KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Yeşil Beyaz Devrim" tanıtıldı

16 Ekim 2012 | 16:10

3 yorum

6087 okunma

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Başkanımız İbrahim Yazıcı ile birlikte Valilik Binası'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Harput, Kulübümüzün kuruluşundan şampiyonluğuna kadar tarihini anlatan 'Yeşil Beyaz Devrim' isimli kitabın tanıtımını yaparken, iş adamlarının da kulübe sahip çıkmasını istedi.

Daha önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkanımızla birlikte Bursaspor'un geleceği adına bazı konuları paylaşmak üzere bir araya geldiklerini hatırlatan Vali Harput, "Bursasporumuzun profesyonel bir takım olarak başarılarının devam etmesini arzu ediyoruz.  Huzurlu yönetim, birlik beraberlik, şehirle dayanışma, kaliteli ahlaklı sporcu. Bunlar olmazsa olmazlar. Yönetimin ciddi bütçeler ayrıldıklarını da biliyoruz. Hala bir oyuncuya 20 milyon Euro'nun verildiğini biliyorsunuz. Bir oyuncuya 50 milyon TL verildiği bir ülkede, Bursaspor'un bu devler arenasında sahip olduğu başarıyı sürdürmesi için bütçe olarak da güçlü olması gerekiyor" diye konuştu.

"Bursa halkının Gözbebeğini Bursaspor’dur " diyen Vali Harput  Bursa’yı seven ve Bursaspor’lu olan herkese seslenerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Tarihi Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu gibi köklü medeniyetlere ev sahipliği yapması ile tarihi ipek yolunun Avrupa’ya açılan penceresi olma özelliği yanında mineralli ve doğal su kaynakları, termal şifalı suları, kış sporları, zengin tabiat varlıkları, yeşil dokusu ile tarımın en önemli merkezlerinden olan Bursa ilimiz Cumhuriyet tarihi ile birlikte tekstil, otomotiv, makine, yan sanayi, maden-metal ve mobilya sektörün de üretim merkezi olma özelliği ile öne çıkmıştır.

Tarihte pek çok ilke imza atan Bursa ilimiz son zamanlarda kazandırılan yeni spor tesisleri ile bir spor şehri olma özelliği de kazanmış ve uluslararası  organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek alt yapıya kavuşmuştur. Bu alanda 2013 FİFA U-20 Dünya Kupası, maçlarının oynanacağı illerden biriside Bursa’dır.

Bursa ilimiz pek çok özelliği ve zenginliği ile dünya ölçeğinde bir marka şehir olma yolunda ilerlerken, Bursa’ya değer katan ve marka olarak Bursa tanıtımına katkı sağlan en önemli kuruluşlarımızdan bir tanesi de hiç şüphesiz Bursa halkının gözbebeği olan BURSASPOR’dur.

Özellikle 2010 yılında kazanılan Süper Lig Şampiyonluğu ile zirveye ulaşan Bursasporumuz uluslar arası spor arenasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA kupası futbol müsabakalarında Ülkemizi ve Şehrimizi gururla temsil etmiş ve çok büyük bütçelerle ancak gerçekleştirilebilecek olan ilimiz dünya ölçeğinde tanımını en iyi şekilde yapmıştır. Bu başarıların devam etmesi ve Bursa adının Türkiye ve dünya insanlarının belleğinde çok daha yukarılara taşınması Bursa’da yaşayan 3 Milyon insanın ortak hedef ve idealidir.

Elbette bu hedeflere ulaşmak ancak ilimizde yaşayan 3 milyon insanın ortak değerimiz olan Bursaspor’un arkasında güçlü bir duruş sergilemesiyle mümkün olacaktır.

Bu anlamda Bursaspor’un tarihi yaşatan ve Bursa halkının hemşerilik duygularını pekiştiren muhteşem bir eseri size takdim ediyoruz.

“Yeşil Beyaz Devrim” isimli Bursaspor tarafından hazırlanan elimizdeki eserde hiç şüphesiz sizler de pek çoğunda kendi anılarınızı yaşayacak o gurur tablolarını gözyaşlarıyla izleyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Vefa gereğini yapmak adına kamuoyuna tarihi bir çağrı yapmak istediğini söyleyen Harput şöyle devam etti: "Yeşil beyaz devrim' isimli, Bursaspor'un şampiyonluk öyküsünü anlatan, içinde her şeyi bulabileceğiniz, adeta ansiklopedi niteliğindeki kitabı biz Bursaspor Kulübü olarak geçtiğimiz yıl bastırdık. Bu bir eser. Biz bu esere 5 bin TL bedel koyduk. Bu eseri Bursa'nın işadamlarına, sanayicilere, meslek kuruluşlarına, Bursa'da kazanan, Bursa ile övünen, Bursalıyım diyen tüm arkadaşlarımıza bu eseri bugün tanıtmak üzere huzurunuzdayız. Meslek kuruluşu örgütlerine, sanayicilere bir mektup yazıyoruz. Bu mektubu vergi mükellefi olan, kendileri ile iftihar ettiğimiz hemşerilerimize, meslek odalarına gönderiyoruz. Kimi arkadaşımız bir tane anı olarak alacaktır, ondan sonra bunun bedeli 5 bin TL ise, 'Ben buna 100 bin TL veriyorum' diyebilir. Kimi 100 adet isteyebilir. Ben bunu Bursa'nın, Bursalıyım diyenlerin, Bursasporumuzun yanındayım diyenlerin imtihan vakti gelmiştir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: "Fedakarlıktan kaçmıyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalı iş adamlarının Bursaspor'un yanında olacaklarına inandıklarını söyledi. Altepe sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu beklenen destek, Bursasporumuza yapacakları katkı onlar için önemli bir şey değil. Özel bir eser. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bursa’mızın en önemli güçlerinden biri Bursaspor. Bursaspor ismini de şehrimizden alan tek markamız, tek takımımız. Bursaspor'un başarısıyla birlikte Bursa da belli bir noktaya gelmiş oluyor. Herkesin desteğiyle Bursaspor şampiyonluğa ulaştı. Tüm dünya Bursa'yı da öğrenmiş oldu. Bursasporumuzun devamlı güçlü olmasını istiyoruz. Bir tek takımla şehirler marka haline geliyorsa neden biz de olmayalım. Bursaspor'un devamlı Avrupa takımı olmasını istiyoruz. Bizim onurumuz, gururumuz olmaya devam etmesini istiyoruz. Onun için fedakarlıklardan kaçınmıyoruz. Hedefimiz Bursaspor'u kalıcı olarak bu noktada tutmak. Şu anda Bursasporumuzun önümüzdeki sezonları iyi geçirmesi, başarılarının devam etmesi ve zirveye oynaması konusunda destekler gerekiyor. Bu eserle birlikte verilecek destekle Bursasporumuz önümüzdeki yılını da rahatlıkla atlatabilecektir."

Başkanımız İbrahim Yazıcı: "Her şeyimiz tamam bir tek gelirimiz noksan"

Başkanımız İbrahim Yazıcı Vali Harput'a sunduğu imkandan dolayı teşekkür ederek, "Böyle bir imkanı bize hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Bursaspor şampiyon oldu ama "Tesadüf" lafları çıktı. Sonraki senelerde de Bursaspor zirvede kaldı. Bir zamanlar Galatasaray Avrupa'daki şampiyonluğunda, o dönemin çocukları Galatasaraylı oldu. Ben o günleri hatırlıyorum. Sadece Galatasaray değil, diğer takımlarda da hangisi şampiyon olsa Bursa'da kutlama olurdu. Bursaspor şampiyon olduktan sonra ben sokaklarda bir başka kulübün bayrağını görmedim. Bu çok önemli. Artık Bursa kulübüne sahip çıkıyor. Bir futbolcuya 50 milyon TL gibi rakamların verilebildiği bir ortamda, biz dörtte birine sahip olsak şampiyonluk kovalarız. Bursaspor olarak her şeyimiz tamam bir tek gelirimiz noksan. Bugün daha yeni lige çıkan takımların gelirleri Bursaspor'dan fazla" diye konuştu.

Bursaspor'un kalıcı geliri olmadığını ifade eden Başkanımız İbrahim Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursaspor'un maalesef geliri yok. Bursaspor'u iyi bir seviyeye, kalıcı gelir kaynaklarını sağlarsak hep zirvede kalır. Gelin hep beraber buna destek olalım. Bundan sonra da Bursaspor hep zirve takımı olmaya devam edecektir. Yeşil beyaz devrim kitabının gelirleri düşündüğümüz gibi olursa bunun arkasından ona göre transfer yaparız. Bu yıl taraftar kendine göre haklı. Futbolcularım maliyetleri şampiyonluk senesiyle arasında 4 misli fark var. Biz bu paraları sokağa atamayız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Gecikmiş transferle ilgili herkes birçok şey söyledi. Geciken transfer yok. Biz elimizden geldiğince çalışıyoruz. Biz kalıcı değiliz. Bursaspor'un hep güçlü olması lazım."

 

    • crocodile  
    16 Ekim 2012 | 19:45
    bunlar hep konuşur...
    • Masal  
    16 Ekim 2012 | 19:37
    Kitap geliriyle mi transfer yapacaksin sn yazici birak bu isleri kafa mi buluyon sen. İnce eleyip sık dokuyormus peh. İnce eledigini gorduk de ortada dokunan bisey yok.
    • emre sylv  
    16 Ekim 2012 | 16:41
    vali harput hiç samimi dğlsn

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR