KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Zirve için 5 takviye şart"

03 Aralık 2013 | 07:21

35 yorum

14752 okunma

Daum, Olay Tv Final Programı`nda bomba açıklamalar yaptı. Alman Hoca, devre arasına kadar sıralamada üst sıralardan kopmak istemediklerini belirterek “Düşüncemiz 3-4 futbolcu takviye etmekti ama bir iki futbolcumuz ayrılacağı için bu sayı artacak. 4-5 kaliteli oyuncu lazım. Böylece zirveye oynayabiliriz” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, ikinci yarıya kadar iyi puan toplayıp yapılacak 4-5 takviye ile takımı sıralamada iyi bir yerlere getireceklerini söyledi.

Olay Tv'de Final programına katılan Daum, zor bir dönemde takıma katıldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Daha iyi yerlere geleceğiz. Gerçekten çok iyi bir yönetimle karşılaştım. Her zorlu dönemimizde futbolcularımız da bizi destekledi. İdmanlarda özellikle fiziksel yönde çok iyi çalışmalarımız oldu. Belirli bir süreçten geçen takım galibiyetlere başladı. Güven getirmeye başlamıştık."

"Lige baktığınız zaman gerçekten çok iyi müsabakalar çıkardığımız ortada ama orada da istenilen sonuçları alamadık. Zaman zaman puan kayıplarımız ve kötü müsabakalarımız da oldu. Şimdiki puan cetveline baktığınız zaman çok fazla puan farkı yok. Onları yakalamak adına çalışmalarımız var. Devre arasında yapılan takviyelerle ikinci devreye gireceğiz. Mücadele adına gerçekten futbolcularımız elinden geleni yapıyor. Ama oyun açısından çok daha iyi olmalıyız. Orada bizi öne götüren bazı faktörler olmalı."

'KALİTELİ OYUNCULAR LAZIM'

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Daum, "Gerçekten yönetimimiz çok iyi bir çalışma içerisinde. Başkanımız Erkan Körüstan, Rıdvan Şen ve Ayhan Barışıcı ile birlikte gece gündüz transferlerle ilgili çalışıyoruz. Ara transfer döneminde futbolcular sözleşmeli oluyor. Bunları kulübe bağlamak da kolay değil. Biz de istediğimiz futbolcuları izledik. En iyisini ve en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Düşüncemiz 3-4 futbolcu takviye etmekti ama bir iki futbolcumuz ayrılacağı için bu sayı artacak. 4-5 kaliteli oyuncu lazım. Doğru transfer yapmanız gerekiyor. Size artı getirmeli. Kendi takımınızda olan mevcut karakterli futbolcular çok. Bunları da belirli bir seviyeye getirmek istiyoruz" dedi.

'FUTBOLCULARLA KONUŞACAĞIZ'

"Devre arasında yolların ayrılacağı futbolcular olacak mı? Sestak ve Pinto ile ilgili bir tasarruf düşünülüyor mu?" sorularına Alman Teknik Adam Christoph Daum, "Futbolcularla görüşeceğiz. Onlarla görüştükten sonra kararlar verilecek. Sestak bizim kadrolu futbolcumuz. Onunla da görüşeceğim. Pinto'ya şans verdim. Kendisiyle de konuştum. Sestak da iyi çalışıyor. Ama bunları önümüzdeki haftalarda görüşeceğiz" cevabını verdi.

'GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ'

Daum, Batalla'nın önemli bir isim olduğunu ancak yokluğunu doldurmak için çalıştıklarını söyledi.

"Batalla'nın yerini doldurma açısından çalışmalarımız oluyor" diyen Christoph Daum, "Bizim tarafımızdan gerçekten futbolcuya bir yanlış yapılmadı. Yönetim elinden gelen herşeyi yaptı futbolcuyu burada tutmak adına. Musa'yı, Belluschi'yi oynatmaya çalışıyoruz. Transfer döneminde onun kadar iyi bir futbolcuyu bulmak gerçekten çok zor. O da gökten zembille inmedi, ama böyle kaliteli bir futbolcuyu bulmamız zor. Ama yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

'DOĞRU KARARI VERECEĞİZ'

"Pablo Martin Batalla, özür dilerse onu tekrar kabul eder misiniz?" şeklindeki soruya Daum, "Biz gerçekten teknik anlamda ve başkanımız elimizden gelen herşeyi yaptık. Böyle bir durum olursa tabii ki görüşürüz. Bütün bu sorumluluğu başkan, yönetim ve teknik heyet alır, Bursaspor menfaati için her şey yapılır. Ve en doğru karar verilir" cevabını verdi.

'TRANSFERE HAZIRLIKLIYIZ'

Fernandao dışında transferde yabancı oyuncu tercihi yapılıp yapılmayacağı konusuna da açıklık getiren Daum, "10 yabancı futbolcu kadromuzda bulundurabiliyoruz. 4 haftalık bir süreç içinde kaç tane futbolcu bizden gidecek, ya da kalacak bunların kararları verilmesi gerekiyor. Ona göre transfer yapılacak. Her yönden biz hazırlıklıyız ve buna göre hareket edeceğiz. Umarım yaptığımız takviyelerle kalitemiz yükselecek. Kaliteyi transfer ettiğinizde kendi takımınızdaki futbolcuların performansını da yükseltirsiniz" dedi.

'OYUNCULARA SORUN'

"Oyuncularla aranız nasıl?" sorusuna ise tecrübeli teknik adam şu yanıtı verdi: "Bunu futbolculara sormanız gerekiyor. Çok iyi çalışıyoruz, çok süperiz diyebilirim. Kendi kişisel olarak söylersem ortaya atılmış iddia olur. Bunu futbolcularımıza sormak gerekiyor. Gerçekten ben futbolcularımı seviyorum. Hangi dil konuşmaları, nereden geldikleri önemli değil. Onlar benim futbolcularım. Benim tarafımdan gerçekten iyi çalıştığımızı söyleyebilirim."

"Taraftar zirveye oynayan bir takım istiyor? Bunun için ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi?

"Hepimiz hedefimiz ofansif oynayan bir takım. Yapılan transferlerle kalite yükselecek. İsimler gelince kendi takımınızdaki oyuncuların da kalitesi yükselir. Bursaspor bu transferlerden sonra taraftara çok da iyi yerde olmamız gerekiyor taraftar bunu hak ediyor. Gururla takımlarını izlemeliler ve bizim takımız demeliler. Hedefimiz bu."

'KUPADA İDDİALIYIZ'

Alman Teknik Adam, Adana Demirspor'u yenerek tur atlamak istediklerini söyledi.

Daum, Bursaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda da iddialı olduğunu söyledi. Alman Hoca, "Kupayı almak istiyorsanız hedeflerinizi koymalısınız. Bu uzun bir süreç. Bu hedeflere ulaşmak için öncelikle Adana Demirspor'u yenmek durumundayız. İyi hazırlandık. Durumumuzu biliyoruz. Ciddiye alıyoruz. Hazırlıklı olarak Adana'ya gideceğiz. Öncelikle turdan tura düşünüyoruz. İlk hedefimiz Adana'da gelip gelmek" diye konuştu.

'CAMİ'DE RAHATLIYORUM'

Bursa'yı çok beğendiğini ifade eden Daum, "Aslında benim işim Bursasporu layık yere getirmek. Gezmek değil. Vakit bulursam geziyorum sadece. Hayatımız futbola endeksli. Ulucami yeşil cami kapalı çarşıyı gezdim. Fazla zamanım olmadı aslında. Ben camileri gezdim. O sakinliği barışı çok severim gidiyorum ve çok rahatlıyorum. Bir kere değil de bir kaç kere yapmalısınız severek yapıyorum. Camilere gitmek aslında güçte veriyor" dedi.

'ŞİKAYETİM YOK'

Daum Bursa yerel basını için ise, "Kesinlikle şikayetim yok. Gerçekten bana söylenen dikkat et derlerdi. Bu zaman zarfı içerisinde kesinlikle bir aksilik yok. Herkes objektif olarak takip ediyorsunuz. Zaman zaman krite edeceksiniz. Benim için çıkıntı yok. Gayet iyi çalışıyoruz. Zaten bunu bana İstanbul'dan anlatmışlardı" diye konuştu.

 Olay Gazetesi

    • Sadece Teksas  
    05 Aralık 2013 | 23:19
    Pablo Martin Batalla
    • kale arkası  
    05 Aralık 2013 | 16:49
    -1
    Hep geri pas yan pas bekler terlemeden maç bitiriyo.Bu haftada stadta geri pas yapan takım seyredersem demediğim kalmıcak sana daum...
    • 16spor  
    05 Aralık 2013 | 10:19
    -1
    bu imzalar ne oldu,kardeşim yok mu bir geşilme,nasıl kurtulacaz bunlardan bunlaraın egoları tatmin olacak diye ben mecburmuyum takımımın her maçta ezilmesini seyretmeye,batalla varken takımımız biraz daha dikine gidiyordu,
    • Berat  
    05 Aralık 2013 | 01:41
    -2
    Ön liberoya eduyu al ileriye stancu pinto yolcu et sag kanat volkanın zaten almşkende adam akıllı bı ofansıf alsınlar holmen amrabat vs eger eksıkler giderirseler takım ciddin iyi oynar ama daumda hep pas çalıştırmasın bırazda şut calıştırsın .. !
    • murat uçar  
    04 Aralık 2013 | 23:13
    hep beraber heb beraber birlik olmalıyız bugünkü adana maçında da gödük Bursanın Bursadan başka dostu yok hepberaber el ele olmakıyız
    • partizan  
    04 Aralık 2013 | 18:24
    5 takoz alacaksanız aman almayın.
    • BS  
    04 Aralık 2013 | 12:03
    -1
    holmeni alın
    • batllafan  
    04 Aralık 2013 | 10:31
    ahmet cankı 1)bak kardeşim ben ne hastayım ne de Bursaspor düşmanı sadece bazı insanlar gibi yalaka ve de nankör deyilim hepsi bu !... sene 2010 yaşpiyon olduk benim hayatımn millatı idi o tarih onun mimarları tek tek yok edilirken bunu hazm edemıyorum gercekten belki bunu asla anlıyamıyorsunuzdur yemin ederim aşk oldüm kızdan ayrıldımda bile cnm bu kadar acımamıştı 2) birde insanların yorumlarını eleştirme varsa bir düşüncen konuş dinliyelim yoksa sus burda bari bırakın insanlar istediyi gibi kendini ifade etsin.
    • AklıSelim  
    04 Aralık 2013 | 09:43
    Bence yönetimi istifaya çağırmanın anlamı yok. Transfer dönemi yine futbolcu alınamayacak. Biraz sabır gstermemiz gerekiyor
    • eski teksas  
    03 Aralık 2013 | 23:36
    ARKADAŞLAR SİZE TEK BİRŞEY SÖYLİYECEM.... BU ÜLKENİN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM FATİH TERİM DERİZ HEPİMİZ DEMİ.... BU ADAM 4 - 4 - 2 OYNATIYO SA ELİNDEKİ TÜM KADROLARI...... BİZ NEDEN 4 - 5 - 1 OYNUYORUZ İÇERDE BUNU ANLAMIYORUM HADİ DIŞARDA BELKİ KUVVETLİ TAKIMLARA BUNU DENERSİN AMA İÇ SAHADA NEDEN BASKI YOK KARDEŞİM... 2 YERSİN 3 YERSİN AMA SAĞLI SOLLU SALDIRIRSIN GOOOL BULAMAZSIN BİZ BÜYÜK Bursaspor TARAFTARI SİZ SOYUNMA ODASINA GİDERKEN SİZLERİ ALKIŞLAMASINIDA BİLİRİZ.....
    • furkan  
    03 Aralık 2013 | 23:33
    Holmeni all yonetim fener satis listesine koymus
    • bursasporum  
    03 Aralık 2013 | 23:22
    kişiler gelip geçicidir. Bursaspor her daim kalıcıdır. elbette battalla gittiği için hepimizden bir şeyler gitti. ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok maalesef. her ne olursa olsun takımımıza sahip çıkmak zorundayız. bu yönetimi bende desteklemiyorum. ama şu ortamda yönetim istifa edip gitse ne olacak. yine ortada bir belirsizlik olacak. seçim yapılana kadar transfer dönemi kapanacak. ara transfer dönemini bekleyip göreceğiz. en başta batallayı ( artık kazanamayacağımız kesin ) iyi bir paraya satıp , oradan gelecek para ile kaliteli transferler yapmamız lazım.

    bence ; holmen - yekta - serdar kesimal - volkan şen ve amrabat takıma şu anda kazandırılabilecek oyuncalar. bu oyuncuların hepsi bize faydalı olur.

    hakan - sestak- pinto - şamil - tuncay ve yasin' e de teşekkür edilip yollar ayrılmalı diye düşünüyorum.
    • harbici  
    03 Aralık 2013 | 22:32
    transfer listemiz bu olmalı. yekta cenk tosun muhammet demir bekir ozan holmen volkan şen g antepteki forvet taure bilal aziz
    • Bold  
    03 Aralık 2013 | 22:12
    Çok iyi oynadığımız maçlar var demişsin hangileri onlar daum efendi ben hatırlayamadım da. Kazandığımız maçların tamamında rakip bizden üstündü. Takımın seyredilecek hiçbir yanı yok kalkmış zirveden bahsediyorsun ayıptır günahtır yahu. Gerçi bu taraftara bu takım bile çok ya neyse.
    • ŞİPTAR  
    03 Aralık 2013 | 17:56
    Kalan : gençler- trabzon- erciyes- antep maçlarindan 2 galibiyet 2 beraberlik cikartirsak ilk 8 de bitiririz ilk yariyi 2.yariya da yapilacak kaliteli takviyelerle ilk 5 e gelmemiz gerekir ayrica bu sezon Türkiye kupasi da alinmali artik uzun zaman oldu bu oyuncularla şimdiden irtibata geçilmeli :
    Sezer öztürk- yekta kurtuluş- alex de souza- cenk tosun- volkan şen
    • ahmet cankı  
    03 Aralık 2013 | 17:29
    batllafan sen hastamısın yoksa Bursaspor düşmanımısın.
    • bursali  
    03 Aralık 2013 | 17:07
    mk bu yazdıklarından sonra gitmesi gereken sen olmalısın bence takımda adam bırakmadın tekrar takım mı kuracağız senin için :)
    • bursa aşığı  
    03 Aralık 2013 | 16:37
    Devre arasını bekliyoruz. 18 puandayız ve 8. sıradayız.

    Çok zor günler geçirdik ancak bahsedilen transferler yapılırsa yukarılara oynarız.

    Ancak devre arası da boş geçilirse bu taraftar 2. yarıyı böyle geçirmez. Bu böyle biline.
    • kapali  
    03 Aralık 2013 | 14:04
    Ulan bu kukla yonetim devre arasindan omce gitmeli. Transfer falan indiricekler parayi. Bursaspor hicbi donemde bu kadar tepkisiz olmamisti. Takim avrupadan eleniyobisey yok. Hoca kampta asagilniyo bisey yok. Topcular keyfine gore maca cikiyo bisey yok. Federasyon hakem atamalsrinda takimi kadavra gibi kullaniyo bisey yok. Erksn korustan bu takimin hakkini savumamiyosun yada hainligi sen yapiyosun. Birak takimi istifa et. Sana gelince daum senden bi cacik olmaz bu saatten sonra. Fosilsin. Uyusturucu muptelasi herif. Sen bu taraftarin aklinda batallati kaciran ilerizekali olarak kalacaksin. Bu adam kendi evimizde istanbul takimlsrina karsi oynarken favori degiliz diyen adm degilmi ya. Bunun vizyonu bu kadar. Ne bekleyebilirsin.
    • Bursasporum  
    03 Aralık 2013 | 13:11
    5 topçu alınacaksa ben de zirveye oynatırım.
    Arabayatağıspor'un hocası da oynatır 5 transfer ile zirveye.
    Kusura bakmayın, meziyet Hüseyin Cimşir'le şampiyon olmak; Alex De Souza ile değil.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR