KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Zaferin köşelere yansıması

24 Ağustos 2012 | 09:25

6 yorum

10512 okunma

UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri ilk ayağı maçında Twente'yi 3-1 yenen Bursaspor hakkında spor yazarlarının görüşleri.

Ali Ece, Batalla Resitali, Akşam

Bursaspor hep şanssız kuralar çekti. Avrupa'daki ilk deneyiminde D.Kiev'le eşleşirken o sezon sonunda Twente UEFA'da finale kadar çıkmayı başarmıştı. Son yıllarda ise Twente, Hollanda futbolunda sürdürülebilir kalkınmayla eş anlamlı. Kağıt üzerinde hep iddialı ve çok desteklenen takımlar olmalarına rağmen kendi liglerinde sadece birer kez şampiyon olmalarıyla Bursa Türkiye'nin Twente'si, Twente de Hollanda'nın Bursa'sı gibi. Ama işte her iki lig arasındaki sağlıklı ve eşitlikçi gelişme şartları maalesef Türkiye aleyhine. Bursa, sadece Twente'yi değil her şeyden önce bu 'Türk futbolu aleyhine şartlar'ı yendi. Baliç-Biyediç'li Intertoto dönemi ruhu ile Sağlam'ın her sezon geliştirdiği futbol aklının sentezi bu tarihi galibiyeti getirdi. 4. dakikada Sestak'ın kaçırdığı pozisyonun çok benzerini yakalayan Chadli maalesef affetmedi. Yenilen gol öldürmedi, tam tersine gerçek Bursa'yı diriltti. Batalla ve N'Diaye'nin derinlemesine pasları, çizgi halinde ileri çıkarak orta sahasına çok yakın oynayan Twente savunmasını ters köşeye yatırmak için yapılabilecek en güzel futbol doğrusuydu. Batalla daha da fazlasını yaptı, adeta kramponla şiir yazdı. Hatta Premier Lig'de birçok takımın gözdesi olan Douglas gibi bir 'defansif hava kuvvetleri komutanı'nın lideri olduğu Twente savunmasından sıyrılmayı başarıp kafasını tenis raketi gibi kullanarak harika bir galibiyetin mimarı oldu. Steve McLaren'ın Alex Ferguson'un yardımcısı olduğu dönemin İngiltere Ligi açıklarını hatırlatacak şekilde inatla direkt çizgiye inerek Giggs ortaları yapan Ozan'ın 'asistorta'ları ayrı bir futbol güzelliği. Batalla'nın jeneriklik vuruşu ise güzel ötesi! Rövanşta ne olursa olsun dünkü skor ve sergilenen oyun, Türk futbolunun bu zor döneminde çok önemli. Rövanş için kilit adamlardan birisi Musa olabilir. İlk 15 ile Chadli'nin golüne kadar Twente'nin yaptığı etkili hücum preste 26 kez altyapı milli takımlarımızda forma giymiş yetenekli genç orta saha Musa'nın inisiyatif alamaması halen Ergiç'in yerinin doldurmadığını gösteriyor. Musa rövanşta Ergiçleşirse tur bileti gelir.

Ali Sami Alkış, Twente'nin Üstüne Tenteyi Çektik, Star

Bursaspor'un ilk yarım saat içinde sergilediği etkin oyun ve bulduğu pozisyonlar sonrasında, geriye düşen kendisinin olması; futbolun nankörlüğü mü, yoksa bizimkilerin bonkörlüğü mü? Pinto'nun daha ikinci dakikada, yandan kaçan boştaki arkadaşını görmeyip, kendi şut denemeye kalkması; açıkça bir hovardalıktı. Pinto girdiği bir çok pozisyonu ezdi. Twente ise; Fer'in çok üstten auta giden şutu dışında, ilk gol denemesinde başarılı oldu. Deliye döndüm. Çünkü biz; çok nadiren rakip defansın arkasına adam kaçırma becerisini gösteririz. Ama Bursaspor; bu yolla Twente savunmasını kevgire çevirdi. Nasıl gol gelmez, şaşıp duruyordum. Maç içinde, kendi adamızda paslaşırken; topu kendi ayağımıza istemedik. Aradan kaçarak yakaladığımız boşluktaki kulvarımıza top çağırdık. Bu noktada iyi, etkin ve doğru paslaşmalar oldu. Rakip ciddi anlamda kademe hatalarına düştü. Onları sürekli hataya zorladık... Bir ara uyguladığımız tam saha pres  o denli etkili oldu ki; Gonzales pas vermek için, boşta kalmış  hiçbir takım arkadaşını bulamayınca, ne yapacağını şaşırdı. Çaresizliğinden kendi kendine konuşup durdu. Bu yüzden topu da kaptırdı. İşte böyle hem süper oynayıp hem bol pozisyon bulurken, durduk yerde gol yemek; şamar, yumruk, tekme, gülle yemekten beterdi... Neyse ki Batalla'nın harika golü, adaleti biraz olsun tecellli ettirdi. Golden önce; Ozan'ın zor şartlarda ve sıfırdan gönderdiği mükemmel ortası da, güzel golün kremasıydı. Bursa'ya beraberliği getiren Batalla'nın ikinci yarıdaki müthiş füzesinin direkte patlaması; Twente'nin körolası şansıydı. Sestak'ın attığı ile beraber, skor neredeyse 3-1 olacaktı. Fakat o kadar canlı, arzulu, atak ve etkiliydik ki;  olması gereken çok geçmeden gene Batalla'yla oldu. Bursaspor'u harika futbolu için kutluyoruz. Nefis bir maç çıkardılar. Umarım bir hafta sonra gruplara katılırlar. Harika gece için teşekkürler.

Hayri Ülgen, Batalla'dan Altın Goller, Takvim

Öncelikle dün Bursa'da tam bir karnaval ve tarihi bir gün yaşandı. Tribünler belki de son yılların en kalabalık seyircisini toplamıştı. Sahada ise Ertuğrul Sağlam ve askerleri bu maç için hazırdılar. Bursaspor gerçekten de oyuna mükemmel bir tempoda başladı. Zaten ilk 30 dakika içersinde belki de tarihi bir farka gidebilirdiler. Öyle ki 31 dakika sonunda tam 4 net pozisyonunu kaçırdılar. Hemen ardından basit bir hata ve yenilen gol Bursaspor'u bir anda kendine getirdi. Yenilen golden sonra Bursaspor oyuna ağırlığını koyarken sahada futboluyla, 2 golüyle ve şovuyla bütünleşen bir Batalla izledik. Attığı ilk gol herhalde UEFA tarafından en iyi goller listesinin başına konur. Bu yetmezmiş gibi Sestak'a muhteşem bir asist yaparak takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Son bölümde de altın kafasıyla üçüncü golü atarak güçlü Twente karşısında takımına önemli bir avantaj kazandırdı. Ah keşke bir de o direkten dönen top gol olsaydı tarihi bir gün yaşanırdı. Ancak bu galibiyet asla bir tur değildir. Twente çok güçlü ve çabuk golü bulan bir takım. Eğer Ertuğrul Sağlam takımına orada aynı oyunu tekrarlatırsa biraz da defansif kademeyi bölüştürebilirse o zaman turla döner. Bravo Bursa ve bravo Bursa taraftarına. Sizleri kutluyorum...

Osman Şenher, Harikasın Bursaspor, Milliyet

Dün gece Bursa’da bayram vardı. Önce taraftardan başlayayım. 25 bin coşkulu seyirci öyle bir şov yaptı ki, takımlarına destan yazdırdı. Ertuğrul Sağlam’ı kutlamak lazım. Twente’yi çok iyi analiz etmiş... Hollanda Ligi’nin liderinden hiç korkmamış. Takımını öyle bir mantalite ile sahaya sürmüşki 90 dakika orta sahada pres yapıp hep hücumu düşündüler. Ve bunda da çok başarılı oldular. Dün gecenin başarısız futbolcusu Pinto biraz gününde olsaydı Twente’nin işi ilk yarı bitmişti. Pinto gibi son vuruşlarda çok başarılı olan bir futbolcunun dün gece basireti bağlandı. Yüzde yüz diyebileceğimiz üç net gol pozisyonunu gole çeviremedi. Yine maçın yıldızı iki gol atıp bir asist yapan Batalla’nın bir şutu direkten dönmese tur yüzde yüz Bursaspor’un diyebilirdik. Ama ne olursa olsun bu futbolu Hollanda’da da tekrarlarsa Twente’nin kurtuluşu yok. Maçın yıldızlarına bakıyorum, Batalla’dan sonra Basser sahada basmadık yer bırakmadı. O sağ çizgide belki 30 kere gitti geldi, müthiş bir futbolcu. Önünde oynayan Sestak hem golünü attı hem de yoruluncaya kadar Twente’nin sol tarafını kalbura çavirdiler. Orta sahada N’Diaye, Musa öyle bir boğuştular ki, belkide kalite olarak kendilerinden daha iyi olan Twenteli Brama’ya, Fer’e ve Jannssen’e orta sahada top yaptırmadılar. İnsanüstü mücadele ettiler. Vederson ve Ozan sol çizgiyi Twente’ye kapadılar, orada top kullandırmadılar. Ozan, Sestak’a iki de gol asisti yaptı. Dilerim bu futbollarını hem Avrupa’da hem de Türkiye’de devam ettirirler. Bu maçın rövanşı çok zor olacak. Twente, Bursa’da grogi oldu, dağıldı. Ama unutmamak lazım bu takım kendi sahasında canavarlaşıyor. Çok koşuyor, taraftarının da müthiş desteğiyle coşuyor. Ancak ne olursa olsun dün geceki futbol bizi umutlandırdı. Bursaspor’un bu performansını gördükten sonra kolay kolay Hollanda’da kazaya uğrayacağını düşünmüyorum.

Serkan Yetişmişoğlu, Enfes Bursaspor, Fotomaç

Bursa Atatürk Stadı'nda dün gece her yönüyle bir futbol şöleni ve ziyafeti vardı. 25 bini aşkın taraftarın doldurduğu tribünlerin muhteşem desteğiyle coşan Bursaspor, Hollanda'nın güçlü ekibi Twente'ye futbol dersi verdi. Ozan ve Sestak ile kanatları çok iyi kullanan yeşil-beyazlılar, Batalla'nın organize ettiği ataklarla daha ilk 16 dakikada Pinto ve Sestak'la 3 net pozisyonu kaçırdı. Bu güzel oyuna rağmen son vuruşlarda etkisiz olan Bursaspor, 30'da kalesinde hiç ummadığı bir gol gördü. Bu gole rağmen demoralize olmayan Timsah, 40'ta Batalla ile skoru eşitledi. İkinci yarıda yine rakibi ısıran ve rövanş için avantajlı skoru isteyen inançlı bir takım vardı sahada. Tribünlerin muhteşem şovuyla ateşlediği yeşil-beyazlı kramponlar, aradığı golleri buldu. 53'te Sestak hem şanssızlığını kırdı, hem de herkesi coşturdu.
Günün yıldızı Batalla, 82'de Bursa'yı gruplara kalma yolunda umutlandıran golü attı. 1.69'luk tangocu, 2 gol ve 1 asistle devleşirken, Ozan da 2 nefis asistle muhteşem gecede parlayan yıldızlar arasına girdi. Bursaspor, 30 Ağustos'ta oynanacak rövanşta çifte Zafer Bayramı'nı kutlamaya çok yakın... Eğer Timsah, rövanşta 1 gol atarsa, bu iş biter ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak adını bir kez daha tarihe yazdırır.

 Goal.com

    • ferhat  
    24 Ağustos 2012 | 15:59
    istedigi kadar çoşukulu olsun taraftarları şuda bir gerçekki bizde deplasmanlarda daha çoşukuluyuz ...İNADINA TEKSAS!
    • Erman Önder  
    24 Ağustos 2012 | 13:38
    burda bahsi geçen tüm yazarların bilmem neresine bilmem ne yapmak lazım , umarım gruplara kalırlar ne demek ulan? aslında kalmaları işimize gelmez bi fenerbahçe cumhuriyeti varken bir galatasaray imparatorluğu varken neden Bursaspor kalsın ki neyse onlarada başarılar dileriz der gibiler... ummayın iki yüzlü ş..zler ummayın biz gidip oraya yüreğimizle oynayıp paşa paşa gruplara kalıp gelicez sznde yüzünüz daha fazla kızaracak.....!
    • Velii  
    24 Ağustos 2012 | 12:21
    İstanbul takımlarının biri dün gece daha zayıf bir rakibe karşı bile bunu başarsaydı Batalla 'büyücü , Arjantin milli takımında yeri hazır , Messi mi Batalla mı' yorumları yapılırdı .Üçüzlerin başarılarına Milli Takımımız gibi sevinilmesi için medya baskısı oluşturuluyor , biz olduk mu arkadaşın dediği gibi ötekileştirme ( onlar ) ve pek beceremedikleri objektiflik özellikleri ön plana çıkıp maçı tarafsız değerlendiriyorlar.
    • cihan  
    24 Ağustos 2012 | 11:08
    ya şunu bi anlayın twente taraftarı çokşuluymuş öyleymiş böyleymiş sayın Mc bilmem ne var ya teknik direktörler taraftar 15 dk kulaklarımızı tıkaya bildik diyr demek bu twente taraftarı ve hocası böyle taraftarı görmemiş Allah izin verirse biz turu Hollanda da alır geliriz ve taraftarı ne kadar çok bağırırsa FUTBOLCULARIMIZ o kadar hırslı oynar çünkü bizim çocuklar atmosferi uğultuyu sesi tribün baskısını seviyor hiç korkumuz olmasın biz dün gece Bursa da destan yazdık ya hem tribün hem futbolla yetmez mi bee ??
    • remzi biçer  
    24 Ağustos 2012 | 10:12
    11
    yazılanlar az bile intertoto maçlarından sonra seyrettğim en zevkli karşılaşmaydı.teşekkürler timsahım,teşekkürler Bursaspora gönül verenlere.
    • Rıdvan  
    24 Ağustos 2012 | 10:03
    11
    Bursasporumdan ONLAR diye bahsedilmesini hazmedemiyorum.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR