KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Yüreğimizle oynayacağız"

21 Kasım 2014 | 12:43

8 yorum

7138 okunma

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Fenerbahçe'nin tecrübeli çok iyi bir takım olduğunu belirterek,

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında 24 Kasım Pazartesi günü oynayacağımız Fenerbahçe maçı öncesi Özlüce Tesisleri'mizde basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasının başında kamuoyunda oluşan yanlış fikirlerle ilgili açıklama yapacağını söyleyen Güneş, şunları dile getirdi: "Futbolun bir oyun olduğunu biliyoruz. Düzgün keyif alınan bir oyun olduğunu unutuyoruz zaman zaman. Ayakla oynanan bir oyun, kafayla da oynanır. Ama aklımızı kullanarak oynuyoruz. Elle oynayan kaleciler var, ama hiçbir zaman ayak oyunu olmadığını bilmemiz gerekir. Oyun içinde oyun aramak doğru değildir. Onun için de düşüncelerimizi daha temiz, daha berrak bir şekilde net olarak karşı tarafa verebildiğimizde daha sağlıklı bir ortam olacağını düşünüyorum. Futbolun bir yok etme olmadığını unutmayalım. İki takımın en güzel işlerini ortaya koyma yarışıdır. Bu yarışı unutursak savaşa başlıyoruz. Biz futbol adına ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştık. Fair-Play ruhuna bugün daha çok ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir. Barış, sevgi, saygıyı unutmamalıyız. Her türlü başarı önemli ve değerlidir ama hiçbir başarı insandan daha önemli değildir. Şampiyonluk sonuç almak önemlidir, ama ondan önemli olan yaşamak ve değerler yaratmaktır. Ortalığı tozu dumana katıp onun altında kirli işler yapmaya çalışanlara izin vermek doğru değil. Futbol toplumsal bir olay hiç kimsenin malı değildir. Öyle de olmamalıdır. Sevgiyi, saygıyı, barışı, dostluğu eğlenceyi ön plana çıkardığımızda bütün bunların yok olacağını bir kez daha söylemek istiyorum."

"KAZANMAK İSTİYORUZ, ÜÇ PUANA İHTİYACIMIZ VAR"

Bu hafta oynayacakları Fenerbahçe maçının çok önemli olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, şöyle konuştu: "Fenerbahçe maçı haftanın kritik maçı. Galatasaray-Trabzonspor, Beşiktaş-Kasımpaşa ve Bursaspor - Fenerbahçe maçları takımların üst sırada yarışıp yarışmayacağını gösterecek önemli maçlar. İnşallah futbol değerlerini konuşacağımız maçlar olur. Ben bu maçtan ne bekliyorum? Güzel futbol oynansın istiyorum, bütün oyuncular hünerlerini göstersin istiyorum. Hakem iyi ve tarafsız yönetim göstersin. Taraftarımız takımlarına destek olsun, sadece takımlarına destek olsun, keyif alacakları bir maç izlesinler. Örnek bir maç olsun. Temennim budur. Müsabakada kazanan bir takım olacaktır, biz kazanmak istiyoruz, üç puana ihtiyacımız var. Bunun için futbol oynayacağız. Başka hiçbir şey düşünmeyeceğiz. Maç bittiği zaman güzelliklerin konuşulduğu bir maç ortaya koymayı umuyoruz."

"YÖNETİCİLER ZARAR GÖRMÜYOR"

Güneş, bir gazetecinin, Futbol Federasyonu'nun disiplin yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle ilgili fikrini sorması üzerine, mevcut kuralların uygulanmasının daha önemli olduğuna dikkat çekti. Güneş, " TFF istediği zaman istediği kuralları koyabilmelidir. Daha iyiyi ulaşmak için suç varsa cezası olmalı. Bunlara katılıyorum ama bundan önce mevcut kuralların işlemesi gerekiyor. Eğer bunları işletemeyip yeni kurallarla çözüm ararsanız aslında çözümsüzlüğe gidersiniz. Ben Federasyona saygı gösteriyorum. Bugün için herkesin her şeyi konuştuğu ve kaos ortamının yaratıldığını görüp de bunu düzeltmek için adım atılıyorsa bizde buna katkı yaparız. Şiddet korkunun ürünüdür. Korkunun da panzehiri umuttur. Biz umutları ortadan kaldırmak için sadece kurallar ve sloganlar koymak yerine daha katılımcı, ortak değerlerin olduğu bir durum oluşturmamız gerekiyor. Bunun içinde özgürlükte sınırsız olmalı. Biz özgürlükleri ve sorumlulukları farklı alanda kullanıyoruz. Sorumsuzca her şeyi yapıyoruz. Bazen de onları kısıtlıyoruz. Bunun sadece spor değil her alanda insanlarımıza rahatsızlık verdiğini düşünüyorum. İnsanların umutları ile oynadığınızda korku başlar ve şiddet arkasından gelir. Günlük geçişler için yanlışları durduramıyorsanız kurallar koyup adım atabilirsiniz ama tek başına yeterli değil. Daha öncede kurallar var. Bugün uygulama itibariyle teknik adamlar ceza aldığımız zaman takım zarar görüyor ama yöneticilerin zarar gördüğünü düşünmüyorum. Nihayetinde maça gelmiyor, aynı hayat devam ediyor. Ama olumsuz bakmıyorum, arayışta olmalarına saygı duyuyorum." diye konuştu.

"CESARETİMİZLE KAZANMAK İSTİYORUZ"

Bir gazetecinin, 'bu sezon Bursa'da oynanan Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında yenildiklerini' hatırlatarak, Fenerbahçe maçının futbolcular üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığını sorması üzerine Güneş, şu değerlendirmeyi yaptı: "Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı yenmedin ne olacak değil, biz her maçı kazamaya çıkıyoruz. Galatasaray, Beşiktaş maçlarını da kazanmak için çıktık ama yenildik. Fakat üzüldük ama ezilmedik. Kazanmak istiyoruz, gücümüzü göstermek istiyoruz, kazanıp mutlu olmak istiyoruz. Ama kaybettiğimiz zaman da saygıyla karşılayacak bir takımız. Bunu daha önce Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında yaşadık. Hak etmediğimiz mağlubiyetler olmasına rağmen hayat devam etti. Bizim için Mersin, Akhisar, Fenerbahçe, Galatasaray hepsi rakiptir. Hiçbirini ayrı tutmuyoruz. Tabii ki Fenerbahçe son haftalarda formda bir takım, tecrübeli bir takım, aynı zamanda lider. Tüm olumsuzluklara rağmen yarışta önde olması beklenen iki takım Galatasaray ve Fenerbahçe. Biz de büyük olmak istiyorsak bir yerden başlayacağız. Oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız. Güçlü bir camia, kulüp olursak bu yarışta bazen kaybetsek de ayakta kalmasını bileceğiz."

"VAR OLAN DEĞERLERİNİ OLAĞANÜSTÜ KULLANSINLAR"

Tecrübeli teknik adam, bu maçta futbolculardan beklentisini ise şöyle ifade etti: "Ben futbolcularımdan hiçbir zaman anormal bir şey istemedim. Var olan değerlerini olağanüstü kullansınlar onu istiyorum. Biz de mükemmel değiliz ama olağanüstü çalışmalarını, gayretlerini bekliyorum, aklını, yeteneğini ortaya koyacak oyununu oynasın. Çok basit şekilde görevini yapsın, dış tahriklere hiçbir zaman kapılmasın. Karşımızda çok tecrübeli bir takım var. O tecrübesine karşı soğukkanlı olmak zorundayız. Onun dışında bir eksiğimiz olacağını düşünmüyorum"

Şenol Güneş, sezon başında Fenerbahçe'den kiralanan Holmen'in sözleşme gereği bu maçta oynamayacağını belirterek, "Başkanımızla konuştum bana öyle söyledi. Ama fikrimi sorarsanız, bence yanlış bir uygulama. Hem oyuncuya haksızlık hem futbola haksızlık. Doğru değil. Bu da çağ dışı bir hareket" yorumunu yaptı. Güneş, dün itibariyle hafif kasık ağrıları bulunan Ethem ve Josue ile bileğinde ağrı olan Şener'in durumuna bugün bakacaklarını, Bakaye Traore'nin de takıma yeni katıldığını sözlerine ekledi.

 Bursaspor.org.tr

    • antibizans  
    21 Kasım 2014 | 23:11
    Sampiyonlugun cani cehenneme,futbolu kirletenlerin ancak temiz futbolla yenilebileceklerini dosta dusmana gosterin yeter.sizinleyiz
    • FOREST  
    21 Kasım 2014 | 16:34
    Ya arkadaşlarla aldık passoligleri boğamız patlayana kadar bağırmaya stada Bursasporu seven gelir. yemişim sistemini mistemini konu Bursaspor ulan !!
    • eraska  
    21 Kasım 2014 | 16:22
    10 gün önce 16000 civarı olan kart satışı 22000 e geldi bugün...
    • Zafer Mh Li  
    21 Kasım 2014 | 15:31
    14
    Passolig satışı patlamış durumda biletler de tükenmek üzere siz hala neyi bekliyorsunuz ? Taraftar çıldırdı şampiyonluk istiyor !
    2. Şampiyonluk yakın meşaleleri yakın, bu sene o sene :)
    • ismet  
    21 Kasım 2014 | 14:44
    Pasolig kart 20tl mac bileti 10tl 15tl saat 6mi7diyekadar açık biletler azalmış durumda
    • BayBursaspor  
    21 Kasım 2014 | 13:58
    10
    maç başlarken inşallah şarıl şarıl yağmur yağarda sudan çıkarız timsahlar gibi. Yağmurlu maçları severiz biz
    • mrve  
    21 Kasım 2014 | 13:41
    ya bişi sorcam netten passolig başvurusu yaptık doğal olarak maça yetişmicek tek pas kart almka için gişeye ille basvuru sahibinin mi gitmesi gerekiyor birde gişeler kaça kadar açık olur ? tşkler
    • pislenti  
    21 Kasım 2014 | 13:01
    13
    Umarım stat dolar, tribün full çekerse fener' in bizi yenebileceğini sanmıyorum, her türlü alırız maçı.
    Bir de şenol hoca' nın her konuşması felsefi makale, yaşama dair köşe yazısı gibi. Harbi güzel adamsın, seviyoruz seni.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR