KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Yine tarih yazabiliriz

07 Ağustos 2012 | 06:07

3 yorum

5463 okunma

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 'Şampiyonluk senesinde olduğu gibi yeniden, ülkeye örnek olabilecek davranışlar sergileyebiliriz' dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği “Sporda Şiddeti Önleme Yasası ve Medya” konulu panel dün Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Panele, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor Hukuk Müsaviri Öztürk Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Bursaspor Teksas Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz ve TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erdal Akçay katıldı.
 
’ŞİDDETİN YÜZDE 80’İ FUTBOLDA...’
 
Böyle anlamlı bir toplantıda olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Ertuğrul Sağlam şöyle konuştu: “İşi anlamayacak 500 kişidense burada diyeceklerimizi iyi iletecek 35-30 kişiye hitap etmek çok daha önemli” diyen Ertuğrul Sağlam, “Sporda şiddet sadece Türkiye’de değil dünyanın sorunu. Tabiî ki sporda bu şiddetin yüzde 80’i futbolda gerçekleşiyor. Bu konu ile ilgili bir çok toplantı yapılıyor. Ancak bunların faydasını göremiyoruz ki baktığımız zaman şiddet artarak devam ediyor. Maalesef futbolun bir spor olduğunu bir türlü anlayamadık. Kazanacaksın, kaybedeceksin. Mutlu olacaksın.”
 
’HERKES BASKI ALTINDA...’
 
“Arkadaşlarınla bunun keyfini çıkartacaksın. Aşağılamadan, kırmadan. Ama biz bunları yapamıyoruz. Futbolda kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Böyle bir durumu asla kabul etmiyoruz. Kaybetmekten başka bir sonucu kaldıramayan bir toplum haline geldik. Herkesin üzerinde çok büyük baskı var. Yöneticisinden, medyasına, teknik adamından, futbolcusuna ve taraftarına herkes baskı altında. Kaybedersek ne olur baskısı insanları farklı davranmaya itmeye başladı.”
 
’CANAVARA DÖNÜŞEBİLİYOR...’

“Dışarıda sakin bir futbolcu, sahanın içinde kazanmak için adeta canavara dönüşebiliyor. Farklı kimliklere bürünebiliyor. Zaman zaman bizi bile farklı şeylere itiyor. Bursaspor olarak şampiyonluk döneminde, en stresli ve en baskılı dönemde fair-play şampiyonu ödülü almayı başardık. Biz bu işi yine başarabiliyoruz. Yeniden bu ülkede tarih yazabiliriz. Ülkeye örnek olacak hareketleri yeniden başarabiliriz. Hepimizin sağduyulu olması ve sporun gerçek amacını tekrar hatırlaması lazım. Bursaspor açısından çok güzel bir sezon geçmesini diliyorum.”
 
’SPORDA ŞİDDET SIFIRA İNMEZ...’
 
Bursaspor Hukuk Müşaviri Avukat Öztürk Yazıcı, sporda şiddetin hiçbir zaman tamamen sona ermeyeceğini söyledi. Yazıcı, “Yeni sezondan şampiyonluk yılında yaptıklarımızı tekrar yapmak istiyoruz. Sporda şiddet yasası evrensel bir sorun. Hiçbir zaman bu konu 0’a inmeyecek. Ancak İngiltere gibi en aza indirmeyi başarabiliriz. Biz biraz devşirme bir yasa ile 2010 yılında bu durumu sonlandırmak için bir yasa oluşturduk. Ama bazı şeyler yasayı koymakla olmuyor. Bunu bilmemiz lazım” dedi.
 
’TEK BAŞINA FUTBOL YETMEZ...’
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, şiddet olaylarının zorlama ile sona ermeyeceğini belirtti. Şahin, panelde yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Çıkarılan kanunlar ne olursa olsun insan kalitesini yükseltmemiz lazım. Bunları zorlama ile düzeltme şansınız belli bir noktaya kadar olup, daha sonra tekrar kaldığı yerden devam edecektir. Bakıldığı zaman şiddet ve holiganizmin yüzde 96.5”i futbolda. Umarım bu sorun bir an önce ortadan kalkar.”
 
’DERS ÇIKARMALIYIZ...’
 
Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, ülke genelinde yapılan böyle önemli toplantılardan dersler çıkartıp, sporda şiddeti en bilinçli şekilde önüne geçilmesini istedi. TSYD Yönetim kurulu üyesi Erdal Akçay da ülke olarak artık şiddete dur demeleri gerektiğini, özellikle ulusal medyaya şiddeti körükleyici yanlı haberler yapmama konusunda büyük görev düştüğünü söyledi.
 
’FAİR PLAY ÖDÜLÜNE ADAYIZ...’
 
Mehmet Güzelsöz, “Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda küfür etmeme ve centilmenlik örneği sergileyeceğimize dair karar aldık” dedi.
 
Bursaspor taraftarı adına konuşan Teksaslılar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, “Sporda şiddeti uygulayan ve uygulanan kişileriz biz. Cezaevlerine girdik, yargılandık. Salt yasalarla bir yere varılmıyor. Evet bu gerçek. Eğer öyle bir şey olsaydı. Yasa çıktığı günden bu yana bir şey olmamazı lazımdı. Aile yapımızın son 20-25 yıldır erozyona uğramasından kaynaklanıyor. Herkes birbirine şiddet uygulandı. Evde, işte, heryerde uygulandı geldik sporda şiddete. Biz toplumdan geldik. Biz uzaydan gelmedik.”
 
’MEDYA ÇANAK TUTUYOR...’
 
“Sporda şiddetin en güzel çözümü sona ermesi için hepimizin birlikte çalışması gerekiyor. Bana göre en büyük temel noktası İstanbul merkezli medyadır. Davadan beraat ediyoruz ve atılan başlıklar ancak diğer takımın adamları berat ediyor bir tek yazı yok. Çanak tutuyorlar bu şiddete. Taraf tutuyorlar, tarafsız olamıyorlar. 5000 tane daha yasa yapsanız bu iş olmaz. Birbirimize saygı sevgi yitirmeden olması lazım. Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda küfür etmeme ve centilmenlik örneği sergileyeceğimize dair karar aldık. Biz bunu ’yapabiliriz, yaptığımız birşey’ diyerek böyle bir karar aldık. Bu sezonla beraber fair play ödülüne adayız.”

 

    • partizan  
    08 Ağustos 2012 | 15:55
    tarih nasıl yazılırmış-mış?
    • Teksas_nl  
    07 Ağustos 2012 | 10:47
    olaya sadece spor futbol olarak bakarsan zaten hiçbirşey düzelmez. Futbolda şiddet buz dağının sadece görünen kısmı. Hoca se işini yap bırak bunlr hükümet düşünsün, bakanlar bu yüzden para alıyor sen işine bak geriye gidiyorsun hep
    • timsah  
    07 Ağustos 2012 | 06:27
    Hocam tamam orada güvendiğimiz tek adam sensin ama, kimse kusura bakmasın taraftarı bu sözlerle susturamazsınız. Tamam yine Fair-Play ödülünü alalım ama tepkimizden kimse kaçamaz.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR