KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Yürütmeyi durdurma talebi

13 Ekim 2012 | 09:29

5 yorum

5637 okunma

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Başkanı Adnan Önürmen, Bursaspor-Gaziantep karşılaşmasında çıkan olaylardan dolayı yeşil beyazlı kulübe verilen iki maç seyircisiz oynama kararının durdurulması için dava açtı.

Mahkeme yürütmeyi durdurursa karar Türkiye'de emsal teşkil edecek.

GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen; Etik Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özbek, Yıldırım İlçe Başkanı Hüseyin Atay ve dernek avukatı Serkan Silacı ile birlikte adliyeye giderek Türkiye'deki tüm kulüpleri yakından ilgilendiren önemli bir başvuruya imza attı.

Önürmen, 29 Eylül'de Bursa'da oynanan Bursaspor Gaziantep maçında kale arkası tribünündeki bir taraftarın bıçaklı saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun yeşil beyazlı kulüp hakkında Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçına taraftarların alınmaması şeklinde bir karar verdiğini ifade ederek, "Biz bu kararı esefle kınıyoruz. Bu kararla TFF'nin ne yazık ki Anadolu takımlarına bakışı ve özellikle Bursaspor'a bakışının göstergesidir. Burada mağduriyet söz konusudur. Biz Bursaspor sevdalısıyız. Büyük bir mağduriyet yaşanacak. Bu yüzden idare mahkemesine başvurduk. Disiplin kurulunun kararını tamamen yanlış ve yanlı bulmaktayız. Sözün bittiği noktadayız. Konuyu yargıya taşıdık. Ve davamızı kazanacağımıza da inanıyoruz" dedi.

Etik Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özbek ise Disiplin Kurulu'nun Bursaspor aleyhindeki bu kararının kanun, Anayasa ve Sporda Şiddet Yasası'na da aykırı olduğunu ifade ederek, "Bu karar cezanın şahsiliği ilkesine aykırıdır. Hukuk normlarını alt üst eden bir karardır. Dolayısıyla yaptığımız bu müracaat hukukidir. Yürütmenin durdurulması gerektiğini düşünmekteyiz. Yürütmenin durdurulmasıyla ilgili 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesine aykırı hareket edilmiştir. Yürütmenin derhal durdurularak Bursaspor ve Bursaspor seyircisinin mağdur edilmemesini istiyoruz. Bu diğer kulüpleri de yakından ilgilendiriyor. Bundan sonra TFF'nin kulübü ve seyirciyi mağdur etmeyecek kararlar vereceğini umut ediyorum" diye konuştu.

Bir taraftarın işlediği suçun tüm taraftarlara fatura edilemeyeceğini ifade eden Özbek, "Suçun şahsiliği esastır. Suçu işleyen kişiye ceza verilmelidir. Cezanın muhatabı o aleti tribüne sokan kişidir. Maalesef TFF disiplin talimatı kanunlara aykırıdır. Bu yüzden derhal gözden geçirilmelidir" dedi.

Dernek avukatı Serkan Silacı imzalı 3 sayfalık dilekçede, "Maç girişlerinde taraftarlar stadyuma alınırken üzerleri iptidai bir şekilde aranmakta, elle kontrol sonrası taraftarlar içeri alınmaktadır. Bu girişler ve aramalarda metallere hassas x-ray tarzı yüksek güvenlikli cihazlar olması gerekirken bu cihazlar hiçbir stadyumda yoktur. Bunun sorumluluğunun TFF tarafından kulüplerle birlikte planlanması ve dağıtılması gerekmektedir. Zira bu durum başlı başına TFF'nin yol açtığı bir güvenlik zafiyetidir" ifadelerine yer verildi.

 Hakimiyet Gazetesi

    • sınamıke  
    14 Ekim 2012 | 00:41
    Cok dogru cook
    • sarı hakan  
    13 Ekim 2012 | 15:58
    sonsuza kadar arkanızdayız.. helal olsun size Bursa sizin gibiLerLe güzeL bu sehrin taraftarı cefekardır ... inadına Bursaspor..
    • Mustafa D.  
    13 Ekim 2012 | 12:39
    işte dernek dediğin böyle çalışmalı yürekten tebrik ediyorum haksızlıklara karşı bizim bi b.. yaptığımız yok bari siz bişeyler yapın
    • Kestel  
    13 Ekim 2012 | 11:35
    Helal olsun size be !
    • SİPTAR...  
    13 Ekim 2012 | 09:57
    Umuyorum Türkiye de ilk ve öncü oluruz bu ceza kalkar mahkemenin verecegi kararla tüm anadolu kulüplerimize hizmet etmiş oluruz emsal kararla arkadaş ben stada girerken pet şişemi bile alıyolar para vermişm suyumu icicem dışarıda 50 kr. su içeride 1 tl almışm suyumu sokamassın diyolar bırakıyorum atıyorum oraya bozuk paramı bile alıyolar sokamassın dyolar ama koca bıcagı nasl göremezsin tespit edip o kişiyi alamazsın orada görev yapan güvenlik görevlileri de sorgulansın onlar da görevlerini ihmal etmişlerdir...

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR