır kupa gecmısı olan takımın bu tecrubesızlıgı normal.ben takıma ınanıyorum bu sene basarılı olucagız.
    • Halil Bağlar  
    02 Eylül 2012 | 03:39
    Gercekten ya, bir arkadaşımızın dediği gibi , maçta tur gözgöre gidiyor ama ertuğrul sağlam sinir bozucu bir sakinlikte kulubesine gömülmüş , çıt çıkarmıyor .
    Amatör maçlarına gidiyorum Bursa'da, o maçlarda bile hocalar yerinde oturamıyor, ama Türkiye'Nin en pahalı teknik direktörlerinden olan ertuğrul sağlam , son derece önemli bir maçta orda oylece oturuyor, Pes doğrusu

    Demekki kimseyi kaale almıyor .
    • Remzi Gemlik  
    02 Eylül 2012 | 03:33
    Hep gönül almaya , avutmaya , tepkileri azaltmaya yönelik açıklamalar bunlar.
    Bence hocanın yeni sayfa açacağı falan yok. 3 sezondur aynı masallar.
    • Masal  
    02 Eylül 2012 | 01:26
    Hocam bizim hayatimiz kaydi hastanelik olduk mactan sonra sen hala masalci amca modunda israr ediyorsun. Bu macta tur ellerinin arasindan kayip giderken tas olsa catlardi da sen sanki tiyatro izler gibi klubede gayet rahattin be hocam. Nasil olsa heybeni sampiyonlukla doldurdun ya artik bir adim ileri atma. somur somurebildigin kadar bu sampiyonlugu. Sizler para karsiligi bu isi yapan profesyonellerseniz isinizi dogru yapin yeter hocam felsefe dinleyecek hal yok bizde artik.
    • berryroad  
    02 Eylül 2012 | 01:08
    50 yil ustuste avrupaya gitse bu takim sen bu kafayi degistirmedikten sonra tecrube mecrube kazanamazsin hocam. Tecrube yanlisi gorup ders cikarmakla kazanilir biz 3 senedir ayni rezilligi seyrediyoruz. neyin tecrubesini kazandik bir anlat hocam da biz de anlayalim da kahrolmayi birakalim.
    • Zafer Mahalle  
    02 Eylül 2012 | 00:20
    Hoca sen kimi sucluyorsun '' camiayı kaosa sürüklemek '' vs diye.Sen işini iyi yapsan hic bir kaos olmaz merak etme, biraz da kendi işine odaklansan diyorum

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR